- Több tucat gyorsító összeköthetőségét kínálja az Instinct MI400 sorozat
- Imádja az alteregókat az új AMD Software
- Csak úgy szórja a dollár milliárdokat adatközpontokra az Amazon
- Mexikó tisztázta a Google-t a monopóliummal kapcsolatos vádak alól
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Hobby elektronika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Erőgép kompakt tábla formájában a Redmitől
- HTPC (házimozi PC) topik
- OLED monitor topik
- OLED TV topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- TCL LCD és LED TV-k
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joezyka
senior tag
-
Joezyka
senior tag
-
Ronam
addikt
válasz
#01993216 #3292 üzenetére
Tegnap már kérdeztem, és valaki azt mondta, hogy az összefoglalóban megtalálok mindent. Meg is találtam a leírást, de ez az Exclude TA a flashtools-ban nem egészen világos. XDA-s leírásban pl. szó sincs erről, ezért is kérdezem, hogy aki már csinálta szolgáltatós telefonnal, az bepipálta vagy sem. Nem szeretnék téglát csinálni a telefonból, nem is teljesen világos, hogy ez az Exclude TA opció mit takar.
-
Ronam
addikt
Nem sikerült visszatenni a 4.3-at. A flashtool driverek nem települnek. Valami ötlet esetleg, hogy miért? (Windows 8.1) A mellékelt Windows update is már fenn van.
-
janeszgol
félisten
Azért nem, mert a Google nem tudja garantálni a nem Nexus készülékek frissítéseit. Nesze neked Linux szabadság. A többi gyártó meg útközben eldönti. A világ állítólag programozóhiánytól szenved (már 10-12 éve) és mivel egyre több kell és egyre kevesebben helyezkednek el benne, ez csak rosszabb lesz.
Amúgy a Nexus 7-el semmi gond nincs. Megkapta a frissítseit (nekem is van egy 2012-s modell), a Lollipop csak ráadásként jön. (Gondolom azért, hogy ne maradjon szégyenben se a MS-el, de az Apple-el szemben.)
A legjobb, ha kivársz. A tavaszi készülékek már gyárilag jöhetnek Droid 5-el. (Igaz új Sonyt akkora ne remélj, mert még friss az E3, M2, Z3C, bár ki tudja.)
-
wortz
tag
válasz
janeszgol #3281 üzenetére
Nexus 7 után ezt nehéz megszokni.
Szerk: amúgy nem értem, hogy miért nem lehetett megjelentetni az 5.0 megjelenésekor egy fullos hivatalos listát, hogy mi az ami kap, és mi az ami nem kap frissítést. Így most elég bizonytalan a dolog. Mondjuk jön valami új Moto. Ha nem lesz nagy, és ah jó kamerája lesz, akkor inkább azt veszem.
-
wortz
tag
válasz
balzs12 #3274 üzenetére
Na akkor még egyszer.
Illenék szétválasztani két dolgot. Az egyik az, hogy nekem személy szerint nagyon tetszenek az L-ben megjelenő újdonságok (ART, biztonsági fejlesztések, energiatakarékossági funkciók, stb.). Cserébe viszont baromira nem érdekel, hogy nem lehet rootolni, meg hasonlók. Sose csináltam ilyet, nem is akarom gányolni a telót, nem azért veszem, hanem hogy használjam. Ez személyes preferencia, ezen el lehet vitatkozni, hogy kinek szimpi az L, és kinek nem.A másik dolog. Ez egy elvi kérdés. Az M2 Aqua 3 hónapja jelent meg, jelenleg 85 ezer forint körül áron kapható, kvázi egy vadi új modell. Ezért a pénzét, egy Sony-hoz hasonlóan nagy nevű gyártónak illenék legalább egy főverziót frissítésként megadni, mert elvileg ők szokták hangoztatni, hogy "legalább egy éve szoftveres támogatást adnak". Ezt személyesen nekem mondta egy Sony boltos eladó.
Erre most kijön egy vadi új telefon, ami nulla, azaz nulla darab updatet fog megkapni. Az tudjátok, hogy hány hónap szoftveres támogatás? Nulla. Elég egyszerű matek.
Persze lehet mondani, hogy várjam meg a natív Lollipop-os telókat, de azok valószínűleg csak jövőre jönnek, ott is inkább Q1 után várható (tehát mostantól kb fél év), én meg még idén szeretnék telót venni.Nagyjából amúgy az, hogy a Sony csak és kizárólag a Z sorozatra hozza el a frissítést, az kb. azt üzeni "ha nem vagy elég pénzes egy Z-hez, toszunk rád, hiába vetted meg a legújabb telefonunkat."
Ez azért felháborító.Mert az, hogy a tavalyi modellek nem kapják meg az 5.0-t, az egy dolog. Az, hogy az E1-E3 nem kapja meg, még azt is el lehet nézni, mert ruppótlan, belépő modellekről van szó. De az, hogy 100k alatt szóba sem jöhet a terméktámogatás, az tényleg nagyon visszataszító hozzáállás egy majd 100 rugós telefon esetében.
Ennyi erővel már garanciát se adjanak rá, nem igaz?Szóval, hogy kinek mi a véleménye erről, egyéni dolga, de én a magam részéről mélységesen felháborítónak találom. Nem méltó ez a Sonyhoz. Nem csodálom, hogy egyre kevesebben szavaznak nekik bizalmat. Ennyi erővel nyugodtan ki is vonulhatnának a mobil piacról, semmi keresnivalójuk itt ezzel a noname, kínai ratyi hozzáállással.
-
balzs12
tag
Sziasztok!!
Nem voltam fenn mostanába de ami itt történt az szégyen....Ez az update dolog...
Ki az az igen elfuserált (had ne fejezzem be) ember aki azért vesz telefont mert hogy lessz rá frissítés?? Ha nem lesz rá akkor mi van kidobod az ablakon az amúgy hibátlanul működő telefonod vagy mi?? Nem értem... A technika fejlődésével a hülyék száma is emelkedik
Másik dolog ...
A minap a vissza nyíl nem akart rendesen működni ... De csak a kezdőképernyő és az apk "lista"között , kikapcsoltam aztán vissza de semmi ugyan úgy nem ment.. Este kikapcsoltam reggel mikor benyomtam ment ? Mi történhetett !? -
Ronam
addikt
Annyian írjátok, hogy jobb volt a 4.3 a telefonra, hogy kíváncsi lettem. Van esetleg valami leírás, hogyan lehet visszarakni a 4.3-at. Ezt csak független telefonnal lehet megcsinálni, vagy szolgáltatóssal is? Ha jól tudom 4.3 alatt működik a root is, ez igaz a zárt BL-es telefonokra is?
-
törölt tag
válasz
#01993216 #3257 üzenetére
Tudomásul kell venni, hogy a telefon nem számítógép, sem más egyéb...
Fényképezésre a fényképezőgép való, GPS-re a PNA, játékra a konzolok, szerkesztésre meg videózásra a számítógépek. Nem kell csodát várni egy telefontól. A Sony semmivel sem jobb vagy rosszabb, mint a többi. A telefon az elsősorban telefonálásra és üzenetküldésre való. Az okostelefon meg arra, hogy kis mobil változatban hozzáférjünk azokhoz a dolgokhoz, amik elengedhetetlenül fontosak. Ehhez kapunk körülbelül 4-5GB szabad tárhelyet a telefonban, hogy oda telepítsük az alkalmazásainkat, amikkel elérjük a dolgainkat. Nem arra csinálja a gyártó, hogy televágjuk Full HD-s filmekkel, aztán meg nem férnek oda az app-ok.
Kb. 24 alkalmazás van a telefonomon, ebből 4 játék. KitKat-et használok, de még nem szaladtam bele abba a hibába, hogy valami nem működik az SD kártyával.
Ha meg valakinek van ideje egész nap a telefonját nyomkodni, annak arra is van ideje, hogy laptop-ot nyomkodjon helyette. Ott nincs ilyen probléma.Nem hiszem el, hogy normális használat mellett, persze ha valaki arra használja a telefont, amire kitalálta a gyártó, hogy akkor nem elég az a 4-5GB tárhely, SD kártya nélkül is akár. Állítom nekem még legalább 3GB szabad helyem is van ennyi app mellett.
-
törölt tag
válasz
bubus66 #3260 üzenetére
Szerintem nem is fogsz, amíg hivatalosan nem jelenik meg, addig nincs hivatalos leírás sem. Némi kiszivárgott információ alapján csak találgatnak a Kiss Pisták, leírják valami oldalon, vagy blogon, sokan meg elolvassák és rögtön készpénznek veszik.
Például: Még csak most dobták piacra az iPhone 6-ot, az Apple-nél szerintem még tervben sincs iPhone 6s vagy iPhone 7 koncepció, de ha erre rákeresnék a YouTube-on, biztosan találnék olyan videót, ahol bemutatják képekben, hogy majd így fog kinézni.
Na körülbelül ez a véleményem az innen-onnan összeolvasott majd ezt meg azt fogja tudni rendszerekről. Majd ha a Google hivatalos közleményben kiadja, azt fogja tudni, se többet, se kevesebbet.
-
Edi77
őstag
Télleg feloldotta a Google ezt az SD-s korlátozást?
-
törölt tag
Nekem abszolult nincs szükségem az SD kártyára való telepítésre. Hibátlanul működik minden.
-
bubus66
nagyúr
válasz
Badboys #3250 üzenetére
(#3250) Badboys
Az xperia E3-nál is lehet telepíteni az SD kártyára Mert a sony feloldotta, na és akkor mi van, ezért az egyért nem remegnék a 5.0-ért enélkül meg vagyok röhögve, a még vannak felhő tárak. Képzeld el a 2.3.xxx mindegyik tudott telepíteni az SD kártyára..
(#3253) szanitec
+1
-
bubus66
nagyúr
Pontosan ez így van csak arra leszek kíváncsi a a remegők, hogy fognak vonyítana, majd, hogy ez sem megy meg az sem megy az 5.0 alatt.
(#3252) szanitec
Nálunk a kézi rádiók arra voltok, jók, hogy télen nehék legyen a zsebedben mert márt a laktanyától 200 M nem lehet vele beszélni Mikor a MOTOROLA 5 KM hatótávolságot adott meg, hátha ilyen telefonokat csinál mint rádiót akkor nincs mit mondanom.A fecskendőkön lévő, még úgy ahogy elfogadható volt. Utána jöttek ilyn kis japán kütyük azok igen súlyra negyede ható távra (5 KM) duplája, és tudta is.
-
Edi77
őstag
Fontos dolog egy telefon hosszabb távú menedzselése is, de én nem emiatt veszek meg egy telót, hanem amiatt, hogy megfeleljen az igényeimnek, tudja azokat a dolgokat, amikre NEKEM van szükségem és nem a Google-nak vagy a gyártónak. A gyártó van értem, vagy én a gyártóért? Nem fizetek egy olyan rendszerért, ami nekem nem felel meg, de a gyártó rám erőlteti a hülyeségeit, akkor inkább váltok. Jelen esetben én sem bánom, hogy nem lesz 5.0 a telónkra, ezenkívül meg ha a Sony ilyen ívben tesz a vásárlól fejére, ám legyen. Én nem sokat veszítek
-
wortz
tag
válasz
bubus66 #3246 üzenetére
Figyi arról, hogy kinek mi az egyedi preferenciája, lehet vitázni, de az, hogy egy nagy, neves márka, ami a termékeiért prémium felárat kér, és szereti magát prémium gyártónak interpretálni, egy 3 hónapja megjelent, középkategóriás telefonjára egyetlen darab updatet nem ad ki, az szerintem az Android verziójától függetlenül, TÉNYSZERŰEN undorító.
Ezt kb. a noname kínai vackok sem engedik már meg maguknak.
És mondom. Ha a legolcsóbb, belépő telójukat nem supportálják, az talán még meg is bocsájtható, de hogy a középkategóriás zászlóshajójukat, amiből gyanítom az egyik legtöbbet adják el, az gáz.Magyarán a Sony jelenkori filozófiája: "150k alatt le vagy ejtve... nem kapsz semmilyen update-et, menjél haza".
Oké, megyünk!!De most őszintén, szerinted nincs igazam?
-
wortz
tag
válasz
bubus66 #3244 üzenetére
Nézd, kinek mi, de az 5.0 TELE van olyan újításokkal, amik nekem nagyon is hogy tetszenek. Megmondom őszintén engem sem érdekelt volna, ha nincs támogatás 4.2-ről 4.4-re.
De az, hogy kijön az Aqua és 0 azaz NULLA darab frissítést kap, az már arcpirító.És egyébiránt írtam a Sony-nak reggel, jött is válasz, amiben közlik, hogy csak a Z sorozatra lesz 5.0. Mindenki más mehet amerre lát. Ezek után nem tudom, hogy miért csodálkoznak, hogy a kutyának sem kell Sony teló, és hogy keményen veszteségesek.
Engem már az is felháborított, hogy idén a középmezőnyben nem voltak képesek letenni egy 4,5 colnál kisebb telót. Sokáig puffogtam, hogy akkor most egy rohadt tepsit leszek kénytelen venni, de hogy még frissítés se legyen rá. Bocsi, de ezt már nem nyelném be, és mivel nem muszáj, nem is fogom.
Tényleg nagyon szerettem volna egy Sony telót, nekem még mindig kedves a márka, de ezek után azt hiszem, inkább mégsem.
(Esetleg, ha karácsonyra lesz 80k-ba Z1C a hivatalos Sony boltokba. Semmi más nem játszik).
De azért úgy belegondolva, ez borzalom. -
bubus66
nagyúr
Amit írnak az 5.0--nak a korlátozásairól nekem nem hiányzik abszolút.. Ez soha nem fogom meg érteni, hogy miért számít az, hogy kap-e 5.0 vagy sem nekem az a lényeg, hogy működjön, rendesen én még használom (szerintem az egyik legjobban eltalált rendszert), kitalálod melyik rendszer az? Az elavult rendszer még SD-re is tud telepíteni. Ha veszek telefont nem az lesz a szempont, hogy lesz-e rajta 5.0 a magam minden korlátozásával, hanem hogy az az én igényeimnek és szokásaimnak megfeleljen, ami az 5.0-ben nem biztos, hogy meg lesz.
-
wortz
tag
Hát, mint mondtam, haver emiatt vett végül Moto G-t. Szóval ő már döntött.
Ez a teló még nálam is játékban van, de ha nem lesz rá 5.0 akkor nekem sem kell. Z sorozatra meg nem telik, tehát ez esetben biztos, hogy nem Sony-m lesz.
Egyébiránt alapvetően egyetértek veled, de mivel az 5.0 minden idők legnagyobb android frissítése, ezért ezt most elvárnám. Főleg úgy, hogy az azért ultra nonszensz, hogy egy 3 hónapja piacott fogott (sőt pl WestEnd-es Sony boltban nem is kapni még annyira új), egyébiránt nem is ruppótlan (az aqua 85k normálisabb helyeken) telefonra nincs update.
Ha ezt meglépi a Sony, akkor márkahűség ide vagy oda, én is elpártolok tőlük. -
bubus66
nagyúr
válasz
Jumbozorz #3239 üzenetére
A 2. képen alul van kettő rózsain alkalmazás ez a kettő tiltható a többi az mind törölhető, és a FB alkalmazás is törölhető (hála a jó istennek) meg a navigon is törölhet, a képen csak a letiltottak vannak.
etc/ customization/ application mappába találhatok ha kell onnan vissza állíthatok a Navigon és társai..
-
törölt tag
válasz
Jumbozorz #3233 üzenetére
Minden olyan alkalmazás, ami nem kell semmire, vagy nem használod. Igazán egyik sem függ a másiktól, ha meg mégis, akkor azt észre veszed, mert nem indul el.
Ami úgy hirtelen eszembe jutott, az a Google Maps, az egyben van a Helyi információkkal és a Navigációval, de a legtöbb app egyedülálló, nyugodtan törölhető.
Ha nem vagy biztos a dolgodban, én azt szoktam csinálni új telefonnál vagy szoftvernél, hogy létrehozok egy Backup mappát az SD kártyámon és a Root Explorer-el oda húzom ki az app-okat, amik nem kellenek, nem törlöm őket. Aztán ha valamelyik, amelyiket meghagytam, hisztizik, hogy kell neki valami más is, akkor az SD-ről egyszerűen visszamásolom, hogy ott legyen.
Pár ilyen telepítés után már tudom mik a feleslegesek és nem mentegetem ki őket, hanem törlöm.
-
Edi77
őstag
Csak egy rendszerfrissítés miatt ne alapozz egy telefonra. Nem biztos, hogy mindig a legújabb a legjobb. M2 alapból 4.3-mal jött ki, kiadták a 44-et rá, de sokunk szinte azonnal "menekült" vissza a 4.3-ra.
Bubus:remélem, én is visszarakhatom nemsokára és ezzel szórakozhatok
-
wortz
tag
Hétvégén voltunk telót venni haverommal, ez az M2 is nagy esélyes volt, de végül nem ez lett, mert az eladó azt mondta, hogy nem lesz rá 5.0 frissítés. Ez szerintetek lehetséges?? Pár hónapos telefonról beszélünk, az Aqua verzió még 3 hónapos sincs.
-
bubus66
nagyúr
válasz
#01993216 #3228 üzenetére
Volt, hogy egyszerre 4 kis ablak ugrott fel az Alkalmazás megáll meg error meg had nem mondjam miket csinált.
Pedig már kezdtem örülni, hogy milyen F@sza lesz, kitakarítottam, a TB-vel és erre tessék jól megszívat, most megint állogathatom a 4.4.2. na mindegy megvárjuk az 1 klikesset..
-
bubus66
nagyúr
Na akkor mokolos ROOT (nem hagyott kis ördög nyugodni) megcsináltam, Kb 17,5 percet volt fent mikor az alkalmazások elkezdtek ki lépkedni, lefagyott csak a reset segített. Hát hamar vissza került a gyári 4.4.2. Érdekes azóta, azok az alkalmazások melyikek, szórakoztak most teszik a dolgukat mindenféle hiba jelentés nélkül. Ezért ajánlott a Factory Reset..
-
bubus66
nagyúr
válasz
Joezyka #3223 üzenetére
a Wifi-vel való frissítés is a felugróablakban van akkor arra nyomjál rá és ott kell lennie annak ami nekem a felugró ablakban van. "Frissítés csak Wifi-n keresztül" ide tapi és ott ki lehet kapcsolni..
(4.3-ba még nincs benne a képernyőmentés
Már hogyne lenne a Na figyel csak képen ez ugyan ugy meg van a 4.3-on is mint a 4.4.2-ön..
-
törölt tag
válasz
komistvan #3219 üzenetére
A FB alkalmazás rejtélyes okból nem lett magyar, a webes felülete viszont igen, pedig tök ugyanaz, leszámítva ugye a böngésző címsorát. Jól mondják itt a kedves fórumtársak, maga az alkalmazás borzasztóan lassú, rengeteg benne a bug, arról már nem is beszélve, hogy rengeteg memóriát szeret enni. Ha jól emlékszem olyan 50MB körül. Érdemesebb a webes felületet használni.
-
bubus66
nagyúr
válasz
komistvan #3212 üzenetére
Az FB appot nem csak az m2 nem kedveli hanem egyik androidos sem, nekem is az a legelső ami megy a szemétbe az összes társával együtt.
Hát kifejezetten bosszantó főleg facebooknál durván csinálja. Csak kiváncsi voltam van e erre valami megoldás.
Igen van rá meg oldás szemétbe a FB alakalmzás és böngészőn keresztül kell használni..
-
halfshell
csendes tag
Sziasztok!
(Bár van külön M2 Aqua topic, de azért ide is bemásolom, hiszen gyakorlatilag ugyanaz a készülék.)
Majdnem egy hete én is beszereztem egyet M2 Aqua-t V-tól. Egy kivételtől eltekintve meg vagyok elégedve a vele. Ez az egy dolog viszont a készülék alapfunkcióját érinti, tehát elég meghatározó.
A TomBond által is említett hívás hangminőségről van szó. Azon belül is leginkább a másik fél irányába menő hang minőségéről. Szinte mindenki panaszkodik rá. Nagyon halk, tompa a hang illetve van egy kicsi, de érezhető alap sercegés is a vonalban. Szórakozgattam a beállításokkal is, de egyikkel sem javul igazán.
Nemzetközi fórumokon csak a sima M2-nél észlelt hasonló problémára találtam megoldást: állítólag a KitKat frissítéssel van a gond, JB-re visszatérve eltűnik. Az Aqua viszont ugye eleve KitKat-tel érkezik... Szervizbe meg hiába vinném, ha valóban szoftveres a probléma.
Ha valakinek van ötlete, szívesen fogadom.
-
komistvan
tag
Üdv. Olyan kérdésem lenne hogy hátha valaki találkozott már olyannal hogy sokszor görgetésnél úgy érzékeli a kijelző mintha rányomnék valamire. Nagyon bosszantó. 2db m2-es van a családban és mindkettő produkálja. 4.4.2 kitkat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- One mobilszolgáltatások
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hobby elektronika
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen autót vegyek?
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- IPhone 13 mini 128GB gyári független ÚJ akku 12 hónap jótállás
- 3 hónapos iPhone 16 Pro 128GB Natural Titan+ tokok+Spigen üveg+Airpods Pro 2
- Samsung Galaxy S21 Plus 8/128GB 100% hibátlan!
- Red Magic 10 Pro 16GB/512GB - 3 ÉV GARANCIA - MAKULÁTLAN!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged