- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
- Milyen routert?
-
IT café
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
krealon
veterán
válasz
Pimi65 #31987 üzenetére
"Esetleg nincs ötleted arra a helymeghatározás problémára? A router használt, de visszaállítottam a gyári beállítást. Ennek ellenére a telefon, és tablet applikációk úgy érzékelik, hogy Salzburgban vagyok,"
Az Access Point-od (router) MAC address-ehez tartozo GPS kordinatat a Google szerverei taroljak, es majd idovel ez frissulni fog.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Pimi65 #31988 üzenetére
Gondolom IP TV. Biztos, hogy meg lehet valahogy oldani. Pl modem módban van a HGW, és abba dugod az ip tv kábelét is. De ha fölhívod a 1412-t, és ott egy hozzáértőbb ügyintézőt fogsz ki, ő megtudja mondani, vagy kapcsol valaki mást. Lehet nem egy hívás lesz.
Én anno 2 hónap ingyen szolgáltatást kaptam a T-com-tól, mert nem tudta a pppoe passthrought rendesen egyik routerük se (az VDSL volt, nem koax). Csak 4Mbps volt a letöltési sebesség pppoe passthrough-val, viszont rendesen az ő routerükkel meg volt a sebesség. Bizonyítanom kellett nekem, hogy nem az én routeremben van a hiba (laptopról pppoe bejelentkezés). Az ügyem végül eljutott a szoftverfejlesztőkig, akik mint kiderült tudtak a problémárol (fw hiba).
Ez nyáron volt (nem most nyár). Aztán ősszel visszajöttek a nyaralásból a szoftver fejlesztők, és jött egy új frissítés, ami orvosolta a problémát. Igaz, nem egy telefon hívásba került a dolog.Ezt csak azért mondtam el, hogy valahogy tuti lehet rendesen saját routert használni. Igaz a t-nél én már nem vagyok képben, mivel váltottunk upc-re.
De Gubek Einste is modem módot használ/javasol a upc topikban (ő is upc-s).Esetleg vesd fel a problémát a T-com topikban.
-
Pimi65
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #31985 üzenetére
Kösz, akkor azt átállítom. Esetleg nincs ötleted arra a helymeghatározás problémára? A router használt, de visszaállítottam a gyári beállítást. Ennek ellenére a telefon, és tablet applikációk úgy érzékelik, hogy Salzburgban vagyok, ott vettem a routert. Időjárás, térkép, facebook, szóval mind. Régebben a linksys router ugyanezt csinálta, az is a korábbi hely adatait adta be, pedig reseteltem.
-
-
Pimi65
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #31979 üzenetére
Köszönöm a választ. Igen van tv előfizetés is a neten, ezek szerint a szolgáltató nem tud ezen segíteni. Ha AP módra teszem, akkor az ezen segít, vagy a hibás helymeghatározást hozza rendbe? Vagy az mitől van? Az AP módban milyen hátrány, ill előny van? Nem értek ehhez semmit. Amit viszont szeretnék, az nagy hatótávolság, és sávszélesség. Ezért is vettem ezt a routert, mert a telekomos sagecom nem viszi át a jelet nálam. Régi 60 centis falak vannak. VPN-t is szeretnék beállítani, valamint a nyomtató szervert is használni. Vezetékről nem megoldott a netezés sem, elég korlátozott volt a modem elhelyezése. Előre is köszönöm a választ.
-
daver88
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #31980 üzenetére
Nagyon köszönöm, működik...annyit tennék hozzá a leíráshoz, hogy egy gép újraindítás kellett, hogy működjön a dolog....
-
Roland-87
aktív tag
válasz
ArthurShelby #31975 üzenetére
Igen ez az a router, ráadásul a firmware is moddoltnak tűnik amit a telenor követett el, a hibát elég nehéz reprodukálni mert álló helyzetben ritkán csinálja, van hogy órákig nem aztán meg 10 perc alatt kétszer is, ez attól függ hány más 5ghz wifi van a környéken, munkahelyen sok 5ghz-es wifi van ott gyakrabban csinálja illetve autóban mozgás közben általában pontosan ugyanazokon a helyeken függetlenül attól hogy amúgy milyen frekin van az én mifim és a másik hálózat, amint érzékel valamit azonnal elkezdi a keresést, kezdek én is arra jutni hogy nem teljesen normális jelenség ez, érthetetlen hogy miért nem kapcsolható le ez a funkció mert amúgy meg tök jó kis kütyü lenne, jó a vételi érzékenysége 4G téren, jó a sebessége és stabil is. Egyidőben 3 4 telón HD videótartalmat is bír hosszú órákon át és az üzemidő is nagyon jó, ha nem lenne a BT anomália 2,4 GHZ-en hibátlan termék lehetne de csak lehetne mert sikeresen elrontották vagy én fogtam ki egy hibás darabot
-
válasz
scarabeus86 #31978 üzenetére
Milyen router-ről van szó?
Google DNS-ét szeretném beállítani, az első sorba kell a 8.8.8.8-at írni, a másodiba a 8.8.4.4-et?
Pontosan -
válasz
Pimi65 #31976 üzenetére
Segítséget szeretnék kérni az alábbi gond megoldásában. Telekom internet, saegcom modem-router eredetileg. A wifit letiltottam, és utána kötöttem egy asus RT-AC87U routert. Net van, működik rendesen, viszont az egyik probléma, hogy hibaüzenetet kapok."A WAN IP nem egy külső IP-cím. A külső IP-címet igénylőszolgáltatások nem fognak működni." Ezt a vpn beállításnál is írja, vagyis, hogy mielőtt nekiállok ezt oldjam meg. Hibának írja még, hogy "Megjegyzés: a rendszer-időzóna eltér a helyi időbeállítástól."
Ezt azért írja ki mert az Asus nem publikus IP címet kap, a Sagemcom is router üzemmódban van. Ha nincsen IPRV előfizetésed akkor kérheted, hogy tegyék át bridged módba és akkor publikus IP címet fog kapni a saját router-ed.
Az időzónás gond sokaknál előjön, nem kell vele foglalkozni.
Beállíthatod az Asus AP módba is az Adminisztráció/Üzemmód menüpont alatt és akkor csak AP lesz, nem router. -
scarabeus86
tag
Üdv!
Ugyanaz a gond a nettel, mint ami az Összefoglalóban a DNS résznél le van írva. Ha újraindítom a routert egy ideig jó, aztán 10-15 perccel később előjön a probléma. 2,5 éve kaptam ezt a routert, eddig soha nem volt ilyen gond vele, csak pár hete mióta 30-ról 120-ra emelték a netet. Speedtesten a ping és sebesség megfelelő, csak az oldalak töltődnek be lassan.Google DNS-ét szeretném beállítani, az első sorba kell a 8.8.8.8-at írni, a másodiba a 8.8.4.4-et?
-
daver88
aktív tag
Üdv!
Port nyitásban (utorrent) kérnék segítséget, 2 routerről lenne szó:
A "fő" router egy Asus RT-N12D1 lenne, amit vezeték köt össze egy SMC 7004VBR routerrel, ami szintén kábellel csatlakozik a gépemhez...
Az nem világos, hogy melyik adatot melyik routerbe írjam...
Remélem valaki le tudja írni...
köszönöm előre is..
-
Pimi65
csendes tag
Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni az alábbi gond megoldásában. Telekom internet, saegcom modem-router eredetileg. A wifit letiltottam, és utána kötöttem egy asus RT-AC87U routert. Net van, működik rendesen, viszont az egyik probléma, hogy hibaüzenetet kapok."A WAN IP nem egy külső IP-cím. A külső IP-címet igénylőszolgáltatások nem fognak működni." Ezt a vpn beállításnál is írja, vagyis, hogy mielőtt nekiállok ezt oldjam meg. Hibának írja még, hogy "Megjegyzés: a rendszer-időzóna eltér a helyi időbeállítástól."
Ennek ellenére minden működik úgy tűnik , viszont ami leginkább zavar, hogy tableten, telefonon a helymeghatározás wifin is azonosítja a helyzetem, és emiatt nem a valós adatokat adja meg, pl időjárás, vagy akár térkép app. Az asus routert használtan vettem, és akitől van, annak a lakhelyét mutatja. tőlem kb 600 km. Ezt korábban egy másik router is csinálta, és nem telekomos internettel. A routernél a gyári alapra állítottam már, de ez sem segít.
Ha valakinek lenne ötlete, kérem segítsen ebben. Üdv Imi -
Roland-87
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #31973 üzenetére
Csak hasonló frekin megy a BT de nem pontosan ott ahol a Wifi legalábbis alapesetben így kéne lennie, az otthoni routerekkel nem is interferál a BT hangszóróm csak a mobil wifivel csinálja, igazándiból teljesen jó lenne ez a Huawei kütyü ha ki lehetne iktatni belőle ezt az automatikus wifi scannelést valahogyan akár kis mókolással is de semmi találat nincs rá
A tippem amúgy az hogy folyamatosan figyeli a csatornát amin ad és ha a közelben azon a frekin érzékel egy másik routert akkor átállítja magát másik frekire csak ehhez átfutja a teljes sávot ami nagyon sokáig tart neki. Az is furcsa hogy senkinél nincs ez a gond vagy senki se használja az 5Ghz módot benne vagy az enyém egyszerűen csak hibás... de nekem ez inkbáb szoftveres hibának tűnik amivel mégsem lehet egyedi a gond.
-
Roland-87
aktív tag
Üdv!
Van egy Huawei E5577s-321 mobil wifi routerem amellyel régóta küzdök egy érdekes problémával és a netet áttúrva sem találok semmi megoldást de úgy tűnik még a probléma sem nagyon létezik mert találat nincs rá se angolul se magyarul. Tehát a gond az hogy 2.4 Ghz-re állítva a wifijét nem lehet semmilyen BT eszközt használni vele mert összeakadnak és ilyenkor a net sebessége 2 mega alá esik, illetve egyetlen netrádiót sem lehet hallgatni mert 4-5 másodpercenként akad és pufferel, ha átállítom 5ghz-re a wifit akkor a probléma megszűnik és tökéletesen megy a BT hangszóró illetve autórádió, legalábbis addig ameddig fix ponton állok ugyanis ha kültéren vagyok és mozgok a routerrel akkor teljesen random időközönként megjelenik a router kijelzőjén a következő szöveg: elérhető wifi-k keresése, ilyenkor minden kapcsolat megszakad nincs wifi az eszközökön, ez a folyamat 2-3 percig is eltart aztán visszacsatlakoznak a kliensek megy minden tovább, kb 5-10 percig mert ekkor újból lefuttatja ezt a csodás keresést és ilyenkor kedvem lenne földhözvágni és utána páros lábbal ráugrani. Próbálkoztam a szoftver frissítéssel de azt írja a legújabb van fent, próbálkoztam fix csatorna beállításával de semmilyen hatással nincs rá mert ilyenkor is elkezd keresni majd ezután átáll egy teljesen másik csatira (minden keresés után más csatornára áll át) annak ellenére hogy látszólag a beállításoknál azon van amit én beállítottam neki de a wifi scanner programok szerint meg teljesen máshol szór. Próbáltam gyári beállítást is illetve már minden variációt de sehogy sem akar jó lenni. Számomra ez így használhatatlan... várnék pár ötletet még mivel próbálkozhatnék, esetleg milyen másik mobil routert vegyek ami vagy elviseli a 2,4Ghz wifi+BT párost vagy 5Ghz-en stabilan tud működni.
-
DrAk3
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy ISP általi router: ZTE
Adott egy második router: ASUS RT-N18UZTE router 1 portja birdgelve van, ez van összekötve az ASUS WAN portjával. Így ugye tudok PPPoE-n keresztül kapcsolódni az ISP-hez. A ZTE is kell, mert a TV-k arról mennek.
Probléma a következő:
ASUS router beállítva 192.168.2.1-es hálóba, alap firmware-el elérem a 192.168.1.1-es hálóban lévő router webes felületét. Az ASUS-on cseréltem dd-wrt-re. Szintúgy a 2.1-es LAN-ban van, de sehogy sem tudom elérni az 1.1-es routert. Mi lehet a gond, milyen beállítás kell ehhez?Valakinek ötlet?
Köszi,
DrAk3 -
Guczi
csendes tag
Sziasztok!
Volna egy kis gondom a routerrel. Diginetem van, most vettem egy TP-link c2 routert. Eddig egy egyszerű Tenda-t használtam. Szóval új router be, konfigurálás sikeresen megtörténik, viszont nem csatlakozik a nethez. PPPoE kiválasztva, felh. név, jelszó stimmel, csatlakozni próbál, de valamiért nem tud. TP-link ügyfélszolgálat szerint cseréljem a routert, mert hibás lehet. Persze előtte végignyálaztunk egy pár lehetséges variációt. Ethernet működik, régi router vissza- működik, firmware frissítés, de nem tud kapcsolódni. A digi ügyfélszolgálaton mondták, hogy kimegy a jel rendesen, de nem látnak router csatlakozást. Valaki tud valamilyen segítséget adni?
-
-
topjoyy
tag
válasz
Gubek-Einste #31957 üzenetére
Kb 3 naponta 1szer 2szer.
-
-
Andris246
tag
Sziasztok.
Az Asus RT-N12+ router-emen beakarok állítani DDNS hogy távolról is elérjem a Nas-omat.
De a következő sárga szöveg jelenik meg:"A vezeték nélküli router személyes WAN IP-címet használ.
Ez a router multi-NAT környezetben lehet és a DDNS szolgáltatás nem működik ebben a környezetben."Digi-s netem van.
Hogy tudnám működésre bírni?Válaszokat köszönöm
-
MDanny
senior tag
válasz
ArthurShelby #31950 üzenetére
A UPC féle DS-Lite megoldás valóban nem jó, de a Digi és a T által használt dual stack nem jelent problémát a mindennapos használatban. Mióta a Diginél működik, azóta használom és nem tapasztaltam sűrűn problémát. Mindössze annyi lenne a gondom, amit leírtam, de túl lehet élni...
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z590-E Gaming Wifi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! XFX Quicksilver Magnetic Air RX 9070 XT 16GB GDDR6 Videokártya!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest