- Programozás topic
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lehet, hogy én vagyok túl öreg, de amikor csörgött a nagy piros tárcsázós telefon, amin nem volt kijelző, én egyszerűen felvettem, pedig nem tudtam ki hív. Meg sem fordult a fejemben (és persze senkiében sem), hogy ne vegyem fel, csak azért, mert nem tudom ki az.
Most sem teszek másként.
Legtöbbször vonalas szám.
Néha persze hívnak telemarketingesek is. Ez kb. 5 másodperc. Csak határozottnak kell lenni, és bármit mond, csak ennyit kell tenni (akár a szavába vágva, vagy egyszerre beszélve): köszönöm szépen, nem érdekel, többet ne hívjon. És leteszed. Ennyi.
Eddig nem ért maradandó károsodás, szóval ki lehet bírni... -
M3Ny3'T
senior tag
Vagy a pártok kampányautomatái. Na azok nagyon fel tudják b*szni az idegeimet.
Ebből az egy szempontból örülök ennek az oldalnak, még egyszer ez előfordul, megmondhatom a szolgáltatónak, hogy na akkor ezt tessék szíves letiltani mert a tököm tele velük.
Ezt a példát leszámítva jogilag tényleg megkérdőjelezhető...(#9) localhost: Te aztán tudsz érvelni... Köszönjük Emese!
-
Én a rejtett számosokat fel sem veszem sosem...
-
moli.hu
őstag
jol gondolom, hogy itt egyszeruen arrol van szo, hogy a user atiranyitja a bejovo visszautasitott hivasait a ceg szamara a szolgaltato kozpontjaban, a ceg pedig szerzodeses partnerkent megkap minden ANI-t?
mas kerdes, hogy o arra hasznalja, hogy kitelefonal a userhez majd osszekapcsolja ket vonalat..mert ez esetben ezt a szolgaltatast lehetetlen megszuntetni, a partnereknek szukseguk van az ANI-kra.
-
bambano
titán
válasz
Drenadar #142 üzenetére
ha üzleti ajánlattal keresnek meg, az egyértelműen tiltott. tehát ha ilyen miatt beperled, és tudod bizonyítani, akkor simán nyersz.
ha én "bármi" miatt felhívlak, az nem ugyanaz a kategória a törvény előtt, mint az "üzleti ajánlatom van". másrészt meg az üzleti ajánlat fogalmilag értelmetlen, ha nem tudod, hogy ki a hívó. mert mit csinálsz, ha a hívó azonosítatlan/azonosíthatatlan, de téged érdekel az ajánlat? tehát ha engem megkeres mondjuk a vaskerék bank, hogy üzleti ajánlatuk van, akkor a banknak meg a büntiről a számla.
-
nihill
őstag
Az én telefonomon a rejtett szám bele van téve az elutasítási listába.
Aki akar az így is megtalál, aki meg nem az nem is hiányzik. -
Drenadar
veterán
Az még nem zaklatás ha valakit felhívnak. egyszer kétszer...
Ha teszem azt bármi miatt felhívsz, hiába jelenthetlek fel, hiába titkos a számom, még nem fogok semmilyen pert nyerni. De ha mégis akkor mostantól mindegy ki hív, feljelentem zaklatásért!
gondolom ha ébresztőt kérek, az nem játszik, igaz?
de hogy értelmes hsz legyen: volt már ismerős akit zaklattak, de mivel nem saját telefonról ment a dolog sose kapták el az illetőt. pedig nem kellett volna nagyon megerőltetnie magát a hivatalos szervnek...
-
ddekany
veterán
válasz
dajkopali #107 üzenetére
"első tippre vagy Nepálban vagy Kenyában van bejegyezve a cég"
Hogy bizonyosan valami átverés van a dologban. Eleve spamben hirdették magukat... Ti meg tovább hirdetitek őket...
Az külön vicces, hogy pl. a kéretlen reklámhívásoktól (telemarketing) való védekezést említik, miközben ők maguk annak az e-mailes megfelelőjével hirdetik a szolgáltatásukat (spam).
-
Drenadar
veterán
válasz
#64791808 #136 üzenetére
Azzal egyetértek amit mondasz viszont ebben localhostnak adok igazat, van amikor nem a hívón múlik van-e számkijelzés avagy sem.
Én csak igyekszem minél kevesebb helyen megadni a telefonszámom. Eddig bevált.
Ha nagyon tolakodó a marketinges:
Ha nem mersz közbeszólni hallgass kicsit. Idegesíti őket, ha nem reagálsz semmire. Ha esetleg hangot is adsz annak, hogy nem figyelsz rá, akkor még inkább. És mikor kérdez akkor ő csendben van, nah olyankor gyorsan rövidre lehet zárni (ha addig nem sikerült)de biztos vagyok benne, hogy megoldod mindig
(#137) infectedmann: dehogy jelentenéd fel zaklatásért. Amúgy a zaklatást a törvény tiltja és bünteti, a rágalmazást szintúgy. Szóval még mindig fenntartod az állításod? Oké. akkor nézzük azt, hogy mikor felveszed a telefont bemutatkozik. XY a nemzeti pénznyelőtől. vagyis: minek neked szám, mikor megvan az illető neve és a cég akit képvisel? gyorsan tedd le, és fuss a helyi kerületi bírósághoz és...
-
bambano
titán
válasz
infectedmann #137 üzenetére
milyen az a tök ismeretlen rejtett szám?
-
infectedmann
őstag
Engem nagyon zavar mikor tök ismeretlen rejtett számról felhív, hogy ilyen meg olyan ajánlata lenne... szívesen bepanaszolnám az összes ilyet zaklatásért, de sajna mivel nincs bőr a pofájukon kijelezni a számukat, azért nem tudok mit tenni. Ezért is fut a telefonomon egy blacklist alkalmazás. Aki akar valamit, az vállalja fel magát. Aki meg sunyi módon akar felkeresni arra nem vagyok kíváncsi.
-
törölt tag
válasz
Drenadar #134 üzenetére
Azt semmiképp nem hinném, hogy hazudsz, fel sem merült bennem.
Nekem 1997 óta ugyanaz a telefonszámom, tehát mondhatjuk, hogy nem cserélgetem. Viszont átlag napi két marketinges hív, nem egy a szerződéskötés miatt (!), olyan cégtől, akivel soha nem beszéltem.
Alapból nehezemre esik bunkónak lenni, ösztönös, hogy ha a másik ember beszél, én nem szólok közbe, és ezt aljasul ki is használják. Ugyanis mikor megszólalnék, ő folytatja tovább, úgyhogy 10 esetből 9-szer csak az segít, hogy fekete listára teszem a számot.
A fenyegetés egyáltalán nem gyakori, az elmúlt 15 évben kétszer fordult elő, de az pont kettővel több a kelleténél. Ezen kívül a kijelzett hívószám valamilyen szinten önmagunk vállalása. A rejtett számról hívás olyan, mintha úgy írnál e-mailt, hogy buherálod a headerben a feladót.
-
jerry311
nagyúr
Bizony am be lehet allitani.
VOIP teszteles kozben siman kinetek hivasaink a 9 999 999 tesztszamrol es a hivott felnel ki is jelezte.
Call routing egyiranyu dolog, szoval csak az a lenyeg, hogy A szamtol B-ig legyen route. Utana visszafele ugyanazt hasznalja.
Persze ha kesobb B vissza akarja hivni A-t es nem tudja, akkor ott valami nem jo.Tipikus pelda, amikor Pistike fel tudja hivni Mariskat Uzbegisztanban, de visszafele nem megy. Kit zaklatnak? A magyar telefontarsasagot, ami a bejovo hivas routingjabol nem lat semmit, meg csak azt sem, hogy lett volna egy hivas ami nem erkezett meg. Tessek azt a szolgaltatot hivni, amelyikbol nem megy a hivas. Ok tudnak trace-t futtatni es megmondani, hol akad el. az ilehet hogy a ketto kozt Torokorszagban...
-
Drenadar
veterán
válasz
#64791808 #133 üzenetére
akkor én egy másik országban élek. persze nem váltogatom a telefonszámom és nem nagyon keresnek marketingesek. Volt pár(azaz 2db) téves számom a telefonszám előző tulaját keresték, de ennyi. Persze lehet álmodom, meg lehet hazudok
és eddigi tapasztalatok alapján előző szám miegymás ha egy cégtől visszavonod az engedélyed nem hívhat fel többet. persze vannak kiskapuk. és mivel voltam a vonal másik oldalán pontosan tudom mik azok amikkel a marketingeseket gyorsan rövid(zárlatra/)re lehet zárni.
nem tudom milyen körökben utazol, hogy fenyegetéseket kapsz a telefonodra nekem szerencsére ilyenre példa nem volt ezért bocsi hogy ez eszembe sem jutott és hogy nem tudom átérezni!
de tudom, szerinted hazudok
mindenkinek saját véleménye lehet és van is, és azt a hasonlatot nem írom most le....
-
törölt tag
válasz
Drenadar #125 üzenetére
1., Te komolyan azt gondolod, hogy csak azok hívnak fel, akiknek konkrétan hozzájárulást adtál? Te melyik országban élsz?
2., semeddig sem tart udvariasan elköszönni egy telemarketingestől. -> ismét megkérdem, te melyik országban élsz? Mert én még nem találkoztam olyan telesales-es emberkével, aki a köszönöm, de nem-et értette volna.
3., attól hogy kijelez egy számot : +3612345678 attól még nem fogják tudni az emberek hogy ki keresi őket, csak hogy jé kiír egy számot
Ez egyrészt így nem igaz, sokat elárul már a szám is, ha mondjuk 0666-tal hívnak, akkor elcsodálkozom, mert kit ismerhetek Békésből, és mért keres engem? Másrészt van ennél fontosabb: a hívás visszakereshető. Ha engem +3612345678 felhív és megfenyeget, akkor tudom, ki volt az. Ha nem ír ki számot, akkor mehetek rendőrségre, nyomozás, a bizonyítás vagy megáll, vagy nem, az alapján vagy kikérik a számot, vagy nem.
-
dabadab
titán
Nem olyan bonyolult: vannak olyanok, akik mindenkeppen megkapjak a caller ID: rendorseg, mentok es (legalabbis az USA-ban, de a jelek szerint nalunk is) az ingyenes szamok uzemeltetoi.
Eddig egyszeru.
Aztan van egy masik feature, a hivasatiranyitas, abbol is a felteteles: beallitod, hogy azokat a hivasokat, amiket nem veszel fel vagy kinyomsz, ne a hangpostara kuldje at, hanem a TrapCall ingyenesen hivhato szamara. Innen kezdve a TrapCallnak megvan a hivo szama, a hivast visszairanyitja neked (nem irjak, hogy hogy, de valoszinuleg egy call transfert csinalnak) es (ha jol ertettem) hivoszamkent belerakjak a titkos hivo szamat (ugy remlik, hogy a telefonkozpontoknal a kimeno hivas szamat be lehet allitani). -
Drenadar
veterán
válasz
jerry311 #128 üzenetére
ez nem a sikoly 86 ahol ha megszólal a telefonod valszeg meghalsz!
jah és nem bízom senkiben. Miért kellene bíznom egy kijelzett számban? hogy aztán én hívogassam, hogy hé volt egy hívásom innen? Persze bosszantó ha volt egy nem fogadott hívásom és az van ott hogy rejtett szám, de jobban belegondolva mindegy. ha akar valamit majd felhív.
de lehet neked jóleső melegség önti el szívedet ha egy bank számát látod a telefonodon és tudod is hogy az melyik banké és boldogan nyomsz a felvevő gomb után.
-
jerry311
nagyúr
Ahogy nezem nem bonyolult.
Azt hasznalja ki, hogy az ingyenes szamok hivasanal torvenyileg kotelezo elkuldeni a szamot es hogy hivasatiranyitasnal a hivo fel szama valtozatlanul ott marad.
Tehat a rejtett szamrol erkezo hivast atiranyitja az ingyenes szamra, ahol mar megjelenik a hivo szama, es ezt utana a TrapCall mar szamkijelzessel egyutt ujra atiranyitja vissza az eredeti B szamra. -
Lenry
félisten
picit utána nézelődtem
itt egy hasonló szolgáltatás az USA-ból, és itt a működésének magyarázata, bár ezt még próbálom megérteni
-
Drenadar
veterán
én inkább megkérem a marketingest, hogy az adatkezelési nyilatkozatomat törölje, és inkább figyelek, kinek adok ilyen jellegű hozzájárulást.
túl sok hivatalos szerv és kevésbé hivatalos izé az ami anonymusként jár el.
Túl sok hálózatban van eleve letiltva a vezetékes szám küldése (pl egyes inviteles körzetek)
illetve semeddig sem tart udvariasan elköszönni egy telemarketingestől. (igen én is csináltam, és attól, hogy tudod hogy melyik vállalat hív még nem tudod mi ügyben. általánosítani lehet, de nem mindenki jó gondolatolvasó).
utólag: attól hogy kijelez egy számot : +3612345678 attól még nem fogják tudni az emberek hogy ki keresi őket, csak hogy jé kiír egy számot. technikailag megoldható olyan szám kiíratása, amit fel se lehet hívni.
utolsó+1 : többször előfordult velem, hogy nem volt beállítva a hívószám rejtése és mégis úgy vették fel nekem a telefont : " jah te vagy az, nem jelezte ki a számod.... "
-
törölt tag
Lehet, hogy elvi kérdés, de marhaság. Például iPontól rendszeresen rejtett számmal hívnak a rendelésemmel kapcsolatban, akkor ne fogadjam, mi?
Egyébként ahogy a kolléga is írta, itthon nem kerül pénzedbe az üzenetrögzítő. A marketingesek meg általában kijelzett pesti számmal vagy mobillal hívnak, ők meg egy gombnyomással mennek a blacklistre.
-
jerry311
nagyúr
válasz
regvoltrossz #122 üzenetére
Nincs.
De hidd el lenne weblap, ahonnan letolthetned az ilyen szamok listajat.
Illetve magambol kiindulve en egy nevjegy ala gyujtogetem ezeket a marketinges szamokat, ha netan megis kiirna a telefon.
Az elsonel meg felveszem, a masodiknal mar nevkent csak a "Telemarketing" szo jelenik meg. Nyugodt szivvel nemitom a telefont vagy utasitom el a hivast, tudvan, hogy nem maradok le eletem uzleterol vagy anyam temeteserol. -
regvoltrossz
aktív tag
Olvasgatva itt a hozzászólásokat azt még megértem, hogy a rejtett számról hívók tapasztalat alapján általában marketingesek, na de mitől lenne jobb ha most egyszerre az összes nyilvános számról kezdene hívogatni? Akkor aztán tényleg nem tudná az ember, hogy most ki hívta csak miután felvette. A telefon memóriájába ugyanis nincs elmentve az összes hivatal, szerelő, vizóraleolvasó stb. telefonszáma.
-
Lenry
félisten
válasz
dajkopali #107 üzenetére
tehát akkor lehetséges, hogy úgy működik, hogy keresztül irányítják valami Isten háta mögötti banánköztársaságon a hívást, és valami nemzetközi akármi miatt ilyenkor minden esetben felfedésre kerül a szám, ezt küldi tovább a Seboo
ezt megerősíti a Telekom levele is:
"Ez azonban nem jelenti 100%-os biztonsággal, hogy ez a beállítás érvényre is jut, mert ez függ azoktól az – akár külföldi – hálózatoktól és berendezésektől, amelyeken a hívás áthalad." -
Hiftu
senior tag
Utálom, ha nincsen hívószámkijelzés a hívótól.
De már meguntam és beállítottam, hogy alapból dobja el az összes olyan hívást foglalt jelzéssel, ahol nincs hívószám.
Eddig mindig csak idióta marketingesek hívtak így. -
törölt tag
vezetekes idokben kulon szolgaltatas volt erre. tehat tudtad override-olni (igy szepen magyarul) a beallitott hivoszam-elrejtest. de ahhoz a szolgaltatonal kellett ra elofizetni. a mostani esetre en is inkabb azt gondolnam elozetes vizsgalodas nelkul h vmi lyuk a szabvanyon, amit kihasznalnak.
szerk:
Tomcat
en is ezt csinalom. nalam is mukodik. -
törölt tag
Rejtett számra: Advanced Call Manager
A rejtett számról érkező hívás esetén nem csöng ki a hívás, de üzenetrögzítőn hagyhat üzenetet. Ha valaki elveszi tőlem a lehetőséget, hogy eldöntsem a szám alapján, hogy fogadom-e a hívást, akkor ő elveszti a lehetőségét arra, hogy élőben beszéljen velem.
-
Tomcat
őstag
Én eleve fel sem veszem a rejtett számon hívókat. Tőlem aztán egész álló napig is elcsöröghet a telefon fütyülök rá. Ha valaki nem adja meg azt a minimális tiszteletet hogy kiíratja a számát akkor nem érdemli meg tőlem azt hogy beszéljek vele.
Évek óta ez a rendszerem és érdekes módon egyre csak csökken az ilyen jellegű egyébként sikertelen bejövő hívások száma. -
bambano
titán
válasz
Lalikiraly #96 üzenetére
ok, lecseréled a telefonszámot. és azzal mi lesz, amit kapsz? jó eséllyel (személyes tapasztalat is) használt számot kapsz, ömleni fog rá a reklám.
(#98) flash-: ismereteim szerint te mindig elküldöd.
(#99) jerry311: ok, ez elfogadható
-
Iomega
addikt
Ez elég érdekes.
-
dajkopali
addikt
válasz
Lalikiraly #103 üzenetére
töredékinformációim alapján azt látom, hogy vmféle szabványhiba, illetve a nemzetközi kapcsolatokban fellépő hiátus teszi lehetővé a felfedést
pl. megnéztem, hogy a seboo mögött milyen cég állhat: első tippre vagy Nepálban vagy Kenyában van bejegyezve a cég, ami sokat elárulhat... -
PHM
addikt
válasz
Lalikiraly #101 üzenetére
*31#hívószám, ha azt akarod, hogy látszódjon a számod.
#31#hívószám, ha rejteni akarod a számod. -
mpierre
veterán
Az hogy a rejtett szám kideríthető, azért érdekes. A hálózat valahogy azonosít. Valahova számlázni kell azt a hívást. És itt válik érdekessé a dolog, mert elméletben a szolgáltató, már úgy küldi tovább a hívást, hogy nincs kijelezhető szám. Vagy legalább is így kéne múkodnie... Csak arra tudok gondolni, hogy a szolgáltató csak egy kódot dob a szám elé. Pl.: #xx. Ebben az esetben pedig akár egy telefonra telepített szoftver - ha tudja a megfelelő kódsorozatot - megmondja a hívófél számát.
Akkor a telefonszám az személyes adat-e? Céges mobil..., tegnap vettem feltöltőst, a telefon miatt, de van hozzá ez a szám, eladó..., régi, nem használt sim kártya eladó... Pár példa.
Ellenben hozzá kell tennem, hogy sajnos az ismeretlen számos hívások jelentős része valamilyen marketinges megoldás (eddig ezzel találkoztam). Vegyek ezt, fektessek be oda, adakozzak. Ez ellen lehet úgy védekezni, hogy nem veszem fel. Ez egy szűrés.
Csak egy pillanatra visszakanyarodva a NP-s telefonközpontos dologhoz. Margitka felhív és bemutatkozik. Pl: Ismeretlen Margitka vagyok. A kijelzett szám pedig a 999-0000, ami egy telefonközpont. És ez a központ is rendelkezik egy olyan opcióval, hogy kérem várjon a kezelőre... Miért is nem hívható vissza?
-
válasz
dajkopali #102 üzenetére
Annó én kérdeztem ebben a témában a Vodafonet, és azzal takaróztak először, hogy technikailak nem lehetséges az, hogy automatikusan letiltsák a szám nélküli hívókat a telefonodra.. Aztán később csak annyit mondtak hogy nem lehetséges. Tehát inkább nem akarják. Ennyit róla.
-
Új hozzászólás Aktív témák
it Egy szolgáltatás azt ígéri a telefontulajdonosoknak, hogy borsos díjért felfedi számukra azokat a számokat is, melyeknél a tulajdonos az elrejtést kéri. Szerintünk ez jogszerűtlen eljárás.
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ RX 9070 300e/9070XT 340e/4070Ti S 405e/5060Ti 210e/5070 280e/5070Ti 400e/5080 540e
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest