-
IT café
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
ilgatto
tag
válasz mihaly13 #36833 üzenetére
Köszönöm, de ahogy a többiek is írják, az nem 100 Hz-es, illetve ahogy írtam is, nem kell SmartTV.
PlayStation 3-as játékokra, BlueRay filmek nézésére használnám, illetve HDMI csatlakozóval a számítógéppel is összekötném, ha arról néznék filmet.
Ami biztos még: max. 32", Full HD és max. 100.000 Ft
Ami nem kell: SmartTV és 3DVan egyáltalán valódi 100 Hz-es Samsung 100.000 Ft-ig bezárólag?
## Samsung R220 ## Sharp GX10i ## Sony Ericson K300 # Nokia 3110c ## Nokia E51 ## Nokia 603 ## Nokia Lumia 930 ## LG Nexus 5X ## OnePlus 3T ## OnePlus Nord CE 5G ## Google Pixel 7 ##
-
BBéci
legenda
válasz tomy0628 #36902 üzenetére
Full HD helyett nézzen fél HD-t, akinek 6 anyja van.
Már elnézést a kirohanásért.
Számomra az SBS és a passzív 3D is nézhetetlen, éppen a felezett felbontás miatt.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
JoeYi
őstag
csak érdekesség. Jártam ma MM-ben, és ott is 199'900 az UE46EH6030 illetve 214'990 az UE46ES6100
-
ilgatto
tag
válasz 206 cc #36865 üzenetére
Csak most olvastam el ezt a nagyszerű összegzést, köszönet érte az írónak!
Sok kérdés megválaszolódott számomra, egyedül a képfrissítés, ami foglalkoztat.
Az 50 Hz elég kevésnek tűnik, a laptop monitorok is 60-70 Hz-esek, amiket eddig használtam.
Viszonylag közelről, kb. 1,5 méterről nézném a TV-t (32", kicsi a szoba), gondolom még inkább ajánlott a 100 Hz.
Tehát érdemes lenne kicsit többet áldozni és 100 Hz-eset venni?## Samsung R220 ## Sharp GX10i ## Sony Ericson K300 # Nokia 3110c ## Nokia E51 ## Nokia 603 ## Nokia Lumia 930 ## LG Nexus 5X ## OnePlus 3T ## OnePlus Nord CE 5G ## Google Pixel 7 ##
-
Qadron
tag
Néztem rajta 3D filmet, tetszett, és fogom is használni, annak ellenére, hogy nem ezért vettem ezt a típust, plusz egy 3D film az ES6540-en sem volt se jobb se rosszabb, mint az EH6030-on.
Teljesen mind1, hogy mit spekuláltok össze, meg hogy mit ír ki a samsung, meg mit nem. Egy időben az 5000-re ki volt írva, hogy 100 HZ cmr, egyszer meg, hogy 50HZ cmr... (25HZ panelról nem tudok )
A lényeg, hogy kinek mit lát a szeme. Ja és nincs 6 anyám csak egy
-
BBéci
legenda
válasz Qadron #36908 üzenetére
"egy 3D film az ES6540-en sem volt se jobb se rosszabb"
Eredeti Blu-ray lemezről játszottad le? Mert SBS esetén tényleg tök mindegy.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Qadron
tag
válasz csepy1984 #36871 üzenetére
Köszi! Egyelőre stornóztam a kábelvásárlást, mert ha nagyon akarom, akkor azon ritka alkalmak egyikén szépen fogom ezt a "böhöm" nehéz TV-t és berakom a monitor helyére, ahova a rendes 5.1-es hang is van kapcsolva...
A Crysis2 nem szaggatott annyira, úgyhogy a géppel lesz ott baj, meg az átalakítóval, meg akkor ezek szerint lehet a kábellel is. Már nem zavar a dolog, de azért köszi!
-
nightshadow
veterán
válasz Flashget #36896 üzenetére
pár napja én is ezt írtam..nightshadow meg azt, hogy 2 teszt szerint tudja..
Nem az EH6030-ról írtam, hanem az ES6100/6300-ról, amit továbbra is fenntartok. Pl. ez a mondat, ami szerepel a samsung.hu-n az EH6030-ról, az nem szerepel az ES6100-nél: "(3D üzemmódban a Full HD felbontás nem érhető el.)"
-
joci04
csendes tag
Sziasztok segítségeteket szeretném kérni kinéztem magamnak egy tévét konkrétan ezt:
Samsung UE40ES6100 LED TV
kérdésem az lenne tudom e majd a tévét 3D-filmézésre használni ha össze kötöm a laptoppal HDMI 1.4
kábellal vagy a laptopnak is kel ilyesmi kártya ami 3D re képes. a gépembe ati radeon hd545v van
válaszotokat előre is köszönöm -
BBéci
legenda
válasz joci04 #36913 üzenetére
A videokártyának 3D képesnek kell lennie, HDMI 1.4 kimenettel. A kábel pedig "High Speed" legyen!
Ezek a valódi, frame packed 3D-hez kellenek, ami a Blu-ray lemezeken (is) van.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Silent77 #36916 üzenetére
Csak a kártyának kell tudnia a HDMI 1.4-et, persze a tévén kívül. Mi másra gondoltál?
(#36915) joci04
Lehet pendrive-ról, ha azt egy 3D-s lejátszóba dugod. A tévék beépítettje csak a "frame packedből" készített, felezett felbontású SBS-t és társait ismeri fel, azok pedig silány pótlékok, guminő kategóriába tartoznak.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
joci04
csendes tag
nem tudom de ahogy nézegetem a dvd meghajtóm a laptoppba Blu-Ray Lejátszó van nem tudom ez jelentheti azt hogy a videó kari tudja a 3D -t
-
BBéci
legenda
válasz joci04 #36918 üzenetére
Nekem is laptopom van, méghozzá 1999-óta. Asztali gépem sosem volt, utálom őket.
Bár HP Pavilion és Entertainment PC-nek nevezik, 1-2 próbálkozás után rájöttem, filmekhez médialejátszó kell.
A BD-játszó nem jelenti azt, hogy 3D-képes. Nézd meg a leírását, vagy a videokártya honlapját![ Szerkesztve ]
-
joci04
csendes tag
akkor még kicsit nyomozgatok mert eddig egy helyen láttam hogy képes 3D de elég zavarosan volt le írva mert sorolt más kártyát is és nem sikerült ki vennem hogy ez vagy a másik az vagy ez is az is
-
Flashget
félisten
válasz joci04 #36918 üzenetére
akkor más megoldás kel találnom
Miután a D6500 nekem az m2ts fájlokat nem vitte csak dadogva, PC-ről simán letudtam játszani még a 3D-t is de a 7,5m hosszú HDMI kábel csak ideiglenes megoldás volt így megoldottam a problémám egy 3D-t is lejátszó Pioneer BDP-150K-val, ha már van BD író is a gépbe. Idegeskedés sincs azóta az ilyen filmekkel.
[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
Flashget
félisten
válasz Dani Pécs #36924 üzenetére
de gondolom észrevetted..én D6500-ról beszélek vagyis 2011-es tipusról a tiéd meg ES vagyis 2012-es.
az enyémbe 1 magos celeron szintű proci van a tiédben két magos proci...valamint 24p filmeket eleve nem is visz csak külső lejátszóból.
[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
realpopek
tag
Sziasztok.
Itt is megkérdezem,ti melyik készüléket ajánlanátok:Samsung 40EH6030vagy LG 42LM3400?
Köszi előre is.,, Kis munkát kis ívben,nagy munkát nagy ívben kell elkerülni. ''
-
-
Flashget
félisten
válasz realpopek #36926 üzenetére
samsung topicban szerinted mit ajánlunk?
elfogolatlanul:
szerezd meg gyártói honlapról az LG és Samu részletes leírásait, hasonlísd össze őket melyik mit tud melyik mit nem tud, majd fórumokon keressél rá az adott tipusokra mi a jobb vagy rosszabb vélemény, végül menj el egy MM, Saturn vagy Euronicsba és a saját szemeddel nézd meg mi a különbség.amúgy meg samut venném
Realme GT Master Edition
-
rhonin
senior tag
Sziasztok!
Nemrég volt itt a PH-n hír erről az új Fuso tv-ről amit a Samsung felvett a Smart rendszerbe. Van pár Magyar csatorna ami ezen keresztül elérhető.
A kérdésem, hogy ha én külföldön vásárolok Samsung tv-t akkor külföldön is tudom ugyanúgy nézni a fuso tv-n keresztül a csatornákat? Vagy lokalizáció szerint csak a német csatornák jönnek be?
Mekkor internetes adatforgalma lehet ennek a fuso tv-nek? -
-
TaliGa
aktív tag
Tudja vki, hogy a "Hülye azért nem vagyok" bolt által akciózott Samsung 32ES6030WXXH-nál elírás e a SMART tévé funkció, vagy volt valami modellfrissítés, amiről nem tudok?
"So say we all"
-
KGabesz07
csendes tag
Sziasztok
Valami jó TV-ét szeretnék venni. Abszolut nem vagyok otthon ezekben az új fejlesztésekben . . .
Talán ami eddig a legjobbnak tünik nekem az UE40ES6580 vagy 40ES6710SXZG
Nem tudom meg ér ekkora különbséget hiszen sokmindent már az olcsóbbak is tudnak . . .
Talán írnék is egy pár kérdést:
- elsősorban LG vagy Samsung? én ezekre gondoltam a többiben nem igazán bízom
- ha pont 3méterem van a TV-ig akkor melyik méret a legmegfelelőbb a 107cm jó lehet?
szerintem a 119 az már nagy, nem?Azért szeretném hogy sokminden legyen benne mert ha minden jól megy akkor persze egy pár évig nem cserélném.
Attól hogy van 3D a normál 2D-és adások minősége nem romlik?Minden véleményt várok.
Köszönettel,
Gábor -
HornedReaper
senior tag
A valódi 100Hz-es TV-ket jobb használni PC-vel?
A ghosting / motion blur kevésbé látszik rajtuk? Vagy a PC úgy sem tudja kihasználni a 100 Hz-et? -
206 cc
senior tag
válasz KGabesz07 #36935 üzenetére
Szia!
hmm...Samsungos topikban ne nagyon várj más ajánlatot mint samu márkát.Az általad emlíett két modell csak színben tér el egymástól,technikai paramétereiben nem.Legalább is a 67-es szériáról -mivel csak ez az 1 van- nem derült még ki más mint hogy fehér...az én utolsó ismereteim szerint.
JoeYi tagunk szépen összeszedte milyen tulajdonságokkal rendelkeznek az egyes modellek,nézd át az ő jegyzetei!!..pár post-al előbb linkeltem be!!!
A 3 méter pont határ eset,ha belefér vedd a nagyobbat pl 40" ->46" inkább!!....ha hosszabb távra veszel érdemes nagyobb tudásúra költeni pl.3D,smart stb...stb..
Természetesen ha van 3D az nem befolyásolja a 2D adásokat...sajna ma még nálunk nem érhető el az olimpia volt első és mostanáig utolsó ilyen kísérlet,ha jól tudom...persze külföldi csatornákon van rá esély...Itthon a bluray filmek egy része kerül kiadásra 3D-ben de ehhez szükséges ilyen képességű lejátszó is,már ha nem vesszük alapul a buhera verziókat...
Azt hiszem hirtelen ennyi lenne!
Van itt sok okos segítő tag még biztosan kapsz infókat!
...csak egy szösszenet..Emberek,olvassatok már egy kicsit vissza mielőtt ezredjére is felteszitek ugyan azt a kérdéscsoportot!....
Üdv!206cc „- pedig nem is én utállak Téged.Te utálod saját magad” .... a problémát nem az jelenti, hogy valaki hülye,hanem az hogy nem ismeri be....
-
densie
csendes tag
Kezd már kínos lenni a tudatlanságom tv ügyben. Igazából a Smart Tv internet tv kifejezés csak annyit dob a tv-n hogy az előre telepített programok rajta vannak? Mert most azon megy a agyalás hogy 6030 vagy 5300 Samsung legyen mert kb egy ár és ez nálunk a plafon. 6030 egyértelműen szebb képe van de jó lenne ha az otthoni hálózatról tudnánk netezni is vele. Mivel van benne wifi előkészítés akkor simán rádugok egy samsung wifi sticket és 6030asal is tuduk netezni, csak a Smart tv-s funkciók nem lesznek benne annyi? Más plusz androidos készüléket nem szeretnék a tv mellé üzembehelyezni.
-
tomy0628
aktív tag
UE40ES6100 vagy UE40EH6030. Az első 130, a második 140. Melyiket?
-
Ra3
őstag
válasz nightshadow #36941 üzenetére
erre én is kíváncsi lennék...
''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
Pow
tag
válasz densie #36938 üzenetére
Megértem mindenki a legjobbat akarja
ÖsszehasonlításA nagy különbség az 6030 valós 100Hz a 5300 pedig 50Hz-es. A másik amíg az 5300 smart funkciós és tartalmaz teljes értékű böngészőt,a 6030 pedig ennek hiányában nem alkalmas netezésre . A kettő tv csúnyán fogalmazva egyvelege a 6100-as modell (csak ez ES).
Én a helyedbe a 6030 felé mennék a képminőség miatt, nekem is van net a tv-n, de relatív keveset használom, és androidos app vagy egér-bill nélkül nehézkes is kezelni. Esetleg egy 6100-ban is gondolkozhatnál.Samsung Galaxy N10+ S9+ & Watch
-
JoeYi
őstag
válasz HornedReaper #36936 üzenetére
én úgy tudom számítógéppel nem profitálsz a "100Hz"-es üzemmódból, mível úgyis csak 50 vagy 60Hz-et tudsz kiküldeni rá. De lehet tévedek
-
Tin
veterán
válasz densie #36944 üzenetére
azért legyünk őszinték a böngészős megoldással.
a samsung böngészője egészen jó, képes megjeleníteni mindenféle weblapot, kezeli a flash-t, képes lejátszani a youtube oldalról még full hd videókat is, full screenben is.
sajnos viszont néha elszáll vagy lefagy, újraindul. elég gyakran frissítik (nekem az elmúlt 2 hónapban már vag 10x frissítette magát a böngésző).
viszont, nem valami gyors. persze nem kezelhetetlenül lassú, de kicsit olyan nyögvenyelős. szerintem annak, aki néha meg akar nézni 1-2 weboldalt, vagy napi 10-20 percet böngész, annak teljesen jó, viszont aki rendszeresen akarja böngészésre használni, arra nem az igazi, mert nehézkes a kezelése.
az egyéb smart alkalmazások közül pár rövidfilmet néztem a 3D kínálatból, a többiről meg azt sem tudom, mire jó. ami még jó lehet, az a fuso.tv, de az egyelőre nem elérhető.
szóval, ha valaki szokott filmeket letölteni vagy van hbo-ja, és arról nézi a filmeket, illetve a tévét tévézésre használja, annak szerintem nem sok előnye van a smart-nak. netezésre jobb egy netbook vagy egy tablet, vagy a tévéhez egy usb-s android box.
ami előnye még az ES tévéknek, az a több port, 3 hdmi már teljesen jó (mondjuk szolgáltató digitális tévé box, egy filmlejátszó, és mondjuk egy pc), illetve jobb a több USB port is (külső billentyűzet vezérlő, pendrive, külső vinyó). az EH tévéken lévő 2 hdmi és 1 usb port szerintem kevés, a hdmi még csak-csak, de az 1 usb az nagyon karcsú.
a filmlejátszója amúgy a samsungnak meglepően sokat fejlődött. leadtam javításra a külső lejátszóm, és egy pendrive-ra rámásoltam kb 30 db fullhd film sample-t, amiket az elmúlt 2 hónapban töltöttem le. kivétel nélkül mindet lejátszotta normálisan, csak egyet nem, de az egy régebbi release, nem szabványosan tömörítve. szóval a tévé médialejátszója viszont teljesen használható. az meg van az EH tévékben is.
-
sandró60
addikt
Teljes mértékben egyetértek a felsorolt előnyök hátrányokkal kapcsolatban.Egy megjegyzésem azért van.Az EH-sorozatú tévékben van olyan,hogy 2 darab usb.Nekem EH4500-as van és az előbb emlitet 2-usb van.A 2 hdmi-sajnos az igaz.A böngészője nekem "bejőtt"arra elég,hogy a friss hireket néha megnézem és nem kell bekapcsolnom az asztali szgépet
-
Rebell
senior tag
Sziasztok,
lenne 1 olyan kérdésem, hogy van egy UE40D6100as TV-m, és szeretném a telefonról megosztani a videókat a Tv-n allsher-el. A Telefon S Galaxy S2.
Allshare-el játszom le a filmeket a szgépről avval nincs gond, viszont a telefont nem tudom párosítani a TV-vel. Mi lehet a gond? (igen Wifi-t bekacsoltam a telefonon )
Router Lan kábel-el van összekötve a Tv-vel, de van a Tv-hez Wifi Stick is.Ja és a Remote control sem látja a Tv-t. remélem tudtok segíteni. Esetleg vmit még telepítenem kellene valahova?
Köszi előre is.
üdv.
[ Szerkesztve ]
-
densie
csendes tag
Igazából amire kellene a böngésző számomra 1-2 youtube klipp ezért felesleges lenne. De mivel nappaliba van szüleimet így akarom bele vinni a net világába és mondjuk 1nap eccer végig futnak 1hírportálon plusz 1recept megnézés és ennyi. Laptopot még nem igazán kezelik, ezért nem szeretnék plusz még egy kütyüt a tv mellé rakni külön távirányítóval, csak egy vezeték nélküli billentyűzet és mehet egy kis szörfölés. Hát igen a hdmi usb csatlakozók plusz pontok megint csak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Vezetékes FEJhallgatók
- STB+külső HDD help
- Autós topik
- Farming Simulator 25
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Renault, Dacia topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Parfüm topik
- További aktív témák...