Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Asustor NAS
- Windows 10
- DIGI internet
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Milyen routert?
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- DIGI kábel TV
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
Hagyjuk már ezt a környezet-tudatosságot.
Amikor volt hogy százával dobáltuk ki a kibontott szórólapokat...
Pár grammos tudatosság, kilónyi valóság a másik oldalon.
Ők spórolnak vele sokat, nem mi.
Marketing. -
MODERÁTOR
-
zizidor
őstag
Nos, csak a saját lelkiismeretem megnyugtatására: a fizikai feltöltőkártya létezik. Lehet hogy már nem lekaparós-bepötyögős változatban, de ott van az üzletekben.
[kép]„Open mind for a different view, and nothing else matters”
-
zizidor
őstag
válasz Viktor0610 #64 üzenetére
Pedig nem álmodtam. Csak le kellett volna fotózni...
Lehet, hogy még régről maradt ott.
Vagy másik szolgáltatónak is van kék színben.„Open mind for a different view, and nothing else matters”
-
MODERÁTOR
-
zizidor
őstag
Úgy látom sikeresen átvertetek. Ritkán járok, de ma voltam egyik hiperben vásárolni, és a pénztárnál ácsorogva mit látok? Ott sorakoznak az ominózus plasztik feltöltőkártyák piros, kék és magenta színekben. Igen, voltak ott SIM-kártyák is, de amelyiken nagy betűkkel az áll, hogy FELTÖLTŐKÁRTYA, az szerintem nem SIM. Nyilván nem fogy már annyi mint régen, de létezik és kapható, 3000-es és 5000-es értékben biztosan. Le is akartam fotózni, csak nem volt rá idő. Majd legközelebb.
„Open mind for a different view, and nothing else matters”
-
zizidor
őstag
Akkor melléfogtam, és ez a kérdés már rég megoldva.
„Open mind for a different view, and nothing else matters”
-
Nagus
senior tag
-
gyuszaa
őstag
válasz #40993792 #50 üzenetére
Feltöltőkártyát én se láttam már vagy 15 éve, de jó pár éve ujságosoknál simán a bankkártya terminálon kellett bepötyögni a telefonszámot (függetlenül attól, hogy neki mivel fizetsz), gyanítom most is inkább ez a helyzet mint, hogy adnának egy fizikai plasztik kártyát.
[ Szerkesztve ]
-
djszido
tag
A bankkártyához nem jár PUK. A bankod megkapja az infót, és egy levélben kinyomtatja. Több rendszeren (vagy kézen) megy keresztül, míg a SIM gyártásakor a gép közvetlenül rányomja a beleprogramozott kódokat. Azért ott kevesebb a hibalehetőség, és az adat kiszivárgásának lehetősége is.
-
Tigerclaw
nagyúr
Rengeteg terulet van, ahol lehetne fejlodni, de tenyleg a mai fogyasztasra epulo tarsadalmi berendezkedes es a fast fashion a legnagyobb gond. Annak nagyon orulok, hogy nalunk bevezettek a savos jotallast, hogy legalabb a meghibasodasok ne generaljanak annyi extra vasarlast. Az EU sok dolgot megoldhatna, de tul lassu es sokmindenre ott sincs akarat.
Megfelelo oktatassal a kovetkezo generaciok gondolkodasan lehetne valtoztatni. Ideje lenne kulon - nem osztalyzott - ismeretterjeszto tantargykent kezelni a kornyezetvedelmet ahol reszben kiemelkedo minosegu dokumentumfilmekkel mutatnak be a terulet minden aspektusat, masreszt lokalis kornyezeti problemak felszamolasaban segitenenek a diakok, terepmunkan egy bizonyos korosztaly felett. Akar az is megoldhato lenne, hogy levego, talaj es vizmintakat gyujtenek, vadkamerakat helyeznek ki es hasonloak. Minden tantargy erdekesse teheto es minden diak motivalhato megfelelo modon.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
jerry311
nagyúr
Mit megspórol a Pannon, azt majd bepótolja a UK.
Százával van minden boltban egyszer használatos kaparós ajándékkártya, ahány cég annyi féle. PlayStation, Xbox, Apple, Amazon, Tesco, bármi amire egyenleget lehet tölteni, vagy lehet ajándékozni. Hát mekkora boldogság már, amikor a születésnapi lap mellett ott figyel egy 5000 forintos Tesco ajándék utalvány. -
zizidor
őstag
-
Tigerclaw
nagyúr
Igen, raadasul nem is igazan tudatosul az emberekben, meg a kornyezetvedokben sem, hogy az ujrahaszosithatonak hitt, sot meg is jelolt muanyagok megsem ujrahasznosithatoak, mert dragabb a folyamat, a technologia, mint amennyit a visszanyert nyersanyagert fizet a piac. Gyakran olcsobb a frissen koolajbol keszitett granulatum, mint a reciklalt verzio. Lehet hogy kotelezove kellene tenni a gyartoknak, hogy a termekukben x% reciklalt alapanyagnak kell lennie.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
zizidor
őstag
válasz Tigerclaw #40 üzenetére
Persze, minden ilyen apró dolog számít, bár nem tudom mennyi új sim kártyát értékesítenek évente. És mennyi feltőltő kártyát. Azt is kicsinyítik?
Sajnos pont azokban az országokban nincs újrahasznosítás és hatalmas bálákban áll a műanyag szemét, ahol leginkább lehetősége van az óceánba kerülni.„Open mind for a different view, and nothing else matters”
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz arnyekxxx #41 üzenetére
Remelhetoleg mire odajutunk, egyszerubb lesz a folyamat, de vegul is igazad van. Talan valami olyan megoldas kellene, hogy nyitva lenne minden cellaban egy ingyenes alacsony savszelessegu mobilnet csatorna ilyen adminisztracios celra ahol azonositas utan regisztralhatod a telefon esim-jet a regi helyere. Igy internetkapcsolat nelkul is cserelhetsz telefont, ha van legalabb egy 3G szintu halozat. Persze ehhez emlekezni kell par azonosito adatra, esetleg jelszora. Az meg idealisabb lenne, ha opciokent akar az alkalmazas ujjlenyomatot is elfogadna, de ehhez persze az kellene, hogy az ujjlenyomat azonosito adatai a szolgaltatonal tarolva legyenek. (nem maga az ujjlenyomat, csak valami hash szeru info)
-
félisten
Ez végigment a teljes cégen anélkül, hogy bárki megkérdezte volna, hogy "Tényleg kell az a fél adag szemét?". Rly?
Vagy én nem tudok valamit, hogy a fél adag minek?
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
félisten
-
Tigerclaw
nagyúr
Csepp a tengerben, de ez is szamit. Az e-sim tenyleg johetne mar, de ez gondolom foleg a gyartoktol fuggo dolog. Talan az EU szabhatna erre is valami hataridot. Marmint arra hogy X evtol kezdve csak SIM foglalat nelkuli telefonok kerulhetnek piacra. Az a gyartoknak is jol jonne, hiszen kisebb koltseg, kisebb kototseg lenne, es a vizallosag elereseben is segithetne.
-
Egyik részről üdvözölendő, másik részről parasztvakítás.
Nyilván nem fogja felmondani az érvényes szerződését a Telenor a kártya gyártójával, hogy ezentúl papír lehetne a megoldás erre.
Ha papír alapú lenne a hordozó anyag, úgy a sok fa kivágása merülne fel problémának, vagy az újrahasznosítható papír mint másik alternatíva, viszont ott a papír újrahasznosítására fordított energia, víz fogyasztás az ellenérv.
Melyik ujját harapja meg az ember?
Teljesen más gondolkodásmódra lenne szükséges.
Ez valójában kitolja pár másodperccel a bekövetkező katasztrófa idejét, a globális szennyezés miatt.
Ezzel a lendülettel ahogy halad a világ, az iható víz lesz a gondja világnak rövidesen.
Szép gesztusok ezek az apró szárnypróbálgatások, bármelyik üzleti szférát is nézzük, viszont gyorsabb ütemű, és hathatós környezetvédelemre volna szükség a megoldáshoz.
Viszont az a gondolkodásmód, amivel a mai emberiség rendelkezik, nem fog megoldást találni erre.Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának. "Chasing Spiders and overheat"
-
jerry311
nagyúr
válasz LurkerSheik #37 üzenetére
Ne értsd félre, nem az a gáz ha valaki zéró kólát iszik a bigmachez.
Az a gáz, ha egészséges életmódra hivatkozva nem iszik cukros kólát bigmachez. -
senior tag
Én pl diab szörpöt iszok itthon, ha épp nem vizet vagy ha úgy tetszik zero kólát a 3x200gr marhahúsos hambihoz a kedvenc burgeresemben.
én tökéletesen érzem, hogy a cukros üdítő felb.ssza a cukrom és utána kevésbé kívánom akár a ‘normális’ ételt is.
A bigmac+zero kólásban nincs semmi látnivaló, bàr kétlem, hogy ott sokan tudatosan eszik azt amit.
On:
a normál sim elhagyàsa üdvőzlendő, de ahogy fentebb is írták egy karonpapírra is lehetne ragasztani.
ez olyan csináltunk is valamit meg nem is.
vagy egy pici borítékban mint mikor a bankkártyát kapod.Új S23 / S24 / S24+ / S24 Ultra rendelhető! /// People with passion can change the world for the better |||
-
btprg
senior tag
Szerintem szánalmas parasztvakítás meg "műzöldség" egy ilyen akció, pont ahogy a legtöbb környezetbarátnak titulált lépés manapság. Szó szerint semmi jelentősége nincs annak, hogy egy ilyen kicsi telefonkártya méretű akármi, amit az átlagember több évente cseréltet, ekkora-e vagy feleekkora... Közben meg napi szinten zabál mindenki eldobható műanyag ételhordókból, veszi a PET palackos mindent, rendeli kínából a műanyagszemetet.
Nagyjából annyi értelme van ennek, mint mikor valaki három BigMac menü plusz mellé zéró kólát kér, mert vigyáz a vonalaira.
"Tepid! Tepid is no good for a star, but it'll do for stardust." (nmlorg/naim)
-
akom
őstag
Telekom már több hónapja ilyen formátumba küldi ki SIM-eket...
#27 beno52
A kártyán még van egy lekaparható rész amin fel van tüntetve a PIN1, PIN2, PUK1, PUK2.
Talán ez az egyetlen "haszna". -
beno52
tag
Tehát szummázva: volt az 1FF méretű kártya, amit már amúgy sem használ a világon senki, de legalább elméleti szinten volt használati értéke, most helyette van egy fél 1FF méretű kártya, aminél maga a keret ténylegesen csak sima szemét.
-
Robitrix
senior tag
válasz ubbconfig #17 üzenetére
2-3 hete vettem egy Vodás élőfizetést és bár a neten intéztem és küldtek elöre dokumentumokat és szerződés tervezetet elektronikusan a végin mikor kiküldték a cuccot azért csak került bele 10-15 oldal kinyomtatott papír. A környezetvédelem leginkább ott volt, hogy nekem nem kellett személyesen odautaznom, ahol volt mondjuk egy ügyfélszolgálati iroda, hogy ott intézzem a dolgot.
-
tag
A következő hatalmas zöld innováció pár év múlva meg az lesz, hogy a Mini SIM-et egy újrapapírból készült kartontasakba pakolják? Nem szabad az ilyen hatalmas ötleteket egyben kivitelezni...
"Sum ergo cogito; cogito ergo dubito" - Jonathan Hepburn
-
Robitrix
senior tag
nem csak telefonba használsz SIM kártyát. nekem például van 2-3 éve vett mobil 4G-s wifi routerem amibe bizony normál méretű SIM kell. van asztali 4G routerem, amibe mikro SIM kell. Sok helyen vállaltoknál be van szerelve a telefonközpontba, hogy ha valaki mobil számot hív a vezetékes mellékről, akkor a hívás a beszerelt mobil egységen(egy kis doboz antennával) keresztül megy ki, mint mobil hívás. Minden társasághoz tartozik egy 20/30/70-es egység egy társasághoz tartozó SIM kártyával. Így olcsóbb a hívás. sok ilyen pár éves egységhez még normál méretű SIM kártya kell. Lévén, hogy nem évente szerelik át egy cég telefonközpontját.
Léteznek olyan riasztórendszerek, melyek riasztás esetén értesitik a tulajt egy SMS leadásával. sok régebbi egységbe normál méretű a SIM kártya. Szóval rengeteg olyan kommunikációs egység müködik nem telefonban, amihez régi méretű SIM-et kell használni. -
bLaCkDoGoNe
veterán
Philips Fizz-be és Nokia 2110i-be még én is raktam ilyen kártya méretű SIM-et.
"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
RoBos
senior tag
Szomorúan hallom a hírt, h kivezetik, mert az első "tok" design-jába az én kezem munkája (is) benne van, a másodikat, a kisebbet már az ATL ügynökségük csinálta a Telenornak. Akkor egy korszak lezárult a korábbi munkáim közül is...
-
ubbconfig
aktív tag
pénteken hozta a postás a telenoros flottás SIM-et és már az új, csökkentett méretűt hozta, persze mellette 10 oldalnyi papírra nyomtatott tájékoztató/szerződés/nyilatkozat/kutyafüle. Annak ellenére, hogy online kötöttem a szerződést, tehát az egész mehetett volna emailben/pdf-ben. Messze vannak még a környezetvédelemtől
-
KROK640
nagyúr
csodálom, hogy csak most jutottak ide...
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
t72killer
titán
Helyes. Felőlem ki is hagyhatják a tokot.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
nagyúr
Viszont ha már az eredeti szabványtól eltérnek (mert amúgy tényleg minek ma már...), akkor a fele méretű műanyag is csak felesleges szemét. Elég lenne a mini SIM kártyát (amiből ki tudod vágni a mikrót vagy a nanót) egy kartonlapra ragasztani, és akkor még ennyi hulladék sem lenne...
[ Szerkesztve ]
Aki él és nem boldog, az téved!
-
Kleroo
veterán
Nem kukacoskodás, csak plusz info az errejáróknak:
Ez az eredeti, első SIM kártya méret, amit bankkártya méretűnek választottak anno a GSM hajnalán.
Tehát ez nem egy sima hordozótálca aminek nincs funkciója, hanem ez már maga a SIM, amiből azt a méretet pattintod ki amit végül használsz.
Persze már legalább 15 éve semmi értelme az eredeti full size SIM-et gyártani, mert nem sok 90es évek legeleji teló futkorászik....az meg vegyen adaptert.TLDR: A fullos nagy kártyát kellett egy 1991es telefonba bedugni, az volt a simKÁRTYA
Szóval érthetelen mire vártak eddig. De az is, hogy minek van még külön fizikai SIM.
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
ilor14
tag
válasz Viktor0610 #3 üzenetére
Ideje volna már, a Telenor valahogy nagyon le van maradva a másik pirostól és magentától
-
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
- Asustor NAS
- EAFC 25
- Digitális Állampolgárság Program
- 2024 - Már fut a Steam téli vására (PC)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Le Mans Ultimate
- TCL LCD és LED TV-k
- Gitáros topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest