Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
joghurt
addikt
válasz andrisbandi #15 üzenetére
Az tök más, mint az autonóm önvezetés, vagy a távirányítás.
De van olyan is, hogy konvojban mennek teherautók, amiből csak az elsőben ül sofőr, a többi pedig pontosan leutánozza.A tej élet, erő, egészség.
-
andrisbandi
őstag
yt
Érdekes videó; önvezetés helyett - drónként jönnek le a bömbik a futószalagról az első tesztkörükre.░░░▒▓ Specialized Turbo Levo ~700e ▶ https://bolha.testbike.hu/apro/-szep---specialized-turbo-levo-fsr-6fattie-m--508956
-
cucka
addikt
válasz DjFlanker #12 üzenetére
Szerintem a skálázódás korlátja a törvényi szabályozás, meg az, hogy mennyire nyitottak erre a vásárlók.
A tesla tavaly 1.8 millió autót tudott legyártani, szóval a gyártókapacitás már adott, és az önvezetéshez nem is használnak különleges hardvert, ami korlát lenne. (Lidar-ra gondolok elsősorban)
-
andrisbandi
őstag
válasz DjFlanker #12 üzenetére
Ááá nem, szerintem mindenhol csak kísérleti fázisban vannak ezek (pár száz db). Amúgy Amerikában is van több hasonló cég. Egyiket nemrég tiltották be, mert elcsapott valakit, és hosszan húzta magával, nem akart megállni.
Egyszer láttam egy érdekes MI műsort a Yt-on. Magyar csóka, valamelyik óriás autós cégnél mérnök. Azt mesélte náluk azon dolgoznak az önvezetés kapcsán, h az autó saját és a raján kívüli környezeti adatokon fölül, pl a villany oszlopokba legyen fix érzékelő csoport, ami kiegészítés képen létfontosságú adatokat szolgáltat a kocsiknak. A ható körükön kívülről, így biztosan előre/jövőbe látnának. Technikailag már megoldhatónak mondta, csak még túl drága.
Nekem nem tiszta ez az önvezetősdi, h egyáltalán megvalósítható e nagy léptékben, vagy csak megpróbálják bevonzani a pénzt.
░░░▒▓ Specialized Turbo Levo ~700e ▶ https://bolha.testbike.hu/apro/-szep---specialized-turbo-levo-fsr-6fattie-m--508956
-
DjFlanker
aktív tag
válasz andrisbandi #11 üzenetére
Hány darab üzemel belőle?
Nem kötözködésből kérdezem, hanem csak azért hogy bármi legyen Vuhanban, vagy lesz a Teslánál, annak 10.000, 100.000, sok 100.000 darabra felskálázhatónak kell lennie a Tesla számára.Jó pilóta alagútban nem katapultál
-
andrisbandi
őstag
wuhan robotaxi
ytKínai tech városban régóta megy az önvezetős taxi. Ahogy mesélted, teljesen önálló. Úgy értettem én is, ha megakadna valami miatt, akkor megáll amíg az emberi operátor kisegíti.
Amit néztem, abban flottul ment minden, nem látszott beavatkozás.░░░▒▓ Specialized Turbo Levo ~700e ▶ https://bolha.testbike.hu/apro/-szep---specialized-turbo-levo-fsr-6fattie-m--508956
-
cucka
addikt
Valószínűleg egyik sem.
A logikus megoldás az lenne, hogy az autó alapvetően önvezet, azoknál a helyzeteknél, amiket nem tud megoldani, ott távolról átveszi az irányítást az operátor.Nyilván ez is felvet kérdéseket, pl. mennyi idő telik el, amíg egy operátor fel tudja mérni a helyzetet és érdemben reagálni tud rá.
[ Szerkesztve ]
-
DjFlanker
aktív tag
És ezt vajon 4G, 5G, esetleg Starlinken keresztül gondolják megvalósítani?
Jó pilóta alagútban nem katapultál
-
ncc1701
veterán
Home office sofőröknek?
-
Nekem is ez ötlött fel elsőnek, hogy ezt akkor most hogyan kell elképzelni? Eleve hol robot taxi, ha távvezérlik. Viszont ha csak felügyelet van az hogy előzi meg a bajt?
Nemtudom, de valahogy ez jutott az eszembe.
[Macskafogó jelenet] -
joghurt
addikt
Mármint úgy értve, hogy real-time autószimulátorozik valaki a központból némi késleltetéssel (és ezzel nulla lesz a költségmegtakarítás)?
Vagy úgy értve, hogy ha valami riasztást ad az autó (nyilván már csak az esemény után), akkor egy ember ránéz, hogy tűzoltót, mentőt vagy halottszállítót küldjön a helyszínre - már ha épp lesz szabad ügyintéző?
A tej élet, erő, egészség.
Új hozzászólás Aktív témák
- EAFC 25
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- Path of Exile 2
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Samsung LCD és LED TV-k
- HÁZIMOZI / HIFI / TV beárazás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest