- Programozás topic
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
Új hozzászólás Aktív témák
-
zeorsdfd
senior tag
Régóta keresek én is ilyet, de mindig arra jutok, hogy megbízható ingyenes tárhely, főleg 1TB-os méretben nincs. Annyira nincs, hogy ha valaki ilyet reklámozna egyből gyanús lenne az egész. Vegyél még egy merevlemezt, vagy fizess elő valamire (Google, Microsoft, Dropbox pl)
-
Abrion
senior tag
kb egy hónapja vettem egy HDD mert a régi 1t HDD kiöregedett, áttudtam mindent másolni
de ott maradt a gondolat, kell mégy egy hely ahová lementhetem azokat a fájlokat és képeket + videókat ami fontosak, már rég próbáltam találni egy ingyenes tárhelyt, de hát nem ment, valami olyasmit keresek ami nem törli a fájlokat még akkor sem ha nem fizetek elő.
-
Eastman
addikt
válasz
charlie_hu #996 üzenetére
Szia,
pm ment...
-
Eastman
addikt
Sziaszok.
A régi wp-s honlapomnak van egy adatbázis mentése .sql kiterjesztéssel. Szeretném az új tárhelyre feltölteni és élesíteni. (Már tegnap kellett volna.
) De a tárhelyem paramétereinek a beállításánál elakadok, mivel nem IT - web területen dolgozom. Kínai számomra az egész.
Kérdezhetnék Tőletek? Tudna valaki Közületek segíteni?
-
Eastman
addikt
Sziasztok!
A DotRollon kívül tudtok még olyan szolgáltatóról, amely használható ingyenes tárhelyet ajánl? Statikus minimál honlap számára, minimál infóval.
-
Formaster
addikt
válasz
charlie_hu #990 üzenetére
A nettó áramfelvétel lenne 1kW. Eddig csak olyan helyeket láttam, ahol 130w körüli opciók vannak.
-
Formaster
addikt
Sziasztok! Megfelelő szerver hosting céget keresünk BIX kapcsolattal. Ami fontos lenne, hogy a viszonylag magas áramfelvételt, akár 1kW-ig is engedélyezzék és kellene mellé egy állandó, stabil gigabites internet kapcsolat nyugat európa irányába. Tudna valaki tippeket adni?
-
Foremi
tag
válasz
zeorsdfd #987 üzenetére
A tárhely-szolgáltatói mentésekkel egy gond van. Szolgáltatói (szerver) hiba esetén az is elveszhet. Illetve akkor is, ha az adott szolgáltató megszűnik. Ilyen pl. kis tárhelyeknél fordulhat elő, ami viszonteladó, és nem fizeti be a viszonteladói díjat (de akár nagy és ismert cég is bármikor csődbe mehet és megszűnhet jogutód nélkül). Még abban sem lehet ilyenkor bízni, hogy az eredeti szolgáltató értesíti az ügyfeleket, ugyanis a legtöbb esetben az eredeti szolgáltatónak nincsenek is meg a viszonteladó ügyfeleinek az adatai (pl. ha egy VPS-t bérelnek, amit saját maguk szoftverelnek).
A szolgálatói mentés csak egy esetben jó, ha az ügyfél által használt programban van a hiba (pl. egy hibás WordPress frissítés esetén).Lehet azt mondani, hogy megbízható szolgáltatótól kell tárhelyet bérelni, ott nem fordulhat elő adatvesztés, de sajnos ez nem teljesen igaz.
Kb. egy hónapja volt tűz egy nagy adatközpontban, ami végül teljesen leégett. Sajnos a tűz adatvesztéssel járt, a szolgáltató ez a katasztrófa után nem tudta az ügyfél adatokat visszaállítani (a mentéseket is a leégett adatközpontban tárolták).Lehet, hogy létezik olyan szolgáltató, ami másik (egymástól független) adatközpontban tárolja a mentéseket, viszont ezt a szolgáltatást biztosan más árban adják.
-
zeorsdfd
senior tag
Ez bizony megfontolandó(saját biztonsági mentés)!
Én is több tárhellyel állok kapcsolatban. Az egyiknél napi mentés van és remek visszaállító szoftver a másiknál viszont éppen kimaradt a teljes elmúlt hónap. Pedig előző hónapban 3x is mentettek, de aztán elmaradt. Ja, és pont kellett volna. Kb 5 óra munkám veszett oda emiatt.
Nem az a gond, ha nincs mentés mert akkor arra tudok készülni, hanem ha azt hiszem hogy van és kiderül, hogy mégse. -
Foremi
tag
Sajnos elég sok tárhely szolgáltató problémás, én sokat végig teszteltem céges ügyfelek által. Többször találkoztam olyannal, hogy a megrendeléskor gyors volt, minden szuperül működött, majd néhány hónappal (esetleg egy-két évvel) később belassult a szerver, akadozások és leállások voltak. Azaz a szolgáltató túl értékesítette a szervereit.
Az egyik itt többször is emlegetett tárhely szolgáltató (nevet direkt nem írok ki) "mindent vitt". Lényegesen lassabb volt sebességben három népszerű hazai ingyenes tárhelynél. Mivel nem szeretnék "jó hírnév" sértésért felelni (márha beszélhetünk itt jó hírnévről), ezért nem fogom megosztani a nevüket, de ha valaki tudja, melyikről van szó, az az én igazamat bizonyítja.
Amit fontos, hogy a weboldalunkról rendszeresen készítsünk mentést. Hiba bárhol lehet, a legdrágább tárhelyeknél is.
Nemrég volt is rá példa, az egyik általam használt tárhely szolgáltatónál meghibásodott a szervergép, és kb. négy napba tellet javítaniuk, ráadásul kb. három héttel korábbi mentést állítottak vissza. Nevet megint nem írok, inkább általánosságban beszélek a dologról. Az volt a szerencsém, hogy mindenről készítek mentést, ha nem így tettem volna, akkor nem kevés munkám veszett volna oda (pont egy új weboldalt készítettem náluk). Ráadásul még azt sem mondanám, hogy azért volt rossz, mert olcsó, 10.000 Ft az éves díj. Na jó, vannak ennél drágább és olcsóbb szolgáltatások is, de ebben az árkategóriában már nagyobb profizmust várnék.
Régebben egy másik szolgáltatónál pedig az összes ügyfál összes adata elveszett (a szolgáltató hibájából). Ez jópár éve volt, ebből az esetből tanúltam, azóta mindent, de mindent mentek. Így ha bármilyen gond lenne, nem függök a szolgáltatói mentésektől. Azóta az érintett szolgáltató teljesen megszűnt (persze egy újabb teljes adatvesztés kiséretében), legalább ebbe már garantáltan nem fut bele senki.A gond, hogy elmondhatom, olyan tárhelyet nem tudok javasolni, amiben egyetlen egyszer, egyetlen egy hiba nem volt (és legalább két-három éve használom). Olyan tárhely, aminél 100% a rendelkezésre állás, nem létezik, de még a 99,9%-os rendelkezésre állást is fenntartásokkal kell kezelni (többnyire éves szinten több leállást tapasztaltam, mint 0.1%, ami kb. 9 órát jelentene). Volt szerencsém pár magasabb áru szolgáltatást is tesztelni, a 30.000 Ft-os árkategóriában is voltak hibák, csak az nem mindegy, hogy mennyi (és igazoltan nem teljesült ennél sem a 99,9%-os rendelkezésre állás, több mint 9 óráig volt egy hiba miatt elérhetetlen ez a szolgáltatás is néhány hónapja).
Ja, meg van egy Vis maior rész szinte minden szolgáltató ÁSZF-jében, ami alapján a 99,9% rendelkezésre állásba nem tartozik bele a szolgáltatótótól független hiba (csak a tervezett karbantartások), továbbá az adatvesztésekért meg semmilyen hibáért (az ebből eredő bevételkiesésért) nem vállalnak felelősséget. Legyen bármennyire is drága az a tárhely, semmire sincs garancia.
Ahogyan feljebb írtam, egy jó tanácsom van, rendszeres biztonsági mentést kell készíteni az oldalakról saját magunknak. Senki se sajnálja az időt erre, mert elég ha egyszer van probléma, akkor minden (akár sok évnyi munka) oda veszhet. Sajnos volt szerencsém a saját mentésem visszaállítani a tárhely szolgáltató rendszerében bekövetkező hiba miatt. -
janos1988
addikt
www.sybell.hu -ról mi a véleményetek? A WP elengedhetetlen.
-
_Atesz
addikt
Sziasztok
Egyszerű egy oldalas weblapot szeretnék készíteni magamnak, szükségem lenne .hu domain regisztrációra is. Tehát egy sima információs weblap lenne, a lehető legegyszerűbb.
Melyik szolgáltatót ajánlanátok hozzá? -
abw6291
tag
Sziasztok!
Melyik a legolcsóbb, de jó domain szolgáltató, illetve webtárhely szolgáltató egy kis induló magyar blog számára?
-
Tivi103
tag
Sziasztok!
Jelenleg fejlesztek egy weboldalt, amelyhez a következő technológiákat vettem igénybe:
Node & Express, React, MongoDB, Redux, HTML5, CSS3A kérdésem az lenne, tud-e valaki ajánlani egy olyan szolgáltatót ahol így, gond nélkül tudok majd futtatni.
Jelenleg cweb-től bérlek domain nevet egy wordpress-es oldalnak, ezt szeretném most korszerűsíteni.
Segítségeteket előre is nagyon köszönöm!
-
zeorsdfd
senior tag
Gyorsan összeszedtem, melyik szolgáltatót hányszor említjük ezen a fórumon, kb., az utóbbi 3 évben:-)
Ez semmiféle rangsort nem jelent, sőt akár a felmerülő problémák számát is jelentheti, lol.
Na, de azért adat az van
tarhely.eu 54 hsz.
mikrovps 50 hsz.
nethely 48 hsz.
rackforest 40 hsz.
hostinger 25 hsz.
forpsi 13 hsz.
cweb 5 hsz.
megacp 9 hsz.
propulsion 9 hsz. -
Cufter
tag
sziasztok!
egyszemélyes startup részére szeretnénk szolgáltatót.
a témában nem vagyunk jártasak, de amire eddig gondoltunk:
-hu és eu domain
-wordpress tárhely (néhány lap, érdeklődő email küldés űrlapról, blogposzt megjelenítés)
-ssl tanusítvány
-honlapcímmel megegyző .hu vagy .eu email (ne kerüljön a fogadó oldalon spambe)
van amit még érdemes figyelembe venni? milyen szolgáltatót ajánlanátok?
előre is köszi -
-
Aslan
aktív tag
Üdvözletem!
Fogalmam sincs, hogy jó helyen érdeklődöm-e.
Egy olyan szolgáltatást keresünk, ahova pl: segédanyagokat (pl: tanári segédlet PDF fájl, ilyesmik) lehet feltölteni, de aki le szeretné tölteni annak a rendszer teszem azt e-mailben generál egy egyéni kódot (ami ráadásul időkorlátos) és csak e kód birtokában lehet a segédletet (fájlt) letölteni.
Létezik ilyen megoldás?
Esetleg valaki ismer ilyet?
Előre is nagyon szépen köszönjük a megoldást! -
Doky1988
senior tag
Őszinte leszek!
Ha van 1 kis linux érzéked, én ilyen árak után bérelnék egy vpst, feldobnék egy debiant + egy keyhelp szerver panelt, és vígan használnám korlátlanul a szerverem, teljes rendszergazdai felügyelettel, azaz full hozzáféréssel.Én Németországi Hetzner Online GMBH -tól bérlek VPSt, kb havi 1500ftos áron.Ezért kapok: 2 magos proci, 4gb ram, 40gb ssd tárhely, 20tb havi adatforgalom.4.90 euró, durván 1500-1800ft között havonta.És full hozzáférésem van, azt futtatok amit akarok nyilván hackerkedni, ddosolni stb tilos, de bombabiztosan megy a szerverem mindenféle kimaradás nélkül, és azt állítok amit akarok.Szerintem ennél több nem kell, ha magán oldalt futtatsz nem napi több tízezres látogatóval, szerintem bőven elég!
Tapasztalatokról annyit, hogy 2 éve vagyok náluk, eddig 1x volt egy nagyobb szervertermi fejlesztés, de lassan 1 éve megy folyamatosan a szerverem, mindenféle kimaradás nélkül, gyakorlatilag 100% uptimeal. -
blackcatauto
újonc
Sziasztok!
Eddig minden domain igénylésem és kifizetésem után szinte azonnal jött nyilatkozattétel automatán és megkezdődött a regisztráció.
Most azonban, pont egy nagyon fontos esetnél, kifizetés után egy nappal se jött nyilatkozattételi form, tehát még a regisztráció se kezdődött meg így.
Ez a szolgáltató miatt van így, vagy akkor történik ez, ha a domainnel alapból van valami gond, regisztráció előtt szabadnak mutatta.
Köszi előre is! -
Zsol90
csendes tag
Sziasztok!
WordPress alapú weboldalam van, de tárhely szolgáltatót szeretnék váltani. Két tárhely szolgáltató csomagjai között gondolkodom. A két szolgáltató csomagjai közül ti melyiket választanátok inkább?
https://elin.hu/webtarhely-szolgaltatasok/asa-webtarhely
Az ASA webtárhely kiemelkedő teljesítményt biztosít a weboldalnak
https://www.mhosting.hu/tarhely/evo-ssd-tarhely?fbclid=IwAR0yWPfCMU7e3igHkNVpzXyu3E3ExK1lk4MGO8is-tulvZiWHsHh-P7ZZ1w
EVO Prémium SSD tárhelyekEVO Tárhelyeknél a legkisebb EVO 3 -mas csomagban gondolkodok vagy
ASA tárhelyeknél van egyel kisebb Ezüst 2GB SSD tárhely, esetleg az arany csomag ami ugyanúgy 3GB SSD tárhely mint az evo.Nektek mi a véleményetek a két csomagról?
-
mdk01
addikt
-
jeff_lynn
csendes tag
válasz
dragon1993 #965 üzenetére
Meglepődnék
Először is egy kb. 5 éves kérdésre válaszolt, másrészt amit írt, az leginkább egy felhasználói véleménynek álcázott marketing szöveg.
-
mdk01
addikt
Sziasztok,
Python futtatására tudnátok szolgáltatót ajánlani?
Köszönöm -
Sziasztok
Melyik tárhely szolgáltató lenne a legalkalmasabb egy ilyen oldal beindításához..?
https://zoltanaszfalt.webnode.hu/
1-2 videóval lenne pluszban rajta..
Csak sablonnak szerkesztettem ezt az oldalt, lényegébe pont ugyan ezt szeretném megcsinálni, csak ugye rendes oldallal indítva..(Youtube videóból worlpressel)
Válaszokat előre is köszönöm. -
Foremi
tag
Szia! Kb. egy hete használom őket. Elég sok tárhelyet és VPS-t kipróbáltam, így van viszonyítási alapom.
Én alapból a VPS-re szavazok, mivel az sokkal rugalmasabb és gyorsabb, mint az osztott tárhely, VPS-en olyan rendszert használok, amit szeretnék. Van náluk KVM és LXC VPS, a KVM még ezen belül is jobban egyedire szabbható, az LXC viszont egyszerűbben beállítható. Nekem a KVM VPS-ük kellet. Külföldi szolgáltatóról (vagyis szolgáltatókról) váltok, mivel fontos a válaszidő, és a Magyar IP. Több külföldi szolgáltatónál is van VPS-em, de egy jó magyart szeretnék.Annyit érdemes tudni, hogy eddig azért voltam a külföldi szolgáltatónál, mert három Magyar VPS szolgáltatás sem vált be.
Az egyiknél a lemezkép beállítás volt rossz, rendszer frissítéskor folyton hibák voltak (de nem csak nálam). Próbálták javítani, de nem jött össze, mivel kétszer is rossz volt, otthagytam őket.
Egy másik szolgáltatónál is kompatibilitási gondok voltak, ráadásul ott a saját kezelőpaneljük is rossz volt (nem működött a VPS reinstall sem). Másnap otthagytam, annyira nem vált be, és fél évre előre ki lett fizetve.
A harmadik szolgáltató meg lassú volt, valahogy csaltak vele, vagy túlértékesítették a szervereiket, ezt is otthagytam. Azért egy sima bővítmény nélküli WordPress oldalnak nem lenne szabad 1 Gb RAM VPS-en lassúnak lennie.Ezek a csalódások miatt voltam eddig külföldi szolgáltatónál. Mivel jobb szeretnék Magyar szolgáltatást, ezért adtam egy esélyt a HostingBázisnak. Hátha a sok csalódás után ez jó lesz! Előre kérdeztem a Messengeren, melyiket VPS-ük ajánlják, részletesen elmagyarázták, ezért a KVM-re esett a választásom, mivel fontos, hogy hozzáférjek a kernelhez. Utána segítettek a beállításban is, mivel ISO-ból még nem telepítettem VPS-t, megakadtam, de korrekt módon segítettek, pedig ez már este jóval munkaidő után volt. Az ügyfélszolgálat nagyon segítőkész és gyorsan válaszolnak a felmerülő kérdésekre, úgy érzem már ezért is megérte ezt a szolgáltatást választani.
A sebessége így az első hét tapasztalatai alapján nagyon jó (jobb, mint a külföldi VPS-eké). A külföldi szerverek elérése már csak a távolság miatt is rosszabb, ezért szerettem volna hazaira váltani.Rövid távon nagyon jók a tapasztalataim, de kell 3-6 hónap folyamatos használat (tesztelés), hogy azt merjem mondani, hogy tényleg jók. Be is fizettem 6 hónapra a díjat, ha ez idő alatt bizonyítanak, akkor hosszú távon az ügyfelük leszek!
Nagyon szeretném, ha ez beválna, mert szükségem lenne egy megbízható és jó Magyar VPS szolgáltatásra, de úgy érzem, hogy ez lesz az, amit kerestem (ezért is mertem előre befizetni egy hét használat után). -
merqree
őstag
Nethely ugyanolyan banda, mint a forpsi.
Egy év után lista áron adja a szolgáltatást.
De ha törlöm és egy nap múlva újra regisztrálok, akkor akciós áron kapom a szolgáltatást.
Ez ki a tökömnek éri meg és miért? -
dragon1993
őstag
(#961) Tav-Csoves
Magyar tárhelyből nálam a Rackforest vált be a legjobban. -
Tav-Csoves
őstag
Sziasztok! Szeretnék weboldalt készíteni, ismerősömnek már van lefoglalt 3 domaine.
Nekem 2 weboldalam van a forpsi.hu-nál, kompletten domain névvel, tárhellyel.
Kérdésem, hogy melyik a best buy webtárhely, amihez lehet külsős 3 domaint hozzátenni, és a WordPress cms rendszerrel használnám?
Köszönöm szépen a segítséget! -
Bandy82
csendes tag
válasz
charlie_hu #959 üzenetére
Lehet hogy szervert bérel?
-
Bandy82
csendes tag
válasz
Fotonhámozó #955 üzenetére
Szia, attól függ, hogy mi a domain végződés
(vannak 50 ezer fölötti éves díjak is)
Ha .hu-ról, illetve egy sima tárhelyről beszélünk, akkor 7-10 ezer Ft kb reális összeg érte.
Nálunk pl. 2Gb-os csomag nincs, de a fent említett összegért 3Gb-ot kapsz, pedig mi a piacon nem a legolcsóbb címre, hanem a legjobb szolgáltatást nyújtóéra törekszünk -
zeorsdfd
senior tag
válasz
Fotonhámozó #955 üzenetére
Ez bizony soknak tűnik.
Hacsak nem valami kormányzati weboldal...akkor kevés:-))
-
Fotonhámozó
senior tag
Sziasztok! Tegnap megkaptam a tárhelyszolgáltatómtól az éves díjbekérőt (1 domain, 2 GB tárhely, e-mail, napi 50-60 látogató), ami tavalyhoz képest jelentősen drágult, közel megduplázódott. Jó ideje nem követem aktívan a szolgáltatók árait, de most rákeresve más cégek áraira, a díjbekérőn szereplő 23900 Ft-ot ezért a kis csomagért eléggé lehúzásszagúnak érzem. Jól gondolom?
-
mdk01
addikt
válasz
charlie_hu #953 üzenetére
Email db számot nem találom. -
charlie_hu
aktív tag
-
mdk01
addikt
Up
-
neophyte79
tag
Sziasztok. Tanácsot kérnék. Szükségem lenne egy domain-ra, és egy kb 1 gigás tárhelyre. A cél, wordpress futtatása, paypal és bankkártya integrálása (SSL), FTP hozzáféréssel. Ehhez kellene tipp, hol érdemes, nagy a kínálat. Egy kis üzleti weboldal létrehozására kell, ahol max 3 fájlt lehet letölteni, paylal-lal és bankkártyás felületen.
Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Programozás topic
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Samsung Galaxy Z Flip 5 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új Apple iPhone 16 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Apple iPad Air 5 64GB,Használt,Adatkábel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest