-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
vegitossj7
addikt
válasz katt777 #2992 üzenetére
Egyedül akik nagybetűs TARTALOMMAL adnak ki játékot, vélemémeny szerint a Rockstar és a Cd Projekt..
Ilyesminek kellett volna lennie a Dragon Age-nek is, csak hát... Na. Aláírásom nem véletlen.
Ez a "vicser" még csak a kezdet, mi lesz, ha tényleg odateszik magukat más játékokkal is, nem csak ezzel a szériával...
Ja, és kb. 80 órám van a játékba, és most jutottam el Novigrádba. Köszönhetően a Gwynt-nek...
[ Szerkesztve ]
Tévedni emberi dolog, de néha velem is megesik.
-
Nazara
őstag
Jelentem elsőre sikerült legyűrni Imlerith-t. Az Ekhnida-párlat és a fullra tolt Quen mellett nem sok esélye volt. Hiába talált el ugyanúgy mint máskor, mikor sikerült az alternativ Quent elinditani, három csapásból visszatöltötte közel nulláról maxra az életerőmet.
BTW a két új DLC:
Egy küldetés: Fool's gold
Semleges Gwynt kártyák: Ballad HeroesRudimentary creatures of blood and flesh, you touch my mind, fumbling in ignorance, incapable of understanding.
-
donki
senior tag
válasz katt777 #2992 üzenetére
Mondjuk ha csak hiba nélküli programokat lehetne piacra dobni, akkor - Windows híján - ugyan mégis hogy játszanál a játékkal?
Nem szeretem a céltalan hőzöngést. A programozó is ember, vét hibákat. A hibát pedig csakis a felfedezése után lehet kijavítani. Egy Witcher 3 méretű programban pedig a vélhetően meglévő automatikus tesztek ellenére is rengeteg hiba előfordulhat, amit a felfedezésük után majd rendre ki is javítanak. De ettől egyáltalán nem félkész a játék. -
DrDobos
őstag
A medvekardnál nagyon jelentōs ez a +75 crit.? Szereten a jeleket is(fokepp igni) ezert vacilalok a ketto kozott..
Samsung Galaxy A55 5G
-
katt777
félisten
válasz Anubris #2980 üzenetére
Amíg a userek többsége olyan marfla, hogy marketing-mosta elmével megveszi a félékész játékokat, mind beta user marad.
Helsing: Nem élesben, hanem a béta tesztben. Hogy ma ezért a userek fizetnek, az már egy más tészta, ez a legjobb outsourcing: a cégnek megvan a bevétele, a tesztelők meg maguk fizetnek a munkáért. Azért ismerjük már meg a "KÉSZ" kifejezés jelentését: kész, azaz már nem módosítgatják, javítgatják bővítik.
GypsFulvus2: Majd lesz.
JackFeryll: Kapcsold be a virtuális memóriát, akkor nem lesz crash. JHiába van több RAM, mint amennyit egyébként enne a játék. Pl. VGA-ból sem zabál meg 2GB-ot, max 1.8-at, ami elég érdekes "minőség", miközben 2560x1080-ban játszom über beállításokkal.
Ja, a legfrisebb nV driver egy kupac szar, azzal hemzsegtek a grafikai hibák, és crash is volt egy pár. Tiszta AMD déja vu-m volt, nem esett jól.
S1M0N: ezt mind tudom. Ettől függetlenül kénytelenek lennének készen kiadni a játékokat, ha a béta verziókat nem lehetne eladni, vagy mondjuk nem kapnának jogi védelmet. Pl. ha egy félkész autót akarnának rád sózni a kereskedésben, hogy lesz hozzá kiegészítőként 4 ajtó, meg javításban megkapod majd a hengerfejeket (stb), tutira megvennéd, nem?
A "kész" kifejezés jelentését lásd feljebb. Hogy manapság a marketingesek (és sokan mások) hülyék a saját anyanyelvükhöz, és körbemagyaráznak mindent, aminek semmi köze egy-egy szó jelentéséhez, az már más kérdés, meg hogy nem lövi le őket valaki, az is.
[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
S1M0N
senior tag
válasz Helsing #2988 üzenetére
Valószínűleg a két ingyenes DLC-t, én Steam-ről már telepítettem őket.
Én is 110 óránál járok, 21-es szintű vagyok, bár mostanában nem nagyon van időm játszani. Nekem még van egy csomó kérdőjelem, az alacsonyabb szintű küldetésekre fókuszálok, így pl. gyűjtögetem a witcher felszereléseket.
Szerintem fedezz fel minél több dolgot, később is vissza tudsz nézni rájuk.
-
Helsing
aktív tag
Érdekes. Jelezte a GOG hogy van update a játékhoz. Felraktam, de nem írta hogy mit rakott fel.
Már 110 óránál járok és még mindig nem végeztem a játékkal. Mondjuk Skelligén kívül maradt kb 5 kérdőjeles hely. Szerintetek Skelligét is derítsem fel a főszál teljesítése előtt vagy ráér utána?
Ez a játék követendő példa. Ötször annyi tartalom van benne mint a játékok 90%-ában.
-
S1M0N
senior tag
válasz katt777 #2977 üzenetére
Ha az "igényesek" csak a "teljes" játékokat vennék meg, akkor megjelenéskor senki sem venne semmit (persze csak ha úgy vesszük, hogy mindenki "igényes"), mert már a játékok bejelentésekor bejelentenek hozzájuk Day -1-es DLC-t is.
A Witcher (1-2-3, mindegyikre igaz) szerintem olyan játék (de sok más címet is mondhatnék), amit érdemes többször is végigjátszani, és pont az időközben kijött tartalmak miatt is, mert a már ismert dolgokhoz olyan újak is jöttek, amiket lehet, hogy csak másodszori végigjátszásra fedezünk fel.
Én anno a Mass Effect 2-vel is így voltam, végigjátszottam megjelenéskor az alapot (+1-2 megjelenéskor kiadott DLC), majd következő nekifutásra már a végleges (minden DLC) játékot is, és az új tartalmaknak köszönhetően bőven tartogatott a játék meglepetéseket.
Mondjuk én is egyre jobban megválogatom, hogy mit veszek meg első napon, így csak azt veszem meg, ami tényleg megérdemli szerintem, ezeket viszont többségében gyűjtői kiadásban szerzem be.
Persze előfordul, hogy utólag rájövök, hogy ezt vagy azt nem kellett volna megvenni, vagy pont, hogy amiatt fogom a fejemet, hogy miért nem vettem meg anno megjelenéskor a gyűjtőit (pl. CoDaW, Tomb Raider 2013 - mondjuk utóbbit pótoltam).Ja, az meg, hogy manapság mi számít kész játéknak, az megint egy olyan dolog, amiről regényt lehetne írni.
[ Szerkesztve ]
-
Helsing
aktív tag
válasz JackFeryll #2982 üzenetére
Nálam sosem crashelt a játék.
Az a baj hogy a fejlesztők le tudják tesztelni pár ezer gépen a játékot, de itt nem pár ezer gépről van szó. Adott több millió PC ami elméletileg képes futtatni a játékot. Több millió kombináció hardver és szoftverügyileg. Sosem lehet tudni hogy mikor milyen hardver vagy szoftver kavar be.A konzolok ezért is sokkal jobbak játékfejlesztés szempontjából.
Az biztos hogy széthajtják őket. Főleg hogy el is csúsztak az eredeti megjelenéshez képest. A Blizzard csinálja jól. Nem tűz ki időpontokat, nem kapkod. Készen lesz amikor készen lesz. Meg is lehet nézni hogy mennyi bug van a játékaikban. Elenyészően kevés a konkurensekhez képest.
(#2985) Xerxész:
Gyártatni lehet őket. Nem gáz ha eladtad, bármikor csinálhatsz újat.
Nem érdemes keresni kinek adtad el mert nem biztos hogy még mindig nála van. De amúgy is valószínű hogy jobban jársz ha újra legyártod mivel horror árakon lehet vásárolni.
Egyszer én is eladtam egy kardot véletlenül és amikor vissza akartam venni kb tízszeres áron kínálta a kereskedő.[ Szerkesztve ]
-
Xerxész
őstag
Srácok, a Witcher felszereléseket (pl. Griffin cuccok) le is lehet gyártatni vagy csak megtalálni lehet őket a világban?
Azért kérdezem, mert egy Griffin gatyát már megtaláltam régebben, de asszem sikerült ügyesssssen és okosssssan eladnom. És már csak a jófene tudja, hogy melyik NPCnek adtam el... -
DrDobos
őstag
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítséget!
Samsung Galaxy A55 5G
-
GypsFulvus2
őstag
Semmivel sem bugosabb, mint az elmúlt 3-4 évben kiadott játékok 99%-a. Voltak ennél sokkal durvábbak is, "nagy" nevek, ezerszer jobban hype-olt címek, amelyek az első hetekben kvázi játszahatatlanok voltak. Úgy néz ki, egy bizonyos méret fölött már nem lehet mindent kitesztelni, és az első két-három hét gyakorlatilag a béta teszt. Vagy talán mostanában minden fejlesztő a minőségellenőrzésen spórol, mivel a fejlesztési költségek nagyon elszálltak. A lényeg, hogy az 1.05 óta nekem már semmi problémám vele.
[ Szerkesztve ]
"Only the paranoid survive" - Andrew Grove, (1999)
-
JackFeryll
őstag
válasz Helsing #2981 üzenetére
Na jó, de azért azt észre lehetett volna venni, hogy a physx-el problémák vannak meg, hogy mennyit crashel a játék. (bár ez nem tudom kinek a hibája pontosan)
Soha nem fogok játékot fejleszteni. Gondolom széthajtják a csapatot mint állat, hogy tartsák a megjelenést és még így is nagy leb@szások lehetnek.
[ Szerkesztve ]
-
Helsing
aktív tag
Az eladásnak nem sok köze van ahhoz hogy jön még kiegészítő ill patch egy játékhoz vagy sem.
Az hogy jön kiegészítő egy játékhoz egyáltalán nem elítélendő. Max csak akkor ha az eredetiből vágták ki hogy lehúzhassák a népet. Én támogatnám hogy még vagy 5 évig jelenjenek meg tartalmas DLC-k a Witcher 3-hoz.
Azt sem lehet felróni egy játéknak hogy vannak benne bugok vagy hiányosságok mivel sok minden csak élesben derül ki. Akkor mikor az emberek elkezdenek játszani vele.De egyébként én is Enhanced, GOTY és egyéb verziókat szoktam megvenni. A W3 ritka kivétel nálam.
-
Anubris
őstag
Az a baj, hogy sajnos ezt manapság a legtöbb játékra ellehet mondani, hogy hónapok mire teljesen egybe lesz.
Szerencsére ennél a játéknál az újrajátszhatósággal nincs gond. Én szerintem Arkham Knight-ig eltökölök az első végigjátszással, minden kisebb küldit megcsinálok. Aztán majd később újrakezdem.DrDobos #2975: Én vegyesen hordom őket. Későbbi griff/macska páncél nem igen tetszik külsőre, ezért a medve chest használom, csizma, kesztyű macska, gatya griff jelenleg.
-
atainprison
senior tag
válasz DrDobos #2975 üzenetére
Nincs olyan hogy jobb (griff, macsak, medve közül).
Ki mire használja, a macska páncéllal nagyon gyors lesz az állóképesség regeneráció és a támadási erődet növeli meg, a medve több ellenállást biztosít és adrenalin termelést növeli meg az állóképesség regeneréció árán (az jelentősen csökken).
A kardok is másra jók, a macsak biztosít dotokat (mérgezés, vérzés, plusz crit esély), ami magasabb nehézségi fokon nagyon jól jön, a medve nagyobb krit sebzést.
Szóval össze kéne egyeztetni a talenteket a páncéllal/karddal.[ Szerkesztve ]
-
Nazara
őstag
válasz DrDobos #2975 üzenetére
Attól függ, itt megtalálsz róluk mindent.
Általánosságban úgy fogalmaznék, hogy a Macska a karddal hadonászóknak, a Griff a varázslóknak, mig a Medve a herbalistáknak való. Persze ennél árnyaltabb a kép, de a lényeg:
A Macska könnyűpáncél, gyorsan visszatöltődik az állóképesség, mig a Medvénél annak nehéz mivolta miatt csak lassan. Utóbbi nem ajánlott a jelek mellé. Előbbi viszont ugye a nagy Critical bónuszok miatt elég durva pusztitást tud okozni az ellenfél soraiban.
Szerintem nincs rosszabb, vagy jobb, amelyik stilus neked bejön.
Rudimentary creatures of blood and flesh, you touch my mind, fumbling in ignorance, incapable of understanding.
-
katt777
félisten
válasz GypsFulvus2 #2910 üzenetére
Mondjuk, ha készen adnák ki a játékot, biztosan többen vennék. Az igényesek várnak még 1-2 évet, amíg lesz Witcher 3 Enhanced 3.9.999.x
-
Nazara
őstag
Most fog következni, köszönöm a tippet, próbálkozok. Igazából csak az achievement miatt lenne fontos, nem dőlök miatta kardomba.
Sokszor jutottam már el odáig, hogy kicsi hiányzott, most megpróbálok néhány újabb mutagén-főzettel nekilátni.
(#2971) DrDobos: Általában ugyanazt csinálom végig: A legelején az alap páncélt felfejlesztem a kovácsnál, majd ha elérem a 4-es szinten megveszem a Temeriai páncélt, 10-esen pedig a Nilfgaardi armourt (a két DLC-ből). Aztán közben igyekszem megtalálni a Griff felszerelés különböző darabjait, mivel a jelekre ez adja a legnagyobb bónuszokat. Ugye 4 szintje van, (de a Macskának és a Medvének is) ezeknél jobb páncélt én nem igen tudok mondani a játékban.
Rudimentary creatures of blood and flesh, you touch my mind, fumbling in ignorance, incapable of understanding.
-
Anubris
őstag
válasz DrDobos #2971 üzenetére
Nekem a macska tetszik, mert annál alapból van mérgezés, de jelenleg a hatékonyabb medve kardokat használom, mert azok vannak a szintem közelében.
Új DLC-k:
-Ballad Heroes" Neutral Gwent Card Set :just Skins for Cards.The Cardskins can be turned off in the Main Optionmenu.
-New Quest – “Fool’s Gold”: The Quest stats in Lurtch, Velen[ Szerkesztve ]
-
DrDobos
őstag
Armor/Kardok szempontjából hogy érdemes haladni? Most Griff szettem van, de lvl 14 vagyok, érik a váltás
Samsung Galaxy A55 5G
-
donki
senior tag
-
OddMan
őstag
A fegyvereken és a páncélokon az üres helyekre, hogyan lehet berakni valamit, ami azt jobbá teszi?
''A szíved szabad! Légy bátor és kövesd!''
-
Balu972
aktív tag
válasz Helsing #2963 üzenetére
köszi
megjött az új könyv, kiváncsi vagyok időrendben hol helyezkedik el
Azért beszélek a gépekkel emberként, nehogy átszokjak az emberekkel való gépies kommunikációra.
-
Tharus
csendes tag
Megtudnátok mondani, hogy az e-heti DLC mi lesz?
-
Helsing
aktív tag
válasz atainprison #2959 üzenetére
Azt már megcsináltam. Ki is vásároltam a receptjeiből.
Érdekes. Most végigrohantam a youtube videóban látható csatornán és mindent felszedtem, de nem volt köztük a kiváló fecske. De most nézem hogy ott van a receptek között. Szóval vagy figyelmetlen voltam és mégis felvettem vagy benéztem valamit. A lényeg hogy megvan.(#2960) s7evcsenko:
Igen. -
s7evcsenko
addikt
-
atainprison
senior tag
válasz Helsing #2956 üzenetére
Mindenképpen meghal sajnos. A receptekkel kapcsolatban, ha valaki gyűjti őket, akkor érdemes megcsinálni az Alkímia haladóknak (vagy valami ilyesmi a neve) küldetést, amint át lehet jutni Skelligére, mert utána a druidától egy csomó receptet lehet venni (ott vettem meg többek között a kíváló fecskét, rőtbaglyot és villámfőzetet).
-
Nazara
őstag
válasz Helsing #2956 üzenetére
Igen van kiváló fecske, épp nemrégiben csináltam meg, de a diagram lokációját sajnos nem tudom megmondani. Ha tippelnem kéne, akkor a druidától vettem Skelligén, akinél az alkimiai questet lehet csinálni.
Én is hasonlóan csinálom Imlerithet,
de mint mondtam, valahogy a második részben mindig hibázok. Mondjuk most jön a Ködsziget, szóval lassan újra kipróbálhatom az eddigi legtáposabb karakteremmel. Rudimentary creatures of blood and flesh, you touch my mind, fumbling in ignorance, incapable of understanding.
-
Helsing
aktív tag
válasz s7evcsenko #2954 üzenetére
Biztos hogy nem így működik. És ezt onnan tudom mert rengetegszer volt olyan hogy se lent az asztalon se a kezemben nem volt ostromegység. De amúgy se túl valószínű hogy a kezedben lévő lapokat figyelné. Csak az asztalra tett lapok számítanak.
Csak simán ostromegységeket írtak a közelharci helyett. Ennyi az összes elírás, nem több. De ha még mindig nem hiszel nekem akkor próbáld ki hogy kiveszed az összes ostromlapot a paklidból és úgy játszol.(#2955) Nazara:
Kiváló fecske recept szerinted van? Mert én még nem találtam.
Én így győztem le normálon:Miután eldobja a pajzsát nagyon gyorsan támad és teleportál. Ekkor én folyamatosan félregurulok amíg be nem ragad a fegyvere a földbe. Ekkor odaugrok és egy-kettő csapást beviszek majd folytatom tovább a kitérést. Néha mikor beragad a fegyvere támadás helyett magamra mondok egy Quent vagy rá egy Ignit hogy a fagypáncélja eltűnjön.
Elég macerás, de valójában nem olyan nehéz. Inkább monoton.Most vagyok 31 és nekem is Griff szett van. A négyes verzió.
A főküldetést már félreraktam 3 napja és azóta a térképet derítem fel. Amint megvan az összes jelölés folytatom tovább.Aki végigjátszotta már a játékot:
Vesemir mindenképp meghal a játékban vagy én csesztem el valamit? -
Nazara
őstag
Én a "Csontzene és Patakvér" nehézségen játszom a harmadjára a játékot (elsőre Kard és Legenda, másodjára szintén a Cs&P) és mindháromszor a jeleket maxoltam ki, mert ez jött be leginkább.
Három jelet használok harcban aktivan: Igni, Yrden és Quen. Utóbbi kettőre mind a 20-20 pontot elszoktam költeni, mig az Igni alap képességét néha hanyagolom, mert túl gyenge számomra. A harcok elején egyből aktiválom a Quent, ami átlagos ellenfelek ellen több csapást is tud háritani egyszerre, közben jöhet az alternativ Yrden, ami mindenkit sebez és eltántorit, esélyt adva nekem, hogy a meglökött ellenfeleket akár Igni-tűzpatakkal, akár erős csapásokkal igencsak sebezzem.
Igyekszem a lehető legtöbb receptet megtalálni és elkésziteni, olajokból mindegyik "hatékonyabb" verzió ott figyel az inventoryban, most a "kiváló"-n dolgozok, és az összes lehetséges harc előtt bekenem a kardomat az adott olajjal, ami durva bónuszt ad (Egy 400-as sebzésű ezüstkardnál nem mindegy, hogy kapunk-e még 10, 25, vagy 50 %-ot!)
Mutagén-főzetekből leginkább az Ekinmara-párlatot szoktam favorizálni - ez az ellenfélnek okozott sebzés függvényében regenerálja a saját életerőnket - esetleg ha speciális ellenfél van (pl. egy déllidérc, akkor az ő semlegesitésére megálmodott "Déllidérc-párlatot")
Életerő-visszatöltés: A fecske, és a hatékonyabb fecske elég jók, akár harcban is, és ne felejtsétek el, hogy lehet kombinálni egy-egy kajával is, ami azt jelenti, hogy a főzet és mondjuk a kenyér egyszerre gyógyitanak, igy azért 3-4 elgurulással elég hamar újra használható lesz a harcban a karakter.
Fehér Raffard párlata: Azonnal visszatölti az életerő egy részét, gyakorlatilag olyan mintha medikitet nyomna az ember.
A bombákból is a lehető legtöbbet fejlesztettem, igy elég durva sebzéseket tudnak produkálni a csoportos ellenfelek, vagy a szörnybossok ellen.
Szóval igyekszem a lehető legtöbb módon készülni a harcokra, rendszeresen olvasom a Bestiáriumot, sok dolgot már fejből tudok, igy gyakorlatilag a nem koponyával jelzett túlságosan erős ellenfelek kivételével bárkit elsőre legyőzök mindenféle megerőltetés nélkül.
Egyetlen ellenfél van, akivel nem tudok mit kezdeni: Imlerith.
Az nem gond, hogy immunis a mágiára, a harc első felében, amig a pajzsával küzd, addig meg sem tud sebezni, én pedig szép lassan leszedem az erejét. A gond a második részben van, amikor hiába ugrálok bárhová, mindig odateleportál, és két-három ütéssel leszed. Néztem Yt-videókat és próbáltam utánaolvasni is, de egyszerűen túlságosan gyorsan mozog és nagyot sebez. Ja igen, és miután 10. próbálkozásra sem sikerült egyik végigjátszás során sem (se normalon, se hardon) legyűrni, mindkétszer levettem amatőrre a nehézséget, mert nem akartam örökre ottragadni - szégyen nem szégyen, sajna nem megy, még amatőrön is vért izzadok ott vele ) Szóval összességében én nagyon elégedett vagyok a jelekkel, a Witcher második részében Normalon is megakadtam néha, ahogy elsőre itt is, de aztán ahogy kiismertem és a lehetőségeket elkezdtem használni, igencsak jövedelmező a játék.
ui: mindehhez a Griff-páncélszettet szoktam összeszedni, a 4. verziója már eszméletlen bónuszokat ad a jelhasználatra.
[ Szerkesztve ]
-
s7evcsenko
addikt
válasz Helsing #2953 üzenetére
Épp ez zavart meg engem is eddig.
Nem kell, hogy az asztalon legyen, elég, ha a kezedben megvan a 10 ostrompont.
Próbáld ki, én most kártyáztam végig az összes embert, az összes küldivel.
Annyi hős lapom van, hogy nem is értem, miért nem ezzel kezdtem az egészet.[ Szerkesztve ]
"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
Helsing
aktív tag
válasz s7evcsenko #2940 üzenetére
Csak véletlen egybeesés volt gondolom. Az ellenfél közelharci egységeinek az ereje elérte a tízet.
Biztos hogy semmi köze nincs az ostromgépekhez mivel rengetegszer kijátszottam már a lapot és akkor is működött ha egy darab ostromgép sem volt az asztalon. -
donki
senior tag
válasz Helsing #2946 üzenetére
Nem mindegy, hogy milyen nehézségi fokozaton játszol. Könnyebb fokozaton nyilván kevesebbet sebződsz, ezért kevesebbet (azaz lassabban) gyógyulsz a quen-től. Nehezebb fokozaton viszont pár csapással lemerül a pajzsod, de ez egyúttal azt is jelenti, hogy a pár csapás maximumra gyógyít. Tehát harcolsz normálisan, és ha kevés életed van, akkor egy pillanatra kitartod a quen-t, a szörny belecsap, és már meg is gyógyultál.
-
Helsing
aktív tag
válasz brumi1024 #2947 üzenetére
Lehet. Nekem nem voltak quen rúnák a páncélomban szóval biztos lehet még rajta nyomni. De az ötszáz valahányas quen pajzsomat egy csomóan átütötték.
Én úgy szoktam csinálni, hogy magamra mondok egy quent aztán egy yrden jellel és ignivel elintézem az ellenfelet. Meg néha, ha olyan kedvem van akkor rácsapok egyet-egyet a karddal.
Igen. Rájöttem én is hogy nem túl hatásosak a jelek ezért kardra váltottam nála. Elsőre kinyírt, de második nekifutásra sikerült legyőznöm.
[ Szerkesztve ]
-
Anubris
őstag
Én is Quen alternatív módját előszeretettel használom, csak végszükség esetén használok gyógyító főzeteket.
Az első Axii párbeszédek és kísértetek ellen is jó.
Kisebb szinteken a Yrden csapdát használtam éj/délilidércek ellen, de most már hogy van, a holdpor egyszerűbb megoldás.
Ha valaki csak jelekre gyúr akkor az igni alternatív módja nagyon erős tud lenni.
Én inkább a kardforgatást fejlesztettem. Az e-guide nagyon nyomatta az erőstámadásokból a hasítás/rend képességet. Lomha, pajzsos, kétkezes fegyvereek ellen téynleg hasznos, de elég nehéz használni szerintem.
Gyors támadás alternatív módja is sokszor inkább csak látványos, mint hatásos. Inkább tartogatom az állóképességet jelekre.
Alkímiából én az első kettő olajos képességet akarom még kimaxolni,
A focust érdemes még akár jel akár kardforgatás esetén is betenni.[ Szerkesztve ]
-
sheep
addikt
válasz Helsing #2943 üzenetére
Pont ez a szép benne hogy mindenkinek más jön be, és mindegyik működik mert bőven van alternatívája. Csak rajtad áll mit fejlesztesz, melyik a szimpatikus, mellényúlni nem tudsz semmivel, mivel ezerféle képpen le lehet rendezni egy harcot.
9800X3D, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , Kingston Fury Beast DDR5 6000CL30 64Gb, Gigabyte B650M Aorus Elite AX, Pimax Crystal Light
-
brumi1024
veterán
válasz Helsing #2946 üzenetére
Kifejlesztve és bónuszokkal csak a kalapácsosok és a nagyobb testű szörnyek (Fiend nekirohanással például) ütik át, de olyankor is töltődik valamit az életed. Illetve könnyű meglátni, hogy melyik támadás az, amelyik áttöri, így abban az esetben ott az Alt gomb.
"Az általad említett első bosst már lenyomtam. Nehéz szülés volt, de csak azért mert a jelekkel szemben nagyon ellenálló. És nem működött nála a Yrden jel azon tulajdonsága hogy megtántorítja mikor becsapódik."
Ott felesleges is ilyen jelekkel próbálkozni, de ha ráérzel nem egy bonyolult egy harc.
Kimozdulsz oldalra Alt-tal a támadása elől az elején - amikor még pajzsa van - és oldalbatámadod. A teleportálásnál pedig Space amíg 2-3 teleportálást meg nem csinál, és az utolsó teleportálás+ütés kombináció után megtorpan, akkor kell támadni. Ha erre ráérzel és türelmesen végigcsinálod tuti a győzelem. [ Szerkesztve ]
-
Helsing
aktív tag
válasz brumi1024 #2944 üzenetére
A Quen alternatív módjával az a baj, hogy semmit sem tudsz csinálni amíg fenntartod és az erősebb ellenfelek úgyis átütik egy ütéssel. Sokkal jobb a sima mód mert akkor szabadon tudsz cselekedni.
Az Igni és a Yrden nagyon erős. A legtöbb erős ellenfelet ezzel a két jellel simán el tudom intézni.
A dodge-n gondolkodtam hogy fejlesszem e. Tényleg jónak tűnik. De vetődésben jó vagyok. Általában el tudom kerülni az ellenfelek csapásait ha arról van szó.
Az általad említett első bosst már lenyomtam. Nehéz szülés volt, de csak azért mert a jelekkel szemben nagyon ellenálló. És nem működött nála a Yrden jel azon tulajdonsága hogy megtántorítja mikor becsapódik.
A legtöbb ellenfél a közelembe sem tud jönni mivel mindig visszalöki a Yrden jel.[ Szerkesztve ]
-
donki
senior tag
válasz brumi1024 #2944 üzenetére
Nem olyan rossz az igni. Tűzcsóvával nagyon sok ellenfél elkezd vergődni, és akkor szabadon bevihetsz jó pár ütést.
(#2943) Helsing Pontosan milyen italra gondolsz? Van olyan főzet, amivel minden alkalommal ha az állóképességed fogy, gyógyulsz. Megerősítve más italokkal, na meg alkímiára gyúrva, ez valószínűleg tényleg erősebb mint a quen.
[ Szerkesztve ]
-
brumi1024
veterán
válasz Helsing #2938 üzenetére
Én pont az Igni-t és az Yrdent tartom feleslegesnek fejleszteni, a Quen alternatív módja viszont zseniális, kicsit talán túl erős is teljesen kifejlesztve, mert ha nem ütnek nem fogyasztja a Staminát, és pár ütésből teljesen feltölti az életed.
A második végigjátszásom során én a közelharcnál fejlesztettem ki teljesen a gyors támadás ágat (nekem bejön az alternatív gyors támadás), hasznosnak tartom a Dodge esetén sebzéscsökkentést (főleg a 100%-os szintjét, tehát elmozdulás közben nem sebződsz) és jópofa az utolsó skill az Adrenalin ágból, ami 3 adrenalinpont felhasználásával 1 jelet teljesen felfejlesztve engedélyez használni, de ezt inkább csak kíváncsiságból próbáltam ki.
(#2943) Helsing: "Szerintem itallal sokkal egyszerűbb és hatékonyabb gyógyulni mint Quennel."
Legvégső esetben használok Superior Swallowt (az azonnali élettöltőt ki sem próbáltam még), egyszerűen sokkal lassabb, mint beállni egy jól feltápolt Quennel egy erősebb ellenfél elé. A legtöbb bosscsatából (például ) egyetlen ital használata nélkül jöttem ki max élettel.Imlerith vagy Eredin (#2945) donki: Legtöbbször azzal az a gondom, hogy hiába kezdem el használni, az első pár pillanatban közbetámadnak, van egy kis delay a vergődés és a támadás kezdete között. Én inkább mögémozdulok, jól meg van oldva az elmozdulás a csatákban, a legtöbb ellenfél mögé lehet kerülni.
[ Szerkesztve ]
-
Helsing
aktív tag
Én most a harcról beszéltem. Az Axii hasznos a párbeszédeknél. Nekem is fel van fejlesztve hármasra.
Minden jel gyorsítja az állóképesség regenerálódását. Emiatt felesleges a Quent fejleszteni. A sebzése is elhanyagolható. Egyetlen kardcsapás a többszörösét sebzi.
(#2942) donki:
Nekem is van rengeteg Quen rúnám. De csak kicsi. Hol lehet receptet szerezni hogy nagyot csináljak belőlük?
Szerintem itallal sokkal egyszerűbb és hatékonyabb gyógyulni mint Quennel.Rengeteg alkimista receptem van csak valahogy nem akarok arra gyúrni. Abban semmi jó nincs hogy csak nyomatom az italokat ezerrel, de semmi mást nem tudok.
[ Szerkesztve ]
-
donki
senior tag
Az igni alternatív módjával pont a pajzsos ellenfeleket szoktam leégetni, és azonnal eldobják a pajzsukat. Ez nekem nagyon bevált.
Ami a quen-t illeti, az alternatív módja szintén jó szolgálatot tett nekem.
A jel erősséget megnöveltem mutagénekkel, a páncélomat pedig telitűzdeltem quen rúnákkal (nekem ebből esett a legtöbb) ,és így pillanatok alatt maximumra tudtam gyógyítani magamat. Minden harc triviálissá válik így.
Ami a közelharcot illeti, nekem nem váltak be az alternatív támadások, csak a támadás erejét növelő skilleknek vettem hasznát.
Állítólag az alkímia a legtáposabb, viszont ahhoz nem árt,ha a recepteket összegyűjtöd. -
s7evcsenko
addikt
Nem.
Úgy van, ahogy írja, csak annak kell lennie 10 ostromgépnek, aki kirakja, és az ellenfél legerősebb közelharci egységét/egységeit pusztítja el.
Nekem nem volt eddig egyértelmű a leírás, de így már világos, így is működik, most próbáltam ki..[ Szerkesztve ]
-
sheep
addikt
Szerintem az Axii az egyik leghasznosabb képesség. Nem csak harcban (bár ott is jól jön), hanem megnyit más párbeszéd lehetőségeket, és tapasztalat pontokat is lehet vele szerezni. Én durván felfejlesztettem, és azon röhögök hogy Geralt hogy sz*patja a népet amikor pl. be akar menni valahova. Azoka a szövegek amiket lenyomnak ááá kegyetlen
A másik nagyon hasznos a Quen: ha költesz rá igen durván ki leshet maxolni, visszatölti az állóképességet ha sebeznek és sérülést is okoz az ellenfélnek.
Emellett még Ignit használok, a tűzpatak brutális.[ Szerkesztve ]
9800X3D, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , Kingston Fury Beast DDR5 6000CL30 64Gb, Gigabyte B650M Aorus Elite AX, Pimax Crystal Light
-
Helsing
aktív tag
válasz s7evcsenko #2934 üzenetére
Elírás. Nem ostrom hanem közelharci egységek erejét nézi. Ha azok összesített ereje eléri a tízet akkor a legerősebb elpusztul. Ez akkor szívás ha az összes lényednek ugyanakkora a szintje mert akkor az összes meghal. Pl ha kint van 4db 4-es erejű vámpír akkor az összes kuka.
Ti milyen képességeket fejlesztetek? Én most elkezdtem próbálgatni. Eddigi tapasztalataim:
Az Axii nem túl használható. Általában nem működik erős ellenfelek ellen, gyengék ellen meg felesleges.
A Quen már nagyon hasznos tud lenni, de nem tudom hogy érdemes e fejleszteni. Szerintem elég ha csak az erejét növeljük. A robbanás meg a sebzés visszaverés elég harmatos. Az alternatív mód meg csak a gyenge és közepes ellenfelek ellen hatásos. Ráadásul nem gyógyít valami sokat.
Yrden jelet érdemes fejleszteni. Szerintem elég jó az alternatív módja. Nem sebez túl sokat viszont azt folyamatosan teszi és az erős ellenfeleket is megakasztja mivel visszalöki őket.
Ignit is érdemes fejleszteni. Pajzsos ellenfelek ellen hatástalan, de a legtöbb ellenfelet elég szépen sebzi az alternatív móddal. Ráadásul ha kigyullad akkor magatehetetlenné válik egy rövid időre. Legalábbis az emberek.
Aard fejlesztése szerintem nem akkora létszükséglet. A kisebb termetű ellenfeleket fellöki ami elég jó, főleg pajzsos ellenfelek ellen, de az erősebb, nagyobb termetű lények ellen nem túl hatásos.
A közelharci képességek fejlesztése is jó. A gyors támadásnál az Örvénylő sodrás szerintem felesleges. Nem éri meg a ráköltött pontokat. Kis ellenfelek ellen próbálkoztam vele és azt vettem észre hogy amíg nyomattam addig elugráltak a közelemből így csak egy-két vágást tudtam általában bevinni vele mire elfogyott a kitartásom.
Az alkímiát még nem fejlesztettem, de ott elég jókat láttam. Pl hogy az italok hatása nem múlik el amíg a főzetmérgezés 90% vagy a fölött van. -
s7evcsenko
addikt
válasz Mukorka #2935 üzenetére
Ő sem rakott ki egyet sem...
Elég ha csak a kezében megvan a 10???brumi1024:
Igen, van olyan lapom is. Annál is néztem furán mikor először leszedte az én legerősebb lapomat.
Ez viszont nem olyan, ez csak a közelharciból vesz le, és csak az ellenségtől."Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
brumi1024
veterán
Szerintem a magyar fordítással vannak gondok, az ilyen lapok tapasztalataim szerint visszafele is elsülhetnek, mert a táblán lévő legerősebb lapokat pusztítja el. Valahogy elkerültek ezek a lapok eddig, de amikor ellenem játszották ki őket így működtek.
-
Mukorka
addikt
A saját ostrom egységeinek erejét nézi.
Mukor#2214 --- "Ezt nem én gondolom így, EZ EGY TÉNY!"
-
s7evcsenko
addikt
Kártya:
tűzvihar - közelharc:
Elpúsztítja az ellenség legerősebb közelharci egységét, ha az ostrom egységeinek egyesített ereje 10 vagy több!Ez a lap bugos?
Egyetlen ostromgépet sem raktam ki, a kezembe is csak egy 6-os ostromgép van, mégis levett két 5-ös közelharci egységemet!"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
donki
senior tag
válasz sonigeri97 #2929 üzenetére
Előfordul, hogy olyan szereplő sorsáról kell döntened a játékban, akit a korábbi részekből vagy regényből ismerhettél, és ezért nagyobb morális kihívás az előzmények ismeretében a döntés.
Mindazonáltal a játék önmagában is érthető. -
DrDobos
őstag
Most vagy nagyon benézem, vagy megtaláltam Novigradban Ciri fegyverének kiköpött mását.. mondjuk a sebzése nem olyan acélos
Samsung Galaxy A55 5G
-
qad
senior tag
Természetesen, van 1 rész amikor rákérdez előző kalandjaidra, de végigjátszva az előző játékokat sem emlékeztem a válaszokra, úgyhogy összevissza nyomkodtam mindent.
Hátrányát nem fogod érezni, de majd kijavítanak azok akik nemrég vitték végig a 2. részt. -
brumi1024
veterán
Igen, abszolút. De sokat ad az élményhez már az is, hogy a youtube-on végignézed valamelyik összefoglalót az előző részekről és a világról, vagy valamelyik ezzel kapcsolatos cikket elolvasod.
-
sonigeri97
csendes tag
Sziasztok az előző epizódok ismerete nélkül is érthető a története?
Válaszaitok köszönöm! -
Tnil
tag
válasz BoneDragon #2925 üzenetére
Nem is mondtam, hogy _csak_ férfi játékosok vannak, pusztán ők vannak többen. Értem én, hogy vannak akik szeretnek női karakterrel játszani, mégis szerintem azok vannak többségben, akik férfi karakterrel játszanak. Meg persze játéktól is függ mennyire illik bele a női főszereplő. Persze lehet, hogy hülyeségeket beszélek, ez csak szerény véleményem.
-
Anubris
őstag
Ott a Tomb Raider.
De nagyon sokan az ilyen Skyrim, MMORPG, Mass Effect játékokat női karakterrel játszák.
De az igaz, hogy a Witcher-hez mindig is hozzátartozott a nőkkel való pikáns jelenteket. Ezt valahogy nem tudnám elképzelni a másik oldalról.Szerk: Amúgy hihetetlen mikre oda nem figyeltek a készítők. A kurtizán, fogoly nőknek a térdei mind kivannak sebesedve.
[ Szerkesztve ]
-
Tnil
tag
válasz alratar #2918 üzenetére
Kétlem, hogy egy újabb részben Ciri lenne a főszereplő. Azért lássuk be, az efféle játékokat nagyrészt férfiak játsszák, és egy női karakterrel nehéz azonosulni, ami máris elvesz a játék élményéből. Igazából nem is tudok olyan játékot mondani, amiben női karakterrel kell (tehát nem te választod a nemet) nyomulni... Talán egyedül az Alien Isolation.
-
Anubris
őstag
válasz JackFeryll #2919 üzenetére
Szerintem érdemes mindig az éppen aktuális legalacsonyabb szintű küldetésekkel kezdeni, különben később sok szürke küldetésed lesz amik nem adnak majd xp-t, úgy meg nehezen fogsz fejlődni.
-
JackFeryll
őstag
Hogy érdemes haladni a játékkal ? Ott tartok, hogy
, de még egy tonna küldetés van a mostani helyen is. (másodlagos és szörnyecskék)át kell hajózni skellige-be A sztori vége után lehet még játszani és befejezni a küldetéseket, vagy akkor vége ?
Egyébként elképesztő mennyi játékidő lehet benne a teljes végigjátszásig és még érdekesek is a küldetések.
[ Szerkesztve ]
-
Helsing
aktív tag
válasz s7evcsenko #2914 üzenetére
Nekem úgy rémlik hogy Geralttal nem lesz több rész. De Witcher játék még lesz.
Szerintem biztos lesz új rész. A W3-nak elég nagy sikere lett.
Viszont a minőséget nem tudom hogyan fogják tartani. Nagyon magasra tették a lécet. -
Anubris
őstag
válasz s7evcsenko #2914 üzenetére
Gerált kalandjai elvileg véget értek, de más személy ugyanebből az univerzumból nincs kizárva.
-
Helsing
aktív tag
A tömegeket a divat és a marketing irányítja. A népszerűség nem az értéktől függ. Ha valami nagy hype-ot kap akkor divatos lesz és sok fogy belőle. Az átlagember csordaszellemű, nem akar kilógni a tömegből. Ha mindenki a legújabb COD-al nyomja akkor ő is azzal játszik, ha mindenki répanadrágban feszít akkor ő is abban járkál.
Elég csak a High School Musicalra, Alkonyatra vagy a Szürke ötven árnyalatára gondolni. Mind a három iszonyú népszerű (volt) pedig egy rakás pont pont pont.Nagyobb hírverést kell csinálni a játéknak és talán a következő vagy az azutáni rész már eléri a Skyrim eladási rátáját. A harmadik rész szerintem eléggé ismertté tette a játéksorozatot. Szóval a következő rész tuti befutó lesz.
Én sosem szerettem a TES szériát. Egyik részét sem tudtam végigvinni.
-
s7evcsenko
addikt
válasz Dr. Student #2911 üzenetére
Az ugyan úgy beleszámít szerintem, hisz regisztrálni kellett a kupont!
-
Dr. Student
senior tag
Mondjuk az is közre játszhat, hogy a videokártyákhoz adták hozzá.
Előrerendeltem, de lemondtam mikor megkaptam a kártyámhoz.
Dr. Student
-
GypsFulvus2
őstag
válasz BoneDragon #2909 üzenetére
Hmmm. Ez egyfelől szép eredmény, de azért nem jelent nagy áttörést az előző részekhez képest. Azokból 2-3 millát adtak el, ráadásul PS-re nem jelentek meg. Épp néztem a GOG-on, hogy csak a 20. helyen áll az eladási listán (az első két rész 12. és 13.helyen állnak). Érdekes kérdés, hogy ugyan mi a fene kéne még ahhoz, hogy igazán nagy áttörést érjenek el? A Skyrimból az első héten 10 milla fogyott el, pedig a TW 3 szinte minden szempontból jobb játék.
"Only the paranoid survive" - Andrew Grove, (1999)
-
BoneDragon
veterán
Már 4 millió eladott példánynál tart a játék.
Grat nekik, meg is érdemlik. -
Xerxész
őstag
válasz BoneDragon #2901 üzenetére
Nem hiba ez, csak keveset játszom, ezért nincsenek erős lapjaim. Per pillanat egyetlen 10esem van, na azt asszem sikerült valami kovácstól vagy kitől elnyerni.
De pl. a bárótól nem tudtam elnyerni spéci lapot, mert idő előttfelakasztotta magát.
Így ez a küldetés piros X lett.[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz brumi1024 #2881 üzenetére
Azért az is mekkora gáz, hogy külön bill. kell a kitéréshez (is), mert magától nem tudja, a hülye, hogy azért lépnék jobbra/balra, hogy kitérjek. Nem, inkább bekapja a találatot, hogy több kontrollert lehessen eladni.
BoneDragon: Mondjuk az érdekes volt, amikor kipróbáltam a kártyát (először beérve az első faluba), hogy nyertem 1 kört, aztán a 2.-ban 38 pontom volt, az ellenfélnek meg 19, és passzolásra kiírta, hogy ő nyert. Kb. mint amikor anno a kockajátékban mindig úgy estek a kockák, hogy a gép nyerjen, kb. 20 visszatöltésből 1x sikerült nekem, ami matematikailag nyilvánvaló csalás elméletileg azonos esélyeknél.
[ Szerkesztve ]
-
Sarkadi
tag
Nem szégyen az, ha valaki most kezdi, én pl. egészen idáig a mellékküldetéseket és Witcher megbízásokat csináltam, ill. próbáltam fejlődni és minél erősebb kardokat begyűjteni. Most fogok még csak Skelligére átmenni, de egy-két kérdőjeles hely még mindig maradt. De ez csak jó szerintem, hogy nem kényszerít a játék a sztori mielőbbi végigjátszására, hanem hagyja, hogy a saját tempódban/kíváncsiságod szerint felfedezz mindent. Elleszek vele még egy darabig úgy érzem, úgyhogy mentem is játszani!
Új hozzászólás Aktív témák
Megkérnénk minden topiklakót hogy a játék történetéhez kapcsolódó hozzászólásoknál használja a Spoiler kódot!
- OpenWRT topic
- Milyen videókártyát?
- Házimozi haladó szinten
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Baldur's Gate 3
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- E-book olvasók
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- Új, ISO-Magyar (PBT keycap), modolt, vezeték nélküli billentyűzet eladó
- Lenovo IdeaPad 1 15AMN7 - 15,6"FHD - Ryzen 5 7520U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - 1+ év garancia
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th gen., I7-8650U, 16GB RAM, 256GB, FHD IPS, 2 év garancia, számla!
- Creality Ender 3 V2 3D nyomtató, fejlesztett, zárt nyomtatótérrel
- Zenbook Pro 17 27% 17.3" FHD IPS Ryzen 7 6800H 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest