- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Kérdéseket vet fel, hogy adatközpontok épülnek az erőművek mellé
- DIGI internet
- WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS)
- Windows 11
- AliExpress tapasztalatok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Béta iOS-t használók topikja
- ASUS routerek
- Netflix
Új hozzászólás Aktív témák
-
aerol
tag
Sziasztok,
Sikerült még megcsípnem egy ilyen kicsikét ali-ról, ha vki még venne, akkor priviben szívesen megosztom vele az eladót. Igaz kb 40€-ba került.
Remélem meló után fel tudom rá dobni padavan-t...
Nokia 3310 - SonyEriccson w200i - Nokia N8 - Honor H60-L04 - Xiaomi Mi 8 /128 black
-
aerol
tag
Sziasztok,
Kb. 1 hete van meg a router, padavan-t könnyen fel lehetett tenni Intruder2k5 leírása alapján és trance89 fw-vel.
A topikot egy ideje olvasom, van pár dolog, amit sikerült megoldani, viszont a távoli eléréses dolognál kicsit elakadtam.
A router-re rádugtam egy hdd-t, transmission fut. A célom az lenne, hogy távolról, akár mobilnetről is elérjem a tm-et és a router-t is, valamint az is nagyszerű lenne, ha egy hálózatban tudnék kapcsolódni, a külföldi netről a digi-s nethez. Ehhez ha jól értem, akkor ddns és/vagy vpn-es kapcsolat kell, vagy rosszul értem?
A ddns-hez, első nekifutásra a diginek írnom kell, hogy szedjenek ki a nat-ból. Majd egy ddns szolgáltatónál kell regisztrálni (ezt már megtettem a dynu-nál, persze tegnap vettem észre, hogy ez a szolgáltató nincs a padavan-os felsorolásban. Regeljek máshol, ha igen, hol? Vagy van vmilyen mód arra, hogy a dnyu-s regisztrációmat tudjam használni? A ddns beállítások nagyjából adják magukat. Ha ezekkel megvagyok, akkor hogyan érem el pl tm-et mobilnetről? Az android-os tm app-ot már leszedtem.
A vpn-hez vagy a belső vpn-t használom, vagy felteszem az openvpn-t a linkelt leírások alapján. Majd a kliens oldalon telepítem a vpn alkalmazást, a vonatkozó beállításokat alkalmazom és utána kb olyan lesz, mintha egy hálózaton lennék? Vagy van más, egyszerűbb, jobb megoldás erre?
Abból lehet probléma, hogy beállítottam az ipv6-ot a router-en?
Megoldhatóak a fenti dolgok?
TM-mel kapcsolatban milyen beállításokat ajánlotok? Nem szeretném nagyon hajtani a router-t. Ezért jelenleg 1 letöltés, max 2-3MB/s dl, ul nincs korlátozva, Maximum global number of peers 40, Maximum peers number of torrent 20. Digi 100-as netem van. Egyébként távlati tervem egy raspberry pi beszerzése és majd azon menne a tm, nas és egyéb hóbortok.
Előre is köszi a segítséget!Nokia 3310 - SonyEriccson w200i - Nokia N8 - Honor H60-L04 - Xiaomi Mi 8 /128 black
-
aerol
tag
Szia,
Ali-ról Innen vettem kb. egy hónapja, szerintem kérdezz rá, hogy még kapható-e. Annyi, hogy nem sima fehér, hanem fel van matricázva szép kínai jelekkel meg egy qr kóddal, valamint nekem nem volt szimpi az átalakító, ezért vettem egy másikat. Kb. 40 euró volt a router és + 5 eur a szállítás, hogy ne évekbe teljen.
Nokia 3310 - SonyEriccson w200i - Nokia N8 - Honor H60-L04 - Xiaomi Mi 8 /128 black
-
aerol
tag
válasz Intruder2k5 #5409 üzenetére
pont onnan jövök
Openvpn-nel ez a problémám van, amit a padavan-os topikban megírtam. A kérdés az, hogy ha másnak is volt ilyen problémája, hogyan oldotta meg?
Padavan-t breed-del tettem fel. Ha esetleg resetelnem kell, akkor azt hogyan céllszerűbb?
-
aerol
tag
válasz woodworm #5411 üzenetére
köszönöm, még agyalok rajta, h mi legyen, mennyire kell nekem a vpn stb stb... viszont a nagy lendületben ma töröltem a server.conf-ot ez nagy baj? mtd_storage.sh save nem lett lefuttatva...
-
aerol
tag
válasz woodworm #5414 üzenetére
közben localhost-ból, pénteken eljutottam addig, hogy web-en generálta a certification-ket, meg megjelent az export gomb is és le is mentettem, de ha a telómra feltettem és az openvpn alkalmazásba tettem nem tudott kapcsolódni... többször generáltam mindent, talán túl sokszor, most megint nem fut le rendesen a generálás...
reset az csak annyi, h bekapcsolva benyomom x ideig a reset gombot és kész is, ugye, vagy más a módja?
-
aerol
tag
válasz woodworm #5416 üzenetére
áttértem az sha 256 bit és aes 256 cbc-re, certification&keys-nél a bitrate pedig 2048, elkezdte most generálni a kulcsokat, de failed lesz, viszont megjelennek az etc/storage/openvpn/server mappában, de web-en nem...
valamit nagyon el@szok?
-
aerol
tag
Sziasztok,
Egy 4tb-os hdd-t szeretnék a routerra kötni a jelenlegi 200gb-os helyett, van vmilyen spec dolog, amire figyelni kell, azon kívül, h fdisk nem kezeli a 2tb-nél nagyobb hdd-ket? A jelenlegire tölt a transmission és az enteware is ide lett telepítve. Gondolom ezeket újra be kell állítani, telepíteni. Swap partíciót ti létrehoztatok? Routerről vagy pc-ről win 10 alol spec programmal érdemesebb szerintetek létrehozni a partíciókat?
-
aerol
tag
-
aerol
tag
válasz Headless #5485 üzenetére
végül live ubuntu alatt létrehoztam a partíciót, de vmi nem kerek, mert a router úgy látja, h 100%-ig tele van a hdd, ami ugye nem lehet... az bekavarhat, hogy a hdd egy ugreen házban van?
-
aerol
tag
Sziasztok,
Van egy kérdésem. Amikor feltettem padavan-t, akkor a közkedvelt 192.168.1.1-es ip-t adtam meg a router-nak. Egy pc lóg rajta, meg egy-egy mobil eszköz. Viszont most tennék mellé egy pi-t is és kicsit módosítanám ezt az 192.168.1.1-es címet másikra pl. 192.168.50.1-re.
A kérdésem az lenne, hogy a LAN - LAN IP-nél átállítom 192.168.50.1-re és utána a DHCP-nél is 192.168.50.2-re akkor több dolgom elvileg nincs is. Vagy esetleg kell még más beállítást is módosítani? Restart kell, vagy megoldja anélkül is?
Előre is köszi a segítséget!
-
aerol
tag
sztem egyszerűbb lenne a rasperberry-re tenni, már csak azért is mert gyorsabb, több memóriával rendelkezik, jó cucc a málna, bizonyos keretek között jól lehet terhelni
nekem egy 4gb-os van, rajta lóg egy 4tb-s hdd, a pi-re omv-t tettem és docker-ben futtatok, pár dolgot, torrent, pihole, grafana, jellyfin és bőven elvan a kicsike
-
aerol
tag
Sziasztok,
pár hete teljesen behalt az openvpn szerverem, ahogy a padavan-os topikban olvastam frissült az openvpn, esetleg van olyan új fw, ami ezt az új openvpn-t is tartalmazza? vagy lehet külön frissíteni új fw nélkül?előre is köszi a segítséget
-
aerol
tag
válasz Intruder2k5 #7054 üzenetére
köszönöm
egy ősrégi, annó leírásod alapján feltettem a padavan-t, beállítottam amit kellett és úgy maradt, 4-5 éve már
erőt veszek magamon és felteszem ezt, amit linkeltél
-
aerol
tag
válasz Intruder2k5 #7056 üzenetére
Xiaomi Mi 3 RG, amiről a topik szól és ezt a fw-t használom 3.4.3.9L-100_56960f9
fordítást sosem csináltam, azt a fw-t használtam, amit Te és még páran fordítottatok
[ Szerkesztve ]
-
aerol
tag
válasz Intruder2k5 #7058 üzenetére
Szuper vagy, köszönöm
ebben akkor már az új openvpn van?Nokia 3310 - SonyEriccson w200i - Nokia N8 - Honor H60-L04 - Xiaomi Mi 8 /128 black
-
aerol
tag
válasz Intruder2k5 #7061 üzenetére
köszönöm, feltettem, bár egyelőre szintén csak a teszt router-re
Új hozzászólás Aktív témák
- Annak, aki NAGYban gondolkodik: Jonsbo N3 ház (8+1 lemez), NAS alaplap Intel 8505 processzorral
- GAMER PC: Új i5-10400F/11400F -RTX 3080 GDDR6X -512GB-4TB NVMe SSD -Új 16/32GB DDR4 - GAR/SZÁMLA!!!
- Eladó ASUS ROG Strix G15 (G513RW-HQ035) - Erős hardver, hibátlan állapot, MacBook váltás miatt!
- Új Sony Alpha 7 IV BONTATLAN GARANCIÁS
- Új Sony Alpha 7 IV + FE 28-70 mm F3.5-5.6 OSS objektív BONTATLAN GARANCIÁS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest