- OpenWRT topic
- Még ebben a hónapban megbüntetheti az EU az Apple-t
- Azt várják Trumptól, hogy leállítja a Google feldarabolását
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- DIGI kábel TV
- Synology NAS
- NVIDIA: lemaradt AI terén az EU, közben kijavították a Blackwell AI chipeket
- Linux kezdőknek
- Proxmox VE
- Windows 11
Új hozzászólás Aktív témák
-
csucsu21
aktív tag
Sziasztok lenne pár kérdésem.
Vettem carolina reaper, trinidad scorpion yellow, és 7pot red magokat valamint volt itthon chocolate habanero.
Az lenne a kérdésem a keresztbe porzástól mennyire kell tartani?
Valamint palánta földet vettem magoknak ebbe a földbe jó lesz el ültetni őket? Tápom van hozzá vettem ki mondottan zöldségekhez való tápot.
Tavaly ültettem csoki habanerot szépen meg is nőttek szép zöldek voltak a levelei de mikor a virágok jöttek rajta ki azok elszáradtak ha van erre valakinek valami ötlete előre is, köszönöm. a trinidadon kívül már mind ki bújt a földből 5ből 4 mag minden fajtából. remélem olyan paprikák lesznek belőle amiket szeretnék.[ Szerkesztve ]
Az élet olyan, mint a motor be kell rúgni másként nem megy !!!
-
csucsu21
aktív tag
válasz tmogyorosy #3351 üzenetére
Szia 2 tő volt egy egy balkon ládában substral tápot raktam a földbe a csomagolás szerinti mennyiséget.
be porzásra ndm tudom mire gondolsz. de még ki sem nyíltak a bimbók és már le is estek. most külön szeretném ültetni mindet. 15 centis cserepekbe vagy az kicsi neki ? Sajna panelban szeretném nevelni őket így annyi fényt kaptak fognak kapni amit az ablakban kapnak. Általános virág földbe voltak ültetve most, palánta földbe szeretném.[ Szerkesztve ]
-
csucsu21
aktív tag
Köszi a választ akkor földet meg próbálom azt a fajtát amit tavaly, és amiket a linkelt oldalon írnak. meg akkor szerzek az. általad említett tápból. Ilyen tápom van itthon.
http://www.fitoland.hu/kategoriak/novenyvedoszerek_tapanyagok_38/substral_osmocote_zoldseg_tap_750g_15671
Bocsi telóról nem tudok linket beszúrni.[ Szerkesztve ]
-
csucsu21
aktív tag
válasz tmogyorosy #3362 üzenetére
Köszi a válaszokat.
Én ilyen földbe vettetem a magokat de mivel a végleges ültetéshez nem lesz elég nézek majd valami jobb virág
földet.
[link][ Szerkesztve ]
-
csucsu21
aktív tag
válasz CPT.Pirk #3394 üzenetére
Én is onnan rendeltem trinidad scorpion yellow. 7pot red, és carolina reapert. A trinidadon kívül már mind ki bújt 5ből 5de a trinidad nem akar kelni. a többiből már több mint 1 hete ki keltek az utolsók is. de még reménykedem hogy ki kelnek ha nem van még 4 mag azt is el ültefem hátha.
-
csucsu21
aktív tag
Na el ültettem a maradék trinidad scorpion moruga yellow magokat. Hátha ebből a 4 ből 1 ki kel. Remélem nem a magokkal lesz gond.
[ Szerkesztve ]
-
csucsu21
aktív tag
Sziasztok
Hétfőn megyek be szerzek még ezt azt. Olyan kérdésem lenne volldünger linz tápot vennék elég lenne 200 grammos kiszerelés? 10-12 tő paprikához. ültetésnél kapnak egy kis substral tápot a volldünger csak a virágzásnál használnám.
Valamint levéltetű ellen mit javasoltok?
Tavaly 200-300 forintos port vettem 1 liter vízhez volt de semmit nem ért. csak nem akarok túl sokat megvenni nem tudom mennyire áll el az ilyen tápok felbontás után.[ Szerkesztve ]
-
csucsu21
aktív tag
Rendben köszönöm a válaszokat. Sajna tavaly annyi levél tetű lepte el a paprikákat hogy az valami hihetetlen.
Lehet a tápból a 2 kilós kiszerelés lesz nem biztos hogy van a boltban a 200 grammos.
még egyszer köszönöm a válaszokat.Az élet olyan, mint a motor be kell rúgni másként nem megy !!!
-
csucsu21
aktív tag
Nah a második adag trinidadból 2 ki is bújt. az első hat még most sem mutat semmi életjelet.
Annyi a gond mind a kettőn rajta maradt a magház. ezzel lehet valmit csinálni vagy majd le dobja magától?Az élet olyan, mint a motor be kell rúgni másként nem megy !!!
-
csucsu21
aktív tag
Te jó ég micsoda diszkóó fényt kapnak a ti paprikáitok. én is szivesen csinálnám de sajna nálam ez hely hiány miatt nem megoldható.
nálam sajna annyi fényt (napot) fognak kapni amit a délutáni órákban kap majd sajnos, minden ablak egy oldalra néz.
De nyáron még így is 5-6 óra napsütést fognak kapni.[ Szerkesztve ]
-
csucsu21
aktív tag
Sziasztok szeretném átültetni a paprikákat a végleges cserepekbe. vettem virágföldet de elég dok benne a fadarab meg mintha gyökér darabok lennének benne. Az lenne a kérdés ezek a darabok hosszú távon nem rohadnak meg vagy penészednek meg ?
A válaszokat előre is köszönöm. Florimot.szeretem volna de sajna az nem volt a helyi boltban.[ Szerkesztve ]
-
csucsu21
aktív tag
Még azt akartam meg kérdezni hogy, a mozgatást mennyire tolerálják ezek a paprikák? Délelőtt 2 ig a lépcső házban lennének délután pedig bent az ablakban. Csak nem tudom mennyire jó nekik ha sokat vannak mozgatva akár most akár ha már termés lesz rajta.
Köszönöm az előző válaszokat is.[ Szerkesztve ]
-
csucsu21
aktív tag
Megvettem a volldünger tápot bekevertem egy adagot próbaként mennyire gyorsan oldódik.
Fel oldódik gyorsan csak vannak benne apró barna vagy piros darabkák azok mik? Gondolom annak is fel kellene oldódnia de már kb 5 órája áll és még most is az alján vannak.Az élet olyan, mint a motor be kell rúgni másként nem megy !!!
-
csucsu21
aktív tag
Aki ki rakta a paprikáit vigyázzon mert még minuszokat is mondanak.
-
csucsu21
aktív tag
Sziaztok az egyik carolina reaperem levelein fekete foltok jelentek meg nem nagyok de az egész levélen szét szórva. még csak 2-3 levélen vettem észre szerintetek mi lehet?
tápozni még nem tápoztam azt majd csak kb május közepén addig szerintem elég ami a földben van. a válaszokat előre is köszönöm.
Sajna jobb képet nem tudok csinálni róla de a levél szélén valamennyire látszik.[ Szerkesztve ]
-
csucsu21
aktív tag
Hát azért ennyire még nem fekete. lehet akkor megpróbálok egy kis tápot hátha valami hiány remélem nem lrsz vészesebb. ha esetleg valami féle baktérium a többi paprikától érdemes külön rakni ? Köszi a válaszokat.
Sajna nem egy fotó bajnok a telóm.
[ Szerkesztve ]
-
csucsu21
aktív tag
Olvasgattam amit linkeltél szerintem peronoszpóra lesz külön rakom a beteg leveleket leszedem nem.tudom mvel tudok ellene védekezni hogy ne jelenjen meg újból? Már ha egyáltalán az de jobb ötletem nincs köszönöm a segítségeteket.
-
csucsu21
aktív tag
Na ez a dithan cucc jó volt nem jöttek ki új foltok. csak maga a permet rajta maradt a leveleken ezt hagyhatom rajta nem árt neki hosszú távon?
Ma kiraktam délelőtt napra mire haza értem szegény paprikák levelei csúnyán kunkorik lettek.[ Szerkesztve ]
-
csucsu21
aktív tag
Holnap megkapják az első tápadagukat kérdésem honnan jobb tápos vizet adni nekik alulról vagy inkább rá önteni?
-
csucsu21
aktív tag
Sziasztok.
Jó pár hónapja nem voltam itt a fórumban.
Első erős paprika ültetésem nem úgy sikerült ahogy terveztem ( sajnos keveset voltam itthon nem tudtam oda figyelni kellően )
Csoki habanero, Carolina reapert, 7pot red, trinidad moruga yellow,
A carolina reaperből 2 tő lett ültetve de valamiért nem bírták a helyet vagy klímát nem tudom.( így is lett 3 termés utána elszáradt ugyan olyan ládában ugyan az a tápozás mint a többinél mégis elszáradt.
A másik 3 fajtából lett bőséggel, de sajnos szárításnál nagyon sok megpenészedett.
Raktam félre magokat bőven jövőre jöhet a következő ültetés.
Nekem a 7 pot red sokkal jobban csípett ( a csípett ide enyhe kifejezés ) mint a carolina vagy trinidad.
A trinidadnak csak a mag közelében csípett ott viszont nagyon.
jövőre szeretnék majd valami kevésbé gyilkos paprikát is ültetni ( White habanerot ) mert ezek számomra már már élvezhetetlenek.Az élet olyan, mint a motor be kell rúgni másként nem megy !!!
-
csucsu21
aktív tag
Sziasztok
Szeretnék cserélni magot ha van valakinek White habanero ( apró fajta ) szívesen cserélnék.
Van yellow moruga, 7 pot red, ( ezek saját ültetésből ki nyert magok ) és van még csoki habanero de az összesen 10 van de ezek boltiak.
Vagy ha esetleg kell valakinek írjon privátot küld válaszborítékot és küldök szívesen.Az élet olyan, mint a motor be kell rúgni másként nem megy !!!
-
csucsu21
aktív tag
válasz kemotox #4472 üzenetére
Szia
M-gardenről rendeltem tavaly semmi probléma nem volt a magokkal.
Én is ablakban termesztettem szerintem erre nem igazán lehet felkészülni ültetni kell és lesz ami leszJó minőségű virágföld SOK SOK FÉNY és szerintem nem lehet baj.
Én magokat kb 1-2mm mélyre raktam előtte 24 óráig áztattam Tápozni tápozhatod de ahogy olvasgattam a zöld tea is nagyon jó ezt idén én is ki fogom próbálni.
Sajnos hogy kinti termesztéshez milyen paprika alkalmas nem tudom én mint írtam csak panelban ablakban ültettem de nagyon jól elvoltak.
Hogy milyen fajtákat azt pedig a te ízlésed szerinte ültess én tavaly ültettem nagyon erőseket de az idén ilyen elvetemülteket nem tervezek max 1 tő carolina reapert mert az tavaly valamiért tönkre ment.Az élet olyan, mint a motor be kell rúgni másként nem megy !!!
-
csucsu21
aktív tag
válasz CPT.Pirk #4490 üzenetére
Szia
Szerintem igen nekem Yellow morugga volt nálam is ez volt a probléma hiába meleg helyen voltak csak meg puhultak, ami meg volt vágva az szépen csörgősre száradt.
Vágd őket szerintem ketté mert nekem borzasztóan sok megpenészedett ( sajna nem csináltam képet róla ) de vastagon fekete volt belül a penésztől.
Az ereje attól meg marad hogy meg vágod őket.
A magyar paprika bezzeg ki száradt minden gond nélkül.[ Szerkesztve ]
-
csucsu21
aktív tag
Tabascot ültetett már valaki?
Mekkorára nő meg ? pár oldalon azt írja akár másfél méterre is az szobába túl nagy.
Ezt a Chinese 5 color magot amit egy hszel feljebb föl rakott képen van sehol nem találok. Csak külföldi oldalon.Az élet olyan, mint a motor be kell rúgni másként nem megy !!!
-
csucsu21
aktív tag
válasz CPT.Pirk #4504 üzenetére
Az első képen nem tudom mi lehet.
A másikon ami van nekem a carolina reaperen volt de nekem már egészen az elejétől majd később a trinidadon is előjött. Egy külföldi oldalon azt írta ez a paprikának a ( jellegzetessége ) nem érdemes vele foglalkozni állítólag a felhalmozott tápanyag miatt alakul ki elraktározza de nem tudja hasznosítani.Az elsőképen esetleg nem táp anyag hiány ?
A tabascoról tudsz felrakni egy képet ?
[ Szerkesztve ]
-
csucsu21
aktív tag
Na holnap elültetem a magokat már áznak. Az idén csoki habanero carolina reaper, white habanero és tabasco lesz ültetve. Az idén megpróbálok csinálni minden nap képet a paprikákról és majd a végén egy videóba össze rakni.
Kinek milyen tapasztalatai vannak a saját termésből ki nyert magokkal ? mennyire életképesek ?
Ha kell valakinek Yellow moruga vagy 7 pot red mag az írjon van tavalyról ki nyert.
Küld válaszborítékot és küldök szivesen ennyivel úgysem tudok mit kezdeni.
Ja és még annyi mennyi ideig életképesek akár vett akár ki szedet magok ? 1-2 évig vagy tovább is ?[ Szerkesztve ]
-
csucsu21
aktív tag
Gratula nekik.
[link]Az élet olyan, mint a motor be kell rúgni másként nem megy !!!
-
csucsu21
aktív tag
Online boltokban is úgy van legtöbb helyen Habanero fajtái 15-20 mag/ zacskó.
Trinidad carolina, és az egyéb elvetemült paprikák általában csak 10 mag / zacskó. Ja és drágáb is szokott lenni mint a többi hiába kevesebb.Az élet olyan, mint a motor be kell rúgni másként nem megy !!!
-
csucsu21
aktív tag
Na 2 hét után a tabasco és a white habanero sikeresn ki keltek a carolina és a csoki habanero még nem mutat életjelet.
Bár a carolinára az van írva vethető 2017 2 hó-ig lehet már nem lesznek életképesek a magok.
Remélem legalább 1 mag ki kel.Az élet olyan, mint a motor be kell rúgni másként nem megy !!!
-
csucsu21
aktív tag
válasz SoulReaver #4561 üzenetére
Nem tudom de ez van a zacskón Mgardenről rendelt 2017 02-hó ig vethető ez van rajta.
-
csucsu21
aktív tag
Hát nem akarnak kelni a Carolináim lehet ültetek pár 7 pod redet ha a carolina nem bújna ki.
-
csucsu21
aktív tag
válasz grizlisandor #4643 üzenetére
Én is a Set Top boxon pihentettem őket azt a helyet pont paprika csíráztatásra találták ki.
Na így 1 hónap után a Carolináim még most sem kelnek, a saját 7 pot redek már kezdenek ki bújni a Fehér habanero és a tabasco pedig szépen növöget.Az élet olyan, mint a motor be kell rúgni másként nem megy !!!
-
csucsu21
aktív tag
[link]
Na egy ilyenre rá kötni egy led sort,és ingyééé paprika világítás
Bár nem tudom mennyire igaz a videó de ha igen akkor a világítás és a szellőzés is meg van oldvaAz élet olyan, mint a motor be kell rúgni másként nem megy !!!
-
csucsu21
aktív tag
Sziasztok
Valaki aki tavaly ültetett Carolinát, és esetleg rakott félre magot. Ha küldök válaszborítékot tudna küldeni cirka másfél hónapja nem akar ki kelni . De rendelni nem akarok több a szállítás mint maga a magok.
Ja és egy észrevétel bár lehet csak véletlen ugyan az a fajta paprika kis dobozban ( joghurtos doboz ) sokkal később bújtak ki mint a nagy dobozban lévők ( vajas doboz ) annyi a különbség talán a kis dobozban tömörebb volt a föld miután meglocsoltam ültetéskor. De lehet csak véletlen bújtak ki később.[ Szerkesztve ]
-
csucsu21
aktív tag
Na ez nem az én évem lesz paprika termesztés terén anyám ma délelőtt sikeresen haza vágta szinte az összes palántát ( kinyitotta rá az ablakot ) 2 még tartja magát de a többi az mehet a levesbe Bár az én hibám is mert nem szóltam hogy oda tettem.
Van még értelme újra kezdeni ? be ér még ha most vetem el vagyis jövő hét hétvége felé? rendelek magot és durr bele de ha már késő akkor az ide év ki marad.[ Szerkesztve ]
-
csucsu21
aktív tag
válasz CPT.Pirk #4695 üzenetére
Csak annyi ki raktam az ablakba őket szépen sütött a nap ki lett rá nyitva az ablak és eldőltek 4 fok volt kint mikor észre vettem még reggelig hagyom de kezdenek össze szikkadni a levelei ( hozzá teszem még elég picik voltak )
2 túl fogja élni de szerintem a többi az kuka.Ja nem tudom ki milyen földet használ én florimót vettem idén de annyi kis vacak bogár kel ki belőle hogy az hihetetlen meg tele van csiga házzal nagyon aprókkal.
[ Szerkesztve ]
-
csucsu21
aktív tag
Sziasztok
Egyből a nagy cserépbe jó vetni a magokat ? Már mint hogy ne keljen át ültetgetni.Az élet olyan, mint a motor be kell rúgni másként nem megy !!!
-
csucsu21
aktív tag
Sziasztok
Próbált már valaki szárított csiliből kiszedett magokat elültetni ? láttam pár oldalon hogy árulnak szárított paprikát kérdés a magok vajon kikelnek-e.
De gondolom ezeket nem hagyományos módon szárítják ki.[ Szerkesztve ]
-
csucsu21
aktív tag
Igen én is erre gondoltam hogy ezeket a bolti szárított paprikákat valami 'turbó' módszerrel szárítják mert 10gramm szárított carolina 1390huf 10 mag pedig 1600huf szóval jobban megérné úgy, de az úgy rizikós hogy vagy ki kelnek vagy nem.
-
csucsu21
aktív tag
Sziasztok.
Nézegettem pár ember tavalyi paprika képeit olyan kérdésem lenne mit csináljak hogy ne legyen túl nagy a bokor? Tavaly a trinidad a 7 pot red és carolina is hatalmasra nőtt ( már már árnyékot adott az ablakban).
De itt a képeken elég normális méretűek. 18 és 15 centis cserepekben voltak.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Logitech G PRO HERO Wireless (910-005272)
- Be Quiet Silent Loop 2 RGB Vízhűtés
- Újszerű Asus Vivobook S 15 S5507 -Snapdragon X Elite X1E - 32GB DDR5 - 1TB - Win11 - 2,5 év garancia
- Latitude 7430 2-in-1 14" FHD IPS kihajtható érintő i5-1235U 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- Csere-Beszámítás! AMD Gamer PC! R5 5600X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1 TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest