Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Totarpad
csendes tag
Nem azért rakja alapítványba a vagyonát, mert olyan jó ember, hanem azért mert ezzel el tud kerülni, minden vagyoni jellegű adót. Még az örökösödési adót is, ami ugye egyszer bekövetkezik. Az összes zsidó család ezt csinálja. A vagyonukat nem személyesen birtokolják, hanem alapítványokon keresztűl. Így bármi történik ahhoz nem tud hozzányúlni senki sem. A Rothchild, Rockefeller, Busch, stb. családok tagjainak elenyésző a személyes vagyona az alapítványuk vagyonához képest. Biztosított az adómentes öröklés és válás vagy akár valamilyen kártérítés esetén sem tudja elvinni a vagyont senki sem. Szóval ez nem jótékonyság, hanem tiszta számító üzlet.
[ Szerkesztve ]
-
Penge_4
veterán
"Nem az erőszakos játéktól lesz erőszakos, hanem a sikerélmény hiánya miatt. Egy sudoku is felhúzhatja annyira az embert, hogy asztalt borít. És egy gyerek se fog kimenni az utcára, autót feltörni, drogot árulni, k.rvázni, lövöldözni a GTA miatt, ha a szülei figyelnek rá és megbeszélik vele az ott tapasztaltakat."
Azért remélem érzel a kettő között különbséget. Egy felnőtt más, de egy gyereknek minden inger újdonság. Ennyi erővel horrorfilmeket is nézhetne mesék helyett.
"Nem az erőszakos játéktól lesz erőszakos, hanem a sikerélmény hiánya miatt."
Az lehet, de azért nem mindegy, hogy haláltusájában mekkora pusztítást végez, milyen "kreativitással". Felrobbanthat magával együtt több száz embert vagy csendben felakaszthatja magát otthon, 4 fal között.
Amíg evolúció van, mindig lesznek selejtes egyedek. A jövőben a túlnépesedés miatt egyre több.
"Abban az időben is remekül ment a kiközösítés közösségi portálok nélkül is."
Csak abban az időben a megaláztatást csak azok látták, akik akkor, abban az időben ott voltak, ma meg az egész bolygó akár. Ennél fogva akkor egy iskolaváltással mrg volt oldva a probléma, ma bolygót kéne váltanod hozzá.
-
_Smooth
senior tag
Ott a válasz az idézett írásodban.
Tudtam, h ráharapsz erre. Igen, lenne némi hatása ezen a téren. De ettől még túlzás azt állítani, h beszippantana
fene tudja, már talán 7-8éve vagyok fent. Azóta azért sikerült szépen leépítenem az ismerősök számát is. Már tényleg csak azok miatt vagyok fent, akik vagy folyton elhagyják a telefonjukat, vagy nincs smartphone-juk, mailt meg nem olvasnak, vagy folyton váltogatják az IM-eket, így aztán kb sosem ér célba 1-1 üzenet, vagy épp azok, akik nem akarom, h máshol elérjenek (kb spam gyűjtő).
Ha nagyon akarnám, megoldható lenne az élet enélkül is. Ez kb egy maréknyi ember, és a többségükkel még havi rendszerességgel se tartom a kapcsolatot.
Ettől még baromira nem lesz megosztási kényszerem. Sőt, ha rá is pillantok a falra, néha, rögtön inkább az azonnali kilépésre érzek ingert. (bár néha a PH jobban fel tud idegesíteni - főleg ezzel a hülye szerkesztési limittel... legalább a szövegemet meghagyhatná, h kimásolhassam, ha már begépeltem - még, ha senkit nem is érdekel )Továbbra se pártolom a FB-ot... nem tetszik, nem is használom (IM-en kívül másra). Csak azt mondom, a sárdobálás inkább ostoba megnyilvánulás. Mint, amikor a fegyverek, alkohol, drog és erőszakos játékok ellen lépnek fel az ostoba szülők. Miért nem akkor figyeltetek a gyerekre, amikor ezek iránt kezdett érdeklődni? Nem azt mondom, h tiltsák meg... ahogy joghurt is írta, inkább kocsmázzon. Jah, tök mindegy. Csak figyeljenek rá oda! Beszélgessenek vele. Nem az erőszakos játéktól lesz erőszakos, hanem a sikerélmény hiánya miatt. Egy sudoku is felhúzhatja annyira az embert, hogy asztalt borít. És egy gyerek se fog kimenni az utcára, autót feltörni, drogot árulni, k.rvázni, lövöldözni a GTA miatt, ha a szülei figyelnek rá és megbeszélik vele az ott tapasztaltakat. Ha ez nem megy, nem segít, akkor dönthet úgy, h tiltja. De élből tiltani, vagy simán lesz.rni csak a kényelmesebb megoldás. GTA-zik, FB-ozik? Hurrá, legalább nincs lábalatt. Aztán bemegy a suliba és lelő valakit, vagy csak kiugrik az ablakon? NAAH! A szemét FB, a sz.r GTA.
MURRIKAH!! Hajrá, lehet teljesen elhülyülni, majd a telefonjuk gondolkozik helyettük is, majd a FB irányítja az életüket, majd lebegő fotelban tespedő hájas testüket gépek tömik kajával a pizzafáról.
Felelősen kellene élni, GONDOLKOZNI.Velem sem foglalkoztak a szüleim,
Nem tisztem bírálni őket. De azért tisztában vagy vele (legalábbis feltétlezem, már csak a múltidőből is), hogy egy egészen más generáció voltunk.
Rád _akkor_ nem figyeltek, te abban az időben, a magad környezeti hatásainak voltál kitéve. Most arról van szó, h a mai kölyköket hanyagolják el, így aztán myVIP-re meg FB-ra tolják ki a kacsszájas képeket, félmeztelenül, tükörbe vakuzva.
Abban az időben is remekül ment a kiközösítés közösségi portálok nélkül is.
Sosem állítottam, h nem lehet ember abból, akire nem figyelnek oda. Csak azt, h nagyobb eséllyel fut bele problémás végkimenetelbe (pl. lesz öngyilkos vmi hatására), mint azok, akikkel foglalkoznak.# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
_Smooth
senior tag
Erre is lenne most egy remek példám csak a tág családi körömből. De nem akarom szanaszét offolni a topikot.
Ettől függetlenül a kocsmázás ellen sincs kifogásom... sőt, netezés/facebookozás stb ellen se. Teljesen mindegy, mint csinál, amíg azt kontrolláltan teszi. És amíg gyerekként nem képes a határokat felmérni és a kontrollt maga kialakítani, addig a szülő feladata/felelőssége.Az pedig, hogy a FB kiről mit tud megosztani, minden esetben csak a felhasználón múlik.
És ez bizony k.vára nem csak a FB sara. Bármit teszel ki a netre, az elérhető lesz mások számára. (igen, tudom, itt megvan az az illúzió, hogy ezt csak Te látod... de akik még arra se veszik a fáradtságot, hogy legalább a saját "zárt" közösségük számára szűkítsék a tartalmat, akik public tolnak fel mindent, azok mit várnak?)
Egyébként meg milyen adataidat szolgáltatja ki? Bankszámlaszámod? Ne add meg!
Ismerősöm előadja a nagy adatvédelmes sz.rságot, különböző csoportokra, vagy minek nevezi szűkíti a tartalmakat, lakásban riasztó, távfelügyelet, napokig megy a hajsza, ki legyen az értesítendő személy gond esetén, majd nagy vidám kidobja public, hogy épp a reptéren van, 3hétre irány egy másik kontinens.
Anno, mikor elindult, az iwiw is egy jópofa kezdeményezés volt, egy jó ötlet (kb ugyanaz, mint kezdetekkor a FB). De amint elkezdett k.rvulni, töröltem magam. Semmi másról nem szólt már az se, mint a hivalkodás, felvágás, irigykedés előidézése.# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
Penge_4
veterán
"Csak a nyavajás messengere miatt vagyok még fent. Egyes ismerőseimet egyelőre nem lehet normális csatornákon utolérni...Hogy FB nélkül csorbát szenvedne a szociális életem, a karrirem?"
Ott a válasz az idézett írásodban. Pont azért szenvedne csorbát, mert a Messenger nélkül pár ismerősödet nem érnéd utol. Utána meg elindul a lavina és jönnek a "Viber szar, lécci menjünk már át Messengerre." és azon kapod magad, hogy mindenkivel ott tartod a kapcsolatot, utána jön a "Tegyél már fel képet!", a "Tegyél fel még többet." Az "Engedd már, hogy tageljelek, olyan jó volt a múltkori buli." végül pedig a "Te miért nem lájkolsz soha semmit?"
Olyan ez mint a drog vagy bármi más. Nincs határvonal, vagy elhatárolódsz tőle teljesen, vagy beszippant.
"De amíg kényelmesebb a FB meg a TV, mint bébiszitter, mint szülőpótlék, tökmindegy, mit csinál, csak ne zargasson, ne kelljen figyelni rá, addig ne is várjatok sokat."
Nem értek egyet továbbra sem. Velem sem foglalkoztak a szüleim, a mai napig még a gépet sem tudják bekapcsolni, mégsem szippantott be az internet fertője. Az én időmben az iwiw meg a myvip volt még a menő meg a privi.hu, egyikre sem regisztráltam (iwiwre kamureggel).
De a fentiekkel ellentétben, amik csak egy lehetőségek voltak, a Facebook már olyan szintre nőtte ki magát, mint a Google vagy a Microsoft. Mindegyik kikerülhető elméletileg. Gyakorlatilag viszont egyre nehezebben és egyre súlyosabb kompromisszumok árán.
Egyébként meg a klasszikus:
-
_Smooth
senior tag
"De kérlek a hippi közösségeken meg pár nagyon gazdagon (aki anyagilag is megteheti, hogy elhatárolódik a fősodortól) kívül mondj már való életbeli szituációt mikor úgy ki tudod kerülni a Facebookot, hogy nem szenved csorbát sem a szociális életed, sem a karriered."
Csak a nyavajás messengere miatt vagyok még fent. Egyes ismerőseimet egyelőre nem lehet normális csatornákon utolérni... Szerintem nincs is több ismerősöm 100nál... de talán még annyi sincs.
Hogy FB nélkül csorbát szenvedne a szociális életem, a karrirem? O.O
Ne röhögtess már, kérlek!
(mihez is kezdenék magammal, ha nem tudhatnám meg azonnal, ki, mikor, mekkorát fingott épp a liszt ferenc reptéren, útban kamboddzsába)A TV-vel kapcsolatos megjegyzésedre: képmutatókat, divat-rebelliseket, hipsztereket bármilyen témában elő lehet rántani.
Nekünk konkrétan előfizetésünk sincs már TV-re. Korábban még néztünk néha 1-1 WTCC futamot, tour de france, esetleg háttérzajnak vmi comedy centrálos marhaság, vagy valami természetfilmes csatorna. De mára teljesen feleslegessé váltak.
Nem divatból, nem hipszterkedés miatt, hanem mert nem vagyok hajlandó olyanért fizetni, amit nem használok ki.Ennek ellenére - ha végigolvasod -, nem azt írtam, h tiltsátok le mindenről a kölyköket, hanem, hogy figyeljetek rájuk, foglalkozzatok velük. De amíg kényelmesebb a FB meg a TV, mint bébiszitter, mint szülőpótlék, tökmindegy, mit csinál, csak ne zargasson, ne kelljen figyelni rá, addig ne is várjatok sokat.
Szidja Zuckerberget meg a rendszert, mert a hülyegyereke elbaxott lett. Ő persze tökéletes szülő volt# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
Penge_4
veterán
A felsorolt példáiddal ott a baj (a fegyver (lő)kivételével), hogy alapvetően valóban semleges. A Facebook már ott elbukta a semlegességet, hogy önmagát közösségi oldalnak aposztrofálja. Ne gyere nekem a globalizáció miatt távolba szakadt barátokkal, a nagypapival és a régen eltűnt ismerősökkel, mert tudod te is nagyon jól, hogy rohadtul nem erről szól az oldal. Az egész emberiséget egy központi oldal alá akarja vonni és kiszolgáltatni minden mozdulatát a legtöbbet fizető marketingcégeknek.
Ami miatt politikai oldalakon megy a sírás, hogy nem tesztelték ki eléggé az e-személyit amit jövőre bevezetnek, az egy áldás ehhez képest, amit meg emberek milliárdjai örömmel és gyanútlanul használnak.
Egy hivatalos irat meg teljesen más
1. Ott amúgy is publikus adatok vannak, amik többnyire semlegesek. Bár nyilván jobb Kovács Ádámnak lenni, mint Kandisz Nórának, meg "menőbb" BP 12-ben lakni, mint Ózdon, de ezektől eltekintve semleges adatokról beszélünk.
2. Csak az illetékesek férnek hozzá. Még adatszivárgás esetén is pár hacker, de nem az egész világ.
3. Ezek többsége kapott adat, senki nem tehet róla. De az, hogy lájkoljuk a Jobbikot vagy támogatjuk a melegfelvonulást már ezerszer kompromittálóbb ránk nézve. + nem áll meg nálunk a dolog. Az összes ismerős/munkatárs/rokon is kompromittálhat minket. Személyes iratokat meg csak mi hagyhatunk el hanyagságból.Plusz míg a szintén adathalász Google valóban sokat adott a világnak, de még a Microsoft is, addig a Facebook mit adott? De komolyan, mit?
Összeollózott 3-4 meglévő ötletet (tematikus fórumok, IM, eseményszervezők, blogok, mikroblogok) majd köréépített egy adatbányász multit. Most akarja bekebelezni a hírportálokat is, amiket már félig megtett. Az RSS-t teljesen elnyomta.
Ahelyett, hogy fórumtársadat ad hominem támadod a véleménykülönbség miatt, inkább a felvetett problémákat keresd meg benne és arra válaszolj.
Ha a tanár kitalálja, hogy FB csoportban osztja meg a tananyagot, mit csinálsz?
Ha a főnök hasonlót talál ki, mit csinálsz?
Ha azért érzed magad magányosnak több száz haverrel és 10-20 baráttal, mert alvás és munka után is ezen az oldalon lógnak és még akkor is a telefont nyomkodják, amikor egy asztalnál ültök egy ital mellett?
Ha a Facebook akkor is tudja a kapcsolati hálód 70%-át, ha életedben nem regisztráltál, mert aki rootolatlan droidra vagy módosítatlan egyéb telefonra telepíti a Facebook vagy Messenger alkalmazásokat és nem paranoid power user (a felhasználók kb. 99%-a) akkor azzap a lendülettel telepítéskor mindent fel is szinkronizált az alkalmazás a Facebook szervereire._Smooth:
1. Látszik, hogy nem vagy szülő. Ha eltiltod a gyerekedet a Facebooktól, nem csak utálni fog, de szociális öngyilkosságba hajszolod és utána a való életben lesz esetleg öngyilkos. Ha addig nem voltak gondjai a beilleszkedéssel, ez után lesznek, mert olyan lesz, mint egy marslakó.
2. Tök jók ezek a tanácsok, hogy ne regisztrálj/töröld magad, ne nézz TV-t.Ennek megkoronázása, mikor összeül egy baráti társaság és elkezdenek beszélgetni.
- Hallod, én már nem nézek tèvét.
- Ja, én se. Csupa szar műsor megy benne.
- ValóVilág, Barátok Közt, tehetségkutatók.
- Ne is mondd. Mikor volt tévém is csak Spektrumot meg NatGeo-t néztem.
- Amúgy láttad múltkor, hogy Nagy Grofót kiszavazták?
- Ja, pedig tök jól nyomta.
- Tuti meg volt bundázva az egész. Elküldtem vagy 16 SMS-t.De kérlek a hippi közösségeken meg pár nagyon gazdagon (aki anyagilag is megteheti, hogy elhatárolódik a fősodortól) kívül mondj már való életbeli szituációt mikor úgy ki tudod kerülni a Facebookot, hogy nem szenved csorbát sem a szociális életed, sem a karriered.
-
_Smooth
senior tag
Húha... azért vannak itt bajok
Ha fegyvertartási nélkül, 18év alatt lehetne fegyverhez jutni és így sebesülnének/halnának meg gyerekek, akkor az a törvényhozók hibája?
Ha egy mély kút kávájára fel lehet mászni, és onnan az ismeretlenbe lehet ugrani, hogy a nyakát szegje, akkor azért a minden-kutak-építője a hibás?Kicsit nézzenek már körül a szülők is a maguk portáján!
Óvónéninek úgy kényelmes, hogy FB csoportba szervezi őket. Szülőnek meg úgy kényelmes, hogy tökmindegy mivel baxxa el a kölyök az időt, csak addig se kelljen vele foglalkozni.Ugyanez volt a TV-vel is anno (meg előtte a könyvekkel, stb).
Lettek "öngyilkosok" már a dragonball miatt is. Ahogy végeztek magukkal emberek - társadalmi kirekesztés miatt - már bőven a FB, sőt internet előtt is.
Nem tetszik a műsor, ami a TVben megy? Ne nézd. Sőt, én most mondtam le az előfizetést is.
Ugyanígy működik ez a net esetében is. Nem tetszik a FB (amúgy nekem se), ne regisztrálj. Sőt - lévén ez egy szakmai fórum -, gondolom, tudod, hogy lehet szűrőket beállítani, portokat/weboldalakat tiltani.És ettől függetlenül nem hiszem, hogy ez lenn a megfelelő megoldás (csak, ha már kényelmes kell, akkor legalább ez a kebésbé káros).
Mi lenne, ha inkább foglalkoznának a kölykeikkel, ha már bevállalták őket.
Vagy, ha ez túl komplikált, fárasztó és időigényes, akkor vettek volna kutyát.[ Szerkesztve ]
# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
_Smooth
senior tag
Az alapötlet, és az eredetileg tervezett funkció ugyanaz volt.
Aztán a létrejöttük után nem sokkal elkezdett kurvulni mindkettőHa jól emlékszem, felmérések alapján már pl pont a fiatalabbak nem érdeklődnek a FB iránt.
(inkább IM-ek, insta, tumblr, twitter stb)# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
őstag
kokov +1
Érdekes dolog ez a FB. Annak idején én elég sok hasonlóságot véltem felfedezni a FB és az IWIW között. Mielőtt bárki leordítana hogy "ez nem az , ez jobb" - nos , hát lényegében ugyanaz - kisebb módosításokkal .
Ezt az adomány / alapítvány mizériát átlátni kb lehetetlen és szerintem pont ez volt a cél ....1151,AM4,1366,2011, - Lapok,procik,vinyók,tápok,vga-k -akciósan. - 70-2340239
-
madgie
titán
válasz szupermacs #41 üzenetére
Hát hogy? Elmentem aludni
-
addikt
-
Vigilante
őstag
Ha kis hazánkba lapította volna a Facebook-ot lehet más véleményen volna!
△ Asrock X570M Pro4 △ AMD Ryzen 9 5950X ~ 4.4GHz - 1.248V +Corsair H115i PRO XT △ EVGA RTX 3090 FTW3 ULTRA GAMING 24GB (1965 MHz/20000MHz) - 0.950V △ G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 - 3600MHz △ Samsung EVO 970 M.2(500GB) +Samsung 980 PRO M.2(1TB) △ Samsung Odyssey G7 C27G75T ívelt 240Hz (27") △
-
KAMELOT
titán
Nincs érdekében adót csalni. Ha nem fizetné ki az adót, akkor is az csak talán 2% amit ők keresnek évente az egész szórakozáson!
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Louro
őstag
Hát ez hihetetlen....ha ezt komolyan gondolod, akkor vagy orvos vagy rád vonatkozik az eleje.
Ennyi erővel Bíró Lászlót is szidhatnád, mert olyan eszközt talált fel, amivel számos törvény született, te szerződéseket írsz alá. Vagy az internet feltalálóját, felhasználóit is szidhatnád, mert folyamatosan terjesztenek hoaxokat (is). Teller Edét már meg sem említem.
De a jó Istent is hibáztathatnád, hogy egy olyan fajt teremtett a 6. napon, ami folyamatosan írtja környezetét.
Ha ez nem volt túl egyértelmű, akkor egy egyszerűbb hasonlat: Attól, hogy pisztolyt adsz valaki kezébe, még nem fog összevissza lövöldözni.
Elnézést a többi olvasótól, de ezeket az agyatlan konspiratív gondolatokat nem bírom
[ Szerkesztve ]
Mess with the best / Die like the rest
-
MarQs
senior tag
Nem kéne hogy reagáljak, de egyszerűen zseniális ez az agymenés, amit felvázoltál, így nem bírom megállni, hogy ne írjam le: a Fészbúk csak egy eszköz! Ha úgy tetszik, csak egy újabb kommunikációs csatorna és részemről Zuckerberg nem tesz mást, csak tükröt tart a világnak! Jó képet mutat róla, hogy milyen bizonytalan és állandó önigazolást kereső (beteg) lény az ember.
Én inkább örülnék a helyedben, hogy egy újabb lépéssel megint közelebb kerültünk a teljes kórképhez..."Vagy fejlődsz, vagy hanyatlasz, nincs stagnálás!"
-
Воланд
titán
na vegre, hasznalhatom ezt a gifet.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
kokov
tag
Ez az ember egy átok. Azzal segítette volna a legjobban a világot, ha meg sem születik.
A magánélet kiirtása és ez, amit helyette létrehozott, ami miatt ártatlan gyermekek lesznek öngyilkosok és teljes generációk már egyenesen rettegnek élni nagyvárosokban egymástól félve leírhatatlan. Mindenki non-stop fényképezőgépet és kamerát magánál tartó ügynök, aki mások magánéletét akarja publikálni kiegészítendő az arcfelismerős térfigyelő rendszert.
Az idősebbek pedig, akik még időben felléphettek volna az egész ellen meg bevették ezt a látszólagos önkéntességet, ami persze nem létezik. Hogyan is létezhetne, ha már ált. iskolában FB csoportba rendezi a tanárnő az osztályt, mert neki az úgy kényelmesebb… Ők nem regisztráltak, ők nem használják és akkor részükről a probléma nem is létezik. Az unoka meg jé, öngyilkos lett, mert szegény pattanásos volt és nem látott más megoldást.Társadalmi értelemben a legnagyobb károkozó, aki valaha élt Zuckerberg meg a zseniális ötlete.
Egyetlen kérdésem van:
Gazdasági értelemben mi a legkárosabb dolog, ami létezik? Az adomány.
Zuckerberg egy átok. -
törölt tag
De jó! Megint lesz egy újabb Rothschild aki majd meg fogja mondani mikor mit tegyek, mit gondoljak. Nem mintha eddig nem ezt tette volna milliókkal.
[ Szerkesztve ]
-
aAron_
őstag
Ha nem hoznak létre semmilyen céget, de ugyan úgy bejelenti Zuckerberg, hogy FB részvényeinek 99%-át eladományozza, az szerinted kisebb visszhangot keltett volna?
(#24) Ed_007: Valószínűleg azért, mert így sokkal átláthatóbb, jobbam menedzselhető lesz a folyamat. Biztos fognak felvenni embereket, egy egész vállalkozást építenek fel a jótékonykodásra.
(#13) leeate: Részben egyetértek. Valóban nem a teljesítmény, hanem az egyéni fogyasztás után kéne adózni. Ez azonban még csak a távoli jövő.
[ Szerkesztve ]
What is your ikigai?
-
big-J
őstag
"éhező embernek ne halat adj, tanítsd meg horgászni."
Ezért.
Nem adják oda a pénzt, sosem jutna el oda ahova kell, és nem hozná a kívánt hatást.
Ezek a programok egy része nem is tárgyi segítséget nyújt, sok helyen csak oktatnak, betegségek felismerését, alapvető higiéniai ismeretek, hasonlókat adnak át. Rossz, destruktív szokásokat, gazdasági know-how hiányát, pénzzel megdobva nem fogsz eltüntetni.Ezért csinált egy ilyen entitást ami ezeket a programokat hajtja végre. Kicsit fura lenne ha facebook-os kollégák cirkálnának a szavannákban kisbuszokban, mert Mark azt a feladatot adja nekik. Ha kíváncsi vagy a programokra, a blogjukon láthatod mivel foglakoznak, ugyanígy a gates-notes-ot is megnézheted.
[ Szerkesztve ]
-
Ed_007
aktív tag
Miért kell egyáltalán bármi társasági forma az adakozáshoz? Miért kell előbb egyik zsebből a másikba áttenni a pénzt és csak ezt követően odaadni a rászorulónak?
-
BandiHUN
veterán
Nincs ebben sunyiság,talán még a jótékonyság is menni fog,ha megnyerek 3 milliárdot a lottón,biztos,hogy én is x százalákát majd jótékonykodom,család,barátok,ilyenek,alapitványok...Elértek valamit...elvinnék...Szivük joga,csak úgy kell tenni,hogy a "termék" attól maradjon továbbra is azonos "értéken".
Itt trükközni azért kell,mert RT.NEM hátrálhat ki belőle következmények nélkül,aki csinálta úgy,hogy üzemben maradjon.Ezt az utat választották arra,hogy amit a Facebook ér,pénz nélkül kivehessék,hiszen az övék.A másik megoldás,hogy megteszik azonnal,valaki megveszi,ők akkor is pénzükhöz jutnak,más kérdés,hogy maga az eredmény összeomlik ez után.Ez a nem mindegy.Ez bármilyen "bejáratott" márkára igaz.Ki a fene venne Audit,hogyha bár azt mondanák,semmi nem változik,de holnaptól csing-cseng-csüng és valami ökör embléma kerül rá,mert valaki megveszi?Senki.Tök mindegy,hogy a gyárak,stb.semmit nem változnak,csak mert valaki megvette.Meg kell előzni a pánikot.Azok az emberek,akik alsóbb szinteken vezetik a Fészt,nem változnak,se a beszállitók,semmi.Szerintem már ezeréve nem Zuckenberg adja az ötleteket,stb..egy bármilyen cég önellátó,és nem függ a tulajdonosa szeszélyeitől.Ezért dolgoznak ott szakemberek.Ergo a FB milyensége nem egy ember.Sőt semelyik stabil cégé.Más kérdés,hogy persze lehet ilyen-olyan szinten meghatározó,de az nem egészséges dolog,és egy ekkora cégnél eleve lehetetlen.Egy 50 fős cégnél még megeshet,hogy kicsit megáll az élet,mert a főnök megbetegedik 2 hétre...[ Szerkesztve ]
Steam barátkód: 39166617 Battlenet:LorenzoHUN#2852 Activision:BandiHUN EA ID(BF-ek): BandiHUN Steam
-
adi mester
aktív tag
Vagy inkább tőke kimenekítés, mert lássuk be a facebook szekere már korábban lejtmenetbe kezdett. Zuckerberg szerintem kimenti a pénzét a FB értékpapírjaiból, méghozzá úgy, hogy a piacon ne nyomja le az árfolyamait az értékpapíroknak, hiszen ha ő eladná az összes részvényét, még akár kis léptékben is, az a papírok értékét, a befektetők hangulatát igen csak lerontaná. Így viszont szépen csendben lelép a pénzzel, új dolgokba vághat, a kilépésével szépen beeteti a világot, úgymond kis reklámot is csinál, még talán a részvények értékét is feljebb tornázza, Zuckerberg pedig mert jótékonyságra hivatkozik, gondolom nagyon is baráti áron tud majd megszabadulni.
Ez egy hatalmas ötlet, bárkinek is ugrott be, szívesen fektetném be nála a pénzemet.
[ Szerkesztve ]
Csak két közönséges herkentyű husi, de ha egy bajnok tudásával szakértő módon hajítjuk el: "Ez a jegy a fájdalomba, csak odaaaa :D
-
Ágógreen
senior tag
na majd akkor mehet a 99% facebook vagyon a humanitárius alapba és a migránsok utaztatására... így szépen tönkre lehet tenni európát távirányítva mint az amnesty international... merkel és zucki nagy haverok, lásd FB cenzúra. fasza lesz
[ Szerkesztve ]
-
joghurt
addikt
-
leeate
senior tag
Engem őszintén szólva az sem zavarna, ha adóelkerülés lenne. Az adókat minden lehetséges módon el kell kerülni. Csak rontja az eredményt, úgymond ellopja a végrehajtott teljesítmény egy részét.
Soha többet nem vitatkozom DSLR témában!!
-
_Smooth
senior tag
Bennem is ez merült fel először - adócsalást nem feltételeztem.
Mindezt annak ellenére, hogy (bár a FB-ot gyűlölöm) a figurával semmi bajom. Ahogy írják itt is, tényleg véletlenül botlott bele ebbe az egészbe, és azóta is viszonylag szerényen, nem hivalkodóan él (legalábbis amit látunk).De az se lepne meg, ha érezné a fb összeomlásának előszeleit, és egy ilyen fedősztorival menekítené át, ami még menthető.
(pedig egyelőre számomra sem úgy tűnik, hogy a közeljövőben összedőlni készülne ez a csodás baromság)# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
őstag
Jótèkonyság? Ő maga csinálta mindezt (s ha minden igaz, mert èn nem voltam ott, akkor az ötletet elcsórintotta). Más embereknek adakozni?? Mert?? Jótèkonyság? Magyarul az èhezőknek/szegènyeknek pènzt? Gyökèrokot szüntessèk meg, s Afrikába ne akarjanak már világmegváltó dolgokat művelni, mivel az a kontinens nem erre van teremtve, szinte èletkèptelen körülmènyek vanbak ott. Ha a tudatlan nèger azt látja, hogy jön ingyè a gyógyszer ès kaja, akkor mèg több gyereket csinál majd, jobb dolga NINCS!
Zuckenbergnek adózni? Amúgy minek? Az állam mennyire ad neki valamit cserèbe? Ezt az adózást kajak unom/nem èrtem, nèha elèg egyoldalú a transzfer-allokáció (èrtsd: jöv.redisztribúció).
Az, hogy eladományozza a 99%-át, azaz jobban mondva jövőveli befektetèseket keres, okos embereket fog támogatni, rendben van, helyes. Amúgy meg az ő dolga, hogy hogy fog belőle adózni.
Nem tetszik? ---> FB profil törlèse.Ha válaszolunk / írunk az üzenetére, elvárjuk a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
törölt tag
Kérdés: alapítvány folytathat befektetés jellegű tevékenységet? Ha nem, ellenben egy kft. igen, akkor ez is lehet ok, most bepakolja a pénzét, majd utána nem akar többet betenni folyamatosan, ami lássuk be, egy alapítványi beszedem az adományt, szétosztom a rászorulók között viszonyban folyamatosan szükséges. Egy kft. viszont megteheti, hogy befektet és a hozamokat osztja szét.
-
Grodd
tag
Természetesen szó sincs sem adóelkerülésről, ahogy a bulvársajtó egyik része, sem jótékonykodásról vagy ajándékozásról,ahogy a másik része (ugye, kedves ITcafé? ) tálalta a dolgot. Dehát megértem, kellenek a klikkek...
-
MarQs
senior tag
Zuckerbergék filantróp "alapítványának" nem igazán lesz szüksége adományokra - eléggé ki lesz az tömve némi pénzmaggal - így fölösleges az alapítványi forma, az adományok elszámoltathatósága, nem beszélve a szervezeti forma saját belátásuk szerinti funkcionális korlátoltságáról. Amúgy meg az adót megfizetik, a saját pénzükről van szó - akár el is tüzelhetnék - innentől kezdve tárgytalan minden "jóindulatú" okoskodás...
[ Szerkesztve ]
"Vagy fejlődsz, vagy hanyatlasz, nincs stagnálás!"
-
Kékes525
félisten
"Nem véletlenül vonatkoznak szigorúbb szabályok az alapítványokra, mint egy LLC-re, és Zuckerbergék (meg Jobs özvegye) nem véletlenül akarnak kibújni ezen szigorúbb szabályok alól..." Miből gondolod, hogy ki akar bújni. Miből is? Az alapítványok szabályai alól?
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
joghurt
addikt
Nem véletlenül vonatkoznak szigorúbb szabályok az alapítványokra, mint egy LLC-re, és Zuckerbergék (meg Jobs özvegye) nem véletlenül akarnak kibújni ezen szigorúbb szabályok alól...
Hogy hazai példát mondjak, a Gyermekrák Alapítványon pl. épp alapítványi volta miatt lehetett számonkérni, a begyűjtött pénznek miért csak töredékét költötték a gyerekekre. Egy kft. esetén ugyebár senkire sem tartozik, a bevételek mekkora része megy el "működési költségre", "személyi juttatásokra", és mennyit adnak valóban jótékony célokra.
A tej élet, erő, egészség.
-
cuebler
senior tag
én sem értem, miért kell rögtön azt gondolni, hogy adót akar csalni vagy más sunyiságra készül.
szerintem zuckerberg úgy lett milliárdos, hogy igazából nem is számított rá, az ölébe hullott. szimpatikusnak tartom, mert sem a ruházatában, sem a viselkedésében nem történt változás, igyekszik a lehetőségekhez mérten ugyanaz az egyszerű kocka maradni. ő nem úgy nőtt fel, hogy bentley a kastély garázsában és a magánrepülő vár a reptéren. az, hogy szülő lesz, sokban megváltoztatja az emberek hozzáállását a világhoz, zuckerberg-gel is ez történt. a facebook-nál betöltött posztja után kapott fizetésből kényelmesen elélhet, nem létszükséglet neki a hatalmas vagyon... bocs, kicsit össze-vissza írtam, a reggeli gyógypálinka az oka..."Vannak, akik csak a csúfságot látják a világban... a zűrzavart. Én a szépséget látom..."
-
Kékes525
félisten
Ezután is ugyanúgy fogják kritizálni, mint eddig. Nem értik az emberek, hogyha kizárólag csak adóelkerülés lett volna a célja, akkor ilyen nyilatkozattal nem hívja fel magára feleslegesen a figyelmet. Másrészt az itthoni fanyalgók hasonlítsák össze a magyar milliárdosokkal, akik legfeljebb csak a politikai célra adnak pénzt, jótékonyságra már alig, vagy inkább nem.
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest