-
IT café
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jackie_Chan
senior tag
Üdv!
A Samsung ue55hu7200 LED tv vásárlásán gondolkodom.
Tudna valaki valamilyen véleményt,tapasztalatot mondani az adott típussal kapcsolatban?
Érdemes megvenni?Vagy ebben az árkategóriában akad jobb is???[ Szerkesztve ]
"Az nem hozhat változást aki nem tűnik ki a tömegből!" "Sic Parvis Magna-Minden nagy dolog kicsiként kezdte" "Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani."
-
Vhiktor
veterán
válasz philips20 #75102 üzenetére
hülye kérdés lesz, de ban van kapcsolva szemüveg?
Nem szabad szétcsúszva lennie, ha nem jó cseréltesd ki.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
PuMbA
titán
válasz Jackie_Chan #75103 üzenetére
Tudomásom szerint nincs ilyen TV-je itt senkinek Nincs semmi különösebb gondja, de én az ívelés miatt (ha már kicsit is oldalról nézed, akkor baj van) és a 3D hiánya (igaz, hogy most kevés jó 3D film van, de a jövőben ez bármikor megváltozhat - Avatar 2-3 beindíthat valamit) miatt nem venném. Ami viszont előnye lehet a későbbiekben az az UHD, de itt megint kérdéses, hogy mennyi idő mire elterjed és egyáltalán lesznek ilyen filmek. Szóval nyugodtan megveheted, ezeket mérlegeld, de én személy szerint UE55H7000-ret vennék.
[ Szerkesztve ]
-
Lazyman6130
újonc
Sziasztok!
Van egy kb. 5 éves LCD tévém,ami néhány napja önálló életet kezdett élni. Ezeket műveli:
-magától bekapcsol,
-felhúzza a hangerőt a maximumra és nem lehet levinni,
-magától csatornát váltogat,
-a tévé oldalán a gombok másik gombok funkcióit csinálják.
Először azzal próbálkoztam,hogy a távkapcsolóból kivettem az elemeket,mert azt hittem,hogy az adta meg magát,de akkor sem változott semmi.
A tévé márkája és típusa: Samsung LE40B530P7WXXH
Ha van ötletetek,hogy mi lehet a baja,kérlek segítsetek!
Üdv,Lazyman -
philips20
aktív tag
válasz Lazyman6130 #75107 üzenetére
Valami panel gond lesz ott.
-
philips20
aktív tag
Meg próbálok majd valami képet csinálni, még nem tudom hogy, de meg róbálom.
-
Tamás007
csendes tag
Sziasztok! Kezdő vagyok 3d terén! Jelenleg Samsung 48H6400 -on nézek 3d filmeket! Külső winchesterről! Általában SBS filmeket! (1080p.3D.Bluray.Half-SBS) Ezek is nagy élményt nyújtanak! Tudtok ajánlani valami jobbat? Esetleg olyan dologra költeni ami ténylegesen észre vehető élvezet növelő hatása lenne?
-
Flashget
félisten
válasz Tamás007 #75108 üzenetére
Amíg megvolt a D6500-am ahhoz volt egy jó progi még csak hackelni sem kellett a tv-t hozzá, amivel az xfs fájlt .ts-be tudtam konvertálni. Előtte egy másik progival a windowsnak tettem ehető formába az xfs fájlt amibe a tv rögzített.
Sajna hiába másoltam ugyanúgy vinyóra és konvertáltam F6640-nél is mint korábban a tv rárakott egy újabb spéci jelet amitől nem lehetett lejátszani semmivel PC-n.
A H széria úgy tudom már nem is xfs-be rögzít ami oldalt linkeltem ott lesz hozzá csak valamilyen okosság. Ha ott sem akkor nem tudsz semmit kezdeni vele csak ugyanazon a tv-n lejátszani. Samsung így oldotta meg a jogvédelmet.Realme GT Master Edition
-
Ruckus
tag
Sziasztok!
Adott egy Samsung UE48 H6400-as TV.
PLEX-el nézek rajta filmeket pc-ről, UTP kábeles kapcsolattal.
A TV-n van optikai hang kimenet, az kiadja mondjuk egy logitech z906 hangfalszett számára a több csatornás hangot?Válaszokat előre is köszönöm.
Ruckus
-
Flashget
félisten
válasz Tamás007 #75112 üzenetére
használd a keresőt elég sokat írtunk már erről és tegnap is téma volt igazi meg fake 3D.
Samsung aktív 3D-t használ így nagyon nem mindegy milyen 3D-t akarsz nézni rajta.
Mindenképpen külső lejátszó (PC, 3D-s média vagy BD lejátszó) kell hozzá és az igazi 3D film 50GB méretű lemezen jelenik meg vagy az iso mérete is 45-48GB.
Ha mkv-ba tuszkolt 3D-t nem nevezzük igazi 3D-nek inkább kamunak..felezett felbontás, néha szellemképes is csak szemet rontja vagy fejfájást okozhat. Inkább 2D-t nézek és FHD-ben mint ilyen vackokat.Realme GT Master Edition
-
devil-k
nagyúr
válasz philips20 #75119 üzenetére
Inkább úgy fogalmaznék, hogy kevés olyan igazi 3D-s film van, ami valóban az arcodba mászik. Kb. most 3 jut eszembe:
- Pacific Rim
- Sammy nagy kalandja(#75122) Tamás007
Megéri, de nem csak a 3D miatt. Mede8er 600X3D
(#75123) philips20
Én nem szeretem a 3D-t. Mókusvakítás, semmi más. Kb. olyan, mint a SMART...
A jelenségről fotót tehetnél fel, anélkül nehéz lenne verdiktet mondani.[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
Tamás007
csendes tag
A PC-m sajnos elég gyenge! i3 4gb RAM Ati HD 5700 próbáltam Power DVD 14-el! Lehet nem tudom beállítani, de nagyon színtelen volt a kép! Eléggé akadozva akart menni! Mit kell vegyek és mit érdemes, hogy BD lejátszón nézhessek 3d filmet! Annyira más az igazi BD? Megéri költeni rá?
-
philips20
aktív tag
válasz devil-k #75121 üzenetére
Akkor kb felesleges, a 3d bele
De amúgy nekem még gépről sem jó az avatar sem, szóval majd megnézem egy másikon, ha ott jobb, akkor kuka a tv-m.
Ja még valami, a smartja az tényleg cpcsak ennyi ? Semmi nincs benne, gondoltam majd ki próbálom azangry birds t, de még az sincs.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz Tamás007 #75122 üzenetére
Ezzel a géppel tökéletesen kell mennie Milyen i3-ad van? PowerDVD beállításaiba ugye nem piszkáltál? Nézd meg az Összefoglalóban található Általános beállítás részt és azt csináld meg (kivéve a HD filmek lejátszása részt, mert az az MPC-HC-ról szól).
philips20: Szerintem tuti, hogy cseréltetni kell a TV-d
[ Szerkesztve ]
-
Flashget
félisten
válasz Tamás007 #75122 üzenetére
3D-s BD lejátszót csak akkor vegyél, ha tuti lemezről nézel majd filmeket (van esetleg BD íród, kintről rendelsz lemezeket hozzá)vagy a régebbi DVD-t akarod nézni, mert az újabb lejátszók szépen felkonvertálják ezeket is.
Egyébként meg médialejátszót vegyél pl ezt.Realme GT Master Edition
-
Tamás007
csendes tag
Nincs BD íróm, és nem igazán szeretnék lemezekre írni, csak a muszáj! Processzor Intel Core i3 540 3,07 GHz! Vettem egy WD 1TB külső winchestert.
-
PuMbA
titán
válasz Tamás007 #75127 üzenetére
Ami problémád van az az, hogy a PowerDVD csak az Intel VGA-t használhatja filmlejátszásra energiatakarékos okokból, ami még egy ótvar régi 2010 óta támogatás nélküli HD Graphics és nem tudja a 3D-t Na ezt megkerülni nem olyan egyszerű (hála a köztudottan foslé 2 VGA-s laptopoknak, amiket nem érdemes megvenni), át kell nevezned a PowerDVD.exe-t, valami tetszőlegesre, majd az Asztalra jobb klikkelve a váltható grafikus rendszerben kell megadni, hogy a PowerDVD átnevezett exe-je a HD5700 VGA-t használja. Ha ezzel nem akarsz tökölni, akkor muszáj leszel SBS 3D filmeket nézni
[ Szerkesztve ]
-
Flashget
félisten
válasz Tamás007 #75127 üzenetére
Ezzel mennie kellene, de nem értem miért a Power DVD 14-t ajánlgatják mikor a 11-es verzió is tud 3D-t, nincs benne cinavia védelem se én azzal néztem pár filmet, de meguntam, hogy a gép 5 méterre van a tévétől állandóan a HDMI kábelt kellett kihúzgálni keresztül a szobán a PC-t bekapcsolni, hogy filmet nézhessek.
Kényelmesebb megoldás olyan média lejátszót venni amit linkeltünk, ha már vettél külső HDD-t ráadásul kezeli az iso fájlokat is.[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
BBéci
legenda
"köztudottan foslé 2 VGA-s laptopoknak, amiket nem érdemes megvenni"
És amelyikben csak alaplapi integrált videokártya van, azokat sem szabad megvenni?
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
devil-k
nagyúr
-
gorog67
aktív tag
válasz devil-k #75135 üzenetére
Az USB 2.0 nem szűk keresztmetszet a 3D-hez? És ez a kütyü milyen? EMINENT EM7480 Ez volt az egyik találat guglival. Olcsóbb is és engem a jukebox mega többi nem nagyon érdekel.
A Mede8er-nál ezt írják: Az egyetlen Realtek processzoros lejátszó, amely képes valós 23,976/24/50/60 Hz-es videókimenetre. Az EMINENT-ben is a RTD1186 proci dolgozik.[ Szerkesztve ]
-
ujlakany1993
aktív tag
Sziasztok. Vettem egy h6200-as tévét. Olvasgattam hsz-eket, de nem igazán találtam választ rá, hogy melyik 3D-s szemüveg jó hozzá(erre az is rájön, hogy kezdő vagyok aktív szemüveg téren). Tudnátok 1-2 darabot linkelni, Ha lehet olyat is ami tölthető. Előre is köszönöm. Üdv Bence.
-
Vhiktor
veterán
válasz devil-k #75121 üzenetére
+ még
Utazás a föld középpontja felé.
Madagaszkár 3.
Karib 4.
Transformers 4.
A galaxis őrzői, Imax változat.Azok a jók amiket James Cameron által kifejlesztett 3D-s kamerával vettek fel. Fusion Camera System a neve, ha jól emlékszem, ha rákeresel meg lehet nézni mely filmkehez használták.
Az a 3D-s film a jó amit 3Ds kamerákkal vettek fel és nem csak utólag lettek konvertálva, de itt megjegyzem, hogy nem mindegy, hogy melyik 3D-s kamerát használták, mert pl a Red epic egy nagy nulla.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
devil-k
nagyúr
válasz Vhiktor #75138 üzenetére
Találtam még egy párat!
- Wild Ocean (2008)
- U2 3D (2008)
- Hannah Montana & Miley Cyrus: Best of Both Worlds Concert
- Jonas Brothers: The 3D Concert Experience
- Step up 3DLehet, hogy a RED Epic 3D-ben nem jó, de 2D-ben szénné aláz mindent. Imádom a képét! [link]
- Holtodiglan
- Lucy
- Az útvesztő
- Úgy fent, mint lent
- Sírok között
- Szerelemre hangszerelve
- A túlélő... stb.A legjobb transzferek!
(#75136) gorog67
A kadenciahelyes lejátszás elengedhetetlen!!!
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
Vhiktor
veterán
Én is láttam Imaxben, ott tényleg vacak volt, de az otthoni kiadás nagyon durva, valamit csináltak vele az biztos.
A Transformers 4-ben meg az az érdekes, hogy 90 valahány percet a legújjabb 3D-s Imax kamerával vettek fel, amit eddig csak 1-2 40 perces természetfilmben használtak.
Azokat a jeleneteket érdemes lecsekkolni[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
gorog67
aktív tag
válasz devil-k #75140 üzenetére
Azt értem, hogy a 3D 24p tudása az alapkövetelmény, de miért biztos benne a Mede8er, hogy csak az ő boxuk tudja? Mi ezen olyan bonyolult? 2D-ben tudja mindegyik. Amit még nem találtam a másikban, az a BDMV könyvtár lejátszása. Próbálok még infót szerezni az Eminent-ről, mert papíron nem tűnik rossznak.
[ Szerkesztve ]
-
Lovi24
senior tag
válasz Lazyman6130 #75107 üzenetére
Ha szerencséd van csak a gombsor szállt el. Egyik havernak 32b530-as tévéje van,hasonló dolgokat produkált. Szétszedtük,lehúztuk a gombsort a tévéről és utána rendesen lehetett távszabival használni.
Ha nem a gombsor a ludas,akkor valóban main panel cserés lehet.Nem fogok szellemi harcot vívni azzal, akinek nincs meg a megfelelő fegyverzete!
-
devil-k
nagyúr
válasz gorog67 #75142 üzenetére
Nagyon sokféle lejátszó van ami lehet jobb és rosszabb is, mint a Mede8er. Viszont a Mede8ert nagyon sokan használják, szeretik és meg vannak vele elégedve. Ráadásul a médialejátszó topikban sem találtam semmi infót erről a lejátszóról, ami nem túl biztató.
(#75143) Flashget
Az ISO lejátszás kimaradt, de az is alapkövetelmény, igen!
- mozi bolondéria -
-
Flashget
félisten
válasz ujlakany1993 #75137 üzenetére
3100-tól 5100-ig mindet tudod használni.
Hogy melyik a tölthető pasz, de a gombelemmel is nagyon sokáig működik a szemüveg az pedig 100Ft a piacon.devil-k már csak azért is ki kell hangsúlyozni, mert nem mindegyik média lejátszó tudja.
[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
Cabaye89
csendes tag
Sziasztok!
Véleményt szeretnék kérni az alábbi fali konzolról.
[link]Egy 32h5000-es samsung tv-hez kellene. Vesa 200x200 szabvány kell hozzá.
Ha ezt választom a csatlakozókat gond nélkül rá tudom dugni tv-re? Van elég távolság a faltól?
Esetleg milyent ajánlanátok 10e alatt?Köszi!
-
Gaben92
őstag
Sziasztok!
Épp TV vásárlás előtt állok, és végül egy H6200 mellett döntöttem. Eredetileg sem a smart, sem a 3D nem volt szempont, de ahogy utánaolvastam képminőséget csak ezek mellé adnak.
A problémám az, hogy nálunk csak műholdas TV van. A MindigTV Eurosport mentes, a UPC nem szolgáltat felénk, szóval marad a T-Home SAT-TV (ami jelenleg is van). Eredetileg Conax kártyán akartam megoldani a szolgáltatást, hogy megszabaduljak a Set Top Box-tól, de SAT-TV-n sajnos nem lehet, így rá vagyok kényszerítve a használatára.
MM-ben az eladó próbált magyarázni valamit, hogy van a TV-n IR out port, és lényegében a TV távirányítójával tudom vezérelni a STB-ot. A kérdésem az lenne, hogy ez a gyakorlatban mennyire működik jól?
Előre is köszönöm a válaszokat.
If it ain't a Rotor, it ain't a motor.
-
devil-k
nagyúr
válasz Gaben92 #75149 üzenetére
"MM-ben az eladó próbált magyarázni valamit, hogy van a TV-n IR out port, és lényegében a TV távirányítójával tudom vezérelni a STB-ot. A kérdésem az lenne, hogy ez a gyakorlatban mennyire működik jól?"
Teljesen jól működik! Lehet, hogy kicsit birkózni kell a beállítással, de abszolút rendben van!
- mozi bolondéria -
Új hozzászólás Aktív témák
- Farming Simulator 25
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Renault, Dacia topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Parfüm topik
- AliExpress tapasztalatok
- Autós topik
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Spórolós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest