-
IT café
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.
Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyuromoj
veterán
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
Cheesus
senior tag
Egyetértek veled, hogy a fear-nél is megvolt a "farm ahol élünk" effektus, és mondjuk ha hetente kellett volna várnom a részekre akkor hamar letettem volna róla. Így viszont hogy van lehetőségem darálni, egész kellemes élmény. Most egyedül a 6. évad egy részénél csináltam azt, hogy 2-3x-os sebességgel néztem végig, pedig még egy sorozatnál se csináltam ilyet. Amúgy szerintem tipikusan olyan sorozat, hogy évadok között nem mindig tudták a készítők, hogy mit akarnak kihozni, ezért néhol elég hullámzó a minőség. Szerintem ha egyszer nagyon unatkoznál érdemes lenee folytatnod, mert azért vannak nagyon erős részek is a sorozatban. Bár itt konkrétan volt olyan, hogy kifejezetten imádkoztam hogy valamelyik szereplőt öljék már meg vagy valami, annyira idegesító volt
Dead City meg a Daryl nekem is megvolt, de olyan mély nyomot egyik se hagyott bennem, a World Beyondra pedig még nem tudtam magam rávenni. Most az a cél, hogy befejezem a a Fear-t, aztán folytatom a The Ones who Live-el, mert azért kíváncsi vagyok mit sikerült kihozni kvázi TWD folytatás gyanánt.
[ Szerkesztve ]
https://www.twitch.tv/csehla
-
Tasunkó
senior tag
válasz Cheesus #75503 üzenetére
A Dead City-nél jobb a Fear the WD? Amúgy nekem a Walking Dead legjobb részeivel egyenrangú volt a Telltale Walking Dead játék. Az összhatása inkább filmes, mint játék. Rick-re még kíváncsi vagyok, hátha.
[ Szerkesztve ]
Kérek egy számot a jútútú. Európai macskakilátókő Nugáton a helyzet változatlan
-
Cheesus
senior tag
válasz Tasunkó #75504 üzenetére
Jó kérdés. Nyilván ugye különbséget kell tenni, hogy ugye a Dead City (jelenleg) csak egy 7 részes mellékszál az univerzumban, ami ugye Maggie és Negan kapcsolatára fókuszál, és ha emlékeim nem csalnak, akkor az alap TWD után játszódik. Míg a Fear the Walking Dead 8 évadot élt meg, és ebből adódóan jóval több szereplőt mozgat meg, és nyilván mint a TWD-nél, van hogy csak 1-2 karakterrel foglalkozik az adott rész, akik ha pont nem szimpatikusak valakinek akkor eléggé nyögvenyelős az a 45 perc. Nagyon leegyszerüsítve (és abból kiindulva hogy se a Dead City-t, se a Fear-t nem láttad még), el kell döntened hogy érdekel-e annyira a sorozat világa, hogy beleugorj mind a 8 évadra, vagy nem szeretnél annyira belebonyolódni a dolgokba. Én ezekből kiindulva nem is tudnám megállapítani hogy melyik a jobb, azt tudom biztosra mondani, hogy egyiket se bántam meg hogy elkezdtem.
A Telltale játékokra rátérve igazat adok neked, valóban nagyon jól sikerült megragadniuk az atmoszférát, valamikor nekem is folytatnom kellene, mert ha jól rémlik a 2.rész után abbahagytam.
[ Szerkesztve ]
https://www.twitch.tv/csehla
-
fecaga21
senior tag
Na még egy utolsó, a legklasszikusabb jelenet akik eddig hezitáltak a Breaking Bad elkezdésén
[link] -
Ragnar_
addikt
válasz fecaga21 #75507 üzenetére
Hát a Breaking Bad az egyik olyan sorozat, ahol nincs üresjárat, minden részben történik valami jelentős, és baromi sok jó pillanata van. Én is azt mondanám, hogy a BB jobb, de a Better call Saul is erősen ajánlott.
Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming
-
Ragnar_
addikt
válasz Tasunkó #75504 üzenetére
A Dead City-nél jobb a Fear the WD?
Részemről a Fear the WD első két szériája jó, a többit már nem nagyon néztem. A Dead City és a Daryl Dixon spinoffok elmegy kategória, a The Ones Who live-t még nem nézem, szerintem majd egyben az egészet. És a teljes WD szériát megnéztem. Nem mondom, hogy egyenletes jó minőség volt, de nézhető.
[ Szerkesztve ]
Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming
-
k-adi
nagyúr
Vince Staples-show
The Vince Staples Show (2024)
season 1 finaleYoutube-os sorozat ami Netflixen találta magát, 5 rövidke epizódon keresztül mutatja be Vince Staples rapper által abszurdabbnál abszurdabb életképeket "Black sitcom" formájában.
Egy YT shorts videóban láttam a 2. epizód promoját (bankrablásos jelenet), és megvett kilóra, aztán mikor láttam pár részes csak az évad, gyorsan le is pörgettem... és valóban erősen folytatásért kiállt a sorozat, ugyanis annyira abszurd, de humoros is egyben, hogy én is még nézném - és ahogy olvasom a kritikákat, mások is.A sorozat nézése közben a "Killing It" (főszereplőt Craig Robinson alakítja) jutott eszembe, ott is mindig mire jóra fordulna a karakter sorsa, mindig történik valami abszurd marhaság ami miatt újra visszakerül a startmezőre... na hát itt is megfigyelhető ez a jelenség humoros formában.
Persze a humor mellett, azért jobban mögé nézve a társadalmi egyenlőtlenségek, stb. témák merülnek fel, de azt most nem vesézném ki itt -
radi8tor
MODERÁTOR
Bingewatcherek előnyben:
⭐ Stella
-
Atomgeszi
veterán
Ez a His Dark Materials már egyre jobban kiakasztó..
Az még hagyján, hogy ezt a ziccert nem tudták kihagyni, hogy a tudós neje egy fekete nő és születik egy fekete gyerekük, aztán amikor találkoznak 5 percig premierplánban a fehér apa fekete gyermek veszekedik, hogy te vagy az én fiam, te vagy az én fiam... De amikor megjelent a Willnek a két angyal, az egyik fekete, a másik fehér, és elköszönésnél fél percet smároltak. Hát ez már betette mindennek a kaput. Erről a rengeteg vallási szarságról nem is beszélve. Persze, vágom.. erről kell szólnia, de az első 2 évadban ez még lájtos volt. De egyre jobban felcsesz így nézés közben, hogy Magyarországon is ennek a másfél millió agyhalottnak van alárendelve minden . Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
-
Bad Pritt
félisten
Én már nem várom el a Halo játékok minőségét tőle, de a józan paraszti ész, esetleg kis magyarázat meglétét igen. Kedvenceim ebből a részből:
Kai ahelyett, hogy egyszerűen lefogná Johnt inkább összeveri jó sok kárt okozva pátoszos zene kíséretében, majd otthagyja, hogy tovább kóricálhasson a bázison. Cortana távolról meghekkel mindent, megjelenik bárkinek. Hogyan? I have capabilities. Összemosták a SPARTAN-III és SPARTAN-IV programokat, amivel annyi baj nem is lenne, de látszólag semmilyen augmentációt nem kaptak, legalábbis Perez kimenekült Reachről és be is állt spártainak pár nappal később. Kwan Ha látomásairól még mindig nem tudunk semmit és mi köze lehet az ONI-hoz. Sorenék off screen mindenféle gond nélkül behatoltak a komplexumba. John mindenféle gond nélkül sétálgat, liftezget a komplexumban v.ö. egy sztenderd irodaház manapság, ahol már lassan sz*rni se mehetsz személyre szóló kártya nélkül.
Kb. ennyi és ezeknek az égvilágon semmi köze a Halo univerzumhoz, csak egy értelmes forgatókönyvhöz. Hogy pozitívumot is írjak: az SPI armor jól néz ki szerintem. Várjuk a folytatást, kápráztassanak el.[ Szerkesztve ]
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz Bad Pritt #75520 üzenetére
Kwan látomása/szörnye
állítólag a Flood/Gravemind lehet a korábbi barlangrajzok alapján, de ötletem sincs, hogy akarják összehozni az egészet. Arról nem is beszélve, hogy eltelt két szezon és még élőben nem tettük a lábunkat a Halo-ra Plusz ott van amit korábban említettél a budgetről. A training alatt megint nem láttunk egy enemy-t sem, csak a sötétben ment a lövöldözgetés. Arról nem is beszélve, hogy a needler halál megint megalol volt, alapból nem szokás egyet lőni abból, mennyivel hatásosabb lett volna ha egy karddal öli meg egy random elit a behatolókat. Hja hogy az plusz CGI munka... én kérek elnézést... [ Szerkesztve ]
Live-Die-Respawn
-
Bad Pritt
félisten
Az tuti, hogy ez nem egy nagy költségvetésű sorozat, inkább közepesnek gondolnám mai viszonylatok között. Az is tök látványos volt, mikor
Makee, az Arbiter meg az a harmadik szerencsétlen beszélgettek, hogy rengeteget mutatták közben Makeet, hogy ne kelljen leanimálni az idegeneket, pedig meg se szólalt.
Amúgy bennem most kezd érlelődni a gondolat, hogy talán hibás ötlet volt a fő sztoriszálat adaptálniuk, főleg ha 1:1 nem akarták követni. Inkább csinálhattak volna egy Fall of Reach vagy Ghosts of Onyx adaptációt, mert mindkettő érdekes lehetett volna önmagában is sorozat formájában ahelyett, hogy szegről végről beemeltek részleteket belőlük ebbe az abominációba. Sok szék közt földre huppanás esete. Arra mindenesetre jó volt ez az elmúlt pár rész, hogy újra el akarjam olvasni a régi könyveket.[ Szerkesztve ]
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz Bad Pritt #75522 üzenetére
Reseterán írtam a sorozat topikjába épp, hogy ez az innen-onnan beemelt megváltoztatott sztori elemeknek semmi értelme. Arról nem is beszélve, hogy a jelenlegi emberiség lényegében véletlenül talált rá a Halo-ra (random jump ugye) itt meg már direkt tudunk létezéséről, de közben meg se Keyes se Autumn semmi. Cserébe itt a két hülye artifact...Meh. Live-Die-Respawn
-
Bad Pritt
félisten
Én az ilyen eltéréseket már ignorálom teljes egészében. Teljesen egyértelmű a Paramount meg a 343 kommunikációja azzal kapcsolatban, hogy ennek a sorozatnak vajmi kevés köze van az alapanyaghoz, csak pénzt adtak a névért cserébe kb.
-
negyven2
veterán
válasz Tasunkó #75518 üzenetére
Jonathan Nolan elvileg csak 3 részt rendezett. És kb. ennyi a része az egészben. Meg persze az, hogy a sorozatott a Lisa Joy-al közös produkciós cége a Kilter Films csinálta. De mint creator/showrunner és az írásért Geneva Robertson-Dworet (Captain Marvel/Tomb Raider)* és Graham Wagner (Portlandia, Silicon Valley) felelnek.
Jonathan Nolan amúgy kettő sorozatott csinált eddig, a Person of Interest'-et és a 'Westworld'-őt.
A 'The Peripheral' esetén is csak mint producer vett részt...
*igen ez nem hangzok túl jól, de ezeket a filmeket nem csak ő írta egyedül...
[ Szerkesztve ]
“I mean it’s one banana, Michael, what could it cost, 10 dollars?”
-
radi8tor
MODERÁTOR
Halo S02E06
Nem szeretem azokat a sorozatokat amiknél a részek így végződnek. Ez csak bingewatchingolva jó.
⭐ Stella
-
OgreImre
senior tag
A Resident Alien 2. évadát hol lehet megnézni? A net azt írja, hogy a Netflixen, de ott csak az első évad van.
"And you think you're so clever and classless and free, But you're still fucking peasants as far as I can see" / “Two possibilities exist: either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.” Arthur C. Clarke
-
Komplikato
veterán
válasz OgreImre #75528 üzenetére
Mivel eredetileg SyFy sorozat, gondolom ott meg virágbolt. Nem véletlen, hogy a Netflixen csak az S1 van fent. Van még náluk jó pár sorozat, aminek még csak az első szezonja van fent, mert máshol exkluzív. Amúgy már S3 is megy belőle.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Komplikato #75529 üzenetére
Sőt az sem ritka, hogy X év után lekerül valami Netflixről.
⭐ Stella
-
Komplikato
veterán
válasz radi8tor #75530 üzenetére
Szerintem az ilyen "másik szolgáltató viszonylag friss cucca" inkább hónapok kérdése. Ami régebbi nem Netflixes mozik vagy sorozatok, azok szoktak évekig lenni. Mivel a SyFy, NBC, Peacock egy brancs, lehetséges, hogy a Peackockon is lehet nézni, de az is USA/Canada only.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Atomgeszi
veterán
válasz VágniValó #75517 üzenetére
Megértem. Amúgy nem volna rossz kis időtöltés, látványvilág jó. Jut elég izgalom is sok helyre, de ezek az "apró" dolgok rossz szájízt hagynak utána.
Viszont, hogy ezután mit fogunk nézni, azt nem tudom.
Csoda, hogy erre rá tudtam venni az asszonyt, mondjuk annál a jelenetnél inkább kiment levegőzni kicsit, én csak a fejem fogtam ,hogy EZT MINEK?!Fantasy-val nincs bajom, azt hittük, hogy itt nem futunk bele ilyen szuper jelenetekbe, erre tessék.
Ez a You milyen? [link] 7.8 imdb-n, egy tizeddel kevesebb, mint a HDM..
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
válasz Bad Pritt #75520 üzenetére
.Én még mindig ott vagyok leragadva, hogy az első évad végén Kai erőst szíven lövi Makee-t, ergo meghal. Ehhez képest úgy mászkál a második évadban mint akinek csak egy kétnapos hidegrázása volt [ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
-
bobalazs
nagyúr
Nagy az öröm hogy a Curb Your Enthusiasm idei évada le van végre fordítva magyarra!
Jól átjönnek a poénok. -
Tigerclaw
nagyúr
A Star Trek Discovery végre újra elérhető ittjon most épp a Skyshowtime -on. Néhány Stargate film meg elérhető lett a Prime-on, igaz nem túl logikus módon kiválogatva. Az eredeti sorozat nélkül a Continuum és az Ark of Truth max azoknak érthető akik látták azokat. Remélem ez azt jelenti hogy jönni fog oda az SG1, SGA és SGU is, ha már az Amazonnál van régóta a stream jog.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
negyven2
veterán
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz Atomgeszi #75516 üzenetére
A backstory alapján lehetett volna sokkal jobb is, de a könyveket nem olvastam, így nem tudom, hogy az eredeti story is ilyen-e. Amúgy minden hibája ellenére mindenképp ajánlom. A Discovery of Witchesnél volt hasonló érzésem. Túl hamar, túl egyszerűen végződött főleg hogy mindkettő nagyon jó volt.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Tigerclaw
nagyúr
-
Bad Pritt
félisten
válasz Tigerclaw #75541 üzenetére
Nem sok köze van az eddigi Halo anyagokhoz a sorozatnak, teljesen más világ. Inkább azoknak nem okoz semmi meglepetést, akik sok sorozatot néznek, mert elképesztően klisés a sztori és előre látható minden lépés és csavarocska.
-
senior tag
A múlt árnyékában (Σώσε με (2022)) - AXN
Nyolc részes görög sorozat. Mindenhol írják, hogy 1. évad, de ez egy lezárt történetnek tűnik, szóval ha lesz is második évad, nem valószínű, hogy ezt a történetszálat viszi tovább. A sorozatjunkie-től tudjuk, hogy egy könyv adaptáció, műfajára nézve krimi, bár a hozzászólások között felvetik, hogy szappanopera. Nos, nagyon halvány elképzelésem van a szappanoperákról, de nem hinném, hogy ez az. Kriminek végül is krimi, de ez semmiképpen sem a Sherlock Holmes-féle zsáner. Szerintem leginkább egyfajta dráma, csupa defektes szereplővel, egy nyomasztó, lepusztult, kisvárosi(?) környezetben, amit feltehetően szándékosan a képi világ is tükröz (bár ebben lehet, hogy szerepe volt a 4iG VHS minőségre butított kábeltévé szolgáltatásának is, kockásodással, és kimaradozó hanggal). A krimi szál végül is működik, de én eléggé elvesztem a megjegyezhetetlen nevek, és szociális háló bugyraiban, így inkább csak sodródtam az árral. (Az ilyen tartalmak kívül esnek a komfortzónámon.) Végül is végignéztem, de ha előre tudom, hogy mi vár rám, akkor nem kezdek bele. (Ami, persze, nem feltétlen a sorozatot minősíti...)
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
totron
addikt
válasz Pro Koryak #75354 üzenetére
Miért, mi a jó? Akik fújtak rá jellemzően agyatlan hentelést vártak volna, de nem kapták meg ...így fújtak rá.
(#75369) HUTCHDB, ha érdekelt eddig alapból a fizika, kvantumfizika, akár bulvár szinten, akkor könnyen összeáll a kép. A 3-test-problémánál populárisabb. Noomi Rapace eddig talán legnézhetőbb játéka egyben.
-
Atomgeszi
veterán
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz Atomgeszi #75546 üzenetére
Az első évadot láttam régen és abban szerintem nem volt. Számomra eléggé vegyesre sikerült. Van benne pár jó karakter, de nekem nem jött be annyira a story. Gillian Anderson szerepe alig több mint cameo. Talán a második évadtól jobb lett.
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Revolut
- EA Sports WRC '23
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xbox Series X|S
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Diablo IV
- Vigneau interaktív lokálblogja
- További aktív témák...
- Corsair HS80 RGB Wireless --- GARANCIÁLIS 26.01.21-ig ---
- Lenovo Legion Pro 5 (AMD R7 7745HX, RTX 4070 8GB 140W, 16GB DDR5, 1TB M.2 4.0, 16" 2560x1600 240Hz)
- Samsung Galaxy Tab S10+ 5G X826 256GB tablet új BONTATLAN 3év garancia
- Bomba ár! Acer Travelmate P449 - i7-7GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Hálózatfüggetlen Apple Iphone 16 plus 128GB eladó számlával+garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest