-
IT café
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.
Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
paatrick
őstag
válasz Bad Pritt #74500 üzenetére
Ez már folyamat nála amihez nem elég már egy smink. Talán egy orvosos sorozatban volt, hogy a túl sok kokain vagy valamelyik más drog orron szippantása is szétcseszi az orrot és elkezd összemenni. Nem tudom melyik a rosszabb az orrplasztika vagy a drogosság
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
gyuromoj
veterán
The Bear S02
Szintet tartja, sőt a 6. résztől emeli is szépen. Remélem lesz folytatás.PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
mephi666
nagyúr
válasz paatrick #74499 üzenetére
...majd a béréből levonják a cgi-csapat költségét, aminek az lesz a dolga, hogy digitálisan visszafaragják a fejét normálisra
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
addikt
A szépészeti beavatkozások kapcsán:
Go Gunners!
-
addikt
"Bocsánat Maunika, bocsánat a közönségtől"
https://www.youtube.com/watch?v=9xjuK_ulqbE
-
bobalazs
nagyúr
válasz VágniValó #74508 üzenetére
Hát ez telibetalálta
Aki régi, klasszikus humorra vágyik. Ajánlom, szórakoztató. the-bob-newhart-show
1972-es, úgyhogy nem tudom hol lehet megtalálni .[ Szerkesztve ]
-
.LnB
titán
NASCAR: FULL SPEED | Official Teaser | Netflix
Laikus szemmel milyen ez a trailer? Mert én szeretem a NASCAR-t, otthon is vagyok benne. És baromira tetszik ez az előzetes. Érdekelne, hogy full laikusokban megmozgat ez valamit?
Olyan lesz ez a doku sorozat is, mint a F1:Drive to Survive, vagy a Tour de France: Unchained.„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
S e t h
nagyúr
válasz lezso6 #74498 üzenetére
Szekunder szégyen? Egy külföldi színész miatt?
Másrészt ha kárt okozó trend is, hol érint engem akármelyik kacaacsőrű idióta akár az utcán, akár a képernyőn?Ha majd vmelyik családtagom csattog be a házba lefittyedő szájjal, akkor elgondolkodom én mit csesztem el, de egy színésznő miatt ventillálni...
Nem kapkodok a szívemhez a sokadik színész után, hogy hű, hát ezt hogy képzelte. Van elég probléma ami figyelmet érdemel, azt is megértem, hogy egy filmes topikban tud ez fókusz lenni, de meglepődni a sokadik eset után?
Engen jobban érdekel az a pszichés háttere helyett, hogy ez vajon miképpen épül be a sorozatba?
A sorozat készítőinek első wtf momentuma amikor meglátták és mit tudnak vele kezdeni, vagy csak simán hagyjuk rá a nézőkre, gondoljanak amire akarnak?[ Szerkesztve ]
This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
mephi666
nagyúr
-
.LnB
titán
válasz laracroft #74514 üzenetére
Abba akkor beletrafáltál rendesen. Egy forintot nem tettem volna ő rá. Én # Larson drukker vagyok mióta visszatért a NASCAR-ba. Ez a sztori szerintem említve is lesz ebben a dokuban, hogy mi volt Larson-nal.
Nálam így van:
F1 nem érdekel.
Kerékpárt imádom
Nascar érdekel.[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
volandy
senior tag
For all Mankind 4. évad után lesz 5. évad? Van erről valami híretek? Olyan hirtelen befejezték az évadot.
Egyébként jó lett a 4. évad is!
Szerintem! -
mephi666
nagyúr
ez az Ozark nem lett volna rossz: a 3. évad végéig még kimondottan összeszedett volt a kisebb-nagyobb hibák ellenére... a 4. évadban azt hittem, hogy a megszokott 10 részek helyett 14 részben jön egy korrekt, összeszedett lezárás, de ehelyett kb semmit nem kaptunk... egyes részeket értelmetlenül túlnyújtottak, kapkodtak ide-oda, lezárást pedig normálisan nem is kaptunk... nem tudták a készítők, hogy mit kezdjenek az egésszel, így a végén betoltak 1-2 ütést meglepetésszerűen és elfutottak...
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Frod
addikt
válasz volandy #74517 üzenetére
Egyelőre nincs hivatalos hír, de fél perc Google kereséssel ezt te is megtalálod.
Do you see the white shadow?
-
Bad Pritt
félisten
Ez lesz az előzmény sori.Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
negyven2
veterán
válasz volandy #74517 üzenetére
Bár hivatalos bejelentés még nem történt, de tavaly márciusban már lehet találni megbízható forrásokat, hogy lesz 5. évad.
Az Apple TV+ (elvileg) berendelte a For All Mankind 5. évadját. (Erre még hivatalosan nem került sor, de az S5 megjelent a Entertainment Identifier Registry-ben, ami korábban megbízható infóforrás volt.)
“I mean it’s one banana, Michael, what could it cost, 10 dollars?”
-
mephi666
nagyúr
válasz Bad Pritt #74521 üzenetére
az ilyen előzménysztorikkal nekem az a bajom, hogy a főszereplő miatt nem nagyon lehet izgulni ...meg alapvetően ez a sorozat szerintem csak az első évadot önállóan nézve képes működni, ahogy szépen felépítették és kibogozták a szálakat... ha azt láttad, akkor gondolom spoilerez mindent az előzmény kapcsán
-
Remélem lesz az előzmény sorinak utózmánya, ami az eredeti előtt játszódik, illetve abból az egyik kedvelt szereplőnek meg spinoff sorikája, amit elkasználnak, de a befejezése 3-4 év után mégis kijön direct-to-video filmként.
Na, de most komolyan a Terminal List ekkora siker lett? Vagy csak nekem nem tetszik?
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
Tasunkó
senior tag
Lement ez a Legion, de ez inkább Száll a Kakukk, mint x-man. Ennyi befejezetlen metaforát bemutatni úgy hogy még nézeti is magát, valamit tud ez a rendező.
.A telepátiát vagy szupererőt egy pillanatig nem hittem el, hogy van a csávónak Ez az a sorozat ahol csak öszzezavar az emlékeztető az előző részből. Végülis egész jó volt.A szűzkurvaságot meg az a csaj a plafonig tolta, annó a Big Brotherből volt hasonló a szörpös Adrika vagy hogy hívták, hát ez a David megkapta az élettől rendesen. Mondjuk arról lecsúsztam valahol amikor megmeetoozta, de inkább elfogadtam, minthogy megpróbáljak rájönni, hol lehetett. Kérek egy számot a jútútú. Európai macskakilátókő Nugáton a helyzet változatlan
-
Nerazim
őstag
Udv!
A Hannibal sorozat kronológiailag hol helyezkedik el a tobbi filmhez/sorozathoz kepest?Be my computer.. Baby I'm a user!!
-
paatrick
őstag
Na a végére értem. Úgy tudom összefoglalni hogy egy átlagembernek ez kiemelkedő sorozat lesz, újdonság varázsa stb, annak viszont aki benne van/volt valamennyire az animék világában csak egy n+1 sorozat főleg az amerikai típusú emberlélekábrázolás miatt (még kitérek rá később).
Szóval anno szerintem hamisan gondoltuk hogy ez az Idő urai(1982)ból próbál inspirálódni, vagy ahhoz hasonló lesz. Vajmi kevés kötődést éreztem oda, annál többet viszont animékhez. Talán a legnyilvánvalóbb a Nauszika (1984), A vadon hercegnője (1997), sorozatokból a Blue Gender (1999) vagy akár az újabb Made in Abyss(2017-)
Persze nincs ezzel baj, ki lehet találni maguktól is jó dolgokat, a fauna-flóra felépítése nagyszerű, érdekes és simán behúz a sorozat elején. Aztán viszont előtérbe kerül a fentebb említett amerikai típusú emberlélekábrázolás, hogy már megint ugyanazokat a köröket futjuk mint minden amerikai sorozatban, és mondjuk ezen az se segített hogy az emberek grafikája túl egyszerű, a szinkronhangjuk viszont simán túljátssza magát minden esetben. Nincsen balansz aközött amit látsz és amit hallasz.
Szóval az összes emberi szál baromi fárasztó, igazából senkivel nem nagyon tudsz szimpatizálni, és így kevésbé érdekel mi lesz velük annál inkább mondjuk a világ amiben vannak.
Éreztem már ilyet, anno a Godzilla (2014) filmnél is ez volt, a szörnyes rész tök jó, az emberi részeket meg pörgessük mááááááááár.Én szerintem gyorsan elfelejtem majd, újranézni biztos nem fogom, viszont ajánlom annak aki amerikai sorozatokat fogyaszt főleg és nem idegenkedik a rajzolt dolgoktól, annak jó kis darkos horroros felüdülés lehet.
[ Szerkesztve ]
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
S e t h
nagyúr
Próbálják meglovagolni a hullámot, amikor a herceg fehér
lovonyachton elhajózik a naplementébe és te összeszorítod a fogaidat, de ugye nem? Az nem lehet......BAMMM!!!! Nesztek itt a folytatás, erre vágytatok, ja nem, nem is, ez egy előzmény, de akkor is nesztek!
Én azért az első után behúzom, mert annyira rühellem a COD-ot, hogy inkább megnézem, mintsem játszak vele és hátha ellesek egy-két trükköt paintballra.
This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
Ragnar_
addikt
válasz Nerazim #74531 üzenetére
A Hannibal sorozat kronológiailag hol helyezkedik el a tobbi filmhez/sorozathoz kepest?
Ha a filmbeli kronológiára gondolsz akkor szerintem a sorozat valamivel a Vörös Sárkány előtt kezdődően játszódik, és némileg alternatív a sztori a mozifilmekhez képest.Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming
-
nagyúr
Black bird / Fekete madár (2022)
A sorozat nem is kezdődhetne sablonosabban - Jimmy (Taron Egerton), ajól menő drog dealer (a fentiek minimálspoilerek az első epizódból). Aztán színre lép a másik főszereplő, Larry (Paul Walter Hauser), akia high life-ból egy 10 éves börtönbüntetésbe csöppen, amit azonban esetleg elengednek neki, ha beépül egy sokkal durvább börtönbe, és bizonyítékot szerez egy erősen zakkant sorozatgyilkosról. , mint ahogy azt a sablonszériáknál / filmeknél megszoktuk - és hirtelen a Black bird egy nagyságrenddel érdekesebb lesz. A folytatásban egy eseményekben relatíve szegény, feszültséggel viszont gazdagon megrakott börtöndrámát kapunk, ami nagyon rámegy a lélektani aspektusra - és ezt váratlan módon egész kitűnően csinálja. Paul Walter Hauser alakítása valami elképesztő, és a cast többi része is kitesz magáért - többnyire (ld. lejjebb). A több kritikában említett csavarosságot én ugyan nem találtam - de nem is hiányzott. Talán arra gondoltak, hogy Larryteljesen másképpen zakkant - ez szerintem nem csavarosság, ellenben nagyon rendben volt.újra és újra képes elbizonytalanítani mind az FBI-t, mind a nézőt, hogy valóban bűnös-e
Itt le is lehetne zárni a review-t egy 9 pont körüli értékeléssel, de sajnos ennyire nem jó a helyzet. Egy ilyen ambíciózus és ennyire sok mindent jól csináló sorozatnak könnyű kisebb hibákat megbocsátani (mint pl. Jimmy és az FBI ügynök Lauren ritkán előforduló, de akkor annál intenzívebb túljátszása), de volt két nagyobb is, amik igencsak zavartak. A lélektani dráma eléggé kötéltánc műfaj, és Black birdnek többször sikerült mellélépni, a feszült, érdekes karakterépítésből szinte észrevétlenül átcsúszott hótunalmas polemizálásba, főleg a korai epizódokban. A másik gondom meg a záróepizód, ahol egyes korábban jól felépített szálakat kb. félredobnak ( ), más, elhanyagolt szálakban meg hirtelen próbálnak bepótolni mindent, és nem lesz hihető az eredmény (pl. hogy kiderült Jimmy-ről, hogy tégla ).ld. Jimmy karakter-változása
Összességében így is megér egy 8-ast a dolog - nagyra értékelem a bátorságot, amivel a témát megközelítették, és persze Paul Walter Hauser óriási dobás volt.#értékelés
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Pro Koryak
addikt
Engem még az zavart benne, Jimmy eléggé ostoba, buta, nem látta mennyire felhúzza a szövegelésével Larryt, emiatt akadozott a haverság, pont a lényeg.
Amúgy Paul Walter Hauser durvábban, betegebben néz ki a sorozatban, mint a valós elkövető. Nem igazán láttam még ilyet filmen.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Pro Koryak #74538 üzenetére
Én ezt pont fordítva láttam - Jimmy nagyon is ravasz volt,
.akkor provokálta ilyenekkel Larry-t, amikor úgy érezte, hogy egy kis lökés hatására elkezd csiripelni
PWH nagyon kemény, franc se gondolta volna róla"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
nagyúr
válasz Pro Koryak #74541 üzenetére
... és elkezdett érni benne a bizonyítási vágy, meg hogy ő is dicsekedhessen. "We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
negyven2
veterán
válasz negyven2 #73875 üzenetére
Hazbin Hotel - Official Full Episode 1
This episode will expire 2/17 at 12AM PST.
“I mean it’s one banana, Michael, what could it cost, 10 dollars?”
-
bobalazs
nagyúr
Tetszett a Slow Horses 3. évadja. Utolsó rész kicsit kilógott szerintem, bugyuta akciójelenetek miatt.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Rícser évadzáró
Ebben a részben sem volt hiány a bunyóból
⭐ Stella
-
k-adi
nagyúr
Jimmy küldetése nem volt egyszerű, főleg úgy hogy ő is most csinált ilyet először, nyilván néha bénázott, de ha mögé nézel jobban, amit lehet te bénázásnak érzékeltél azoknak a fele valójában direkt provokálás volt. Persze nem ez az első sorozat amikor ilyen küldetést kap valaki, de érdekes tanulmányozni psziho és viselkedés-elemzés szempontból ez a sorozat is jó alapanyag
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest