- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- DIGI kábel TV
- Hálózati / IP kamera
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OpenWRT topic
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Vírusirtó topic
- Milyen NAS-t vegyek?
-
IT café
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.
Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
paatrick
őstag
válasz gyenesmartin #70844 üzenetére
Miért nem Battlestar Galactica? Abban van romantikus szál is.
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
veterán
-
k-adi
nagyúr
Power Book II: Ghost (2023)
season 3 finale"Eddig ez a 2 évad remek volt az eredeti Power után az első spin-offból, de félek, hogy innentől indul meg a lejtmenet de ne legyen igazam."
Szerencsére nem jött be a jóslatom és ez az évad még jobban tetőzte az előzőt! Sőt, ez az évad egyenesen 10/10 de az biztos, hogy az eddigi 3 közül ez a legjobb.
Eddig is volt pár, de most olyan sok egymondatos, gengszter-humor oltások, párbeszédek vannak, hogy csak pislog a néző ha érti, persze a szlenget
A történet izgalmas, pörgős, a színészek lazán hozzák a karaktereket, ügyesek, sőt valóban látni, hogy fejlődnek is (pl. Davis, Brayden, Cane, Diana, Monet és persze Saxe), egyedül talán Dru aki kilóg a sorból és jó látni ahogy gyerekből fiatal felnőtté avanzsáló Tariq is fejlődik szépen színészileg.
Amit még kiemelnék, az a profi kameramozgás, és vágóképek, egyértelműen látszódik a javulás ezen a téren is és nagyon jó shotok, beállítások vannak jó pár jelenetben. -
nubreed
veterán
Hmmmmm
Nem mertem belekezdeni ebbe a spin-offba annak ellenére, hogy imádom a Power univerzumot, hihetetlenül jó sorozatnak tartom, de el nem tudom mondani, hogy Tariq -ot mennyire gyűlölöm, ezért eddig offoltam a róla szóló spin-offot. Lehet mégis bele kéne kezdenem.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
nubreed
veterán
Igen. Nem olyan nagy ívű sorozat mint mondjuk a Breaking Bad vagy Narcos de végig érdekes tud maradni, a new orleansi vonal nekem előszőr furcsa volt, de tetszett ahogy végül is kibontották a szálakat.
-
basaharc502
aktív tag
A Kiút sorozatot (From) néz valaki?
Az első évad eleje érdekes volt, a közepén leült és a végére szépen felfejlődött. A 2. évaddal egyelőre nem igen tudok mit kezdeni.Eddig a 3 részben tipikus időhúzás van, lényegében semmi sem történt azon kívül, hogy egy busznyi ember megérkezett, de ezt már az első évad végén is tudtuk. A rejtély megoldásában semmit sem haladtunk, sőt újabb szálakba kezdtek bele - mik azok az izék Boyd bőre alatt? Kicsit attól tartok, hogy a sori története kb. nem fog vezetni sehova, mert maguk a készítők sem tudják merre is kellene megtalálni az a bizonyos kiutat. [ Szerkesztve ]
-
Frod
addikt
válasz basaharc502 #70856 üzenetére
Majd ha már lement az évad, addig minek kínozzam magam hetente egy résszel?
Do you see the white shadow?
-
bobalazs
nagyúr
válasz basaharc502 #70856 üzenetére
Az első rész jó és érdekes, ám szinte gondoltam hogy értelmesen ezt nem lehet majd levezetni, mert elrugaszkodott a valóságtól.
-
Louro
őstag
Three Body (kínai)
Végére értem. Igaz a könyv hatalmas szerelem lett. Lehet kissé félve estem neki a sorozatnak, de azt kell mondjam, hogy pozitívan csalódtam. De lehet annak is betudható, hogy lassan túlcsordulunk a sok amerikai sorozattal, amik kb. ugyanarra a kaptafára épülnek. A szereplők kapcsán tök jó volt megtudni, hogy miképp ejtik ki a neveket, férfi vagy nő az adott szereplő. A CGI részek illettek a sorozatba.
Aki egy kis scifi-re vágyik és félt attól, hogy kínai, adjon neki egy esélyt. Bár a másik két könyvet hogyan fogják megvalósítani....gyanítom azokat már sehogy, mert annyi pénzük már nem lenne a CGI-ra
Mess with the best / Die like the rest
-
Louro
őstag
válasz gyenesmartin #70844 üzenetére
Eureka, El barco (A bárka), Office, Csengetett mylord, Warehouse 13 (13-as raktár), Doctor Who, Mi kis falunk, Space force, Morning show
Így hirtelen ezek ugrott be a túlélés és öldöklés nélkül.
Mess with the best / Die like the rest
-
negyven2
veterán
Futurama - New Episodes July 24 on Hulu
Vajon a hazai Disney+ is megkapja a premiert? Bár sajnos, ott van az is, hogy sok FX/Hulu tartalom távozik hamarosan a platformról...
“I mean it’s one banana, Michael, what could it cost, 10 dollars?”
-
-FreaK-
veterán
The Creator trailer
CGI-ban nem lesz hiány.Az Alkotó: Befutott az első előzetes a Zsivány Egyes rendezőjének új sci-fijéhez, melyben a robotok világvégét akarnak, de John David Washington majd jól megállítja őket
[link][ Szerkesztve ]
-
k-adi
nagyúr
válasz nubreed #70854 üzenetére
Ugyanez volt velem is, Tariq gyerek, aki Ghost gyereke ugye, borzasztó az eredetiben, dehát azért mert még kölyök valójában is. Az első évadban még keresi a helyét a srác, de belejön a szerepébe ahogy egyre "gengszteresebb" lesz.
Szerencsére a többi karakter elviszi a sorozatot, így nem akkora gond Tariq, az első évad alapján ne ítéld még el.Nem mellesleg több spin-off is van a Power sorozatnak, a többi Book is jó, Kanan (50cent azaz $0,5 ) és Force (uncle Tommy)
Nem tudom mi a helyzet a Tate képviselő-féle Power book spin-offal, nagy a csend.
[ Szerkesztve ]
-
l.skywalker
félisten
69 sorozat ami véget ér 2023-ban:
All 69 TV Shows Canceled Or Ending In 2023 (So Far) - GameSpot
(közben kilistázom szerkesztés után is)
1. 1899 (Netflix)
2. Inside Job (Netflix)
3. Uncoupled (Netflix)
4. Dead End: Paranormal Park (Netflix)
5. Vampire Academy (Peacock)
6. One of Us is Lying (Peacock)
7. Astrid & Lilly Save the World (Syfy)
8. 61st Street (AMC)
9. Pantheon (AMC+)
10. The Mosquito Coast (Apple TV+)
11. Gossip Girl (HBO Max)
12. Snowpiercer (TNT)
13. Rat in the Kitchen (TBS)
14. Mayans MC (FX)
15. Outlander (Starz)
16. Titans (HBO Max)
17. Doom Patrol (HBO Max)
18. NCIS: Los Angeles (CBS)
19. Jay Leno's Garage (CNBC)
20. American Gigolo (Showtime)
21. Cobra Kai (Netflix)
22. Kindred (FX)
23. Let the Right One In (Showtime)
24. Pennyworth: The Origin of Batman's Butler (HBO Max)
25. Reboot (Hulu)
26. The Mysterious Benedict Society (Disney+)
27. Outside the Lines (ESPN)
28. Succession (HBO)
29. The Goldbergs (ABC)
30. Soulmates (AMC)
31. Barry (HBO)
32. A League of Their Own (Prime Video)
33. Three Pines (Prime Video)
34. Willow (Disney+)
35. The L Word: Generation Q (Showtime)
36. You (Netflix)
37. Big Shot (Disney+)
38. Fear the Walking Dead (AMC)
39. Firefly Lane (Netflix)
40. The Mighty Ducks: Game Changers (Disney+)
41. Monarch (Fox)
42. The Resident (Fox)
43. Ziwe (Showtime)
44. Sex/Life (Netflix)
45. National Treasure: Edge of History (Disney+)
46. Big Mouth (Netflix)
47. Human Resources (Netflix)
48. Avenue 5 (HBO)
49. Blood & Treasure (Paramount+)
50. Judge Mathis (Syndicated)
51. The People's Court (Syndicated)
52. Red Table Talk (Meta)
53. South Side (HBO Max)
54. The Chair (Netflix)
55. 9-1-1 (Fox)
56. Yellowstone (Paramount Network)
57. Call Me Kat (Fox)
58. East New York
59. SWAT (CBS)
60. True Lies (CBS)
61. Walker: Independence (The CW)
62. Kung Fu (The CW)
63. The Winchesters (The CW)
64. Lockwood & Co. (Netflix)
65. Alaska Daily (ABC)
66. Big Sky (ABC)
67. The Company You Keep (ABC)
68. Archer (FX)
69. Physical (Apple TV+)[ Szerkesztve ]
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.
-
Sonja
nagyúr
válasz l.skywalker #70864 üzenetére
A SWAT-ből nem lesz még egy évad? Úgy emlékszem, hogy végül mégis csak berendelte a 7. évadot a CBS.
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
-
nubreed
veterán
-
wolf88
aktív tag
válasz l.skywalker #70864 üzenetére
The Flash is véget ér.
-
k-adi
nagyúr
Az ifjú Sheldon
Young Sheldon (2023)
season 6 finaleHoppá, hát itt is lement 6 évad már. Durva. Visszanéztem, csak az első kettőről írtam ide, valamiért a többi kimaradt. Na mindegy, a lényeg hogy még mindig jó. És eszméletlen milyen gyorsan nőnek a gyerekek. Most megnéztem az első évad előzetesét és hát.. fu, kemény szembesülni ilyenkor mennyire szalad az idő.
Az évad amúgy jó, az új-régi karakterek szintén hozzák a megszokott formát. Eddig tetszett, akkor ez az évad is fog. De most mintha kicsit megfáradtak volna a végére, biztos lesz még évad gondolom, de ez most egy jó kilépő pont lenne a sorozatnak szerintem.
-
nubreed
veterán
válasz jonnyjoker01 #70877 üzenetére
Én is azt hittem, hogy sori lesz.
-
paatrick
őstag
Silo S1E4
Ez a tipikus 4. rész viszi előre a sztorit, meg a világról is mesél kicsit.Amúgy mekkora fricska a mai trendeknek hogy itt egy női főszereplő aki nem turbófeminista, nincs neki oldal felnyírt haja hogy keménynek nézzen ki, meg nincs kigyúrva se, és mégis elhiszed róla hogy kemény pedig meg van zuhanva rendesen lelkileg.
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
Armandus
tag
Szerintem kezd megfáradni ez a sorozat is.
Sheldon karakteréből szerintem többet nem igazán lehet kihozni. Az eredeti sorozatban és itt is előtték már a "szociálisan érzéketlen, idegesítő zseni" karakter összes puskaporát, folyamatosan kiszámítható hogy a következő pillanatban mit fog csinálni. Az utolsó két rész "beárúja Sheldon Missy-t vagy nem?" szála is inkább volt felesleges időhúzás mint valós konfliktus. Számomra érthetetlen az is, hogy Mary vallással kapcsolatos szálát miért "felejtették el" az írok. Az egész évadban alig kapott súlyt, pedig az még valamilyen szinten érdekes volt hogy mit szólnak a "zabigyerekhez" a turbovallásosok. A következő évadban remélem Missy nagyobb szerepet kap mert a lázadó tini alaphelyzetből azért szépen lehet építkezni és a Sheldon Németországban is lehet jó bázis pár poénra, tehát az évad ebből a szempontból egy jó felütéssel végződött. Kellett is, mert ez így nagyon megfáradt már. "A világ olyanná alakul, amilyenné a fiatalságot nevelik." Jókai Mór
-
k-adi
nagyúr
válasz Armandus #70881 üzenetére
Igen, egyetértek veled, ezért is írtam, hogy ez egy jó végpont lenne a sorozatnak.
- Sheldon
az alap humor forrás, de sok évad után unalmassá válik, ez tény. A nyári egyetemi poénok is csak ideig-óráig lesznek elegendők szerintem
- Maryvallás témája szerintem pont eleget kapott eddig, feldobták a labdát, leütni nem merték de talán nem véletlen és itt most nem is ezen kéne a hangsúlynak lennie
- Missybensok potenciál van még, de a klasszikus lázadó tinédzserkorszakot már sokszor láttuk máshol, repetitív lenne csak arra alapozni
- George, Connie, Georgie pedigmind kimaxolták már amit lehetett -
S e t h
nagyúr
A Citadel forgatókönyvét egy bekokózott csimpánz írhatta.
This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
-FreaK-
veterán
válasz nubreed #70886 üzenetére
Ez a Silo kezd részről részre kevesebbet foglalkozni a fő rejtéjjel. Gondolom majd a végén is csak pár infót fognak csepegetetni, hogy várd a következő évadot.. Amúgy hangulatos, meg Rebecca Fergussont mindig jó nézni, de utálom mikor feldobnak rejtéjeket aztán nem mutatják meg a megoldást. Tudom, még csak 4 rész volt..
-
paatrick
őstag
válasz -FreaK- #70887 üzenetére
Mondjuk elég nehéz valamivel foglalkozni amiről a mostani szereplők, meg a társadalom 99,99%-a nem is tud el kell jutni a felismerésig, erről szólt a 4. rész.
[ Szerkesztve ]
-
Rigormortiis
veterán
Elkezdtem nézni a Hatalom Gyűrűit. Aztazeget ez de mennyire semmitmondó egy hangulat nélküli valami. Az látszik, hogy költöttek rá, szép képe van, de ezen kívül egy nagy nulla.
Viszont elkezdtem a The Boys-t is. Na ez kell nekem! Le is daráltam négy részt, pedig ez nem jellemző rám.
Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 6 Classic, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
addikt
válasz Rigormortiis #70889 üzenetére
The Boys: Remélem végig tetszeni fog! Élveztem, amíg a sorozat el nem vesztette minden méltóságát a töketlenséggel. De te azoktól a részektől még nagyon messze vagy szerencsére.
https://www.youtube.com/watch?v=9xjuK_ulqbE
-
mephi666
nagyúr
válasz Armandus #70892 üzenetére
első 2 évad nagyon tetszett, de harmadiknál már úgy éreztem, hogy előtte a fő fókusz a sztorin volt... a brutalitás+szexualitás naturalista ábrázolása egy mellékes eszköz volt csak... a harmadik évadban pedig erre nyomtak rá mindent, hogy "na most megmutatjuk, hogy kell fullba tolni" ...annyira ez már nem jött be nekem se... "Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Armandus
tag
válasz mephi666 #70893 üzenetére
Igen nekem is ilyen benyomásom volt. A kevesebb néha több és az öncéló erőszak és szex az nem érdekes hanem inkább fárasztó. A negyedik évadtól pedig számomra kasza is lett a sorozat, rá se ismertem. "A világ olyanná alakul, amilyenné a fiatalságot nevelik." Jókai Mór
-
addikt
válasz Armandus #70894 üzenetére
Izé...4. évadtól? 3 volt eddig. De értem mire gondolsz. Én amúgy a megbocsátottam volna a gyengébb eresztésű részeket is a legutóbbi évadban, ha nem "fan"service-be és a
futott volna ki az egész sztori. 18-as karikás Marvel lett belőle a szememben.sorozat életben tartására
*csalódott keserű hangokhttps://www.youtube.com/watch?v=9xjuK_ulqbE
-
-
addikt
válasz Armandus #70896 üzenetére
Nekem is utána rá kellett gugliznom, ez amúgy jól mutatja mennyire összefolyt az egész The Boys sztori,
mérföldkövek nélküli súlytalan történés és a 4. évadban is ugyanazt az alapproblémát fogják maguk előtt tolni. Queen Maeve, A-Train - már rég offolódniuk kellett volna, és igen szerintem a 3. évad végén Homelander-nek is. ¯\_(ツ)_/¯ https://www.youtube.com/watch?v=9xjuK_ulqbE
-
Armandus
tag
válasz VágniValó #70897 üzenetére
Meglátjuk. Mindenesetre ha majd lesz új évad és rámköszön a virágboltban akkor azért kap majd egy esélyt egy rész erejéig hátha. Ennyit megérdemel ha már azt is elfelejtettem hogy hány évad volt eddig belőle.
"A világ olyanná alakul, amilyenné a fiatalságot nevelik." Jókai Mór
-
-
Armandus
tag
Ellenben hogy szó legyen jó sorozatokról is.
Waco: The Aftermath
Ez az öt részes minisorozat az idén 30 éves wacoi katasztrófa utáni időszakot dolgozza fel (a címe alapján meglepően). Az IMDB-n a 7 feletti pontszáma szerintem teljesen megérdemelt, még akkor is ha az utolsó két rész azért már érezhetően időt akar húzni. Amit kiemelnék az a fényképezés, szerintem sorozathoz képest kifejezetten jók a beállítások, ehhez a témához nem vártam ilyen jól kinéző végeredményt.A sztorit nem lőném le, annyit elég is, hogy vannak ennél sokkal cselekménydúsabb alkotások is. Az előzménysorozat nélkül is érthető, de nagyvonalakban nem árt tudni hogy mi történt abban az 51 napban.
Összességében azoknak ajánlanám akik szeretik a lassú, párbeszédekre alapozó történeteket és nem riadnak attól sem vissza ha percekig nem történik semmi.
"A világ olyanná alakul, amilyenné a fiatalságot nevelik." Jókai Mór
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest