-
IT café
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
pro55
csendes tag
válasz sanyaboy #15422 üzenetére
Pár napja kértem segítséget, a wifi működésbe hozásához 40D6500 tv-nél.
A router beállításában rejlett a probléma - nem igazán profiként a mac szűrés bekapcsolva hagytam, és persze nem a tv címe szerepelt benne.
Csak azért írom le, nehogy vásárlási döntés előtt álló fórumozót ez zavarjon.
Én felhősödés v bevilágítás jellegű jelenséget nem tapasztaltam (egyszínű tesztábrán se).
Szervízmenübe belenéztem - Type: 40A1UF7E
Ami kifejezetten jópofa a ccfl-eshez képest, az a keskeny (2-3centis) keret.
A 40 colos LED-es súlya is kb a régi 32-esének felel meg.
Most momentán csak azt nem tudom milyen DMR progit hiányol és miért? -
pepe4
tag
D6570 valódi 400%-es?
-
Carlos73
csendes tag
A napokban beruháztam egy UE46D6500 típusú készülékre. Több hozzászólásban is olvastam, hogy a 3D nem működik FULL HD-ban. Nos, én kipróbáltam az Avatar 3D 1080p.mkv változatát amit gond nélkül lejátszott a TV és a 3D-s élmény is nagyszerű volt. Az 1080p tudtommal FULL HD, akkor nem értem, hogy miért írják többen is, hogy a TV nem tudja a 3D megjelenítést FULL HD-ban. Talán amint beállítom a 3D funkciót a film alatt, akkor átállítja a felbontást sima HD-ra? Valaki világosítson fel a témában legyen szíves!
-
BBéci
legenda
válasz Carlos73 #15704 üzenetére
Ha azt olvastad, hogy nem tudja a full D 3D megjelenítést, akkor találkoznod kellett volna a tesztábrákkal, filmrészletekkel, ami ezt bizonyítja. Több hozzászólásban linkelték.
Amit a beépített médialejátszójával játszol le, az eleve nem igazi 3D.(#15702) pepe4
Nem. Háttérvilágítás villogtatós.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Carlos73
csendes tag
Köszönöm a válaszokat, bár én úgy gondolom, hogy a FULL HD 3D-s filmeket is tökéletesen játssza le a készülék. Az aktív szemüvegen keresztül is szinte tűélesnek találom a képet, igaz az ilyen filmeket nézve tapasztalható némi kis vibrálás, ami huzamosabb idő után már fárasztja a szemet. Az igazat megvallva egy FULL HD-s tévéadást sem találok szebbnek és élesebbnek, mint a FULL HD-s 3D-s filmeket, ezért csodálkozom az egészen. Persze lehet, hogy vannak nálam élesebb látásúak is, akik észreveszik a különbséget.
-
BBéci
legenda
válasz Carlos73 #15707 üzenetére
Hasonlítsd össze BD-lejátszóval, eredeti lemezzel egy valóban full HD 3D tévén és utána nyilatkozz arról, mi éles, szép és részletes! Fogod látni a különbséget, amit zongorázni lehetne.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Carlos73
csendes tag
Távol álljon tőlem, hogy vitába szálljak azzal amit leírtál, de én úgy gondolom, hogy a készülék igen is szép és tiszta képet produkál akár 3D-ben is. Nekem sikerült az MM-ben akciós áron megvennem és bátran állíthatom, hogy egy olyan "mezei" felhasználónak, mint én minden igényt kielégít. Nem vitatom, hogy egy BD lejátszó és egy igazi 3D TV még szebb élményt nyújtana, de nehezen tudom elképzelni, hogy olyan számottevő lenne a különbség, ami miatt a TV-ről megváltozna a véleményem.
-
BBéci
legenda
válasz Carlos73 #15710 üzenetére
Brutális a különbség, nekem elhiheted, mert tapasztalatból beszélek.
Ismétlem, a tévé beépített lejátszója nem képes valódi 3D-re, azt csak az elektronika konvertálja, ráadásul fél-full HD-ra.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
nightshadow
veterán
-
Etikusz
tag
válasz nightshadow #15712 üzenetére
Szeged mediamarkt okt. 30-ig D6500 4 szemüveggel 189990.-
Nokia 3210 (5év)->Nokia 6020(4év)->Nokia 3120c(3év)->Nokia 6303ic(2év)->Nokia Lumia 620(2év)-> Microsoft Lumia 650(2év)->Apple Iphone SE 32GB(2év)->Apple Iphone 8 64GB
-
tibike8
őstag
válasz Etikusz #15713 üzenetére
Úgy bizony És tegnap megkaptam a BD-D5500-ös BD játszót hozzá és Star Wars BD-vel teszteltünk . Itt már eléggé rendben volt.
BBéci
Amúgy ez a ki mit lát és milyen különbséget a valódi/nem valódi 3D-nél, csak annyit, hogy a páromnak a BD Star Wars kellett ahhoz, hogy lásson különbséget a régi CRT/DVD együttes és a mostani rendszer képe közt. Szóval embere válogatja, hogy milyen különbséget vesz észre. A legtöbb háztartásban nincs egymás mellett egy ilyen és egy 'komoly' tv, hogy élesben látszódjon a különbség, így nincs összehasonlítás és legtöbbször igény sincs rá. Mindenki a saját igénye szerint legyen elégedett. Nálam pl. csak 4.0 hangrendszer van mert zavart a center és leszereltem, a mély meg fölösleges mert olyan hangfalakat csináltattam a frontra, hogy ne kelljen külön mélyláda. Ettől is sokan rosszul lennének, hogy ez így semmi, de nekem pont elég és így is kijön a térhatás. Nem igényelek 6 vagy 7.1-et.[ Szerkesztve ]
-
tibike8
őstag
Erre nem látom, hogy kaptál volna választ, de a lényeg, hogy a Samu saját kamerája kell hozzá, ha jól tudom. Bár azt mint Skype kamerát szokták mondani, de gondolom a Gtalkhoz is jó. Most a Samu amúgy ad minden új vevőnek aki a megjelölt típusok közül vesz egy tv-t. Én is várom, hogy küldjék, aztán meg megpróbálom eladni mert semmi szükségem rá.
-
Mappa
addikt
Meglestem egy D8000-est 3D nyálcsorgató demo-val.... eddig megvolt a véleményem a 3D-ről "parasztvakítás, etetés stb" Nagyot fordult bennem ez a vélemény, mert konkrétan lehugyoztam a bokám! Egy repülőgépes 3D demo ment és vagy 20 percig csak ültem előtte.... lehet az imax 3D avatarral engem átvertek de ég és föld volt a különbség
nem kötelező megadni
-
Morty1987
csendes tag
Helló!
Egy ideje már nézegetem a Samsung tv-ket, mivel jön a karácsony meg miegymás...
Ki is néztem egy párat, kíváncsi vagyok mit mondotok rá...
UE32C4000
LE32D550
LE32C530
UE32D5000
LE32D450Anyum az utolsót szeretné megvenni, mivel olcsó, de ahogy nézegettem nem sokat tud, de amire ők használnák, arra pont jó lenne... Én meg az UE32D5000-rel szemezgetek...
Ha esetleg valaki tudna ajánlani ár/érték arányban jót/jobbat/legjobbat várom az ötleteket. Az árkategória : 70-85k (100-105k is belefér, mivel úgy is megpótolom...)
Előre is köszönöm....
Üdv MoRty
Olyan nincs hogy valami nem sörnyitó
-
droti25
őstag
Sziasztok!
Van olyan beállítási lehetőség az LE40c650 tv esetében amivel az 5.1 hangszóróinak a hangerősségét tudom állítani külön külön!A középből kicsit halkabban szól a hang! -
BBéci
legenda
Ezt magyarázom hetek óta, valamint más tévékkel kapcsolatban, másfél éve.
(#15714) tibike8
Régebben AB összehasonlító tesztekkel demonstráltam ismerőseimnek a full HD felbontás előnyeit. Az egyik lejátszóba ugyanannak a filmnek a DVD, a másikba BD változatát tettem, mindkettőt elindítottam és a HDMI bemeneteket váltogattam a tévé távirányítójával. A különbség irdatlan, durva, egy másodperc alatt észrevehető.[ Szerkesztve ]
-
Etikusz
tag
40d6500 felvételt hogy lehet megcsinálni hogy a hdd-n csak egy mappába mentse mind más DVB-T tunereknél? Válaszotokat előre is köszönöm!
Nokia 3210 (5év)->Nokia 6020(4év)->Nokia 3120c(3év)->Nokia 6303ic(2év)->Nokia Lumia 620(2év)-> Microsoft Lumia 650(2év)->Apple Iphone SE 32GB(2év)->Apple Iphone 8 64GB
-
PistiSan
addikt
Sziasztok, már több mint egy éve van egy samsung c530-om, olvastam jó pár helyen hogy lehet okosítani a tv-t, de semmi konkrét leírást nem találtam ami alapján neki fogjak.
Elvileg erről az oldalról lehet leszedni hozzávaló fw-t
http://www.samygo.tv/
Nem szeretnék semmit elsietni, de lenne pár kérdésem, mivel tud többet egy ilyen fw mit a gyári? Pl nekem jól jönne egy pvr illetve egy rögzítő funkció, beállítanám a tv-t hogy vegyen fel bizonyos adásokat vinyóra usb-n, ilyet tud egy ilyen fw?
Milyen extra funkciókat kapok, szerintetek érdemes váltani?Még valami, a samsunk gyári szervíz menüjével szemezgettem már párszor, jó sok beállítás van, el lehet úgy állítani ott valamit hogy utána ne kapoljon be a tv? Csak hogy mennyire vigyázzak mit csinálok.
-
BBéci
legenda
válasz tibike8 #15714 üzenetére
A centersugárzó a házimozi fontos alkotóeleme, a párbeszédeket szinte csak az adja vissza. Legalább annyira fontos és nélkülözhetetlen az aktív szubláda, nincs a világon olyan hangdoboz (láda, fal) ami azt pótolná. Házimozi rendszerben még a sokmillió forintos, 1,5-2 méter magas, 2-300 kg súlyú hangdobozokat is 80 hertznél vágják, az alatt csak a mélynyomók szólnak. Már azon megbukik az elméleted, hogy a házimozi erősítők tápegységei és végfokai sem képesek akkora energiát elkülöníteni a mélyhangok számára, amit egy akciófilm igényel. Ezért vánnyadt lesz a mélytartomány és a többi frekvencia megszólaltatása is romlik, szétesik a hangkép, mert nem marad számukra elegendő áram.
-
JoeYi
őstag
válasz PistiSan #15725 üzenetére
csak az utolsó bekezdésedre tudok válaszolni: igen, ellehet szúrni, ezután bricknek, azaz téglának hívják az eszközt, mivel annyi funkcionalitása marad mint egy téglának. A Samygo fórumán úgy olvastam, hogy ezt elkerülendő még a machinálás előtt aktiválni kell a soros porti felületet, így a halott TV-t is újra életre lehet kleteni
-
csimpok
aktív tag
UE40D6000-es vagy D7000-es nincs mostanában akcióban a Media Martban valahol?
-
tibike8
őstag
Van akinél az, van akinél meg nem. Ez van. Én látom a különbséget, sokan meg 'hát van valami különbség'. Engem is zavar, ha nem látják, de hát nem vagyunk egyformán. Pedig nem vakokról és gyengén látókról beszélek, csak annyira nem hatja meg őket, hogy el sem jut az agyukig, hogy ekkora a különbség.
Én jobb híján úgy demonstráltam, hogy egy olyan adót mutattam felváltva aminek van SD és HD változata is és persze, ez azért nem ugyanaz mint a DVD/BD összehasonlítás, de azért óriási a különbség így is és a reakció a legtöbbször annyi volt, hogy mintha picit élesebb lenne a HD adás... Aztán már erőltettem, hanem elfogadtam, hogy sok ilyen ember is van. -
tibike8
őstag
Ki beszél itt elméletről? Én a gyakorlatot mondtam ahogy nálam van. Azt is mondtam, hogy soknak nem is tetszik, de hát kit érdekel. Én hallgatom. A centert meg pár hét után visszaadtam az említett okok miatt. A mély meg van annyi, hogy a szomszédok rendőrt hívjanak, ha megküldöm. Az, hogy hol vág és mit mutatnak a számok, hidegen hagy. Nem számolgatni rakattam össze a cuccot, hanem hallgatni ami bőven megteszi. A centerrel együtt volt kíváncsiságból nálam egy darabig aktív mélynyomó is, aztán ment is. Annyi mély nem kell. Sosem tudnám hallgatni se a szomszédok, se a család miatt.
-
zjuhasz
aktív tag
válasz Leone512 #15684 üzenetére
"már nagyon rá vagyok izgulva, nem tudom hogy érdemes-e karácsonyig várni, mennyit megy még vajon le az ára?"
Ha így folytatja mélyen tisztelt kormányunk, Görögország és az EU, akkor az Euro nem áll meg 306HUF-on és sokkal olcsóbb árakra (legalábbis forintban) nem számíthatsz...Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag van.
-
Bull Boss
őstag
gyerekek, már sokat emlegettétek, de mit jelent az a tv-nél hogy felhősödik?
-
Bull Boss
őstag
válasz nightshadow #15735 üzenetére
aha akkor értem. Erre gondoltam egyébként pont. Azt az enyém is csinálja (40D5000) De ez csak akkor van ha ful üres képernyő van szóval engem nem zavar. Ezért lehetne reklamálni?
-
zjuhasz
aktív tag
-
torma1981
veterán
Szisztok!
Megtudja erősíteni hogy egy Lg 47lv4500 méretei
Szé x ma x mé (mm) - 2) Állvánnyal
1115 x 750 x 256?
Mert akkor bukta nálam sajna. Most lett megcsinálva az új médiaállvány de csak 1090 cm széles. Ide csak max egy 46 colos tv férne be (pl Samsung). Vagy lehet hogy az sem?
-
Lesliegold
tag
Sziasztok,
Döntöttem UE D6100-as kell nekem. Most már csak az a kérdés, hogy 32"-os, vagy 37"-os. Ez két dologtól függ. Van e elég hely neki, illetve elegendő e a távolság a nézés ponttól.
Először ezt segítsetek értelmezni 37"-osra a gyári oldaláról másolva:
Méretek
1115x120x638mm szettméret állvány nélkül
890x255x601.8 mm szettméret állvány nélkül
890x29.9x544.3 mm szettméret állvány nélkülEbből nekem annyi kéne, hogy milyen széles, hogy milyen magas maga a képernyő+káva, illetve ha aláteszem az álványt mennyit adjak még az előbb említett magassághoz.
Másik kérdés, hogy 2m70cm távolság elég e 37"-oshoz, vagy sok, vagy kevés. Tisztában vagyok, hogy más távolságból kellemes az 576-os és más 720-nál és pláne más 1080-nál, de azért mik a tapasztalatok? Maradjak a 32-esnél, vagy vehetem a 37-est? Holnap akcióban 169.900Ft az UE37D6100 (Média Markt), ugye ez is jó ár?
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Redmi 3
-
JoeYi
őstag
válasz torma1981 #15739 üzenetére
ez egy samsung topic, szóval nem sok embernek van itt LG tapasztalata, de valóban, a honlapjukon 1115mm szélesnek írják.
Viszont a Samsung ue46d6500 pl csak 1068 széles
-
siteface
csendes tag
Sziasztok!
A LE40C650 felajánlotta a firmware frissítést. Fel is tettem. (3011)
Első ránézésre maradt minden. PVR is működik.
Egyedül a szoftverfrissítés lett inaktív a menüben.
Tudja valaki, hogy mi változott?Üdv.:
sitefaceSamsung Wave I Bada 2.0, LE40C650
-
Rcsi
csendes tag
Tapasztalataim!
Sokat olvasgattam a forumon a led lcd tv-k elonyeit, hatranyait.
Nemreg vettem egy 40d6500-at, es minden elismeresem a forumozoke. Amit leirtak a kep hibaival kapcsolatban az minden ugy is van.
Digi muholdas tv elofizetesem van (ami eppen arra eleg hogy a regi kepcsobes tv-m szep kepet adjon), es itt bele is futotam egy naiv hibaba. A d6500-as sorozatban van dvb-t,c,s/s2 tuner ami nagy szerepet jatszott a tipus dontesenel. A problema a Digi-vel kapcsoltban egyszeru es bosszanto: valami navra kodot hasznalnak, amit nem fogadnak el a tv-k, igy fujhatom a dvb-s tunerem. A belteri egyseg amit most adnak az elofizeteshez az egy kalap sz.r, ugyanis megkapja a digitalis jelet amit szepen atvalt analogga, lerontva a kep minoseget, es ezt kuldi a tb-be. Elso pillanatban nagyon idegesito, de lassan hozza lehet szokni.
Persze nem orulok neki, csak egyenlore ez van, es a 70rugoert megveheto hd belteri. Remelhetoleg nem marad sokaig ennyi, es elerheto aron hozza lehet majd jutni.
A kulonbseget a kep minosege kozott ma tudtam igazan megfigyelni mivel hoztam egy egyszeru szobaantennat, osszekotottem, megkerestem a 7 digitalis csatornat (mindig tv).
Mintha nem is ugyanazt a tv-t neznem, gyonyoru a kepe.
Sikerult megnyugtatnom magam, hogy nem csinaltam rossz vetelt, es a jovoben minden csatornat tudok majd ilyen gyonyoru tiszta keppel elvezni,
Remelem tudtam segiteni azoknak akik d65xx sorozatu tv-t szeretnenek vasarolni.A meretekkel kapcsolatban nagyon egyszeru a dolog. Be kell menni az MM-be egy centissel, es le kell merni a kiallitott tv-t. (amennyiben nincs nalad centis kerd meg az eladot, en is igy tettem.)
Udv: Rcsi
-
Marcelldzso
tag
Sziasztok!
Van mód egy ue40c5000-es tévé vezetéknélkül rákötni a hálózatra?
-
Gabesz1019
senior tag
Voltam délután a MM-ban. Ki volt állítva az LG passzív technológiás 3D TV-je, valami tenger alatti 3D demo ment rajta, gondoltam kipróbálom. Hát... nem igazán jött be, a szemüveget felvéve csíkos volt a kép és semmivel nem láttam jobbnak a képet mint az aktív Samsungét sőt...
-
Rcsi
csendes tag
-
samgar
őstag
Sziasztok!
Adott egy UE32D5000 ledtv. Gondoltam kiprobalom, hogy mutat rajta egy 1080-as hd film. Letoltottem probakent egy filmet ami mkv kiterjesztesu, de a tv nem tamogatott vagy ismeretlen formatnak latja. Mi lehet ennek az oka?Oppo Find X5 PRO
-
tupacamaru
veterán
Esetleg vehet hozzá egy Samsung Wi-Fi adaptert.
[ Szerkesztve ]
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
rockyy
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget kérek.
Van egy samsungue46d6500 led tv.Internetezni szeretnék de van egy kis gond .Rendelkezésemre áll egy laptop mobilnettel.Mi kell hozzá hogy a tv kapcsolodjon a nethez?Úgy gondoltam kártyabeolvasós wifi routerrel menni fog.Jó lesz vagy nem?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest