- Programozás topic
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
-
IT café
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
qltsar
veterán
válasz
looser #14799 üzenetére
Szerintem a legjobb magyar láger a Szeplőtelen, utána Ogre. Annyira azért nincs sok láger, vagy inkább nem volt sok, Fóti Pils, Rizmajer Szebeni Ászok. Sajnos mivel eléggé eltűnnek a fesztiválok a Sümegivel, Domjánnal, Káprival régen találkoztam, és a régi nagy kedvenc a Palóc Világos. Persze lehet még mondani a listát, Stari Pils, Olaszházi Világos, Brandecker Világos stb...de hol vannak ezek. Meg persze jöhet az újhullámos túlárazott láger a Horizonttól és a First-től.
Sajnálom, hogy nem populárisabb ez a stílus.
-
qltsar
veterán
válasz
Dilikutya #14796 üzenetére
Inkább a fő söreikre kellene koncentrálni, azok sem sikerülnek. Ők az elsők akik elkezdtek figyelni a vízminőségre, ami becsülendő, de valami nincs rendben náluk.
A 'zászlóshajó' 1 hetes palackozott JAM 72 olyan, mintha 2 éve megfáradt volna az üvegben. Nem emlékszem, hogy mikor ittam tőlük utoljára jó sört.
Hm...vagy talán mégis, egy elrontott megsavanyodott Mango Bay, ami kvajó lett véletlenül, mert "beszezonosodott".
Szóval igen, IPAIPAIPAIPA, de az összes tesztbatch, vagy új sör hihetetlenül középszerű. Kóstoltam a legújabb csodájukat, Noizy Shark vagy mi, egyszerűen azt éreztem, mintha a Gyertyános kijött volna egy új gyümölcsös sörrel...MINEK???
Sajnálom, szerettem őket. Azért örülök neki, hogy BYM, aocsoa, Kapucinus és nagyjából a Szentandrási is tartja magát a magyarok között mostanában.
-
Dilikutya
félisten
Szilveszterkor besokalltam az ipától. Annyi ipát ittam az ősszel, jót, rosszabbat, végigkóstoltam többnyire a Mad Scientist heti rendszerességgel érkező alpha batch tucat ipáit is, kezdem unni, hogy itthon mindenki ipát főz. Ráadásul a csapról korábban remeknek ítélt Kecskeméti Sörmanufaktúra is meglepett egy üveges borzalommal. Hajnalban valóságos felüdülés volt napfelkeltekor kibontani egy Szentandrási Ogrét, és elmerülni az igazi folyékony kenyérben. Unalmas, hogy mindenki valami felsőerjesztésűt főz, a láger, pils vonal meg lassan megmarad a Borsodinak, Drehernek. Pár éve még több kisüzemi ivósör volt. Armando is bassza meg a Jozin Bazinját, hogy egynyári főzet volt csak.
A Mad Scientist is mivel nyitja az évet? Egy uborkás és egy pillecukros baszással. -
jsk
senior tag
Jó Sörben Gazdag Boldog Új Évet Kívánok mindenkinek!
(#14791) proci985: "Nagyon ajánlott. Van élet az abt/quad, stout és barley wine vonalon túl is." Az Ünnepek alatt sok jó dipa és stout, porter mellett a legjobb söröm egy mead volt: B. Nektar Meadery Episode 13 Kb. mint a tokaji aszú sörben.
-
proci985
MODERÁTOR
BUÉK!
-
proci985
MODERÁTOR
Tilquin Oude Quetsche á l'Ancienne Lambic Style - Fruit / Plum
Gyönyörű narancssárgásvöröses szín, minimális habbal és maradékokkal, erősen túltelített folyadék. Illatra finom szilva, ízre szilva, citrom, némi ecet és minimális élesztő a háttérben. 2016/17 batch, üveges.
Ízre kb a Tilquin Gueze szilvával, lekerekített, részletgazdag és picit száraz. A kettő között én nagyon nem tudnék választani, kb egyformák. Gyakorlatban a Lindemans, a Cantillon vagy a Boon oude gueuze söreihez képest lényegesen kevésbé savasak, kevésbé szalmásak viszont hasonlóan részletgazdagok. Cantillont a héten próbáltam, Lindemans korábban (viszont a Framboiset a heten, az remek volt), Boonból utóbbi években minimum 3 fajtát. Nem belgák közül még a Mikkeller szokott guezeket főzni, de ők jellemzően a Cantillon / Lindeman nagyon savas iskoláját követik.
Mint quetsche egy picit intenzivebb szilvát vártam (mint ahogy pl egy framboisenél is jobban kijön a szeder), de mindenképpen egy élmény volt.
Nagyon ajánlott. Van élet az abt/quad, stout és barley wine vonalon túl is.
-
proci985
MODERÁTOR
Jelentem megvolt a taktikai nuklearis pingvin (Brewdog Tactical Nuclear Penguin). Es jo volt. Brandy fekete gyumolcs es eszmeletlenul komplex.
Sorkent ertelmezhetetlen de taktikai atomfegyverkent tokeletes.
-
Dr.Zoo
őstag
D. Keszin sincs már Harcos. Másik kettőből még bőven akad. Fakk.
-
proci985
MODERÁTOR
Tilquin Oude Gueuze à l'Ancienne Lambic Style - Gueuze
Sötétsárgás-zöldes test, fehér habbal. Alma, körte, szőlő, minimális széna / brett és a háttérben némi sav.
Frissítő gueze, a sav és a brett jelen van, de nagyon kiegyensúlyozott és részletes az egész sör. Nincs gyomorsav, nincs orvul megtámadott nyelv. Remekül csúszik és tökéletesen oltja a szomjat. Nem igazán karácsonyi sör, de így az ünnep végére egy tökéletes lezárás.
Nagyon ajánlott, egy top gueuzetől kb ezt várja el az ember.
-
jsk
senior tag
válasz
ROBERTOH #14777 üzenetére
Minden kedves sörbarátnak nagyon Boldog és Sörben Gazdag Karácsonyt Kívánok!
(#14777) ROBERTOH
Ok. De tudnod kell, hogy december 15-től minden reggel igazi házi szilvapálinkával kell indítanod. Napközben egy üveg pezsgő megosztva, vagy egy üveg sör. A raktárvezető én vagyok, így elnézem ezt az eltévelyedést. A kereskedelmi vezető naponta egy tál rétessel, és pogácsával járul hozzá ehhez, valamint azzal, hogy a tulajdonos-ügyvezető igazgatót kitiltotta a raktárból, azzal hogy hagyjon minket dolgozni.
-
proci985
MODERÁTOR
Lost Abbey Agave Maria Ale American strong ale
Gyönyörű vöröses barna test, habja alig. Tequila, aszalt szőlő, karamella, maláta, agave, méz. A 13.5%os alkoholt elfedi.
2014es üveg még az első főzetből. Lekerekített és kiegyensúlyozott, viszont azt a komplexitást amit a ratebeer reviewek írnak nem igazán tudja. Tippre ez már picit túlérett és a frissessége egy részét elvesztette.
Ajánlott még ebben a formában is, fiatalabbon lehet jobban is tudott volna teljesíteni, viszont 14 eur / 0,375ös üvegért a boltból ez bizony max érdekességnek egyszer jó. Viszont ez az első söröm a Port Brewingtől és a második a Lost Abbeytől. Az üvege viszont ennek is gyönyörű.
-
proci985
MODERÁTOR
Avery Rumpkin spice / herb / vegetable
Nagyon gyors karbonacio, felatlatszo narancsvoros szin. A feher habja pillanatok alatt elparolog. Athato tok, karamella, malata rum, alkohol es nemi fuszer.
Eletem elso finom zoldsegsore, eszmeletlenul intenziv benne a friss tok es a rummal keverve az egesz sor egy elmennye valik. Gyakorlatilag a top imperialok intenzitasat tudja, csak tokkel. Viszont erre is igaz, hogy 17.5%os es lassan kortyolgatva is a mar-mar tul sok, ahogy pl a Tokyo barrel aged vagy a Mikkeller Black.
Nagyon ajanlott, viszont ez mar tenyleg nem az a sor amit az ember csak ugy kivesz a hutobol lazitani, figyelmet kovetel. Ratebeer top10 kategorian belul (99/100), jol megerdemelten.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Jhonny06 #14771 üzenetére
kivancsi leszek a velemenyedre. a mexican biscotti azert nem egy egyszeru darab
.
itt valszeg belgazas lesz: Corsendonk es St. Bernardus Christmas, Balladin Noël, Nøgne Ø (Ö) / Jolly Pumpkin / Stone holiday ale, esetleg megbontom a barrel aged Chimayt is vagy esetleg a Thornbridge Days of creationt. meg csaladdal ahogy konzultaltam hal lesz, szoval a csalad lagerszeretoi nemet Löwenbraut kapnak, en meg Sculpint.
imperial most nem tudom mennyire lesz meg tavaly utan annyira nem akarok kiserletezni. a Rodenbach Alexander hiaba volt remek, nem aratott egyertelmu tetszest mindenkinek.
meg barati korben is lassan leszokunk a sorozesen imperialozasrol, egesz egyszeruen ellopjak adott esetben a figyelmet (jo mondom ezt ugy hogy legutobb old rasputin XIX wheatet ittunk ehgyomorra inditosornek).
-
Jhonny06
veterán
válasz
Jhonny06 #14619 üzenetére
Karácsony, második kör:
BrewDog Vs Beavertown - Coffee & Cigarettes
BrewDog Tactical Nuclear Penguin
BrewDog Dog F
BrewDog Abstrakt AB:22
BrewDog Abstrakt AB:23
BrewDog Abstrakt AB:24
Tempest Virgin Oak Barrel Aged Mexicake 11,3%
Evil Twin Even More Coco Jesus 12%, Imperial Stout
Westbrook/Evil Twin Imperial Mexican Biscotti Cake Break 10,5%, Imperial Stout
Tempest Bourbon Barrel Aged Mexicake 11,3%
Stone Imperial Russian Stout
Evil Twin Liquid Double Fudge -
Dr.Zoo
őstag
Faternak tegnap este mondtam, hogy guruljon ki a Tétényi Lidlibe, éss tárazzon be Harcosból. Egy darab nem volt. A másik két fajtából több zsugor figyelt.. Olvassák a topikot.
-
Dilikutya
félisten
válasz
Luser2000 #14765 üzenetére
Én nem voltam elájulva a FIRST söreitől, a 700-800 Ft-os kocsma áron pláne. A minap felbukkant az Intersparban is az IPA, APA és pilsner, 599-ért dobozosan. 500-ért már korrekt ajánlat lenne.
A Lidl Hazafi sem nyűgözött le, majd a Harcost még megpróbálom. 300-ért azért a Hazafi is rendben volt.
-
Luser2000
addikt
Nekem az a gyanúm, hogy ezt a Lidl-s craftot a FIRST készíti. Egy Hazafit letoltam, a többi még várat magára.
-
Dr.Zoo
őstag
Itt vagyok a Lidliben, sajnos úgy tűnik, szezonális sör a 3 Kraft.
-
tixem
addikt
Szülcsinapcsi gyorssegély
-
NoLF
veterán
Kocour gypsy prorter - kremes, porkolt, likoros, de nekem tul edes. Cseh style no
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
ROBERTOH #14751 üzenetére
szigeten talan iden eloszor lattam a honlapjukon, hogy azt bizony angolul designoltak le eloszor es a magyar forditas mar annyira nem adja ki, de iden probaltak a nyitottsag tekinteteben brandelni magukat.
55 euro, az kocsmaban mar erre is negy top imperial.
ahogy emlekszem szerintem nekunk egyszer sikerult osszehozni ilyet, de akkor az omnipolloban es a brewdogban egymas utan vegigittuk az itallapot kb.
-
Jhonny06
veterán
válasz
ROBERTOH #14751 üzenetére
Szerintem az a fiatal közönségnek nem probléma, de ezek az árak bazz.. 18k 1 napra (!). Ebben ugyan benne van egy pohár, de az 1000ft-ot ér maximum. Az afterparty meg bullshit, mert bárhova elmész a városban ingyen partyzni, vagy valami minimális a belépési díj. Oké, hogy korlátlan fogyasztás, de 18e-ért mikor kóstolsz 1 nap alatt? Szerintem 5k értéknél már jön a rókakoma.
Ha csak nem olyan cuccok lesznek, amik itthon nem elérhetőek általában, de ezt kétlem.
-
ROBERTOH
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Programozás topic
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Asus X570 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB FRACTAL DESIGN Meshify 2 650W
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest