-
IT café
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
mpo
veterán
Esténként a BBC Earth, Da Vinci, Viasat Explore műsorait is nézem 40" FHD-n, pedig mind SD adás.
Hiába lett HD a Spektrum, ha negyedóránként jön a reklám és a II. világháború a fő téma, de nem csak itt.
Én is a műsort választom a tv-n, nem a képminőség dönti el, mit nézzek.
De a 4K tartalom, az rajtam múlik és akkor szeretem látni a részleteket, amit sehol máshol nem láthatok.Ha érted, akkor már elavult.
-
Csabi1984
addikt
Engem lényegében a részletgazdagság másodlagos ( fű szálak mozgása) a képminőség nekem fontosabb.
FHD Tv-n dimension meg a Web-dl sorozatok számomra tökéletesek de ha mondjuk lecserélem egy 125Cm-es Tv-re ami ugyan úgy 2.5 méterre vannem lesz e rosszabb a kép.
A kérdésem tartalma ahhoz hasonlít mint amikor ugye egy hagyományos Tv-n a gyári és még a butítotz 4.7Gb-os lemezre kiírt film is jó volt de utóbbi egy FHD tv-n már hagy némi megjegyzést. Petsze távolról nem biztos hogy annyira észrevehető.Elég tré érzés lenne,hogy megveszek közel 200.000 ft-os tv-t és inkàbb csalódnék.miközben maga a Tv bizonyára sokkal jibb mintbegy FHD tv
Bizonyára a 40" FHD tv-met egy 43 UHD tv-re nem cserélnem le hiszen a képi világ nem sokkal lenne mozisabb élmény.
[ Szerkesztve ]
-
general
addikt
nekem mindössze a KELL szócska nem illik oda. nincs olyan, hogy honnan kell nézni...
másrészről te a tévét nézed. a készüléket. a pixelekben gyönyörködsz.
én meg a műsort nézem onnan, ahonnan nekem kényelmes nézni. és imádom, rohadt jó. no fight, te is onnan nézed és azt, amit csak akarsz, csak kérlek ne mondd már meg senkinek, hogy honnan KELL nézni a 4k műsort a képernyőn. ez egy rohadtul szubjektív műfaj. ennyi. -
Drenadar
veterán
Sziasztok! Az új 7es szériaval kapcsolatban van már valakinek tapasztalata? Ez a minimal távirányító eléggé taszít... A régi sima tavszabalyzo jó hozzá?
-
42861
senior tag
Sziasztok. Megérkezett az új TV. 49NU7102. Eléggé űrtechnika a 12 éves plazmához képest. Lenne is egy nyomorom vele. Két HDMI-s eszköz van rajta. Egy Xbox One X meg egy Dune Smart D1 médialejátszó. A Dune a bebootolás után azonnal kikapcsol. Nem vele van a baj, ha lehúzom a HDMI-t, akkor bekapcsol rendesen, csak a TV-re dugva kapcsol ki egyből. Valami beállítás lenne? De mi?
HDMI 1-re dugtam az X-et, HDMI 2-re meg a lejátszót, ha ez számít. -
Tomace91
senior tag
Sziasztok,
Ma vettünk párommal egy Samsung 50 MU6102 TV-t.
Amik vannak képre vonatkozó beállítások azokat érdemes beállítanom, minden modellre igazak?
Továbbá béna vagyok és nem tudom a csatornalistát szerkeszteni így most minden olyan sorrendben van, ahogy a Digi kigondolta, amikor beállításoknál meg rámegyek, hogy sorrend csak annyi van, hogy szám vagy név. Van erre valakinek valami ötlete? Erre vonatkozóan nem találtam semmit az összefoglalóban.
Továbbá sleep-et sem tudom, hol tudnék rajta beállítani, pl esténként elalvásnál.
Ez a csoda új "okos" távirányító van hozzá amin nem találok túl sok minden beállítási lehetőséget.
[ Szerkesztve ]
-
confuser
senior tag
válasz confuser #121146 üzenetére
Csak nem hagy nyugodni a dolog...
Szerintetek ha feljebb lépek mégis a méretben, akkor megér 40.000 felárat az UE50NU7402 az UE49NU7102-höz képest? +400 PQI-n kívül nem látok más különbséget, HDR képességekben sem. Az megérhet ennyit? Vagy van más különbség is?
-
törölt tag
válasz Tomace91 #121310 üzenetére
Nem tudom, hogy nálad működni fog-e, de vedd fel a Kedvencek közé azokat csatornákat (akár az összeset is) ami kell, majd a Kedvenceket szerkesztve olyan sorrendet állítasz be, amit csak akarsz.
Elalvás időzítő => Beállítások - Általános - Rendszerkezelő - Idő menüben találsz lehetőségeket.
A távirányító nem arra, hogy azon állítsál be valamit, hanem azért, hogy azzal lépj be a képernyőn látható menübe és ott van egy csomó beállítási lehetőség.
[ Szerkesztve ]
-
Tomace91
senior tag
válasz #20221952 #121312 üzenetére
Ha kedvenceket állítok be akkor, csak azok között fog váltani alapból? Ha nem működik milyen lehetőségem van még? Betojok, hogy nincs alapból benne ilyen...
Továbbá akkor erre van válasz valakinek?
"Amik vannak képre vonatkozó beállítások az összefoglalóban, azokat érdemes beállítanom, minden modellre igazak?"
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
De azt azért vágod hogy a tartalom minősége (felbontása) meg a tévé felbontása az két külön dolog...
Igazad van részben... de pl az SD duma hülyeség... mert adott méreten SD, FHD és UHD tévénél is ugyanolyan távolra kell ülni hogy ne lásd a tartalom "pixeleit".
Tehát ha valaki azt mondja neki UHD tévén rossz az SD, az ugyanakkora FHD tévén is rossznak látná ugyanúgy. Mert nem a tévétől függ ez.
Szóval aki ezeket az érveket doblája mindig (nem kell 4K mert ugyis csak tévé adást nézünk, stb stb), azon én mindig csak jót mosolygok és inkább ráhagyom... max egyszer elmondom a fentit és annyi, ha érti érti, ha nem nem.
Másrészt FHD tévén akármit csinál sosem fog HDR-t és a vele járó szélesebb színteret látni... pl.
Persze nyilván ez utóbbi UHD tévék között is zsebbenyúlós igazán... mert a belépő/közép tévék nem tudják megjeleníteni jól/sehogy.[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
törölt tag
válasz Tomace91 #121313 üzenetére
Beteszel a Kedvencekbe annyi csatornát, amennyit akarsz (ez lehet ez öt csatorna, vagy lehet ez az összes a DIGI-nél elérhető csatorna), majd ha ez van, akkor a Kedvencek szerkesztésénél olyan sorrendet állítasz be, amilyet csak akarsz).
Bízom benne, hogy ez így érthető.
[ Szerkesztve ]
-
lord_m
senior tag
válasz #20221952 #121317 üzenetére
Ez már többször előkerült, ettől a csatornák számozása nem fog megváltozni sajnos.
ChanSort nevű progival érdemes testreszabni a listát. Adás menüpont alatt kell exportálni pendrive-ra listát, majd afenti programmal megcsinálni a sorrendet, számozást. Majd importálni a kész listát.
Pár perc az egész.
-
42861
senior tag
válasz xylozit #121320 üzenetére
Abszolút pozitív, le vagyok nyűgözve. Nem hittem volna, hogy már egy belépő tévé is ennyire lelépi a plazmámat. Volt fejlődés a 12 év alatt, az már fix. Engem legfőképp a gaming része érdekelt és abban nem csalódtam. Pöpec, minden téren. Filmeknél volt egy kis félelmem, hogy a 720p-s mkv-k ide már kevesek lesznek, de tévedtem, marha jól néznek ki. De azért majd megetetem néhány 4k-s mozival is.
Ami viszont igazolja a TV belépő mivoltát az a távirányító. Kicsit olyan nyomorultra sikerült... sok az egyforma méretű gomb,többször félrenyomtam már. Az elemtartó fedél már most nyöszörög a 0. napján. Remélem majd megszokom valahogy.
Az Edigital meg elmehet a picsbe, a megrendelés és a kézhezvétel között még faragtak 10k-t az árából.. de persze nem nekem. -
-
mpo
veterán
válasz FollowTheORI #121315 üzenetére
Hát persze.
Én is vacilláltam a FHD és UHD között végül az UHD mellett döntöttem.
Kinéztem a 50MU6102-t, aztán itt sokat kérdeztem és 55MU8002 lett, holott olcsóbban szerettem volna megúszni.
De így legalább láthatok olyat, amit a FHD esetén soha.Ha érted, akkor már elavult.
-
medvezsolt
senior tag
Sziasztok! Ha jól emlékszem nem láttam választ a feltevésemre. Mi a véleményetek?
" A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek tovább. "
-
Attila0
őstag
Ezt a nézési távolság dolgot én is érdekesnek találom mégpedig olyan szempontból, hogy a megadott tévéméret felbontás nézési távolság hármas megalapításakor vajon számoltak-e azzal a ténnyel, hogy az adott méretű tévén vajon lehet-e kényelmesen azaz fejmozgás nélkül nagy felbontású tartalmat fogyasztani. Mert én hiába szeretném még a legapróbb részletet is meglátni az adott filmben ha közben úgy kell ide-oda forgatnom a fejem, hogy majd belefájdul a nyakam. Szóval ebből az egészből csak azt akarom kihozni, hogy amikor felbontáshajszába kezdtek a gyártók akkor nem biztos hogy ezeket végiggondolták.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz lord_m #121318 üzenetére
Én nem is írtam olyat, hogy ettől változna a csatornák számozása, de a sorrend tud változni és erre képes a Samsung rendszere.
Nyilván egy külső módszer - amit Te is írtál - képes erre, azonban azt gondoltam, hogy a kérdés arra vonatkozott, hogy a Samsung mire képes önmagában.
-
mpo
veterán
válasz medvezsolt #121326 üzenetére
Azért, mert nem kifejezetten tévés kérdés.
Én is Serviio-t használok a PC HDD-jén vannak mappák, amiket berakok a Serviio-ba.
Előnye, hogy nem a tv médialejátszójára van bízva, mit ismer mit nem.
De itt is megkérdezheted:
[link]Ha érted, akkor már elavult.
-
mateo91
tag
sziasztok, nem tudom jo topicban keresem e de volna egy samsung tv-monitor es alaplapot keresnek bele a tipusa bn41-00185
-
lord_m
senior tag
válasz #20221952 #121328 üzenetére
Lehet, hogy Én értettem félre, de mindenkinek van egy sorrendje, amit megszokott gondolom. Pl. Rtl klub a 4-es programhelyen, akkor hiába teszi be a kedvencek 4. helyére, nem arra a számra fog előjönni, hanem mondjuk a 8-asra.
Engem is ez zavart a Samunál és mivel Régió váltogatással nem akartam variálni, ezért lett ez a külső progis megoldás.
Mindenesetre ezek a lehetőségek, melyeket említettünk.
-
confuser
senior tag
válasz confuser #121311 üzenetére
Végül elhoztam az UE50NU7402-t. Próbáltam ugyanazzal a mintavideóval összehasonlítani az UE49NU7102-vel (és az UE43NU7122-vel, bár a kettőnek szerintem ugyanaz a panelje), és úgy láttam - vagy csak bebeszéltem magamnak - hogy a 7402-nek jobbak a betekintési szögei, és stabilabb a képe. A színei nem sokkal jobbak, otthon biztos nem venném észre a különbséget a kettő között úgy hogy nincsenek egymás mellett.
Felhősödést, pixelhibát és bevilágítást eddig nem tapasztaltam, de majd még vizslatom kicsit.
A méretét szoknom kell, tényleg épp hogy befér, és sajnos nincs hozzá One Connect Box sem, hogy ne kelljen a TV mögé nyúlkálnom ha már oldalt nem fér be a kezem, és 2,5 méterről minden SD adást pixelesnek látok rajta - bár utóbbit lehet hogy 43"-on is annak látnám, de sajnos a csomagomban csak néhány HD csatorna van.
A topikban még viszonylag kevés a tapasztalat erről a típusról, ezért a részletes beszámoló.
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok
Tegnap benéztem az Euronicsba, hogy a 49-50 illetve 55" Samsung, LG tv-ket és elöbbre nem jutottam.
Sajnos nem igazàn jöttem rá,hogy egyes képatló termekek között mi 20-25.000 Ft os eltétés.
Az is furcsa, hogy van olyan 43" Samsung Tv ami drágább mint az 49 vagy 50" -
PuMbA
titán
-
Csabi1984
addikt
Bent voltam ma a Media M üzletben és kérdezősködtem a 4K tv-kkel kapcsolatban és amire legfőképp megjegyeztem
Hosszútavon a 4K tv-re összpontosítsak 2.5 méter esetében már egy 50" bőven megteszi.
Felesleges 200.000 felett venni ha csak nincs extra igenyeim.
Ami nég ennél értékes infó,hogy olyan képjavító technologiát alkalmaz ami alapból feljavitja az 1080p-t -
PuMbA
titán
válasz Csabi1984 #121336 üzenetére
"Ami nég ennél értékes infó,hogy olyan képjavító technologiát alkalmaz ami alapból feljavitja az 1080p-t"
Skálázásnak hívják és nem javít, csak mivel a kijelző 4K felbontású, így skálázás nélkül középen látnád kicsiben az 1080p képet a felbontásának megfelelően, tehát a képernyő 1 pixelén látszódna a videó 1 pixele, körülötte pedig feketeség lenne
"Felesleges 200.000 felett venni ha csak nincs extra igenyeim"
Ha a kevesebb elmosódás, azaz tisztább, részletesebb kép mozgás közben és a több szín extra igény, akkor igen, egyébként nem.
[ Szerkesztve ]
-
Csabi1984
addikt
válasz PuMbA #121337 üzenetére
Szia akkor felskálázás a jó szó rá
Őket néztem ki az Euronics honlapján.Felmerül a kérdésem,hogy ezen készülékek árai egyenlő arányban van a "minőséggel"
Samsung UE50MU6102KXXH 4K Ultra HD Smart LED Tv 159.990
Samsung UE50MU6122KXXH Ultra HD Smart LED Tv 159.990
Samsung UE49NU7102KXXH Ultra HD Smart LED Tv 169.990
Samsung UE49MU6402UXXH Ultra HD Smart LED Tv 179.990
Samsung UE55MU6122KXXH Ultra HD Smart LED Tv (ez már 55-ös) 184.990Biztos van olcsóbb hely de mivel áruhitel számomra a lehetőség ezért választottam az Euronicsot
Mellesleg sosem volt LG, Philips és Sharp LED tv-m így nem is nagyon nézegettem őket.
[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz Csabi1984 #121336 üzenetére
1. Soha ne dőlj be annak a sok maszlagnak, amit a hozzáértő eladó mond.
Az is furcsa, hogy van olyan 43" Samsung Tv ami drágább mint az 49 vagy 50"
Erre már válaszoltak, de a lényeg a minőségen meg az olcsó(szar)ságon van.
Felesleges 200.000 felett venni ha csak nincs extra igenyeim.
Hát, életbe lép az 1-es, ha így folytatod a végén rád sóznak valami oltári nagy ganét.
Ha viszont ennyire számít a pénz, inkább itt érdeklődj, mi az ami a keretbe belefér az eladót meg csak arra kérd meg, hogy hozza ki azt a típusú tv-t, amit ajánlottak fórumtársak, a raktárból, aztán mehet a dolgára. Vagy megrendeled online, ebben az esetben ez a legjobb választás, a 14 nap elállás miatt is.-----------
mod: jah áruhitel, akkor az mindenképp bolti vásárlás lesz.
Hát, pl a 6122 a nagyobb számozása ellenére butább, nem jár hozzá okostáv, a rendszer valamivel lassabb is, mint a 6102-ön, ezt láttam is, azért írom le. A többit nem ismerem...[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Csabi1984 #121340 üzenetére
Ezek a tévék kb tök ugyanazt tudják... szóval kb amelyik a legolcsóbb.
Egyébként meg minél nagyobb méretű és kategóríájú (5-6-7xxx sorozat, stb) tévét nézel ki, annál rosszabb lesz az ár érték arány általában véve (és nagyobb az ugrás ezen a görbén)... tehát itt elég erősen szubjektív hogy miért mennyit vagy hajlandó fizetni és milyen elvárásaid vannak a tévével szemben... és ennek melyik kategória felel meg legjobban.
Illetve amit érdemes lehet csekkolni a displayspecifications.com-on, hogy melyik tuti VA paneles, ha ez fontos.
Nyilván a fekete-szürke-betekintési szögek és elvárások függvényében.[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz Csabi1984 #121343 üzenetére
Én azért nem akarok ajánlani, mert egyrészt nem ismerem ezeket a tv-ket, és szerintem is, ahogy FollowTheORI írta, szinte ugyanazt tudhatják képminőségben meg szolgáltatásokban is.
Én onnét indulnék, hogy 49MU7002, ha hosszútávra frankó tv kell. Vagy keresnék egy jó állapotú H6400-ast 50-es méretben. Nekem ugyan van, de azt el nem adom. Jah, de persze részletre veszed, akkor szerintem mindegy. de én a MU 6402-re szavaznék. -
gippazoid
senior tag
Sziasztok!
Az UE32M5522-es Smart TV-ről vannak tapasztalatok?
Képes arra, hogy LAN vagy WiFi kapcsolaton keresztül stream-eljen videót az Asus router-hez kapcsolt HDD-ről?
Milyen a távirányítója? A szokásos domború hátsóval rendelkező, amelyiket asztalra letéve minden gombnyomáskor félrebillen az egész távirányító?Köszi!
Gippazoid Novelties Inc.
-
Csabi1984
addikt
Még az a szerencsém,hogy a Samsung 40"H6400 szuperül működik és a Tv fejlesztés nem szükséges csak opcióként vettem alapul mert most aztán teljesen elbizonytalanodtam
Nekem egy Samsung UE32D5000-em volt és most a H6400-van 2 éve meg és szerencsére jól működik.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Gumi és felni topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- LEGO klub
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat