Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
TeeJay
félisten
én 10literes cserépbe tettem és úgy megindultak mint a huzat
a sárga morugán már van egy 8-10centis paprika ami még zöld
a piroson meg van vag 25kis virág amiből gondolom mindből paprika lesz
na legalább lesz kóstolóm meg jövőre magomfura hogy eddig csak voltak mint a befőtt utána meg úgy beindult hogy abba se hagyja a növekedést és a piros morugára már keresztet vetettem most meg nagyobb mint a sárga és tele van virággal
hetente 2x tolok neki tápoldatos vizet és 2naponta amúgy is kapna innivalót hogy ne kókadjon a panel erkélyen
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
mephi666
nagyúr
nekem ezek a "csináld magad" receptek nem jöttek be anno szabadban a legbiztosabb valami bevált cucc: pl mospilan... próbálkoztam én is panelban mindennel: főztem ki fokhagymát is, annak a levével is permeteztem... szerintem az egész megyét elkerülték akkor a vámpírok, olyan szag volt a lakásban, a levéltetvek viszont híztak ezerrel (az ilyen olajos alapú "biocuccok" szintén semmit nem értek, de legalább jó drágák voltak és tiszta dzsuva lett tőlük minden)
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
csucsu21
aktív tag
-
Exian
addikt
válasz mephi666 #5256 üzenetére
Egyelőre hatásos, nem terjedtek tovább, és amik a levelek alján voltak "kolóniák", azok úgy néznek ki, mintha kiszáradtak volna, vagy én nem is tudom, furcsa állapotban vannak Megfogtam egy nagyobb tetűt és élettelen volt.
Viszont eléggé megsínylették a növények a dolgot, eleve ilyen totál csillogós, ragacsos lett minden levél (gondolom a cukortól) és néhány levelet le is dobáltak. De mondjuk ha ez megoldotta a dolgot, akkor nem bánom, legalább teljesen vegyszermentes volt a művelet, de mondjuk még simán visszajöhetnek a tetvek, ha netán most sikerült is megfékezni őket.
Mindegy, meglátjuk majd, legközelebb viszont Mospilan lesz, ha nem jön be ez most...
-
Exian
addikt
Hát, az volt írva Viszont úgy tűnik, megfékezte a dolgot tényleg.
Viszont a szabadföldieknél majdnem sírtam tegnap este Kimentem, hogy körülnézzek, hát utolsó pillanatban. Azt hiszem naponta kell locsolnom. Nagyon lekókadtak szegények, nem is tudom, hogy helyrejönnek e. De egyszerűen nem tudtam kimenni tegnap előtt. Előtte 2 nappal locsoltam. Nagy gond az esőhiány
-
dugynok
senior tag
-
Digitalpimp
senior tag
Ilyen melegben, ha nem tudsz minden nap menni, akkor legalább 40-50mm/m2-rel kell számolni az öntözésre, főleg, ha talajtakarásod sincs. Ha tudsz, akár egy falevél vagy szalmatakarást érdemes lenne csinálnod.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
Exian
addikt
válasz Digitalpimp #5265 üzenetére
Van 2 zsák ILYENEM.
Jó ez ilyen célra? Még nem szórtam le sehová, de ha jó erre, akkor szétszórom a palánták köré.
Hát igen, most már látom, hogy - ha életben maradnak! a paprikák, akkor - naponta minimum egyszer kell öntöznöm. Csak kicsit nehéz mutatvány ez, mert nincs víz kint... sajnos még nem működik a kutam, úgyhogy ballonokban hordom, de az nagyon macera.
Hm, a leírás szerint pont jó erre, hát akkor szétszórom, valóban talán nedvesebben tartja a földet, főleg egy jó kiadós eső után, nem szárítja a nap ki rögtön!
Hogy ez eddig miért nem jutott eszembe... már több hónappal ezelőtt vettem, ott van kint a kertben.
Ma szét is szórom, úgy is mondanak esőt a napokban.
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Érdekes és alapos cikket találtam a keresztbeporzásról és a hibridizálásról: http://gyulaicsili.blog.hu/2015/02/09/mendel_chilije
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Digitalpimp
senior tag
Szórd nyugodtan, tökéletes. Az nem semmi, hogy hordod ki a vizet, így nem egyszerű a locsolást megoldanod.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
tocsek18
senior tag
újabb jégeső Kecskemét
-
mephi666
nagyúr
válasz tocsek18 #5269 üzenetére
hol? széchenyivárosban csak felhősödés volt, már vártam, hogy legyen egy zuhé, de semmi nem lett belőle 30 fok a panelban
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
sisu2
aktív tag
válasz CPT.Pirk #5267 üzenetére
Ezt olvastam én is nagyon jó írás .
Ilyen [Marha erős] szószt kóstolt már valaki elég sok van benne lehet nem is olyan erős de szerintem veszek csak nem tudom melyiket.
[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
válasz tocsek18 #5272 üzenetére
ja, az a város túlsó fele... volt már ilyen, hogy melóhelyen az alsó pályaudvar környékén szakadt, hazafelé a katonánál meg már sütött a nap
nem a legjobb kép, de a blumen-e birds eye chilinek tűnő magról már szépen teremnek a palánták... belefőztem pár szemet tegnap a disznópörköltbe, 1 szem szét is ment, aztán megadta a szaft alap erejét... ami meg egészben maradt, abból 1 tányérba bőven elég volt 1 szem és még nem is pirosodik, már sötétzöld állapotban elég jó
-
Digitalpimp
senior tag
válasz mephi666 #5273 üzenetére
Szép. Ezek az apró paprikák fűszerezésre nagyon jók. Nekem van Kakasfarok, az is hasonlóan jó. Éretten felfűzve könnyen szárad, utána őrölten vagy tördelve jól használható.
Alakul a Jolokia:[ Szerkesztve ]
-
Exian
addikt
válasz Digitalpimp #5268 üzenetére
-
csucsu21
aktív tag
válasz kovaszoskeny #5275 üzenetére
Hát elvileg a harmadik képen az az Carolinának ültettem remélem az is lesz .
Az élet olyan, mint a motor be kell rúgni másként nem megy !!!
-
Exian
addikt
válasz csucsu21 #5277 üzenetére
Az kizárt, hogy az lesz. Hol vannak a farkincájuk? Meg olyan "túl szépek" ezek a termések, a reaper az meg egy ronda szörny
Attól még persze biztos valami vadállat lesz, de tuti, hogy átporzódott.
A reaper az zölden is már ilyen, meg ilyen.
Mindenesetre többre mentél, mint én, nekem még csak nem is virágzik a reaperem Virágzott, aztán ledobálta mindet egytől egyig. Még a másodvirágzásban bízok, most kezd megindulni. Sajnos a tetőinvázió is betett neki.
[ Szerkesztve ]
-
csucsu21
aktív tag
Igen ebben igazad van sajna tavaly csak 2 darab termett reaperből utána hasonlóan jártam mint te le dobta az összes virágot utána meg elszáradt az egész.
De ez valóbban nem úgy néz ki mint a Carolina na de majd lesz valami belőle.
Pedig ugyan onnan rendeltem a magokat ahonnan tavaly.[ Szerkesztve ]
Az élet olyan, mint a motor be kell rúgni másként nem megy !!!
-
Digitalpimp
senior tag
Szerintem nem gond, így már nem fog tudni olyan könnyen kipárologni, meg a dudvák se bújnak ki.
-
Exian
addikt
Semmit, egyszerűen kezdi kinőni a cserepet, nem kell foglalkozni vele. Ültesd át, a gyökereket meg kicsit tépázd meg, szóval a végükből vágjál vissza. De azért maradjon rendesen a gyökérzetből, meg az eredeti földből is maradjon a gyökereken szépen! Ne pucold le az egészet, mert azt megsínyli, vagy akár tönkre is mehet a palánta.
-
Digitalpimp
senior tag
Határeset, elfogadjuk! Előfordulhat, hogy összekeverik, vagy elcímkézik. Én eddig csak Kínából kaptam olyat, ami köszönő viszonyban sem volt a rendelt maggal. Viszont érdekes, hogy náluk a gyári fémzacskós mag is lutris. Ha Ebay, akkor csak Premier Seeds. Viszont ha szeretnél Narancs Habi magot, küldök én neked szívesen. Ez volt az első durvább fajtám amit vettem, azóta minden évben van belőle.
[ Szerkesztve ]
-
Exian
addikt
válasz Digitalpimp #5284 üzenetére
Hm, hát jó fajta narihabi (hehhehe) jól jönne, mert ezzel nagyon megszívtam, amit tavaly rendeltem (nem volt persze nagy veszteség, 200 ft volt a 100db mag és ami lett belőle, az finom volt, caak éppen narihabihoz nem volt köze).
Cserébe tudok küldeni ezt-azt, ha érdekel valami a jelenlegi maggyűjteményemből:
Az ominózus narancs habanero, amiből frankó hegyes erős lett, az a balról a második oszlop, fentről a második zacsi ebay, Kína...
[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
na úgy néz ki a Blumen magot többet se veszek...
a Yellow Morugaként árult magból ilyen alakú termés nő ami meg szerintem sima sárga étkezési paprika lesz
de persze majd ha megérett megkóstolom
az biztos hogy nem ronda mint a Moruga és Carolina Reaper és nagyon vastag száron lóg ami szintén nem ezekre a chilikre jellemző ha jól emlékszemna meg a vége sem skorpió alakú és rusnya
ajjj ajjj
talán a Red Moruga magból az fog kikelni de azok még virágban vannak csak és még nem jött belőle termés
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Dilikutya
félisten
36 elvetett magból kikelt, majd kipusztult 2 jalapeno, meg 1 másik, talán a pici édes. Elvetettem a maradék édeset és jalapenot májusban, hogy majd szobában nevelem ősszel/télen, ki se keltek. Jövőre veszek palántát, ha a piacon idén nem lesz még chili, az Auchanban is volt piros/sárga/csoki habanero, jalapeno. Erősebb nem, de abból úgyis csak pár db kéne kóstolni frissen, őrleményt kibírom, ha veszek.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
TeeJay
félisten
válasz dugynok #5290 üzenetére
és azok tuti Red Moruga magok?
szóval nem valami gyenge eresztés?a mostanival megszívtam igaz még a Red Morugán nem látom hogy az lesz-e ami
mert még termést nem hozott viszont ez a Yellow Moruga gyalázatos ha sima fehér paprika lesz rajta
jövőre inkább csak 10magot rendelek de azok tuti faszántos Red Morugák legyenek esetleg ReaperMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
looser
addikt
Nem tudjátok, mik azok az apró, repkedő, muslicánál nagyobb izék, amelyek a virágföldön élnek? Nem tudom, másnál van-e, nálam öntözéskor sok felröppen. Remélem hosszú távon nem fog gondot okozni.
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
kovaszoskeny
aktív tag
És DE!!! írtsd kiszíívják a tápanyagot a paprika növényből ..ergó megölik
[ Szerkesztve ]
Abe due dembella
-
kovaszoskeny
aktív tag
válasz mitulabattyi #5293 üzenetére
hypermarket csili vagy valami összeporzott Numex variáns ha finom tök mindegy
Vagy lehet még TANGERINE DREAM
[ Szerkesztve ]
Abe due dembella
-
looser
addikt
válasz kovaszoskeny #5295 üzenetére
Ezek repülnek mint a muslica, lassan és össze is lehet nyomni őket. nem is fehér, inkább áttetsző. De majd lemosom őket.
-
Digitalpimp
senior tag
Az is lehet, hogy sima tőzeglégy. Azokkal meg nem érdemes foglalkozni. Ha a földből jönnek ki, akkor tőzeglégy, ha a leveleken él akkor kabóca.
[ Szerkesztve ]
-
looser
addikt
válasz Digitalpimp #5299 üzenetére
A földből jön ki, locsoláskor azonnal elkezdenek járkálni a földön vagy felreppennek. Tőzeglégy :-)
Új hozzászólás Aktív témák
- Logitech G PRO HERO Wireless (910-005272)
- Be Quiet Silent Loop 2 RGB Vízhűtés
- Újszerű Asus Vivobook S 15 S5507 -15,7 2.8K OLED X Elite X1E - 32GB DDR5 - 1TB - Win11 - 2,5 év gari
- Latitude 7430 2-in-1 14" FHD IPS kihajtható érintő i5-1235U 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- Csere-Beszámítás! AMD Gamer PC! R5 5600X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1 TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest