Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Elemental
addikt
A tm-nél a 9091-es port helyett lehet adni egyedit?
-
Amp_usr
csendes tag
MrCsiT !
Rosszul gondolod!
A tanúsítványt lehet, hogy érvénytelennek mondja, de nincs igaza!
A tanúsítvány lehet érvényes, csak nincs hitelesítve " 20+ÁFA-ért/év"
Szerintem mindenhol HTTPS kapcsolatot használj, ahol tudsz!
A böngésző rinyál, az a dolga.
Ellenőrizd le, hogy jó URL-írtál be, és a (nem hitelesített) tanúsítványt tedd be a kivételek közé!
A saját szerveredben csak megbízol!, vagy nem ???
(Ez a szervert nem fogja megvédeni, csak a kapcsolat lesz biztonságosabb!)[ Szerkesztve ]
-
Multibit
nagyúr
válasz Intelligencs #9496 üzenetére
Bocsánat Rosszul emlékeztem Csak a rendszer által biztosított teljes megosztás lehetséges külső lemezen.
-
őstag
-
Elemental
addikt
Ti tudtok a külső usbvinyóra megosztott mappát létrehozni?
Nekem valamiért nem engedi, nem jelenik meg a választható kötetek között, de még csak a meglévőt sem tudom áthelyezni. Pedig úgy rémlik, hogy nem olyan régen még azt is ki tudtam választani. -
Multibit
nagyúr
válasz pentium4 #9489 üzenetére
Lehet, hogy Te is Cloud Stationt használsz?
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
A video stationon keresztül játszanék le egy sima avi videót, böngészőben. Most pár napja lett újratelepítve a gép és most azt írja ki, hogy a gép nem támogatja ezt a formátumot. Előzőleg még ment.
-
-
pentium4
senior tag
sziasztok!
kellene egy kis segítség, mert sehogy nem jövök rá a rejtélyre!
van egy 212j nasom, benne egy 1 terrás és 3 terrás lemezzel.
egyik reggel arra kelek hogy irja a nas hogy kevés a lemezterület a kötet 1-en, na mondom mi a retek, tegnap este még volt majdnem 1 terra szabad.
file stationbe megnézem és tényleg, szinte zéróra elfogyott a hely, maradt vagy 5 mega
össze mappa mérete nyom 1.77 terrát, viszont a nas azt irja és mondja hogy 2.68 ból 2.67 foglalt,
nincs rejtett mappa kerestem mindenhol hogy hol mi bújhatott meg, de nem találok semmit!
ismeri valaki ezt a hibát és hogy miként kell megoldani?
köszi a segítséget!P4
-
Moon_Walker
tag
válasz Moon_Walker #9424 üzenetére
Megoldottam; googli a barátom volt valóban.
Hátha érdekel mást is:
A task schedulerben beterveztem egy scriptet, ami a mentés után ráhagyással indul:"#!/bin/sh
sync
synousbdisk -umount sdq
>/tmp/usbtab"Úgy tűnik működik.
Már csak az usb fizikai leválasztását kell megoldani, mert a külső winyó ventillátora még forog úgy is, hogy a tápját kikapcsolom.[ Szerkesztve ]
(nem kötelező megadni)
-
tsilver
aktív tag
Van egy Cloud hozzáférésem ,tökéletesen megy.
Szeretnék 1 mappát megosztani belőle más számára.
Lehetséges ez szerintetek? Uj felhasználót létrehoztam, jogosultságot a homes mappáoz hozzáadtam, de még csak fel sem tudok jelentkezni.AudioPC, FireStick 4K Max, Home Assistant, Vu uno/4K SE, Kobra 3D
-
ggg666
őstag
Nem tudja valaki synologyn fut valamilyen dc++ és soulseek kliens?
-
Doky586
nagyúr
válasz Doky586 #9474 üzenetére
Ezen karakterek nélkül a MC teljesen használhatatlanul néz ki. [link] [link]
Régen a DOSos időkben is a DosNavigator vagy a NortonCommander ezerszer szebben nézet ki a linkelt karakterekkel. A MC-t nem lehet eltéríteni a qqqqqqqqq és xxxxxxxxx randa olvashatatlanságtól?Ha nem lehet akkor inkább a beépített File Station ami MC-nél ezerszer jobb.
-
Jackie_Chan
senior tag
Üdv!
Lehetséges az,hogy a ...synology.me -s regisztrációmmal azért nem tudom elérni a NASomat,mert a microsoft baszakodott mostanában a DNS.-el?Egyszerűen nem frissül benne az IP.Viszont ha pingetem akkor meg válaszol,holott az én ipm már nem is az.
"Az nem hozhat változást aki nem tűnik ki a tömegből!" "Sic Parvis Magna" "Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." "Két dolog határoz meg téged: A türelmed amikor nincs semmid, és a viselkedésed mikor megvan mindened."
-
Parson
addikt
No csak most sikerült kideritenem a hibát (tudom, hogy lassú vagyok, de kevés időm van ezzel foglalkozni) - az első számú routerem eldobta a port forwarding beállitásokat vhogy... amint ujra lett konfigolva, egyből pöccenésre működik a külső elérés is.
[ Szerkesztve ]
───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
coreska
aktív tag
-
tatti22
csendes tag
válasz tatti22 #9033 üzenetére
"Sziasztok. DS213j: *.doc és *.xls nyitása intézőből, a nas megosztott mappáiból iszonyatosan lassú, néha sikertelen. Minden más kiterjesztés nyitás gyors, hibátlan. Ha ugyanazt a doc vagy xls fájlt a File Station-ból nyitom duplakattal, késedelem nélkül működik. Találkozott már valaki ilyennel? Mi lehet a megoldás?"
Bocs hogy saját magamra reagálok. Amennyiben valakit érint még az idézett probléma, megszületett a megoldás: a vezérlőpult-programok telepítése/törlése alatt távolítsd el a Microsoft File Validation Tool nevű kiegészítőt. Innen kezdve a megnyitásokkal nem lesz gond. Köszönet a Synology Tech Center segítőkész alkalmazottjának, Mr. Kay Chao -nak!
[ Szerkesztve ]
tyreman
-
Multibit
nagyúr
Melyik gépen fut a TC? A Windows-os PC-en. Tehát ahhoz, hogy a TC kezelje a másolást, mindenképpen meg kell járnia a jelnek a NAS -> router -> PC -> router -> NAS utat. Ezért mondtam, hogy telepíts egy MC-t (Midnight Commander) a NAS-ra, amit terminálból tudsz használni. Azzal nem lesz felesleges adatutaztatás.
-
ggg666
őstag
Sziasztok
Valahogy rá lehetne venni a Total Commandert, hogy ha a nas tartalmát másolom, ne a routeren keresztül másolja?
Ugyanazon a winyón van minden, de simán áthelyezni sem engedi, csak routeren keresztül.
-
Patice
Topikgazda
Erről szerintem érdeklődj a lejátszó.hu-nál. Semmibe nem kerül. Hátha tudnak rá válaszolni.
Azért a jeltovábbításra figyelj. Én nem vinnék több méteren egy analóg jelet, ha jack a dugó egyik vége. Azért mondtam inkább az optikát. Annál nem olyan problémás a több méter jelkábel.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
sgery
őstag
Ez sem egyszerü
Lehet maradok végül a kábelezésnél. Nas-ba hangkártya be, abból jel ketté osztás és kábelen fog kapni minden jelet. Ha a remote kiadja a jelet jack-en és optikán is akkor lenne a legjobb
FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
-
pomk
őstag
Az Én erősítőm(Onkyo TX-SR705) tud kezelni egy "2. körös" hangfalpárt, amit ki tudok választani az erősítőn, hogy csak az szóljon. Mobileszközről tudom irányítani NAS-t Audio Centeren keresztül. Kádba be, NAS-ból hang TV-be be, onnan erősíőtbe ki, onnan hangfalakra ki, fülembe be. Igaz, hogy nálam ez a 2. kör nincs bekötve, de elméletben így működhet.
-
Patice
Topikgazda
Én sem találtam sehol, hogy pontosan hogy működik. Anno én is szemeztem ezzel a megoldással.
Igen, úgy működik, hogy a NAS egyik USB portjára kötöd és mint küső hangkártya működik.Ha a NAS + a remot közel van az egyik rendszerhez amin szólna, akkor ott nem kell hosszú kábel.
A másik rendszerhez mondjuk egy optikai kábellel elvihető a jel elég messzire.A költségesebb megoldás, ha olyan hálózatos zenelejátszók után nézel, amik a NAS-ról kapják belső hálón keresztül a műsort. Így elérhető , hogy mindenütt tudj zenét hallgatni a NAS-ról. (Hálózatos zenelejátszó sok minden lehet, leginkább mini PC "féleségekkel" lehetne megoldani, pl. Raspberry Pi, de darabja annak is kb. 20-ból jönne ki, ha dobozolod, meg WiFi képessé teszed.)
A keményebb dió azt megoldani, hogy egyszerre mindenhol ugyan az szóljon. A Sonos rendszere ezt tudná, igaz zsebbenyúlós nem kicsit a dolog. Az alternatívákkal sem tartom lehetetlennek a megoldását, de nagyon utána kell olvasni, hogy megoldható-e.
Esteleg még USB-s DAC-ok jöhetnének szóba, amiknek van analóg és digitális kimenetük, de ezek is a több tízezres kategória, még akár használtan is.
-
sgery
őstag
Góglizom ezerrel, de sehol nem írják részletesen, hogy miként müködik
Igazából még a fürdöbe is dobnék egy kis hifit, ami közvetlen a nashoz tud csatlakozni, de akkor ezek szerint a nas audio station nem tudná egyszerre kiszolgálni a közvetlen fördöi hifit és a 2db remote-ot. :/
Hát igen, a 110e-res elosztó picit húzós (és még a kliens hozzá...), olcsóbb kivésni a falat és bekábelezniÉs jól látom, hogy ez a remote úgy müködik, hogy usb-n rá kell dugni a kütyüt a nas-ra? Mert akkor ez sem túl jó, hiszen ki kell húzni az usb-t a hifiig
[ Szerkesztve ]
FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
-
Patice
Topikgazda
Audio Station-t én is használom és tudtommal egyszerre csak egy kimenetre tudja küldeni a hangot. Ezért a jel szétosztását a NAS-on kívül kell megoldani. A Remote-ra írtam, hogy szerintem egy digitális kimeneten (optika vagy mini USB) és egy analógon (3,5 jack) aktívnak kellene lennie egyszerre, hogy két eszközre tudd küldeni.
Van persze más megoldás is a multi-room rendszerre, ami Wifi-n keresztül kapja az anyagot, de az már más árkategória.
-
Elemental
addikt
válasz Tibiajax #9452 üzenetére
A download station-nél a korlátozás az aktív letöltésre vonatkozik. A 214+-nál, ha jól emlékszem, 50 letöltés mehet egyszerre. Tehát beraksz 100 torrentet, akkor egy időben csak 50-et tölt, a többi addig várakozik, amint egy kész, indul a következő. Viszont seednél nincs korlátozás.
Ha meg nem tetszik a DS akkor tehetsz fel transmissiont. -
Tibiajax
nagyúr
igen, bocsánat, nem egészen pontosan kérdeztem. szóval a zyxel 310-esemnél - ami most van -, ott sajnos összesen 10db aktív torrent lehet, többet nem enged be se pakolni a listába. És ez kevés sajnos..
Tervezek egy 214+ -t, ezért is kérdeztem, h milyen a syno beépített kliense -
ricsik
őstag
Diginél nemsokára elérhető a gigabites net. Vajon jól kiszolgálva, gigabites router, 900k throughput, mennyivel tud torrentet letölteni a 213j? Tudja a sima lan sebességet DS-el? Lejön a cucc vajon 90MB/sec sebességgel sok-sok megosztót feltételezve? Érdemes majd előfizetnem?
-
Patice
Topikgazda
Talán egy Synology Remote megoldás lehet.
Az Indexelés menüpont alatt találod azt amire szükséged van. Itt tudod hozzáadni az alap 3 médiákat tartalmazó könyvtárak mellé, hogy melyekben vannak még pl. zenék. Utána rányomsz az indexelésre, megvárod míg elkészül, aztán telón már böngészheted is a zenéket.
A Remote szerintem aktív legalább egy digitális + egy analóg kimeneten, de ebben nem vagyok biztos, még soha nem próbáltam!
-
sgery
őstag
Sziasztok!
Van nekem egy ds213j nas-om. Azt hogy tudnám elérni, pontosabban mit tudok venni hozzá, hogy azon a wifin keresztül, amire a nas is csatlakozik, egy jack ki/be benetes audio eszköz is csatlakozik és arról szól a zene amit a mobilon lévö audio stationnal kezelek?
Ezt szeretném elérni: van több hifi is a házban, számszerüsítve kettö. Egy a nappaliban, ez egy komolyabb hifi (erre föleg pc-röl küldöm a jelet digitálisan) és a kertben egy sima 5.1. Azt szeretném elérni, hogy mindkét hifire rá legyen dugva egy olyan audio kütyü, ami wifin keresztül kapja a hangjelet a nas-ról. Föleg azért, hogy mindenhol tudjam ugyan azt hallgatni
Még egy kérdés amire nem találtam választ: hol tudom beállítani a nas audio station-nél, pontosabban hol tudom hozzáadni a nas-on lévö különbözö helyeken lévö zenéket, hogy ne kelljen mindent bemásolnom a home/music mappába?
Elöre is hálás köszönetFurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
-
Tibiajax
nagyúr
sziasztok,
a synology nasoknál a gyári torrent kliensben is 10db a max egyszerre futtatható torrentek száma (a zyxel-ekhez hasonlóan), vagy nincs korlátozva?
köszi -
MrCsiT
addikt
A Mail Server telepítés/beállítás témakörben, eltévedtem kicsit (mint fent is írtam).
Az eltévedés oka, hogy "Mail Station"-t kell telepíteni, így a telepítés után, én a Mail Station-t akartam megnyitni a beállításhoz is, holott - mint ez a video is rámutat - települ egy kevéssé hangsúlyos Mail Server is, amit én a magyarra fordított "Levélkiszolgáló" kifejezésből nem értettem meg elsőre, hogy másik program lenne, holott van a Szerver (Mail Server) és van a Kliensprogram (Mail Station).
A Mail Station elindításával természetesen nem tudtam konfigurálni.
Ezek után, este hozzá tudok látni a beállításhoz..
Más: a (#9415) MrCsiT -ben írt kérdésre - ti. a DsFile mobilapp vajon felépíti-e a Https-t a Syno serverrel, tehát bízik-e a saját tanúsítványában, vagy, neki is kellene egy, tanúsítványkibocsátó által aláírt tanúsítvány a https-hez, ez esetben anélkül hiába is kattintom be, hogy https legyen? - kérdésre valaki tud válaszolni ?
Kérdés 3: az új DSM verzióban a "Quickconnect ID megadásakor lelassul a belépés" - hiba javításra került?
[ Szerkesztve ]
"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
Parson
addikt
válasz Elemental #9418 üzenetére
Én is igy értettem. Nem ddns cim hanem otthoni ip cimmel. Mint irtam, az egyiknél működött igy is ugyis, a másiknál sehogysem.
(#9419) Magnat -> a két NAS nem egy LAN-on belül van. Sőt, teljesen két külön helyen vett LAN-on ülnek. Mint fentebb irtam, az egyik UPC a másik T-Home szolgáltatán keresztül kandikál ki a netre. Egyedi portszámokkal működik a rendszer, mindeddig gondtalanul ment is.
[ Szerkesztve ]
-
dani3l
őstag
De reg jartam erre..
Mi ez a baszakodas mostanaban a synologynal a hosztnevekkel?
Hasznaltam több, mint egy evig a vasarlas utan beregisztralt hosztnevvel gond nelkül, erre par honapja elkezdte kiirogatni a nas, hogy nem sikerült regisztralni, stb.. Aztan egyszercsak kaptam egy mailt, hogy töröltek, mert sokaig nem leptem be. Wtf? Minek lepkednek be a weboldalukon, amikor nincs ott semmi dolgom?
Mindegy, regisztaltam egy ujat, erre megint elkezdte kiirkalni, hogy nem sikerült regisztralni. Belepek az oldalukon, erre az ujonnan regisztalt sehol, de a regi meg ott van, aztan irja, hogy hamarosan lejar, kattintsak oda az ujabb frissiteshez. Ujabb wtf..Mostmar eljutottam - volna - oda, hogy ne buzeraljam a nast, csak "legyen" es müködjön minden ahogy kell, dehat nem akar..
Szoval ilyen lett a synology sajat dns szolgaltatasa? Erdemesebb akkor keresni valami normalisat?
-
mixi80
aktív tag
Akkor úgy járnék a jobban, hogy lenne egy SHR adatvédelem nélkül és egy Basic mellette?
Későbbiekben ha szeretném bővíteni, akkor az SHR miatt ez lehetséges lesz adatvesztés nélkül, és csak a Basic-en lévő dolgokat kellene lementeni.
Mondjuk a Basic csak a letöltés miatt lenne mellette, az lenne az elsődleges feladata.Üdv!
-
mixi80
aktív tag
válasz Elemental #9429 üzenetére
Szia!
Azt meg tudnád mondani vagy valaki mi a különbség Basic és SHR adatvédelem között?
Amit szeretnék, akkor lehet úgy
2 SHR adatvédelem nélkül
2 Basic
1 SHR adatvédelem nélkül 1 Basic
Igazából nem nagyon tudom mi a lényegi különbség Basic és SHR adatvédelem nélkül között!
Válaszokat előre is köszönöm!Üdv!
-
coreska
aktív tag
A Serviio-val kapcsolatosan lenne egy kérdésem.
Sikeresen feltettem a NAS-ra, és webes felületen működik is. De viszont a TV-n nem jelenik meg mint DLNA szerver. A PC-re telepített Serviio viszont megjelenik a TV-n.
Meg lehetne valahogyan oldani, hogy a NAS-on futó Serviio szerver is megjelenjen a TV-n? -
Gsx-rr
veterán
hogy lehet megoldani egy Nas cserét? Gondolok arra ,hogy ne vesszenek el az adatok.
-
Elemental
addikt
Szeva.
1. Formázza. Saját tapasztalatom alapján egy esetben nem formázta: feltelepítettem a DSM-et az első lemezre, beleraktam a második lemezt, felmásoltam rá jó sok cuccot, és valamilyen okból úgy döntöttem, hogy újrateszem az egészet. Kivettem mind2 lemezt, majd csak az elsőt tettem bele, formáztam, feltettem rá a dsm-et, majd betettem a 2. lemezt, és látta az adatokat.
2.Nekem is úgy van. 2 lemez két külön kötet. Úgy emlékszem, hogy SHR adatvédelem nélkül, amit választani kell.
3. Megoldható.
4. Én éppen ezért aggattam rá egy külső 640 g-s lemezt. Oda mennek a letöltések, és onnan seedel. A gyári Download Stationt használom.
5.Azokat a csomagokat, amiket majd használsz.
Kérdezz nyugodtan, itt nem csak az kérdezhet, aki átolvasta a használatit.
-
mixi80
aktív tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni!
Vásároltam egy ds213j-t. Van nekem 2 db WD green 2TB lemez.
Hogyan lenne ésszerű megformázni a lemezeket a nas-sal.
1. Ha először rakok be lemezt, azt akkor a nas minden esetben megformázza magának a saját file rendszerére, és a rajta lévő adatok elvesznek!?
2. A cél, hogy a tárolókapacitás megmaradjon 4TB, én úgy gondolom, hogy akkor a lemezcsoport létrehozása ebből kifolyólag kizárt, tehát két különböző kötetet kell létrehoznom. Hogyan és milyet?
3. Ilyenkor megoldható-e, hogy csak bizonyos megosztott mappákról csináljon nekem biztonsági másolatot, úgy hogy mindkét hdd-n meglegyen (pl. családi fotó, videó), vagy külső meghajtóra vagy a hálózaton belül lévő hdd-re kell backupot készítenem.
4. Letöltés is fontos lenne, ezért én úgy gondolom, ha két külön álló kötetem lenne, akkor az letöltéskor csak az egyik diszket pörgetné, a másikat nem. Jó a beépített vagy használjam inkább transmissiont.
Webes felületről is szeretném kezelni.
5. DSM telepítésekor milyen felhasználói programokat és csomagokat érdemes feltelepítenem első lépésben?
Használati kézikönyvet, DSM súgót elolvastam, de így elsőre azért ez elég sok.
Válaszokat előre is köszönöm! -
Magnat
veterán
Ezt írták levélben:
We would like to give you an update and announce that ALL of the 23 domains that were seized by Microsoft on June 30 are now back in our control. Please realize that it may take up to 24 hours for the DNS to fully propagate, but everything should be fully functioning within the next day. One of the domains, noip.me, took longer to get back online, but it should be fully restored within the next day.Szóval gondolom hamarosan beáll...ami nekem van regelve az most ok.
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
MrCsiT
addikt
Sziasztok!
A névfeloldási gondokról tud valaki egy hivatalos információt, hogy mi a helyzet, mi változott, akármi?
Ismerősömnek pl. ma T-Online netről hol megy, hol nem ugyanannak az oldalnak az elérése."Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
Moon_Walker
tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy láttok-e esetleg valami megoldást arra, hogy a lefutott backup után
ejectálni szeretném az usb vinyót.
Ezt össze lehetne valahogy buherálni?
esetleg valami scriptet indítani a backup után?Köszi
A(nem kötelező megadni)
-
Chrys_
addikt
nem ide
[ Szerkesztve ]
-
Chrys_
addikt
Hogy lehet PC-n is a Synology NAS-hoz hasonló webszervert beállítani? Cégtől nem tudok Teamviewer-rel rácsatlakozni a gépemre.
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Reggel nézem a telót, jött egy mail, hogy a synology.me elvesztette a kapcsolatot. Há mondom miféle...aztán mellette konstatáltam ,hogy habár a ledek alapján minden oké, de a nas-t nem tudom elérni sehogysem, mert nem érhető el. Manuálisan kellett kikapcsolnom, majd vissza. Visszakapcsolás után rendben van, de normális ez?
Az még érdekes,hogy kereken 3:00-kor vesztette el a kapcsolatot....vagyis akkor jött az email.-
-
Elemental
addikt
Úgy értem, hogy távolról nem a valami.synology.me-t írod be, hanem az otthoni ip-t. Amikor nem működött a ddns, az otthoni ip-vel akkor is elértem. Tehát nem a belsőhálós ipre gondoltam. Nekem is volt szarakodás a ddns-sel, végül is azt csináltam, hogy a myds-be bejelentkeztem, és töröltem a regisztrációt, majd regeltem újra, azóta működik.
Viszont, ha nem éred el az ip-vel sem, akkor szerintem más gubanc van.
[ Szerkesztve ]
-
Patice
Topikgazda
Ez inkább egyéni döntés kérdése szerintem.
A használat módjától tenném függővé.
Ha egész nap töltögetsz, vagy családnak bármikor szüksége van adatokra, vagy neked távoli elérésre, akkor én inkább mindig bekapcsolva hagynám.
Ha csak egy bizonyos napszakban kell, hogy elérhető legyen, akkor időzített be- és kikapcsolás és eseti bekapcsolásra WOL.
Ha csak WOL + hibernálásra állítod, akkor sok minden felébresztheti a NAS-t, attól függően, hogy hány alkalmazást, szervízt futtatsz rajta.
Szóval először szedd össze magadban, hogy mennyit is használod és az alapján állítsd be.
-
Gsx-rr
veterán
Nagyon szépen köszönöm!
A Spin up time ami megijesztett ,azt hittem ennyiszer "pörgött" fel ,ébredt fel a hdd.
Érdemes kikapcsolni a merevlemez ,leállítását? Úgy látom megoszlanak a vélemények.
Ezt a parkolást a Nas-on belüli beállítással nem lehet ugye befolyásolni ,a hibernálástól független?
Hibernálásnál a rendszer ventillátor egyik nas-nál sem áll le? -
MrCsiT
addikt
válasz Doky586 #9414 üzenetére
Véleményed szerint, a Synology leírása az eszközre, vagy böngészőre vonatkozik?
Más kérdés:
A DS File és társai felajánlják, hogy Https csatlakozást pipálj ki.
Ha egy böngészőben érném el a NAS-t egy beállított Https porton, a böngésző érvénytelennek mondja a tanúsítványt, amíg 20+ÁFA-ért/év nem íratom alá egy hitelesítési szolgáltatóval.
Erre nincs ingyenes megoldás, gondolom.
Akkor a Https jelölőnégyzet, valójában nem ér semmit, jól gondolom?
(és akkor az alapértelmezett port megváltoztatásán túl csak a felhasználónév +jelszó páros védi az eszközömet. )"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
Doky586
nagyúr
Ugyan a Mail Station-t sose használtam, de tudtommal az egész arra való hogy akinek nincs jogosultsága a LAN-ról a WAN-t elérni az is tudjon levelezni az interneten, illetve a beállított userek egymásnak tudjanak levelet küldeni az internet kihagyásával. Tipikusan kis cégeknek hasznos adatbiztonsági szempontból, otthonra nem biztos hogy van értelme.
A beállításoknál pedig nem biztos hogy a NAS-ról beszélnek mindenhol, lehet hogy a PCs levelezőkliensről.
-
Patice
Topikgazda
Spin up time: 5916 - SMART asszem milisecundumban adja meg, azaz 5 másodperc alatt pörög fel a vinyó. OK.
Start Stop Count: 72 - Ennyiszer indult el/állt le a vinyó. Elég kevés még, nem túl idős példány lehet. OK.
Load Cycle count: 433 - Ha jól rémlik ez az a bizonyos "fejparkolási" érték, teljesen jó.30.000 (egyes infók szerint több százezres érték után lehet aggódni, mások szerint nem kell vele törődni). OK.
Teljesen normál értékek. Nem kell aggódni.
-
Gsx-rr
veterán
Sziasztok!
Nem rosszak ezek az értékek?
Spin up time: 5916
Start Stop Count: 72
Load Sycle count: 433Power on hours :335
-
MrCsiT
addikt
fentire választ tud valaki?
Megismétlem:
Mail Station-t szeretném beállítani, azonban elakadtam ott, hogy fel van telepítve.
El is van indítva, vezérlőpulton látom, hogy fut.Manual-ban azt olvasom, hogy
"Nyissa meg a Levélkiszolgáló lehetőséget és menjen az SMTP oldalra."Igen ám, de sehol nem találok Levélkiszolgáló lehetőséget ?!
Vezérlőpulton legalábbis semmiképp, vagy, nem tudom, mi alatt van elrejtve.
Ha a Mail station-ra kattintok, a weboldal megnyílik, és be is tudok lépni, de előtte még be kellene állítanom ezt-azt, amit nem tudom, hogy hol tegyek? Kell/Lehet még valahol engedélyezni a MailStation futását?
Esetleg, szedjem le a csomagot, és tegyem fel újra, mert ez egy anomália?[ Szerkesztve ]
"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
Magnat
veterán
válasz Doky586 #9403 üzenetére
Nem konkrétan a cím a lényeg a kérdésben, hanem hogy az ott szereplő szám ... nyugi, nem vettem még botnet hálózatot, h betörjek a nasodra
"De az enyim is ugyanilyen, csak a saját IP-met nem akartam kiadni, a cache dolog miatt úgyis kétségbevontad a lekérdezést.. - nem vontam kétségbe, kérdeztem, h nem attól lehet-e. "
"Eszerint nem a teljes szolgáltatót blokkolják csak bizonyos IP-ket vagy dnsneveket... érdekes.
Talán váltsál DDNS nevet hátha megjavul.." - szóval akkor visszakanyarodtunk oda, amivel a legelején kezdtem, h csak bizonyos tartományok vannak blokkolva és az ilyen esetek, plusz bármilyen más szolgáltató oldali hiba elkerülésére hasznos lehet 2 külön ddns nevet regisztrálni.Parson: honnan nem éred el, lanról vagy wanról?
[ Szerkesztve ]
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
Parson
addikt
Srácok ehhez a DDNS témához hozzászólva:
én csak itt regisztráltam a 2 db NAS-t, és belépve mindkettő zölden világit - viszont még mindig csak az egyiket érem el. Vkinek vmi tipp?
-
Doky586
nagyúr
"Jah az a 190-es ip a te public ip-d?"Természetesen NEM. Elfelejtettem közölni hogy én Magyarországon vagyok az pedig egy Venezuelai ktvnet szolgáltató dinamikus ip-je...
De az enyim is ugyanilyen, csak a saját IP-met nem akartam kiadni, a cache dolog miatt úgyis kétségbevontad a lekérdezést..Eszerint nem a teljes szolgáltatót blokkolják csak bizonyos IP-ket vagy dnsneveket... érdekes.
Talán váltsál DDNS nevet hátha megjavul..[ Szerkesztve ]
-
Patice
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Hardcore café
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- Villanyszerelés
- ASUS routerek
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Google Pixel topik
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- iPhone 14 Pro 128 GB Silver, Kártyafüggetlen! Mint egy új!!! 86% Akku!
- Gamer Laptop, üzletből, alkalmi áron Lenovo IdeaPad Gaming, i5-12450H/16RAM/512SSD/GeForce RTX3050
- Gamer Laptop, üzletből, alkalmi áron MSI GF63 Gamer, i5-12450H/16RAM/512SSD/GeForce RTX2050
- Laptopok alkatrésznek
- Laptopok alkatrésznek
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest