Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Minden ami szünetmentes tápegységgel (UPS-sel) kapcsolatos. Ha kérdésed van akár készülék vásárlással, akár hibával kapcsolatban, vagy csak tanácsot kérnél, írd meg ide, és lesz aki segít!
Új hozzászólás Aktív témák
-
megema
őstag
Sziasztok!
Szünetmentes táp beszerzésén gondolkodom. Korábban is felvetődött már a téma, de aztán nem lett belőle semmi. Olyan modell kellene, ami használaton kívül kb. hangtalan.
3 eszközt kéne elbírnia:
- TP-Link TL-WDR4300 router (max. 10 W)
- Huawei HG8245 digitális elosztó (max. 10 W)
- Ivy Bridge alapú otthoni szerver (saccra max. 100 W, de lehet jóval kevesebb és főleg idleben megy)A lényeg a normális ár-érték arány lenne, na és persze a minél hosszabb áthidalás...
[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
Megvan a megoldás az FSP EP1500 folyamatosan pörgő ventilátorára: most költözés után az új helyen nekem is elkezdte csinálni. Ha elveszem a hálózatot tőle és átvált akkus üzemre, majd visszakapcsolom a hálózatot és észleli, akkor egy időre leáll, majd egy idő múlva újra kezdi. És mindig akkor, amikor a 243V-ot átlépi a hálózati feszültség, ekkor a kimeneti feszültsége visszaesik 206V környékére (az előző helyen beton stabilan 227V volt a hálózati feszültség, ott egyszer sem indult be így a ventilátor). Tehát józan paraszti ész alapon az AVR kezd dolgozni hogy a túlfeszültségtől óvja a rá kötött fogyasztókat és a ventilátor hűti az elektronikát, hogy védje azt a megsüléstől. Tehát nem hiba, hanem normális működés. Együtt kell vele élni, ha olyan helyen használja az ember, ahol 243V vagy annál nagyobb a hálózati feszültség értéke.
Találtam infót is róla (egyébkét hihetetlen, hogy szinte semmilyen infó nem található a neten az FSP UPS-ekről (vagy csak én nem találom)...
Tudja valaki, milyen szervizszoftverrel állítható a feszültséglimit? Ahogy láttam 243V-nál nem is megy feljebb, tehát pont ezen az 1V-on múlik a nyugalmam...
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
Rider74
tag
Sziasztok!
Esetleg érdemes lehet egy APC pro550 elhasználódott akkuját a tartási idő javítása miatt nagyobb kapacitásúra cserélni? Gyárilag RBC110 való bele 151x65x94 7 Ah de kapható ugyanilyen fizikai méretekkel rendelkező 9Ah -ás akku is. Gyakorlatilag, ugyanannyiba kerülnek.
Vagy a töltőáram, és minden egyéb a gyári 7,2 Ah akkura van méretezve és nem érdemes variálni vele..
Esetleg várok javaslatokat milyen gyártmány javasolt akkuból az APC-n kívül, mert nem venném csak a matrica miatt azt.
Néztem ilyet: Genesisvagy 9Ah-s ilyet: data safe
-
torekia
újonc
Sziasztok!
Egy DLink-320as NAShoz szeretnék egy szünetmentes tápot beszerezni, ami képes leállítani a NASt áramkieséskor (elég, ha a leállítás idejére bírja táplálni azt).
Csak a NAS menne róla, így nem szeretnék valami drága, nagy teljesítményűt. Nem értek a szünetmentesekhez, kérek egy kis segítséget.
Előre is kösz. -
tornas
őstag
válasz Mr-Pamacs #7692 üzenetére
"Lehet hogy ezt érzékelte hogy meghalt az akksi és csak ki kell cserélni és újra jó lesz?"
Elképzelhető, mert normális esetben egy UPS érzékeli, hogy rossz az akkuja. Ha rossz az akksi, akkor az a szerencsétlen UPS hogyan is tudna átkapcsolni.
Én is inkább egy új akkuval próbálkoznék először...
"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."
-
Mr-Pamacs
senior tag
Az megegyezik, de a szünetmentes azt csinálta hogy áramszünetkor nem kapcsolt át, így kikötöttem a rendszerből. Aztán megpróbáltam önmagában beindítani, de akkor már csak kattogott és sípolt. Ez után szedtem szét. Lehet hogy ezt érzékelte hogy meghalt az akksi és csak ki kell cserélni és újra jó lesz?
[ Szerkesztve ]
-
Mr-Pamacs
senior tag
Szétszedtem a szünetmentest. Szépen fel van púposodva az akku. Lehetséges hogy ha csak kicserélem az akkut akkor jó is lesz?
Milyet nézek bele?
Ez van az akksira írva: CTM CT7,5 -12 HR / 12V - 7,5AhEz az akksi jó lenne hozzá? Igaz ez 9 Ah-ás, nem pedig 7,5 Ah.
[link] -
Mr-Pamacs
senior tag
Sziasztok
Jelenleg egy Infosec e2 800-as szünetmentesem van/volt, de már másodjára adta be a kulcsot (igaz már van vagy 4 éves) szerelőt meg nem találok a közelben. Így másikat keresek helyette. Lényeg hogy elég max 10 percig bírnia a következő gépet. Ami fontos hogy megbízható legyen és bírja az éjjel nappali üzemet (0-24 / 365-ben) a munkám miatt.
GA-MA790FX-DQ6
Phenom II X4 965
AMD Radeon HD 6800 Series
Winchesterek:
Samsung HD103SJ * 2
Samsung HD501LJ * 1
Samsung HD501IJ * 1Ami még menne róla az egy 23"-os Samsung 2343BW monitor, egy modem és egy router.
A táp ami benne van az egy aktív szinuszos FSP táp, de van itthon sima Chieftec táp is. Aktív szinuszosra lehet sima szünetmentest tenni? Fordítva tudom h nem megy, ezért lett lecserélve a tápom.
[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
Egy olyan notit használok tárgyfotózásokon a fgép vezérlésére, aminek a tápja kapott a konnektorból egy feszültségtüskét. Miközben elhalálozott, biztos ami tuti alapon megküldte a gép alaplapját is...Az eredmény: az egyik tápvonal reze végigégett a nyákon, meg pár felrobbant IC és egyéb alkatrész az útjában...Vettem egy halott donort, kicseréltem az alkatrészeket, kipótoltam a nyákot és csodák csodája működik 3 éve stabilan. Egyébként nem foglalkoztam volna vele, csak annyira jó a kijelzője, hogy amiatt vétek volt nem megmenteni.
-
Cobra.
őstag
válasz Den Hadnagy #7680 üzenetére
Szerintem laptopnál áramingadozás legrosszabb esetben a tápot tudja tönkretenni, de nem a laptopot. Esetleg ha nagyon megszalad a feszültség, de akkor meg mindegy, mert a fél hajó kigyullad
-
Den Hadnagy
senior tag
-
frpeter
Topikgazda
-
Den Hadnagy
senior tag
válasz frpeter #7683 üzenetére
Bocsànat a làma kérdésért, de ebbe hova dugom a laptop töltőjét? Nem kellene, hogy legyen rajta egy hagyomànyos fali aljzat? Sosem volt ilyenem, sorry
"Ha máshogy éled az életedet, azt a társadalom önmagában kihívásnak tekinti. Nem kell, hogy árts, a másság félelmet kelt. Fél, mert rámutatsz, hogy máshogy is lehetne. Fél, hogy ha nem követed a normáit, a végén mégsem szakad rád az ég."
-
frpeter
Topikgazda
-
Den Hadnagy
senior tag
És nagyságrendileg mennyibe kerül egy ilyen?
Ha később linkelsz, nekem az is megfelel[ Szerkesztve ]
"Ha máshogy éled az életedet, azt a társadalom önmagában kihívásnak tekinti. Nem kell, hogy árts, a másság félelmet kelt. Fél, mert rámutatsz, hogy máshogy is lehetne. Fél, hogy ha nem követed a normáit, a végén mégsem szakad rád az ég."
-
*Ropi*
félisten
válasz Den Hadnagy #7680 üzenetére
Mindenképpen AVR-es UPS-t keress, az APC-k elég jók benne. Kis teljesítményű is elég lesz, 300VA körül ha találsz. Telefonról vagyok, linkelni nem tudok.
-
Den Hadnagy
senior tag
Sziasztok!
Egy gamer laptophoz szeretnék szünetmentes tápot venni (pontos típus a profilomon). A géphez 120 wattos tápom van. A vásárlásra az lenne az indokom, hogy hajón dolgozom, és nem egy kollégám járt már úgy, hogy a generátorból érkező áramingadozás tönkretette a laptopjukat. Szóval nem az lenne a célom, hogy hosszú ideig üzemeltessem a gépet áramkimaradás esetén, hanem hogy az áramingadozástól megvédjem. Vagy erre elég lenne egy túlfeszültségvédős aljzat is? Vagy az a negatív irányú kilengés ellen nem véd? Nem értek hozzá, de a laptop 300k+ forintba került, így nem ezen szeretnék spórolni. Milyen típusokat javasoltok ebből vagy abból? Vagy mi lenne ilyen helyzetben a legjobb megoldás?
Köszönettel:
DH
-
Ádyka
őstag
Ok ezekkel tisztában is vagyok.
A legfontosabb kérdés, hogy mennyire normális, ahogy ezek a kiszedett cellák kinéznek?
Cserélgettem már pár UPS-ben halott cellát, de ílyen formát még nem vett fel egyik sem.Azaz lehetséges -e, hogy mondjuk az elmúlt fél évben lett valami nyűgje a szünetmentesnek, és ezt művelte az akkukkal?
-
*Ropi*
félisten
Az egy vicces történet volt: nemrég pont eszembe jutott egy másik topicban.
A megbízható akku márkák az általad is említett CSB-n kívül:
B.B.Battery, Genesis, Panasonic, Vision, Yuasa (ez gyakorlatilag Genesis ha jól tévedek).
Mind a 4 akkut egyszerre cseréld (És azonos típusra!), ne legyenek különböző cellák a rendszerben (ezt mások kedvéért írom, Rólad tudom, hogy tudod)!
Új akkuk betétele után érdemes a tünetmentest egyszer teljesen feltölteni (terhelés nélkül 8-10 órán át), majd valamilyen fogyasztót (pl. egy 100-as izzót) rákötve kikapcsolásig teljesen lemeríteni. Ezzel kalibrálja be magát az UPS, onnantól tudja rendesen az akkuk felső és alsó küszöbfeszültségeit. Ezt amúgy érdemes havonta 1x megismételni az akkuk állapotának megőrzése érdekében.
-
Ádyka
őstag
Szia rég nem látott kolléga!
Hát te itt szakértessz? Fotós csajszi ismerősöd boldog még az EIZO-mmal?
Egy sok sok évet kibírt szünetmentes egy szép napon akksira kezdett sipákolni.
Szétkapva a pakkot, a 4 db 12V 7Ah CSB akksi így néz ki.2 akku még ilyen állapotban is 13V felett van (terhelést is bírja), 2 viszont elég döglött. Nyilván mind a 4 cserés.
Próbaképpen kicserétem már az akksikat, és hibátlan lett a gépezet.Lehetséges, hogy új akkuk esetén rövid időn belül ugyenez a látvány / eredmény fogad? Mondom, ezek a CSB-k sokáig bírták mire ilyenek lettek.
Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
válasz bajnokpityu #7672 üzenetére
Akkor tényleg beállítási hiba lesz, az előbbi eset idősebb készülékeknél szokott előferdülni.
[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
válasz bajnokpityu #7670 üzenetére
Lehet azért nem léptette ki a rendszert, mert az időzítés még jobb állapotú akkuhoz volt beállítva és egyszerűen kifogyott alóla a szusz.
-
-
*Ropi*
félisten
válasz bajnokpityu #7668 üzenetére
És mit találtál? Hátha más is keresni fogja...
-
bajnokpityu
félisten
válasz bajnokpityu #7667 üzenetére
megtaláltam... kár,h nem épül be a windowsba
-
bajnokpityu
félisten
-
adamka16
őstag
Tudja itt valaki, hogy egy APC Back UPS CS 350 honnan veszi, hogy mennyi van még neki vissza az akkuból? rákötöttem két gépet akkor az aida64 126W-os terhelést mutatott, kihúztam belőle a tápkábelt, áramszünetet szimulálva de már 30-40 másodperc környékén kiírta, hogy 0% van az akkuból, na már most a vége 5:40 lett, ami kicsivel több mint a 30-40 sec
Most upgradeltem és csináltam rajt egy self testet, most kíváncsi vagyok javul-e valamit a becslése vagy sem, gondolom az akku csere idejéből számítja ki a jelenlegi élettartamot vagy tévedek? -
Coyot
őstag
Sziasztok!
Kellene nekem egy szünetmentes, igazából nem kifejezetten az lenne a cél hogy órákat menjen az asztali gépem róla, hanem hogy a fesz ingadozást és a villany hálózat bajaitól megvédje a gépet.
Az rémlik hogy vannak tápok amik nem szeretnek bizonyos szünetmenteseket a tápom adott: Enermax Modu82+ 420W
Merre nézegessek mi lehet nekem optimális egyáltalán nem tudom jelenleg mik vannak a piacon, így bízom benne hogy valami tudtok ajánlani.
kösz
Má' nem
-
_Smooth
senior tag
Na közben megnézegettem mind a kettőt (pontosabban egy FSP Nano 600 és egy Centralion Blazer 600).
600VA/360W egész szimpatikus - még akár a merevlemezt is meg tudja fogni, sőt, még a TV-t is elbírná.10perc teljesen elegendő. És mivel ez mind a kettőnél ugyanannyi volt, így "tovább bírja" sejtésem szerint az életciklusára vonatkozhatott.
Mekkora hátrányt jelenthet az AVR hiánya? (vagy inkább mekkora előnyt a megléte - hisz' jelenleg sincs semmiféle szűrő a gép előtt) Jelenleg még nincs klíma, de ha lesz, az is inverteres lesz, ami kevésbé húzná meg a hálózatot. Persze minden elektromos a lakásban, de az indukciós főzőlap se tudja hirtelen meghúzni. Max porszívó vagy a sütő. Nem mondom, hogy nem hallottam a hangfalakon kisebb "cisszenést" egy sütő lekapcsolásakor, de talán nagy kárt nem tenne bennük :SEz az FPS tetszik nagyon (főleg formára).
Árdifi nem vészes (1000Ft elhanyagolható).Kb mennyi lenne ezekbe egy akku, és mennyire könnyen beszerezhető hozzájuk?
Páraelszívónál javasolták, hogy olyat vegyek, amihez később is kapok pl. aktívszenet, ezért mondták a Cata-t... na ez egy szuper darab, csak se gyárilag nem járt hozzá, se külön nem lehet kapni
Ennél pedig jóval nagyobb szívás lenne ez a szitu egy ilyen szünetmentes esetén.# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
_Smooth
senior tag
Szia,
köszi a gyors választ.
Az AVR talán nem létszükséglet (jelenleg se szűri szerencsétlennek semmi).
Viszont a fogyasztás nem elhanyagolható."Tovább bírja" alatt mit értsek? Hosszabb élettartam, vagy magasabb áthidalási idő?
Mennyire jelentős egyébként a többletfogyasztás? (mert az áthidalási időnek nem kell sok, akkor inkább AVR - ha ugyanaz az ár).
Tartósság már inkább lenne szempont.Üdv
Smooth# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
_Smooth
senior tag
Sziasztok,
az alábbi paramétereket, igényeket figyelembe véve milyen szünetmentes tápot tudnátok ajánlani?
(de szerintem ezzel már zargattalak itt Titeket, csak akkor még nem voltak pontos adataim)Asrock FM2A88X-HD+ alaplap
AMD A6-5400k (alapon) CPU
1×4GB 1600MHz/CL9 Kingsotn HyperX RAM
Samsung 830 SSD (64GB)Táp: egy picoPSU-val szeretném kiváltan a jelenlegi mATX tápot. Tehát egy kb 90-100W-os külső tápot kötnék rá.
Prme alatt (100%-oos terhelés mellett) 80,2W fölé nem ment (de az átlagos felhasználás során is 35-65W között megmaradt - ha pedig nem primeot futtatam, csak elindítottam egy 3D BD ISO-t, egy sok tabos böngészőt 1080as Youtube videoval, spotify zenélt még a háttérben stb, akkor is max 70W volt) a konnektorból felvett fogyasztása.
Monitor, külső merevlemez, TV, hangfal stb nem szempont.Az egyetlen cél az lenne csak, hogy kb 2percig meg tudja tartani a gépet, amíg a sütő által levert fi-relét visszakapcsoljuk. (teljesen új hálózat, új gépek stb, de a sütő néha leveri kikapcsoláskor - csak az, csak lekapcsoláskor, és azt sem mindig).
Tehát lehetőleg minél olcsóbban valami tartósabb, nem feltétlenül gigászi kapacitással rendelkező darab kellene.
A másik lehetőség, ami még felmerült, az ez lenne.
Viszont ehhez még kéne valami akku. De ne egy autó akksi (kicsi, megfizethető). Ha esetleg erre lenne valami ötlet - vagy javaslat, hogy melyiket (és miért), vagy melyiket biztosan ne (és miért) - azt nagyon megköszönném.Üdv
Smooth[ Szerkesztve ]
# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
bajnokpityu
félisten
Centralion Aurora 850-esről bárkinek bármilyen benyomása van-e?
-
adamka16
őstag
válasz bajnokpityu #7656 üzenetére
Én egy apc back ups cs 350-et szereztem be nem is olyan régen, próbaképp kipróbáltam a corsair hx520 tápom vele, és minden gond nélkül működött, pedig ez négyszögjeles ups nem is kvázi szinuszos.
-
bajnokpityu
félisten
Segitséget kérnék. rövid időre elegendő szünetmenteset vennék. (pár perc is elég lene)
Régebben olvastam, hogy aPFCs tápokkal vigyázzak, nem lesz minden rózsás.Egy corsair 650TX van a gépemben.
-
frpeter
Topikgazda
válasz Attila1978as #7654 üzenetére
Ki. 2013/29. hét. Az nem túl régi. Én garban visszavinném.
UPSakku.hu - a legjobbak a legjobb áron
-
frpeter
Topikgazda
válasz Attila1978as #7651 üzenetére
Mikori a gép? (alján kis fehér címke)
[ Szerkesztve ]
UPSakku.hu - a legjobbak a legjobb áron
-
-
Attila1978as
újonc
Sziasztok,
Decemberben kaptam egy ilyet, de csak ma került volna használatba:
http://www.edigital.hu/Szunetmentes_tapegyseg/APC_BackUPS_ES_BE700G-GR_700VA_szunetmentes_tap-p265843.htmlBedugtam a konnektorba, majd bekapcsolás után a piros led szakaszosan villog miközben hangosan és folyamatosan sípol az egész cucc. Hiába nyomkodtam, nem történik semmi, majd nyomva tartásra kikapcsol.
Még sohasem volt használva a cucc, de gondolom ennek nem így kéne működnie. Egy fogyasztót bedugtam, azt kipróbáltam, hogy a delej legalább átmegy rajta..Ezt egyébként belehetne dugni egy túlfeszvédős hosszabbítóba? A szünetmentesbe szeretném bedugni a tévét (40" Samsung, meg a digitévé egységet..) erről már egyszer kérdeztem itt, de a megvalósításra csak ma jutott volna idő, de lehet, hogy nem is jó az APC-m?
Köszönöm a segítő választ láma kérdéseimre előre is. -
tornas
őstag
válasz #97246720 #7647 üzenetére
"el ne hidd amit ezek írnak"
Inkább neked ne higgyenek...
A legtöbb multiméter váltóáramnál nem a csúcsot méri, hanem a négyzetes középértéket vagy nevezzük effektív értéknek. A 230 V váltófesz csúcsfesze az 320 V szinusz jelalak esetén. Négyszögnél megint más lesz az effektív érték, mert nem azonos a szinuszos jelalak effektív értékével. És a négyszögjelből is van többféle...
Annak a négyszögjeles UPS-nek semmi baja és a multiméterének sem.
-
törölt tag
válasz adamka16 #7648 üzenetére
szerintem akkor a műszered lehet rossz nem a ups településtől és vérosrésztől függően 220-231V között normális, nálam 221V-a hálózati fesz a panelban én biztosan tudom hogy az én ups-em egy smart400asba proci kéne csak 22év után elfáradt ment talán 1-2évet, 20 évet meg porosodott egy raktárban,lomtalanításkor mentettem meg licseréltem benne ezt azt, kapott 4 új aksit és láss csodát elindult, azt 1-2 napja megált most az egyik ismerősöm utánanéz a pincéjében hátha van neki 8051-es processzora
[ Szerkesztve ]
-
adamka16
őstag
válasz #97246720 #7647 üzenetére
Akkor passzolom, de működik róla a gép rendesen.Két gép is... Szóval passzolom. Ilyen piacos multiméterrel mértem, amire kell arra jó, az meg ennyit mér.
Megméretem más műszerével is majd, kíváncsi vagyok mit mutat. De ha hálózatról működik az ups, akkor szépen mutatja 231-233v-ot.
De ha nagyon alacsony a feszültség (180v) akkor h-h elindul róla egy PFC-s asztali gép? -
törölt tag
válasz adamka16 #7646 üzenetére
nem méri hibásan, a multiméter a csúcs feszültséget méri, nem tesz különbséget, szinuszos vagy négyszögjeles váltóáram között, a bemenő feszültség egyenirányításra kerül és refencia feszültség alapján mér! el ne hidd amit ezek írnak. ha csak 160-180V a kimeneti feszed akkor vagy a ups rossz vagy a műszer amivel mértél, aminek 230V-nak kell lennie kimeneten mindegy hogy szin vagy négyszög-be adja le, a feszültség az feszültség, ígyis-úgyis,a freki képe meg már mindegy. annak 50Hz-nak kell lennie, de ezt csak egy szkóppal vagy drága metex vagy hasonló géppel tudod menézni ami tud Hz-t mérni
-
mno
tag
Egy hétköznapi kézi digitális multiméterrel rámérsz egy kvázi szinuszos szünetmentes kimeneti feszültségére akkus módban, természetes hogy 160-180V körül fog mutatni.
Joe
-
adamka16
őstag
Az mennyire normális, hogy egy szünetmentesből akkus üzemben 160v feszültség jön ki multiméterrel mérve?
APC BackUPS CS BK350EI -
törölt tag
háháááááááááá....még egyszer köszönet az oroszoknak megtaláltam azt az oldalt ahonnan le tudom tölteni a ups-em firmware-jét már csak egy helyettesítő 8051-es családú vezérlőt kell szereznem, ezt a oldalt megosztom veletek
[link]
itt egy kis segítség hozzá:
[link] ezen belül keressetek olyat hogy LIST.XLS, abba minden le van írva -
törölt tag
Nos újabb kérdéssel fordulol hozzátok!van-e itt valaki aki komolyabb szinten ismeri a szünetmenteseket,a problémám az lenne hogy ma melóból hazaérve a feleségem azzal fogadott hogy nem megy a szünetmentes.mivel eléggé korban van már(22éves) attól félek hogy a vezérlő adhatta meg magát mert a ledek nem világítanak rajta,ha bekapcsolom halkan sípol és a hűtőlemezek felforrósodnak.a kérdés az lenne ha ami benne van vezérlő kicserélem megjavul-e, vagy plusz még fel van-e programozva vagy az alatta lévő epromból dolgozik-e..
-
törölt tag
válasz krealon #7635 üzenetére
Köszi,de ez nem jó,már próbáltam,sehogy se ismeri fel,se simple cable se smart cable módban amúgy egy projecten dolgozomva kábelt illetően kiváncsi leszek jó lesz-e,amúgy ma is szétkaptam a jószágom,na kiderült miért nem jó a rajz amit találtam,a rajz rev.8 a panel ami nekem benne van az rev.5,de megtaláltam a rajzon szereplő IC18 jelölésű ic számát,UCN 5821A, ezért köszönet jár az ukránoknak,mert olyan oldalon találtam
-
törölt tag
Üdv fórumtársak!olyan kérdéssel fordulok hozzátok hogy nekem van egy smart-ups 400i-m, és egy működő soros kábel kapcsolás kéne nekem mivel az eredeti gyári kábel k***a drága hozzá így venni nem akarok,feltettem a pcbe-t,most olyan kábel van hozzá jelenleg ami csak azt jelzi hogy online vagy akku üzem,megvan a gyári kapcsolása is a gépnek de az nem pontos,a soros meghajtásvezérlést egy IC-nek kéne vezérelni nekem viszont ez nincs benne helyette egy csomó tranyó meg ellennállás van.ha valaki tudna ebben segíteni megköszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
(Bundás)
addikt
Sziasztok!
"Kisebb" APC Back-UPS CS 650, valamint egy "nagyobb" kiszerelésű Back-UPS 650 (bk650mi) szünetmentes tápegységekről mi a vélemény? Mindkét cucc használt, kb 2005-ös gyártmány! Szokták / szükséges ezeket a rendszereket akkutól függetlenül bevizsgáltatni, ellenőriztetni 1-2 évente?
Elboldogul aktív és passzív PFC-vel egyaránt, vagy van amit nem érdemes "rádugni".Terheléstől függetlenül 50-90W-os konfig, +3db 12V-os 1A-es táppal rendelkező kamera menne róla. IDLE módban (~50W) kb. mennyi "üzemidő" hozható ki mindkét UPS-el?
Köszönöm
-
Cobra.
őstag
válasz perovics #7630 üzenetére
Biztos jó lesz a szünetmentes (bár ezt a típust nem ismerem, passz, hogy milyen minőségű). A 800-as akkor is elég, ha a jövőben ki akarod használni a tápod teljesítményét (480w-ig).
mikipeti76: Az FSP sajnos erősen spórolt az akkukon, hamar meghalnak. 95%, hogy neked is új akku kell.
-
mikipeti76
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék. A viewpower program szerint:
Battery Capacity: 84%
Load Level: 21%Típus: FSP EP-650
1 másodperc áramszünet és a gép leáll. Mi lehet a baj?
-
perovics
csendes tag
Sziasztok!
Corsair TX650M-es tápom van, aktív pfc. Visszakerestem itt a topikban is, és külföldi oldalakon is, hogy elmegy-e ez a táp egy kvázi szinuszos szünetmentessel, és sok eltérő véleményt olvastam.
A gépem max 250 W-ot fogyaszt.
Kinéztem egy szimpatikus kvázi szinuszos szünetmentest: APC Back-UPS 1100VA, AVR,Schuko outlets BX1100CI-GR, iponon 42 ezer, ennyit rászánnék, bár valszeg a APC Back-UPS 800VA, AVR,Schuko outlets BX800CI-GR 30 ezerért is elég lenne.
Értem, hogy a tuti egy igazi szinuszos lenne, de az APC Smart-UPS 750VA 82 ezer, nagyon sokallom.
A gépet nem járatnám huzamosan a szünetmentesről, hanem azonnal leállna, amint elmegy az áram.
Mit javasoltok, merjem megvenni a kvázi szinuszosat? Esetleg van valakinek ilyen tápja kvázi szinusos szünetmentessel ?
Kvázi szinuszosból jó lenne, amit választottam, vagy esetleg tudtok mást javasolni ?
Előre is kösz a segítséget.
-
Matt-OPT
aktív tag
-
adamka16
őstag
Sziasztok!
Elég új vagyok még a témában, de szeretnék venni egy szünetmentest a nasom alá. Jelen pillanatba egy Atom d525 alapú mini-itx lap 1gb ram társaságában meg egy 320-as notebook hdd-vel (későbbiekben tervezem ezt bővíteni 2*1Tb-ra raid1-ben)Melyik gyártót érdemes preferálni ami itthoni használatra untig elég ennek az alacsony fogyasztású gépnek?
Hogy lehet ezeket rákötni egy gépre mondjuk, amin fut egy nas/szerver oprendszer és jelezzen neki, ha áramszünet van? RJ-45-ön vagy USB-n keresztül küldik el a jelet a szerver felé? -
spgabor
aktív tag
Sziasztok!
Korábban már kérdeztem a problémám, de sajnos nem jutottam sokkal előbbre, ezért kérdezek tovább is a problémával kapcsolatban.
Van egy APC Smart-UPS 1000i, ami több éves állás után a videón látható hibajelenséget produkálja. Aksik fel voltak töltve a videó készítésekor, viszont egyik új, a másik kb egy éves volt, de a régebbi is legalább 25 percig bír tartani egy intel dual core gépet.
Kaptam olyan tanácsot, hogy kondizzam újra, amit a nagy puffer kivételével meg is tettem. Ez utóbbira azt javasolták, hogy felesleges cserélni, nem nagyon szokott tönkremenni. Sajnos a helyzet nem javult, a hiba továbbra is fent áll.
Próbáltam azt, hogy bedugva hagytam 10-12 órára, de az aksikat kicsit lemerítette. A töltő vezetéken 17-17,5V van kb a 24V helyett.Kérem, aki tud segítsen, hogy mit nézzek meg, cseréljek a szünetmentesen, hogy újra üzembe tudjon állni.
Előre is köszi és üdv:
spgabor -
bigdady
nagyúr
Fsp nano- hoz ajanlanátok valami jó elosztó dugaljt mert a simát nem tudom belerakni a ketto schukobol csak egybe mert akkor a masikba nem fer semmi mert ez ugye ilyen ferden van beepitve nem vizszintesen.
Koszi[ Szerkesztve ]
-
-
tornas
őstag
válasz andrew-msi #7619 üzenetére
Szerintem nem fog a net kárára menni a bekötése. Csak annyi a dolga hogy leföldelje a túlfeszt. Én nem használtam ilyet, de láttam már bekötve, a TV és a net ment róla. Illetve régebbi koaxiális (10 Mbit/s) hálózatokban is használták előszeretettel.
-
tornas
őstag
válasz andrew-msi #7617 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz andrew-msi #7615 üzenetére
Modem elé terveznék védelmet.
-
andrew-msi
aktív tag
válasz Teasüti #7613 üzenetére
T-home-os modem/router (ilyen), ami koax-on kapja a jelet és onnan megy egy kábel a switch-be (ilyen).
Ezért gondoltam hogy a t-home-os cucc és a switch között védem le.Nem tudom hogy megvédene e, de tavaly egy ilyen móka több mint 600k-be került nekem, még jó hogy a biztosító korrekt volt és fizetett. Mindenhol túlfeszvédős hálózati elosztó van, de a neten betudott jönni a mocsok és ez körbe is ment a házon.
-
tornas
őstag
4 db 6 V-os 10 Ah-ás akkuk voltak benne sorba kötve. Kb. 1990-ben készülhetett Taiwan-on. Jelen állás szerint akkuk nélkül nem indul el. Kipróbálom majd 2 db 12 V-os akkukkal és remélem, hogy beröffen!
Ha valaki tud erről az UPS-ről valamit is, ne tartsa magában! A neten szinte semmit sem találok róla...
-
Teasüti
nagyúr
válasz andrew-msi #7612 üzenetére
Mi van a router előtt? Modem?
Csak mert a "telefon" védelem alatt szvsz nem RJ45 aljzatot értenek, hanem RJ11-et.
Így viszont felesleges a switch.Többieknek: villámtól valóban megvédene egy ilyen?
[ Szerkesztve ]
-
andrew-msi
aktív tag
Sziasztok!
Tavaly kaptunk egy jó kis villámot, ami a T-home-os router-n jött be.
A teljes hálózatot kicsinálta.
Ezt szeretném levédeni.
Az elképzelés.
T-home routerből egy kábelen menne a net egy switchbe és az osztaná szét a többi gépnek.
Vennék egy ilyet:
APC P.S.A PF8VNT3-GR 8
És beraknám a router és a switch közé, ezzel ha minden igaz le lenne védve a hálózat.
Valaki használ ilyet?
Gondot okozna hogy minden más gigabites kivéve ez?Mert a 2. verzió ez lenne:
APC Protectnet PNET1GB
Ez már gigabites.
Vélemények? -
tornas
őstag
Tud itt valaki bármit is a TESSA UPS-esekről? Pontos típus is van TESSA TA1000 / 1000VA. Az számomra is biztos, hogy egy eléggé öreg (címkéjén 220 V szerepel még) és igencsak súlyos jószág, 2 db normál konnektoros kimenettel és beépített tápkábellel. Ja, és van egy 50 A-os akku oldali kismegszakítója valamint valszeg 24 V-os lesz, de az akkuk paramétereiről és mennyiségéről nincs infóm.
-
Cobra.
őstag
Elsőre azt mondanám döglődik az akku. Ha nem tud elég feszültséget leadni, akkor arra is kidob hibajelzést a szünetmentes.
A bemásolt angol szöveg szerint viszont nincs földelés, ami kihúzott tápcsatlakozónál természetes, de ha régi a ház, akkor a konnektor sem biztos, hogy földelt. -
fulton
addikt
Sziasztok
Szeretném a véleményetek kérni:
Van egy APC Smart 750VA LCD szünetmentes tápegységem ami utóbbi időkben fura dolgokat produkál.
Mikor árramszünet van, vagy csak fogom és kihúzom a 230V kábelt a konektorból (mesterséges árramszünet), utána elkezd az a piros led villogni, és közben sípol is (szaggatva)."The UPS displays a site wiring fault message
Wiring faults detected include
missing ground, hot-neutral,
polarity reversal, and overloaded
neutral circuit.
If the UPS indicates a site wiring fault, have a qualified electrician inspect the building
wiring. (Applicable for 120 V units only.)"
(használatija ezt írta a ledről)Továbbá be van állítva hogy akkor indítsa el a gép leállítását mikor az elérte hogy már csak 5 percig tudná táplálni a gépet akuról, akkor nekilát a leállításhoz. Namost nekem a szünetmentes, mikor mesterséges árramszünetet kreáltam, előtte szépen kiírta hogy hátralévő idő 40 perc.. erre ettől kábelkíhúzástól majd visszadugástól ami pár másodpercig tartott, leesett az aku 62%-ra és az a bizonyos led is szaggató sípolás mellett belekezdett a gépem leállításába. Mikor bekapcsoltam a gépet, megint leállította magát. Most ez mi lehet?
-
bigdady
nagyúr
-
bigdady
nagyúr
Hali
Fsp nano mindkét schukoja szunetmentes vagy egyik csak tulfeszvedos?
[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
Ha itt visszaolvasol (talán 10-20 hozzászólást), akkor láthatod, hogy a szakértők pont azt a megoldást javasolják, amikor is nem az FSP-től (szünetmentestől) kapja az áramot a túlfeszvédő, hanem, ahogy te is szeretnéd, a túlfeszvédőtől kapja az áramot az FSP.
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
Dyrg
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Adott egy FSP nano 600. Nem baj, ha túlfeszvédőből kapja az áramot? Sajnos ennek kikerülése bonyolultabb megoldást jelent. (Plusz kábel stb...)De, hogy átlásd a helyzetet. Egy zenei hangosítást látna el biztonsággal. Az FSP-ről megy minden a két 1500wattos erősítő kivételével természetesen. Mivel össze van kötve kábelekkel az erősítő (amit nem véd túlfesz ellen semmi) könnyen kinyírhatja az egész motyót, megkerülve az FSP-t. Arra gondoltam, hogy a hosszabbító kábel elejére raknék egy túlfeszvédőt és abból kapná az áramot az egész rendszer, kérdés, hogy ez mennyire zavarná az FSP működését hosszútávon.
A válaszokat előre is köszönöm!(Azt ugye még csak véletlenül se próbáljam ki, hogy rákötöm az egészet az FSP-re, gondolom 3000wattos terheléstől kicsit megnyekkenne. Nem is a szünetmentesség, hanem inkább a stabil áram lenne a fontosabb.)
[ Szerkesztve ]
Megvenni és megszerelni...
-
crissprivat
senior tag
Sziasztok.
Magyar használati útmutatót keresek egy APC Back UPS PRO 900-as szünetmentes táphoz.
Nagyon örülnék ha valaki tudna nekem küldeni PDF formátumban. Sajnos nem találok sehol.
KösziJézus szeret Téged! https://youtu.be/uxos-RWmLnc?t=248
Új hozzászólás Aktív témák
- Facebook és Messenger
- Építő/felújító topik
- PlayStation 5
- Lexus, Toyota topik
- Házimozi belépő szinten
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Norton védelmi programok (NAV & NIS & N360)
- World of Tanks - MMO
- Éjszakai műszak
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest