Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr X
veterán
Az gondolom fel sem merült, hogy mondjuk több napos a túra és neadjisten GPS-t használnak térképpel, esetleg a többedik napon is szeretnék biztosítani, hogy gond esetén tudnak telefonálni. Neeem, aki túrázni viszi magával a mobileszközét, az csakis fészfüggő ganaj lehet...
-
Penge_4
veterán
Azért, mert régebben is túráztak az emberek, de azzal a céllal, hogy kikapcsolódjanak és kiránduljanak egyet a természetbe, nem a telefonjukat, laptopjukat meg minden szarukat buzerálták ez idő alatt.
Én sem vagyok technológiaellenes, hasznosnak tartom az okostelefont is bizonyos szempontból (GPS, hőmérő, iránytű, kamera, segélyhívás), de nem haldoklom, ha nem tudom abban a pillanatban megosztani 5000 ismerősömmel és főleg nem ellenőrizgetem öt percenként ,hogy lájkolta-e már valaki.
-
macilaci78
nagyúr
Akkor gondolkodj úgy, ahogy a feltalálók!
Ez egy céleszköz túrázóknak, akik a túrázás során a többi céleszközt tölthetik. Reggelente teavíz forralása, meleg étel készítése alkalmával lehet tölteni az eszközöket. Nyilván nem a boomboxokat és a 10" tableteket, hanem mondjuk a monokróm navit, és egy nem túl okos telefont, ilyesmit.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
szilard28
aktív tag
egy sima dinamós tekerős usb töltőnél miért jobb ez?
-
Graphics
Jómunkásember
-
törölt tag
Nem, nem Peltier. Annak bitang rossz a hatásfoka. Valamikor az elmúlt néhány évben lehetett olvasni erről a technológiáról, ami gázégővel csinál elektromosságot egészen hatékonyan. Nem világmegváltás, csak egyszerűbb, mint az aggregátor és csendesebb. Majd valaki hoz linket is, én nem emlékszem már rá.
-
dajkopali
addikt
igen, nagyon valószínű, a faq-ban csak ennyit írnak: "Once the blade is in a fire, the thermal energy is transferred to the Thermoelectric Generator (TEG). The opposite surface of the TEG is in contact with the water reservoir – hot side gets hot, cold side stays relatively cool, and the temperature difference generates electricity. "
"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
gliskard
senior tag
wow, gondolom egy peltier elemre épül a cucc, csak éppen megfordították a működését. A két oldalon kialakuló nagy hőmérséglet különbség hatására keletkező elektromos áramot stabilizálták.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- Gamer Pc eladó! I5-9400F/Asus GTX 1660 Ti/16GB RAM 3000mhz/256GB SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest