- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- DIGI kábel TV
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- ASUS routerek
- Milyen routert?
- Sweet.tv - internetes TV
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Vírusirtó topic
-
IT café
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jhonny06
veterán
Elkezdtem szép sorba kipróbálni a belga söröket, illetve a könnyen beszerezhetőket. Eddig:
- Leffe
- Barbar
- DuvelMára meg be van tervezve egy Hoeggarden. Erről nem találtam sok infót. Meglepetésemre a Leffe volt a legjobb, pedig sokkal kommerszebb és olcsóbb, mint a többi. A Duvel nagyon durva, nem tartom annyira jónak (mármint inkább még nem tudom értékelni, új vagyok a szakmában). A Barbar kiváló, kicsit gyümölcsös, elég erős.
[ Szerkesztve ]
-
Jhonny06
veterán
Mára egy La Trappe Dubbel van betervezve. Láttam Kasteel Rouge-t is, na azt majd jövő héten.
-
Jhonny06
veterán
Vettem ma egy Kasteel Rouge-t. Meg vagyok fázva, így nem volt teljes a feeling, de jó. Nem igazán érdekelnek a gyümölcsös sörök, úgy voltam vele, hogy ezt se kóstolom meg, de nagyon más, mint a többi. Nem is érzem benne annyira intenzíven az aromát, mint ahogy elképzeltem, egy nagyon halvány löketet ad csak neki.
Kezdek lassan kifogyni az Intersparban kapható sörökből, még van 1-2 ismeretlen, de lassan ellátogatok a csakajosor.hu szentélyébe és a belgáról áttérek az amerikai kézműves sörökre. Aztán még az skót az, ami érdekel.
[ Szerkesztve ]
-
Jhonny06
veterán
Corsendonk Pater-ről vélemény valaki? Érdemes kipróbálni?
-
Jhonny06
veterán
Vettem egy Leffe Brune-t. Verjetek meg, hogy eddig a Heineken-t meg egyéb szarokat vettem 250 körül, amikor ilyen sörök vannak 400-ért. Tökéletes. A kétszer ennyibe kerülő belgákat is alázza.
-
Jhonny06
veterán
Ma végre lesz időm bemenni a csakajósör-be, ezeket rendeltem:
Flying Dog Gonzo
Flying Dog Raging Bitch
Flying Dog Snake Dog IPA
Sierra Nevada Bigfoot Ale -
Jhonny06
veterán
Ma átvettem a rendelésem a csakajósör főhadiszállásán. Az eredeti 4 üveghez még hozzácsaptam 2-t, mert közbe jött Anchor-ből szállítmány. Végül ezek lettek:
Anchor Liberty Ale
Anchor Porter
Flying Dog Gonzo
Flying Dog Raging Bitch
Flying Dog Snake Dog IPA
Sierra Nevada Bigfoot AleMost épp a Raging Bitch-et kortyolom, brutál. (Ne kérdezzétek, hogy mennyit hagytam ott. )
Lesz mit inni egy darabig.
[ Szerkesztve ]
-
Jhonny06
veterán
Flying Dog Raging Bitch: Kb. ezt vártam tőle. Nagyon finom és rendkívül összetett, sokszor azt se tudja az ember, hogy milyen aromát érez benne. Nekem a karamell jött át leginkább. Rendesen beütött. Jó, de nem kedvenc.
Anchor Liberty Ale: A Leffe Brown után most ez az aktuális kedvenc. Lágy, tökéletes íz- és illat kompozíciója.
Sierra Nevada Bigfoot Ale: Na ez viszont nagyon nem jött át. Durva, se íze se bűze kategória. Nem is igazán éreztem benne semmit.
[ Szerkesztve ]
-
Jhonny06
veterán
Ma is futottam egy kört, ezek lettek:
Young's Double Chocolate Stout
Anderson Valley Hop Ottin' IPA
Left Hand Milk Stout
La Trappe Quadrupel
La Trappe Tripel
Duvel Tripel Hop 2012 (Citra) - nehezen beszerezhető, de sikerült megkaparintani egyet.Meg még korábban vettem egy normál Duvel-t; a múltkor nagyon lehúztam, így adok neki még egy esélyt. Valószínűleg azért, mert ez volt az első különlegesebb sör, amit kóstoltam, így akkor még nem tudtam értékelni az ízét.
[ Szerkesztve ]
-
Jhonny06
veterán
válasz DelArco #6734 üzenetére
Ott vettem, de nincs kint a webshop-ba sajnos, mert csak egy 20 db-os készletet kaptak, limitált. Én is csak Facebook-ról tudom, hogy van. Egyet hoztam el, de szerintem még van. 100-assal drágább, mint az alap. Azért érdemes felhívni, hogy ne menj potyára.
[ Szerkesztve ]
-
Jhonny06
veterán
Young's Double Chocolate Stout
Ezt kár volt megvenni, ihatatlan. Ráadásul a legtöbb jó sörrel szemben ez 0,5l, nem 0,33. Valahogy éreztem, hogy nem kéne angol sört venni, mert lesz benne valami nagyon szélsőséges, ők mindig is híresek voltak erről.
-
Jhonny06
veterán
Pont most ittam egy Kasteel Donker-t, kedvencek közé ment is egyből. Kicsit édesebb, mint amiket eddig kóstoltam, talán ezért is olyan jó.
Kivételesen a csakajósör helyett ide (köszi a tippet BalaNce87!) mentem (egy lépésre van onnan, amerre naponta járok, nagy előny), jó kis bolt. Hozzáértő és segítőkész eladó van a pult mögött. Bár messze nem olyan széles a választék, mint az előbbinél, de belgák vannak szép számmal és az árak is jók.
[ Szerkesztve ]
-
-
Jhonny06
veterán
Azért arra kíváncsi lennék, hogy Belgiumban hogy isszák ezeket a söröket. Mármint, hogy ott is ilyen különlegesnek számít-e, mint itthon, vagy olyanok, mint a magyar focimeccs nézős sörök? Én valahogy nem tudnám elképzelni, hogy úgy igyam ezeket, sokkal inkább mint egy különleges bort. És nem feltétlenül az áruk miatt.
[ Szerkesztve ]
-
Jhonny06
veterán
Ok, így már világos. Én a Stout-okkal vagyok így.
Holnap este szerintem beugrok az Interspar-ba, milyen söröket árulnak ott, amit érdemes kipróbálni? A Satan Red az értékelések alapján nem túl meggyőző, viszont a Bush mindenképp, ha lesz, meg Corsendonk Pater, esetleg Kwak, de azt nem tudom, hogy árulnak-e. Az alapok megvoltak, mint: Duvel, Barbar, mindkét Leffe, ilyesmik.
[ Szerkesztve ]
-
Jhonny06
veterán
válasz Kergeboci #6788 üzenetére
Búzáról jut eszembe, most voltam az Auchan-ban, 0 választék.. La Trappe Witte Trappist jó drágán, szerintem teljesen vízízű, gyorsan lecsúszott. Még vettem egy Kilkenny-t (ír), meg egy Floreffe Blond-ot (belga), ebben azért bízom.
Se Corsendonk, se Chimay, pedig mindkettő jó lett volna. Szerintem az áruházi sörvásárlás nálam itt ki is fújt, legközelebb már csak a jól bevált helyekre fogok menni.
[ Szerkesztve ]
-
Jhonny06
veterán
Egyébként én is.. annyit kóstoltam mostanában, hogy kicsit egyvelegnek tűnik az egész. Persze mindegyik nagyon jó, csak inkább olyan biztosra menős ízvilág, kevésbé merész, mint pl. az USA-ban. Ma beszerzek pár BrewDog-ot, kíváncsi vagyok, hogy a skótok mit alkotnak.
Mostanában pl. a Kasteel Cuvée Du Chateau volt az, ami kicsit merészebb ízvilággal rendelkezett, a La Trappe Isid'or viszont csalódás, pedig erre nagyon kíváncsi voltam. Jó ez is, de semmi kiemelkedő.
[ Szerkesztve ]
-
Jhonny06
veterán
BrewDog 5 A.M. Saint
Hát ez valami hatalmas!! A Hop Ottin' IPA jut róla eszembe, ott talán 1 fokkal jobban kijön ez a gyantás, "fenyős" ízvilág, de nagyon hasonló a kettő. Kurva jó.
-
Jhonny06
veterán
Nekem is kb. ennyi volt, amikor belekezdtem a nagy kóstolgatásba, mára ez egy kicsit alábbhagyott, ahogy egyre több márkával "végeztem". Én úgy vagy vele, hogy inkább veszek egy normál sör akár két-háromszorosáért egy nagyon jót, de ritkábban is iszom, tehát nem gurul le minden héten sok üveg.
Azt veszem észre, hogy aki mondja, hogy "drága belga sörök", az is kurva sokat költ sörre, tehát ugyanott van mint "mi", csak persze többet iszik. Meg lehet azért ezt okosan is csinálni, múltkor pl. láttam Leffe-t 379-ért, ami ebben az árkategóriában verhetetlen. És bármikor inkább megvenném, mint pl. egy Heineken-t, ami olyan 250 körül van (és az 0,5 liter).
Nekem is a Rochefort 10 volt a "csúcs", már ami az árát illeti, de fele annyiért ittam már olyat is, ami jobban ízlett. Szerintem nem éri meg.
Szóval én abszolút minőség párti vagyok, a mennyiséget figyelmen kívül hagyva.
[ Szerkesztve ]
-
Jhonny06
veterán
Bush-t kortyolgatok, kiváló sör.
-
Jhonny06
veterán
válasz (ÉN)közPONT #6843 üzenetére
Kérdéssel válaszolnék: a Hoeggarden búza, nem? Mert én ilyen 400 pénz körüli kategóriában azt ajánlanám. Nem mindenkinek jön be, mert meglepően édes (bár ez is relatív, mert tegnap ittam egy Corsendonk Rousse-t és az már tényleg az ihatatlanul édes kategória, hiába kiváló sör ), de nagyon jó. Tényleg nem egy megszokott ízhatás, érdemes kipróbálni.
[ Szerkesztve ]
-
Jhonny06
veterán
válasz Kergeboci #6846 üzenetére
Az semmi, de az USA-ból is érkeztek komoly darabok:
Anchor Brekley's Brown Ale
Anchor Humming Ale
Sierra Nevada Pale Ale
+1 La Trappe, ezzel se volt dolgom még -
Jhonny06
veterán
válasz (ÉN)közPONT #6860 üzenetére
A Quad-ba se érződik annyira, hogy megüt a cucc, inkább édes, mint az eredeti. Szerintem a sörfőzdétől függ, hogy mit kezdenek a magasabb alkoholtartalommal. A jó fűszerezés el tudja nyomni, pl.: a 12,5%-os (vagy 12?) Bush esetében alig érzed, hogy ez tényleg ennyire erős, mert jó íze van. Ezzel szemben ott van a Satan Red, ami csak 8-as, de iszonyatosan érződik benne az alkohol, szerintem ezért is gyenge.
-
Jhonny06
veterán
válasz (ÉN)közPONT #6862 üzenetére
Csakajósör-ön ha benézel a skótok közé, ott van pár Brewdog, ami 15% körüli, de a legtöbbjük különleges és drága.
Meg van a 32%-os Tactical Nuclear Penguin Az ára is szép
Tehát "átlagos", megfizethető kategóriába elvileg a Bush, ja.
[ Szerkesztve ]
-
Jhonny06
veterán
Találtam egy webshopot, ahonnan lehet rendelni Westvleteren 12-t. Maga a sör 15 euro, ami még kifizethető lenne egyszer, de a postaköltség 31 euro. Így ki is jönne ~13k-ra egy üveg.
-
Jhonny06
veterán
válasz jookomak #6886 üzenetére
Én most konkrétan erre az 1 sörre gondoltam. Ha valaki haza tudná hozni Angliából (ismerek 1-2 embert, talán megoldható lenne), akkor 10 kg-ig (1 üveg kb 0,7kg) 16 euro lenne a postaköltség, ugyanez hozzánk 5 kg-ig 31 euro, 10kg-ig 47 euro.
Maga a sör 15 euro. Így Angliából rendelve felezve fejenként 20 euro alatt kijönni 1 üveg szállítással együtt, annyit tudnék rá szánni talán jövő hónapban. Ha egyből ide rendeljük, akkor több, nyilván.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Hardcore café
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch
- Reklámmentesítés HypersOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
- Milyen alaplapot vegyek?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- Seiko The Black Series Limited Edition
- DJI FPV profi drón táska, koffer (MC-Cases)
- DJI Mavic 3 Classic Fly More Combo FMC RC drón - 4/3" Hasselblad kamera - újszerű állapotban
- DJI Mini 2 - 4k drón szett hibátlan állapotban - távirányító, akku, táska
- DRÓN ALKALMI ÁRON! Újszerű Hubsan Zino Pro drón+AJÁNDÉK HORDTÁSKA
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest