-
IT café
FIGYELEM, ez nem politika topik, ennek megfelelően ide nem kérünk a rezsicsökkentéshez kapcsolódóan sem ilyen posztokat, linkeket. Amit várunk, ötletek, tapasztalatok a spórolással kapcsolatban, praktikus javaslatok az energia megtakarításhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
7Heads Drago
veterán
A gyakorlat meg az hogy ezen is spórol az ügyfél és ha nem muszáj nem fog kérni. Nálunk is elég volt a kivitelezési összeg 50% át lefedni. De ha jól tudom csók is ilyen.
És a legtöbb felújítás, javítás sose fog szerződésre kerülni. Ez csak akkor megírásra, ha kell a hitel miatt. Nyilván mindkét félnek a későbbi viták miatt jobb lenne ha lenne, de mégse írnak.[ Szerkesztve ]
-
7Heads Drago
veterán
A lábazat az nem az oldalfal folytatása? A hő amúgy felfelé megy, sajnos ilyen a természete. Az ember hőérzete viszont lehet rossz egy hideg padló miatt. Egy jó lábazat szigetelés viszont már sokat jelenthet az aljzatnak is.
Nyilván azt kapsz, csak az extra feláras sose hozza be az árát. De amúgy egyszerű: Kérdezz meg egy nyílászárós boltot mennyi garit ad a gázfeltöltésre. Vagy hogy meddig tudja ezt a hőtechnikai értéket tartani. Még véletlenül se örökké, sajnos kiszökik a gáz belőle ahogy öregszik a ragasztás. Aqua -
7Heads Drago
veterán
válasz
enginev3.0 #11242 üzenetére
annyival jobb lett hogy nem párás és vizes az ablak alja, legalábbis azóta nem láttam rajta lecsapódást
Szerintem ez a lényeg. Viszont ez nyilván egy bizonyos hőfok beállítás mellet igaz. Ha lejjebb veszitek ez változhat. -
7Heads Drago
veterán
válasz
Balázs Z. #11213 üzenetére
Én voltam egy szigetelést gyártó cég előadásán ahol a lakás szigetelés volt a téma. (Ursa)
Szerintük egy lakás a hőt így szórja el: 40% a nyílászárókon, 30% födém, 30 oldalfal. A legtöbb felfűthetetlen lakásnak-háznak az a baja hogy túl sok levegő mozog át rajta. Mindenképp nyílászáró cserével kell kezdeni. Viszont nem javaslom a túl drága speciális gázzal feltöltött ablakokat amiket amúgy is passzív házakra terveznek. És ahogy én tudom ezek a gázok idővel el is szöknek mivel nem tökéletes a ragasztásuk. Viszont az fontos hogy tényleg szakszerű legyen a bontás és beépítés.
"a padlásról valahogy eltüntetni a szétmállott üveggyapotot"
Miért mállott szét? Beázik a tető vagy a párakicsapódással van gond? Amíg ez nem derül ki és oldódik meg felesleges bármit odarakni. Ha nincs tetőfólia a cserép alatt akkor hideg időben a pára kicsapódik a cserépre és visszacsöpög a szigetelésre. Ha ez nem változik értelmetlen az üveggyapot-kőzetgyapot rá.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell notebook topic
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- 5G szintre lépett a Galaxy A0 széria
- Ukrajnai háború
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AliExpress tapasztalatok
- Futás, futópályák
- World of Tanks - MMO
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...