Töltse fel telefonját gázpalackról! – mobiltöltő kirándulóknak

Fiatal fejlesztők egy olyan eszköz reklámkampányát indították el a már sokaknak sikert hozó közösségi befektetéseket segítő Kickstarternél, melyet főként a kirándulni induló kütyüfüggőknek terveztek: egy olyan töltőt alkottak meg, mely elektromos hálózat hiányában is használható, ugyanis a szerkezet az energiát a kempingezéskor gyakran használt hordozható, kis méretű gázpalack lángja segítségével hozza létre (illetve bármilyen más nyílt láng is használható).

Hirdetés

A FlameStorwernek elnevezett töltőt a doktori képzésük ideje alatt építette meg két mérnökhallgató, Andrew Byrnes és Adam Kell. Honlapjuk beszámolója szerint az egység minden USB-csatlakozós készüléket képes feltölteni: mobiltelefonokat, GPS-egységeket, kamerákat stb. A fejlesztők szerint az egyébként díjat is nyert FlameStowernek igen sok előnye van: kicsi, könnyű, egyszerű szállítani, bármilyen időjárási körülmények között használható, szabadban és sátorban egyaránt, sőt nemcsak kiránduláskor jöhet jól, hanem egy esetleges hosszabb áramkimaradás idején is, hiszen a hőt felvenni képes fémlapját rá lehet illeszteni az otthoni gáztűzhely rózsájára is.

Az eszköz a felmelegített fémlap és a hozzá képest „hideg” víz hőmérsékletkülönbsége segítségével termel elektromos áramot. A tájékoztató szerint egypercnyi töltés körülbelül hárompercnyi beszélgetéshez elegendő energiát ad át egy telefonnak, így egy lemerült telefont egy segélyhívás erejéig gyorsan „életre lehet kelteni”.

A fejlesztők a Kickstarter segítségével már összeszedték az induláshoz szükséges pénzt, de a készülék már most előrendelhető: amennyiben az érdeklődő 80 dollárt (kb. 17 ezer forintot) küld támogatásként a vállalkozás számlájára, akkor hozzájuthat majd egy FlameStorwerhez.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

Előzmények