Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Mikrotik routerek
- Facebook és Messenger
- ASUS routerek
- Windows 11
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Vivaldi (böngésző)
- Netflix
-
IT café
Minden ami szünetmentes tápegységgel (UPS-sel) kapcsolatos. Ha kérdésed van akár készülék vásárlással, akár hibával kapcsolatban, vagy csak tanácsot kérnél, írd meg ide, és lesz aki segít!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz Kolondrum #24238 üzenetére
Az itt is megvolt. Csavarhúzóval segítettem ki óvatosan.
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
markussandor
senior tag
-
Rhino666
addikt
válasz Kolondrum #24228 üzenetére
A kazánnak van egy szivattyúja vagy a kazánon kívül van még egy plusz szivattyú a fűtéskörön?
Szerintem mérd le akció közben egy olyan fogyasztásmérővel ami pillanatnyi maximumot feljegyzi, abból lehetne pontosabbat számolni.
Akko switchek és Krytox, Keychron kenőanyagok raktárról!
-
Locutus
veterán
válasz Kolondrum #24191 üzenetére
E szerint 16 illetve 47W-ot fogyaszt, idleben és töltés alatt.
Gondolom ő azért pontosabban kimérte Bár highnak mondja ezeket az értékeket, a listája szerint arányosan semelyik UPS sem fogyaszt kevesebbet. 1500VA line interactive szinuszoshoz képest ez teljesen átlagosnak tűnik.
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
markussandor
senior tag
válasz Kolondrum #23984 üzenetére
1500-asom van ebből a családból, egy hónapja jutott hozzám, 18 évig pihent egy raktárban a munkahelyemen, ki akarták dobni, elkértem, vettem bele új akkukat, olyan, mint új korában.
A tapasztalatim:
- Linux alatt ugyanúgy tudom "programozni", mint a korábbi backp-ups-emet
- van benne venti, de feltöltött állapotban, ha hálózatról üzemel, nem forog, azaz zajtalan
- ha nincs áram, vagy amikor tölti az akkukat, akkor igény szerinti sebességgel pörgeti a ventit, ami nem vészes, hálóba nem raknám, nekem a szekrényben van (nem fullad meg, megoldott az aktív szellőzés)
- végeztem tesztet, a NAS-omat, T routert órákig elvitte
- néhány nagy fogyasztó kivételével (pl sütő, indukciós főzőlap, mosógép, szárítógép, vízforraló, vasaló) elvisz mindent a háztartásban
- tehető bele snmp kártyaEgyszer le fogom mérni a saját fogyasztását, addig is úgy becsülöm, hogy csepptöltésre elhasznál kb 6Wh-t.
Másnak is van itt, eddig csak jókat olvastam róla.
-
Cs1csó
félisten
válasz Kolondrum #23976 üzenetére
PowerWalker VI 800 SW IEC 44k HUF az AQUA-nál. Igaz nem normál konnektoros csak IEC csatis.
-
Cs1csó
félisten
válasz Kolondrum #23971 üzenetére
csak kvázi szinuszos. Ilyen tudásban ez olcsóbb: Eaton 5E900UD 900VA 33k HUF-tól.
Ugyanazt tudja, van szoftveres vezérlés.Esetleg drágábban: CyberPower VP1000ELCD 50k HUF-tól.
-
Cs1csó
félisten
válasz Kolondrum #13717 üzenetére
Na igen álom:
egy brutál szigetelt passzív - aktív ház a komplett tetőn napkollektor, a földben hőszivattyú, akár egy kis szélerőmű a hátsó kertbe etc.Gyakorlatilag NULLA rezsis ház kihozható max a víz és az internet amiért fizetni kell még a csatornát is ki lehet váltani egy speciális automatizált házi ülepítővel aminél a szilárd részt évente egyszer kell elvitetni.
Csak ennek az egész hóbelabancnak az egyszeri költsége nem egy átlag magyar vagyoni helyzetéhez van kitalálva.
-
Emu
őstag
válasz Kolondrum #13717 üzenetére
Nekem 11.500Ft a havi áram számla, és ha jóváhagyják a pályázatomat akkor lehet EU-s támogatás mellett felugrik egy napelem a háztetőre. Onnantól megszűnik a havi áramszámla, és havi 12e Ft törlesztés mellett 11 év alatt visszafizetem a 20 év garanciás napelem rendszert. Így nyerek 9 évet.
-
-
őstag
válasz Kolondrum #5762 üzenetére
Továbbra is érdekesnek tartom a problémádat...
Nekem is volt már napos áramszünet, amikor szerelgettük a villanyt rekó miatt, igaz a nagy Smart nem merült ki, de az MGE 1000 amin lényegében minden standby rajta van, az teljesen lemerült, és le is állította magát vélhetően. Utána még pár hét eltelt, és akkuhibás lett, de 99% amiatt mert már 4éves volt az akksi. Ez a nagy lemerülés már csak a hab volt a tortán.
Új aksikkal most szinte gyári állapotban üzemel, jól kifurkálva az UPS doboza a jobb szellőzés végett
A töltőelektronika nem tudom pontosan hogyan tölt de az biztos hogy a totálisan lemerült 12V-os akksi töltésekkor 14.4V körül megy, ha már feltöltődött, lebegőtöltés van 13.6V körüli, a teljesen feltöltött akksi feszültsége nyugalomban 12.8V körüli, terheléskor 12.2V körüli.
Lemerült állapotban 11.8Vkörüli, mély-kisütött állapotban 11.2V alatti. Ha jól tudom.üdv!
IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.
-
őstag
-
őstag
-
őstag
válasz Kolondrum #5566 üzenetére
Na az baba, de azért vigyázz mert a villámokat vagy fogja vagy nem...
Nálam is van két UPS vígan elvagyok viharoknál, nem úgy mint régen hogy rögtön kikapcs.
Balfék netszolgáltatót kéne rávenni valami korszerűsítésre mert itthon hiába van 2×1000VA, ha elmegy az áram nem jön ki a falból a net... olyankor teljes idle van... annyira jó így hogy kivárom az áramszünetet vagy rendben leállok... viszont a netes dolgoknak azonnal lőttek ilyenkor.üdv!
-
Cobra.
őstag
-
-
őstag
-
antivirtuoz
tag
válasz Kolondrum #5502 üzenetére
Nekem ugyanígy intézte el a Logitech az elromlott G700 egerem cseréjét: Hollandiából küldtek egy újat, és Ők sem kértek sem papírt, sem az egeret.
(Igaz, hogy a Logitechnek van magyar képviselete, s velük tudtam beszélni.)"A legfontosabb: nem szabad abbahagyni a kérdezést." - Albert Einstein
-
Cobra.
őstag
válasz Kolondrum #5210 üzenetére
Azon nem lehet szoftverből kilőni a csipogást?
Schumibácsi: enyémen is (szintén Ellipse ASR) észrevettem nemrég, hogy nem világít a LED. Én arra tippelek, hogy nyáron valamelyik viharban kimehetett a túlfeszvédelem, mert a másik 2 túlfeszvédőn se világít a lámpa. Egy javítás szerintem olcsóbb, mint egy túlfeszvédős elosztó, csak még időm nem volt elvinni a szünetmenteset.zoo2: ha a TV-t az akku nélküli kimenetre dugod csak, akkor egy FSP EP 850 vagy Eaton NV 800 jó lesz neked.
-
őstag
válasz Kolondrum #5125 üzenetére
CSő!
Nekem a Smart SMT 1000I, (tudom nem egy kategória), bekapcsolást követően átvált és 5mp-ig tartja akkun tesztkor (Self-Test). Menet közben még nem érkezett el az ideje, 1hetes ciklust adtam meg neki hogy teszteljen (elvileg), de ez lehet megsemmisül illetve újra kezdi számolni az 1hetet ha volt bekapcsolás.
Régebbi MGE UPS-em az 1-2mp-ekre ment tesztbe, volt hogy egy héten többször is.
Sztem ez volt nálad is.
Zúgó hangom nekem is van, extrém kicsi és folytonos.
Aksinál ugyanaz a hang némileg magasabb.Az viszont jobban érdekelne miért lehet hallani egy kis halk szisszenés vagy nem tudom minek nevezem hangot bármilyen állapotban fél-egy percenként.
üdv, másnak meg előköszi d
-
*Ropi*
félisten
válasz Kolondrum #4987 üzenetére
Nem irigyellek...Mindig fel kell mérni, hogy mi éri meg jobban: újratelepíteni, vagy összekalapálni...Viszont egyet nem értek: pár óra alatt mit tudtál olyat összehozni rajta, ami miatt inkább vállalod a rendberakással járó hercehurcát, mint hogy újratelepítsd?
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
Cobra.
őstag
válasz Kolondrum #4948 üzenetére
Azzal a gombbal tudod kapcsolni az "energiatakarékos" funkciót. Ha megszűnik az áramfelvétel a Mester csatlakozón, akkor a többit magától lekapcsolja. Tehát ha leállítod a gépet, akkor a szünetmentes magától lekapcsolja a monitort, nyomtatót, meg ami még a szünetmentesített részre van dugva (lehet a sima védetteket is).
-
Cobra.
őstag
válasz Kolondrum #4948 üzenetére
Azzal a gombbal tudod kapcsolni az "energiatakarékos" funkciót. Ha megszűnik az áramfelvétel a Mester csatlakozón, akkor a többit magától lekapcsolja. Tehát ha leállítod a gépet, akkor a szünetmentes magától lekapcsolja a monitort, nyomtatót, meg ami még a szünetmentesített részre van dugva (lehet a sima védetteket is).
-
őstag
-
válasz Kolondrum #4947 üzenetére
Hát ez marha jó, konnektor kihúz gép megy, telnek a percek megy a gép. Segítsetek, nem találom.....
A képen a master enable mit jelent? [link]
Oda van bedugva a gép maga, legalábbis nekem ez egyértelmű oda megy a vas. A szoftveres oldala is jó, nem csicsás, egyszerű érthető. APC Back-UPS ES 700VA BE700G-GR2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
őstag
válasz Kolondrum #4942 üzenetére
Ja olyan fűzés simán lehet, a lényeg hogy max. terhelésen belül légy, nálam ez kicsit viccesen megy:
UPS négy dugóból ki van hozva 2db 5dugós elosztó:
1.: (erősítő, nyomtató, modem)
2.: (mélynyomó, monitor, elosztó)
2/3.: lámpa, óra3adik dugóból a PC, és szkenner megy külön.
4edik dugó meg két külső vinyó.Ki van használva rendesen viszi, ezzel nem lesz gond neked sem.
Hallani olyat hogy 1 elosztót beledugni és arról megy minden, nem nyerő, inkább legyen mindbe dugva ugyanaz a géppark mint egy elosztóval bele a szünetmentesbe, bár régen nekem is úgy ment egy évig, szal nem tudom ez mennyire valós "probléma".Az aksik élettartama attól is függ mennyire vannak időnként leterhelve, nálam 2éve megy 1000VA/600watt UPS-em, ezekkel a cuccokkal, és nem mutatja jelét hogy baja lenne. Megélt már rengeteg áramszünetet, és sok-sok túlfeszültséget. Egy blackout volt nemrég, de az pillanatnyi elmezavar volt, nemrég írtam erről itt, azt mondják ez időnként évente 1-2× előfordulhat.
Üdv!
-
őstag
válasz Kolondrum #4940 üzenetére
Hali!
8konnektor van, abból "csak" 4 aksis üzemű ha elmegy az áram, másik 4 csak túlfeszültség ellen védett, áramszünetkor áramtalanok.
Fűzhető? Arra gondolsz hogy egy szünetmentes után még1?
Nem hiszem hogy ideális, akkor vegyél inkább nagyobbat.Én most veszek 1500VA teljesítményűt (900watt), ugyan elvben sohasem megyek majd 400watt felé (gondolom én, még nincs meg az új PC), de az biztos hogy az aksinak nem mind1 hogy áramszünetkor hirtelen cipelnie kell, 90% terheléssel valamit, vagy 40-50%-al.
üdv!
-
szeva000
addikt
válasz Kolondrum #4934 üzenetére
jóó,az ilyen occsó kategóriától ne is várj csodát....egy 700-as apc smart klasszisokkal nagyobb áthidalási idővel rendelkezik,természetesen nagyobb akksikkal is.De annak nem is 20k az ára...használtan talán.Nem beszélve még az avr és a szinuszjelről.
De ha 2perc kell,akkor tuti elég lesz az a 700VA-es....nem hiszem én azt,hogy 500W-al leterheled majd[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Path of Exile (ARPG)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mikrotik routerek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.