- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Tagadja az Apple, hogy eladta volna a Siri által begyűjtött adatokat
- Nagyon nem tetszik az NVIDIA-nak Joe Biden utolsó percre tartogatott terve
- Bejelentkeztek a TikTok amerikai ágazatáért
- Ilyen még nem volt: magát büntette meg az EU az adatvédelmi törvények miatt
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Windows 11
- ASUS routerek
- KábelszatNet-2002 Kft.
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Linux kezdőknek
- Microsoft Excel topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Phix
tag
''ha incs lehetőség 10 perces szünetekre, akkor végezzünk akkomodációs gyakorlatokat. Ez annyit jelent, hogy fókuszáljunk (nézzük) távolra (lehetőleg ki az ablakon)''
Jééé, én ezt ösztönösen minden eddigi munkahelyemen rendszeresen végeztem, de a főnökeim mindig azzal b.sztattak, hogy már megint csak bambulok!
Jellemző... mit tudnak ezek az ergonómiáról...[ Jövő héten újabb érdekességekkel jelentkezünk a tudomány és a technika világából ]
-
Alchemist
addikt
Ez az én otthoni munkahelyem.
Én nem tudom, hogy (a költségeket leszámítva - de miért is ne használhatnál saját ülőbútort?) hol és mihez kellene engedély.
A legutóbbi fix melóhelyemen csak normál irodai székek voltak, én inkább behoztam a térdelőszékemet (de hosszú távon az sem vált be).
De persze lehet, hogy egy kalodába szíjazva, fejjel lefelé lógatva jobban lehet dolgozni és még javítja is a dolgozó munkabírását...Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.
-
Alchemist
addikt
Párologtató és ionizátor mindig jól jön.
Nekem tökéletesen bevált ez az ülőbútor:
[link]
Lábtámasszal együtt, derékmagasságban a huzat alá egy nagyobb díszpárnát berakva (bármilyen támlás széken érdemes a derékhajlat mögé tartással rendelkező párnát berakni!), beülve, billentyűt ölbevéve, a fejtámaszt is kihasználva, kissé hátradőlve, ellazultan akár 10-14 órán keresztül is panaszmentesen (azért nem árt időnként kiszállni és nyújtani egyet), a 21''-os monitort 1024*768-as felbontásban 1 m-ről nézve (nagyobb felbontás is jöhet nagyobb monitorral).
Ez még annál is kényelmesebb, mintha ágyban dolgozna az ember...Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.
-
rudi
nagyúr
Ott biza nagy gáz van, mert tuti, hogy a terem sem túl nagy, de lehetőség szerint a legtávolabbi pontot kell választani. Ha kis légtér, akkor minden bizonnyal száraz a levegője is, ami a szemre nézve eléggé gázos. Ilyenkor hasznos a párologtató berendezés.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
rudi
nagyúr
Szemmel kapcsolatban két jótanács.
1. ha nem is érezzük szükségét, kb. 5 percenként pislogjunk folyamatosan 5-10-et.
2. ha nincs lehetőség 10 perces szünetekre, akkor végezzünk akkomodációs gyakorlatokat. Ez annyit jelent, hogy fókuszáljunk (nézzük) távolra (lehetőleg ki az ablakon), majd közelre (billentyűzet távolságra) felváltva 10-15-ször.
Szemüvegesek lehetőleg rendes céleszközzel (szivacsos szeres izé + törlőkendő) tisztítsák a pápaszemet, így sokáig elkerülehető a karcosodásból adódó homályosodás.
Hogy a hát jobban bírja, érdemes hiperextenzionáló gyakorlatokat végezni. Ez annyit jelent, hogy lehasalsz, kezedet előre nyújtva, lábadat hátul kinyújtva 5-10 másodpercre felemeled olyan 10 centire (amennyire megy). Kitartás után egy kis pihi, majd újra. Minden este három 15-20 ismlétléses sorozat csodákra képes.Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
KrAt
veterán
Érdekes, én kb. 80 centiről nézem a monitort, 1600x1200 és 17'-os monitor. Az káros? Mert elvileg kicsik a betűk (családom nem látja, de én -1.0-ás szemcsivel simán, sőt távolabbról is)
-
Ariadne
őstag
[link] Itt a rendelet (pont lejárt az időm az előző hsz-hez), kedvencem az ''ember-gép kapcsolat'' címszó...
[Szerkesztve]"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
-
Arius
aktív tag
Az a (tényleg bőr) bőr szék ami 30-ba kerül az bőven trabant kategória... amiről én beszélek hogy 120 (féláron 60), az még nem is bőr...
Hogy mi van rá írva az meg tudod mit jelent.... semmit... 10 fogorvosból 20 ezt ajánlja kategória.Kevés vagy, mint Celeronban az L2 cache ;)
-
Shim
őstag
kinek mi a jó szék az én 10 éves nyikorgós ''állíthatós'' székemnél minden jobb...de én office depot-ba láttam bőr székeket ennyiért (30ezer), 8+ órás üléssel megjelölve.
de a 120 és 30 ezres széket összehasonlítani olyan, mint egy suzukit és egy bmw-t. ha továbbvisszük a gondolatot, akkor én most egy trabiban ülök, és a suzukinak is örülnékReligion – causing genocides over differing imaginary friends
-
Arius
aktív tag
Elárulod hogy hol lehet jó széket kapni 25-30-ért? Azonnal rohanok és veszek jópárat!!
Sajnos az igazság az, hogy ennek minimum a dupláját kérik szuperakciósan leárazva egy jó székért! 100-120 az még nem sok, ha éppen nincs akció. Múltkor vehettem volna ilyet, 50%-os leárazás volt... de még úgy is 60ezer volt darabja. És itt nem a főnöki bőrfotelről van szó... ez egy normál méretű görgős talpú, háttámlás-karfás szék. Mondjuk kb 20 különböző paraméterét lehet állítani (mindenki be tudja magának tökéletesen állítani), és nem megy tönkre fél év alatt....Kevés vagy, mint Celeronban az L2 cache ;)
-
VIC20
őstag
''magyarul: junk food hanyagolandó''
A cikk mondanivalójával egyetértek, de ezen majnem elsírtam magam...
(Aztán inkább a röhögés mellett döntöttem.)
[Szerkesztve] -
bazs
aktív tag
Jár!
Aki utánnanéz a törvénynek, ha minden igaz nem tesz megkülönböztetést a monitrok között. Amúgy nem kifejezetten a sugárzás miatt kell.
Hanem mert folyamatosan közelre nézel, nem mozogsz. A többség nem is egyenes hátal, hanem elöre görnyedve nézi a dobozt, ez nyomja a tüdöt, szívet. A folyamatos koncentráció fáraszt, romlik a teljesítmény. Amelyik munlkahelyen ezt belátták a dolgozóknak majdnem kötelezö néha a szünet. (1 ilyen helyet biztosan tudok, még konditermük is van)
Nyelvészeknek: azért nincs hosszú ü,ö mert valami miatt q jelenik meg helyette...Pont most fogyott el...
-
Shim
őstag
hogy kijár-e a 10perc/óra TFT-nél? sztem - laikusként - igen. itt ugyan kevésbé romlik a szemed, de ugyanúgy egy természetellenes pozícióban vagy, mozgás nélkül.
Nimrod:
itt az ideje, hogy megoszd a tapasztalataid ezzel kapcsolatban - virtuális baltától nem kell félni (de legközelebb írd oda a képekhez, hogy Warning - Graphic images, mert ez sokkolt )Religion – causing genocides over differing imaginary friends
-
bobsys
veterán
A 60 centi nekem is soknak tűnik. Onnan már én sem látom a monitort (1280X1024 TFT). Nálunk szerencsére megoldható a levegőre való kijutás ráadásul én nyomok desktop supportot és nem véletlenül nem használom a vnc-t. Inkább elsétálok a userig.
Nálunk van masszázs, 15 perces a cég fizeti a felét igy 0,5K egy 15 perces lazítás. És értenek hozzá, mert a múltkor rettenetesen elaludtam a nyakamat és kimasszírozták.
A 10perc/óra pihi azokra is vonatkozik akik TFT-t néznek? Mert ugye ott nincs az a káros kisugárzás+nem megeröltető nézni (kivéve a kollegámat aki nem akar megválni a jó kis crt-jétől)Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
Agyasima
őstag
Egy igen fontos dologgal én is kiegészíteném:
Mindig a monitorral _pontosan_ szemben üljünk, testtel és fejjel egyaránt szemben. Oldalról/elfordított fejjel elég hamar összehozható egy erős nyak és hátfájás, továbbá nem kell sokat várni egy gerincferdülés begyűjtésére sem. Eztán bizony lehet rohangálni az orvoshoz, aki ''felír'' jó kis gyógytornát és esetleg masszírozást. (Ez utóbbi mondjuk elég kellemes, de magában torna nélkül nem túl hatásos.)toledói csöcsparádé | ''Az ég kék volt, a szemed szürke, én zöldet hánytam...'' | Trutymó terror
-
Gvara
tag
Hát az óránként 10 perc az én melóhelyemen sem oldható meg mindig. Inkább az ebédszünet környékét tudom kitolni 30-45 percre, meg délután egy kis szieszta munkaidő vége előtt
-
Shim
őstag
60cm-nél nem lehet közelebb a szemem? akkor már nem is látom a betűket. 45cm-re vagyok mindig (lemértem ) napi 12-16 órát és egy év alatt javult egy dioptriát a szemem (és nem is hordtam közben szemüveget).
egy jó szék pedig 25-30-nál kezdődik, ezt irodában csak a főnökök engedhetik meg maguknak...
azt is megnézem, ahogy az egyszeri alkalmazott feláll és kimegy a szabadba mozogni (vagy egyáltalán: feláll mozogni. pedig ez is le van írva a rendeletben, óránként 10 perc azt hiszem? nem vagyok biztos benne)Religion – causing genocides over differing imaginary friends
-
rb69
csendes tag
Jó a cikk, és annak ellenére, hogy nem vagyok táplálkozástani szakember, (csak a feleségem orvos így azért hadd tegyem hozzá, hogy NE igyon sok ásványvizet senki. Csak megterheli fölöslegesen a veséjét. Igyon inkább csapvizet, hacsak ez nem kifjezetten ellenjavallt a helyi ANTSZ által.
A másik pedig, h. ne néha, hanem lehetőleg rendszeresen fogyasszon mindenki gyümölcsöt. Az viszont igen jót tesz az emésztésének
Üdv,
rb69
Új hozzászólás Aktív témák
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mini-ITX
- Villanyszerelés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házimozi belépő szinten
- Home server / házi szerver építése
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...