Új hozzászólás Aktív témák

• chros

őstag

válasz F34R #2073 üzenetére

"a te rtorrent-ps ed gentoo alatt meg egybol lefordul nem is ertem"
    En szinte biztos vagyok abban, hogy compiler lesz a "ludas". Itt latod azt, hogy mely gcc verziokkal fut automatikusan TravisCI: [link]
    Ubuntu 14.04 alatt gcc 4.8.4 van, a tiedben joval ujabb (5.x ?), es megnezheted gentoo alatt mi.
    Ezert irtam fentebb, hogy a Viodlinux forumon megkerheted oket, hogy probljanak git-et forditani rtorrent-bol, mert valszeg ezert nem menne.

"azt ajanlottak ne hasznaljak git verziot mert az instabil"
    Ezt gondolom 1 ember javasolta, ps :) Nem tudja, mirol beszel :)

"Egyebkent ezeket nem tudja a szimpla rtorrent?
    - enable peer exchange, UDP tracker, DHT support"

Ezt tudja, de azota sok hibajavitas kerult az upp/dht kapcsolatok kezelesebe. En fel eve nem tapasztaltam crash-t, azelott volt 1x-2x 0.9.6-al.

"- support public torrents"
    Nem irtam tobbet errol a feature-rol multkor: ez (javareszt) a choke group-ok hasznalatat jelenti. Ezt en fix-altam (mar 0.9.0 ota benne volt a feature listaban, de nem mukodott egyaltalan), igy ezt nem.
    Kicsit bovebben errol: a gond a public torrenttekkel, ha rendszeresen hasznaljuk oket, hogy (foleg az ujak) "felzabaljak" a rendelkezesre allo slot mennyiseget, es a privat-oknak nem jut.
    A choke group-ok ezen segitenek: csoportonkent lehet limitalni a rendelkezesre allo slotok szamat, igy szabva korlatot nekik.

Az egesz az rtorrent-ps_setup-rol szol: igy mar 3 csoportra osztjuk az osszes torrentet. Leegyszerusitve, fontossagi sorrendben:
    - 1. privat torrentek, nehezen seedelheto forrasbol
    - 2. privat torrentek, konnyen seedelheto forrasbol
    - 3. public torrentek

Ebbol latszik: ha csak 1 csoportnyi torrentet hasznalsz (pl. csak public), akkor nincs szukseged a choke group feature-re.

Új hozzászólás Aktív témák