Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
EmberXY
veterán
Biztos ki tudnának találni érdekes dolgokat a srácok, idáig elég volt az AdblockPlus, ha minden kötél szakad, akkor csinálni kell egy greasemonkey scriptet is, hogy csak a keresőmezőt hagyja meg az oldalon, ha ez sem elég, akkor le kell butítani annyira a böngészőt, hogy a grafikus elemek véletlenül se üssék fel a fejüket, valahogy majd alkalmazkodnánk ahhoz is, de remélem, hogy a google nem akar ilyen irányba elmenni az esetleges nagy sikeren felbuzdulva.
(Bár most az előbb kipróbáltam az Operát, és még nagyon új nekem, bevallom, most reklámok is vannak, de megpróbálok tenni ez ellen, mert ez az állapot igy tarthatatlan. )[ Szerkesztve ]
Up the Irons!
-
erdoke
titán
"a reklámokat meg már egy ideje képesek vagyunk szűrni, én speciel szinte egyet sem látok"
Nagy dicsőség, bizonyára önerőből jutottál idáig. Talán nem becsüllek alul, ha azt mondom, a Google-nél van akkora szellemi kapacitás, hogy rövid időn belül összeütnének olyan reklámot, amit nem tudnál kikerülni, ha a keresőjüket szeretnéd használni.
A legjobb aláírás a héten
-
EmberXY
veterán
A pár ember néhány napos munkájával arra akartam célozni, hogy ha netalántán "nem maradna ingyenes, reklámmentes alternativa", csak a kizsákmányoló, visszaélő monopólium, akkor lehetne ingyenes alternativát teremteni, a szinvonala nyilván messze alulmaradna (kezdetben biztosan)...
Ez a vita meddő, hiszen én nem vagyok képes megérteni és elfogadni az érveidet, te pedig az enyéimet.
És az az alternativa, hogy a "google monopóliumba kerülne..." nem csak a verseny hiányán, vagy befolyásolásán múlik, az emberek valamiért inkább a google-t használják, pedig használhatnák a többit is, de mégsem teszik, nyilván a háttérben az ízlés és a minőség van valahol, de nem akarok találgatni.
Szerinted ha "erővel" csökkenteni akarnák a részesedését, annak eredményeképp kevesebben használnák majd a keresőjét...?Szerk: a reklámokat meg már egy ideje képesek vagyunk szűrni, én speciel szinte egyet sem látok...
[ Szerkesztve ]
Up the Irons!
-
erdoke
titán
Szemlátomást abban a tévhitben élsz, hogy a Google, a Yahoo és a MS a Máltai Szeretetszolgálat, és felebaráti szeretetből kínál neked "ingyenes" szolgáltatást.
A fizetőssé tétel túlzás volt, hogy jobban átmenjen a mondandóm. Nyilván nem jött össze. A kedvedért akkor legyen tolakodó, megkerülhetetlen reklámok tömege, amit a Google megléphetne, ha monopóliumba kerülne. A Times hasonlatod azért nem jó, mert azt az információt eléred még ingyen másik 5 helyről. A Yahoo már feladta a saját keresőmotorját, és ha a MS is hagyná a Binget, nem maradna épkézláb alternatíva. Abban biztosan egyetértesz, hogy a piacra lépési küszöb elég magas, pár ember néhány nap alatt nem tud az említettekhez mérhető keresőt összedobni.A legjobb aláírás a héten
-
EmberXY
veterán
Szerintem ha fizetőssé tenné, akkor úgy járna, mint a Times...
Ez nem egy gyár, egy keresőmotort össze lehet dobni némi ráfordítással nem túl hosszú idő alatt, néhány szervert alákötnek, és már kész is az új kereső, ma már úgyis szinte mindenki webmester ----> ha a fizetési kötelezettség is megjelenne, akkor nem a minőség alapján, hanem az alapján választanának az emberek, hogy melyik van ingyen, és lenne néhány, ami ingyenes, abban biztos vagyok.
Ezért érzem ezt a verseny dolgot erősnek ebben a kategóriában, hiszen itt ingyenes szolgáltatásokról van szó, hadd döntse már el az ember, hogy melyiket használja ---> az emberek el is döntötték, ebbe továbbra sem látom értelmét beavatkozni.
Nyilván fizetős szolgáltatások esetén már nagyobb érdek van a versenyre, de ez még nem az... ha az lenne, akkor csökkenne a népszerűsége, és megjelennének a "többiek", akik eddig kis részesedéssel voltak kénytelenek beérni, vagyis ezért nem érdeke a "nagynak" sem, hogy visszaéljen a támogatottságával.Up the Irons!
-
erdoke
titán
"Ebbe mi értelme beavatkozni?"
Gondold végig. Te magad jajgatnál a leghangosabban, ha mondjuk az egyeduralkodó hirtelen fizetőssé tenné a keresést, mivel a versenytársak meg addigra rég bezárták a boltot. Amíg egészségesnek tűnik egy piaci verseny, addig nincs értelme beavatkozni. A 97,4 %-os részesedés a mai közvélekedés szerint nem tűnik annak.
-
EmberXY
veterán
"Ha simán rábólint arra, hogy az egyik cég viheti a 97,4 %-ot, akkor sose lesz verseny"
De azt hogyan tudja befolyásolni, hogy én otthon, vagy akár egy japán otthon melyik keresőt használom / használja?
Szerintem nem véletlenül alakultak ki a részesedési adatok, az emberek többségének az egyik szolgáltatás tetszik, ha a másik fel akar zárkózni, akkor csináljon jobbat. Néhány programozót csak oda tudna állítani a Microsoft, nem lenne ez az ő szintjén akkora beruházás szerintem.
Vagy csak azért használják kevesebben, "mert nem ismerik"? Szerintem inkább azért, mert nem találják jobbnak a másiknál... Ebbe mi értelme beavatkozni?Up the Irons!
-
erdoke
titán
Japán adatokról beszélünk, ne általánosíts. Lokalizált keresésben valóban el van maradva a Bing, ez magyar keresések esetén is tapasztalható. Emiatt az esetek úgy felében (amikor magyarul keresek) én is a Google-t használom. Nem is arról van szó, hogy mit használok én vagy te, hanem hogy a japán Yahoo a saját keresője helyett a legnagyobb versenytársnak adja az üzletet. Nyilván van egy csomó egyéb lehetőség, pl. hogy lassabb legyen az átállás, és addig ők, vagy a MS, vagy közösen fejlesszék valamelyik keresőmotort, hogy az jobban megfeleljen a helyi elvárásoknak.
Emellett a szabályozó hatóságnak olyan felelőssége is van, hogy a valódi verseny kialakulását lehetővé tegye. Ha simán rábólint arra, hogy az egyik cég viheti a 97,4 %-ot, akkor sose lesz verseny, mert onnan már túl nagy beruházással járna értelmes részesedésre szert tenni.A legjobb aláírás a héten
-
EmberXY
veterán
Akkor te nyilván mindig azokat a szolgáltatásokat használod, amiknek a részesedése a legkisebb, ezzel életben tartva a versenyt. Ez becsületes dolog, fejet hajtok előtted.
Én meg azokat használom, amik számomra a legjobbak. (És itt nem arról van szó, hogy elérhető, vagy nem, az interneten azt a keresőt látogatod, amelyiket akarod, ha nem így lenne, akkor nem menne a vita a "versenyről" sem)
Az emberek 2,6 %-ának a Bing a legjobb,----> 97,4 %-nak pedig nem, rájuk férne egy átnevelőtábor, legalábbis egy harmaduknak, igazad van....Ha csak egy kereső lenne, akkor biztosan sanyargatná a népet, diktatúra lenne, olyan sokba kerülne rákeresni egy címszóra, hogy inkább nem is használna senki semmit....
Én ezt a veszélyt nem érzem át, pedig elég nagy előnye van a google-nak.[ Szerkesztve ]
Up the Irons!
-
erdoke
titán
Mit akar itthon a Vodafone, a Digi, vagy éppen a Toshiba, amikor ott a T-Mobile, a T-Home és az Acer? Hagyjuk, vigye a piac 90+ %-át egy cég, aztán majd biztosan jól járunk, minden jobb és olcsóbb lesz...
Nem vagytok ti kicsit setítek gazdaságilag/versenyügyileg?[ Szerkesztve ]
-
EmberXY
veterán
Miféle versenyhelyzetről van itt szó?Az a 2,6 % szerintem azon felhasználókat jelenti, akik egyszer (véletlenül) rákattintottak valami reklámra, ami a Bing-et volt hivatott népszerűsíteni......
Mit akar a Microsoft?Up the Irons!
-
szablya
aktív tag
Pont a Microsoft beszél versenyellenességről
Madarat tolláról, embert desktopjáról. | Inni és inni adni. | Ellopták az alisok a tankot. | Az igazi tuningos Prescott kávét iszik. - all by szablya | "Igazat az igazaknak, zárják be a hazugokat!" \m/
-
hack69
aktív tag
Az első Google szolgáltatás, ami az MS-nek hoz pénzt.
-
tuser
aktív tag
Hogy merészelték ezek a rohadtbüdöspedofilletöltőtenoristaállatok nem a szent és sérthetetlen B I N G -et belőni default keresőnek ?????
Pfujjjj
4 Tb, 7200 RPM, garis winyó van óccóé' eladóóó : http://goo.gl/bWrs3
-
félisten
-
Narxis
nagyúr
"s ezt az ottani versenyügyi hatóságok nem engedhetik."
Majd ezt az ottani versenyügyi hatóságok eldöntik.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
Új hozzászólás Aktív témák
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- YouTube
- TP-LINK routerek
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Linux kezdőknek
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Gaming notebook topik
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest