Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Én eddig se tápoztam őket, nekem csak zöld tea port kapnak és eddig bevált a dolog. No meg én itthon nap közben többnyire lámpa alatt tartom, egy 11W meleg fehér ledet használva. Szépen hozza a virágokat, meg a terméseket ezzel.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
bzoley
veterán
Itt az év vége, ez többek között az előkészületek kezdetét is jelenti.
Megejtettem az idei bevásárlást:
Habanero Chocolate
Habanero Magnum Orange
Jalapeño Jalafuego
Melléjük lesz még, most már hagyományosan Habanero Red, és "közönséges" Jalapeño.
Az újévi fogadalmam pedig ezúttal: nem ültetünk túl korán, mert megint elfagy
Erősebbre nincs szükségem. Szép, látványos, hatalmas fák nőnek rengeteg terméssel, de nem tudok velük mit kezdeni. A fentiek pont elegendőek mindenre, és még finomak is.Kellemes ünnepeket mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
-
somasz
addikt
Jövőre én is jalapeno, habanero magokat fogok venni zömében, max 3-4 különlegesen erős lesz. Szárírtva, darálva raktam el az idei komolyan mérgező termést, sztem rajtam kívül senki nem fogja enni. A maradékból készült jó pár krém, azok emberi fogyasztásra alkalmasak.
Habanero meg jó mindenbe.Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
Thrawn
félisten
Igen az
Jó év volt az idei, elég sok őrleményt tudtam készíteni. Ebben a formában sokáig eláll és könnyű adagolni, valamint mindenki megtalálja köztük a neki megfelelő erősségűt is.Kellemes ünnepeket mindenkinek!
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
Digitalpimp
senior tag
Chiliszószban tocsogó kellemes ünnepeket mindenkinek!
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
sisu2
aktív tag
válasz Digitalpimp #4459 üzenetére
-
csucsu21
aktív tag
Sziasztok.
Jó pár hónapja nem voltam itt a fórumban.
Első erős paprika ültetésem nem úgy sikerült ahogy terveztem ( sajnos keveset voltam itthon nem tudtam oda figyelni kellően )
Csoki habanero, Carolina reapert, 7pot red, trinidad moruga yellow,
A carolina reaperből 2 tő lett ültetve de valamiért nem bírták a helyet vagy klímát nem tudom.( így is lett 3 termés utána elszáradt ugyan olyan ládában ugyan az a tápozás mint a többinél mégis elszáradt.
A másik 3 fajtából lett bőséggel, de sajnos szárításnál nagyon sok megpenészedett.
Raktam félre magokat bőven jövőre jöhet a következő ültetés.
Nekem a 7 pot red sokkal jobban csípett ( a csípett ide enyhe kifejezés ) mint a carolina vagy trinidad.
A trinidadnak csak a mag közelében csípett ott viszont nagyon.
jövőre szeretnék majd valami kevésbé gyilkos paprikát is ültetni ( White habanerot ) mert ezek számomra már már élvezhetetlenek.Az élet olyan, mint a motor be kell rúgni másként nem megy !!!
-
sisu2
aktív tag
válasz csucsu21 #4461 üzenetére
Üdv.
Ültess Jalapenot az nem erős és savanyúságnak a legjobb 7 pot az nem gyenge paprika de lehet a magok nem voltak jók azért nem volt kemény a carolina nekem ezek a Habenerok nem jöttek össze valamiért nem teremtek inkább kint szabadban szeretnek lenni..
[ Szerkesztve ]
-
Exian
addikt
válasz CPT.Pirk #4449 üzenetére
Én: "Az én moruga palántám [...] jól el van a lakásban, ablakban tartva [...] Eddig jól bírja, mondjuk a növésben-fejlődésben, levél és virághajtásban teljesen megállt"
Pirk: "Nekem továbbra is növekszik és terem a skorpióm itthon."
Nah úgy látszik meghallotta a scorpió palántácskám, hogy "szidtam", amiért már nem fejlődik. Most beindult rajta ezerrel a virág meg hajtás növekedés
Íme:
És még itt is van 1-2 bimbó, amiből ha jól megy, lesz még virág:
De hogy termés is lesz e belőlük, na az még jó kérdés.
-
Exian
addikt
válasz CPT.Pirk #4464 üzenetére
Ma volt az akváriumomban (részleges) vízcsere, kapott a leengedett vízből, az sem rossz tápanyag forrás Igaz kicsit nitrát túlsúlyos, de szerintem szereti. Teát korábban kapott. Amúgy ja, ez a palánta nagyon későn "született", talán valamikor nyáron vetettem a magot, mert az első vetésből semmi sem lett (csak simán elszórtam a földbe a magokat), így második nekirugaszkodásnál már biztosra mentem, csíráztattam vizes zsepiben a magokat, de még így is csak ez az egyetlen árva palánta lett.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ez érdekes, nekem eddig a skorpió magjai keltek ki a leggyorsabban, nem is kellett velük semmit csinálni, csak be a földbe és alig másfél hét után már kint volt minden mag.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Exian
addikt
válasz CPT.Pirk #4466 üzenetére
Szerintem az én magjaim problémásak voltak már eleve. Sőt, biztosan, mert eléggé rossz állapotú termésekből mentettem ki a magokat, sajnos csak olyanom volt (rothadtak, penészesek voltak belül).
Ehhez képest mondjuk ez az egy palántácska még egész jó lett
Csak lassan le kellene már szednem azt az 5 termést... vagy nem baj, ha még a növényen marad? Az a gond, hogy perpill nem tudom / nem akarom semmire elhasználni.
-
Digitalpimp
senior tag
Sziasztok!
Aki szeretné kipróbálni a LED világítást, ezek elég jónak és egyszerűnek tűnnek. Van teljes spektrumos, [link] és sima hidegfehér is.[link] Többféle teljesítménnyel.
Csak fel kell csavarozni mondjuk egy CPU hűtőre, meg kell hozzá egy kapcsolós-dugós vezeték. Közvetlen 230V-ról mennek, nem kell hozzá külön meghajtó, mert az rá van integrálva az alaplapra."...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
sisu2
aktív tag
válasz Digitalpimp #4469 üzenetére
Jó ár az 50 w az brutális lehet
-
csucsu21
aktív tag
Sziasztok
Szeretnék cserélni magot ha van valakinek White habanero ( apró fajta ) szívesen cserélnék.
Van yellow moruga, 7 pot red, ( ezek saját ültetésből ki nyert magok ) és van még csoki habanero de az összesen 10 van de ezek boltiak.
Vagy ha esetleg kell valakinek írjon privátot küld válaszborítékot és küldök szívesen.Az élet olyan, mint a motor be kell rúgni másként nem megy !!!
-
kemotox
addikt
Sziasztok!
Már régóta tervezem, most végre elszántam magam. Bele szeretnék vágni a csili bizniszbe, mint ahogy Vágási beszállt a zinternetbe!
Az utóbbi időkben egész kedves kis hobbivá nőtte ki magát nálam a főzés. És imádom a csípős, csilis kajákat. Szinte mindenbe aprítok egy kis huncut paprikát. És mostantól magam szeretném "termeszteni". Persze ez erős túlzás, nem lesz kert felásás meg fóliasátor meg mittudomén nagyipari termelés.
Az ablakban/erkélyen szeretnék néhány ládában nevelgetni paprikát. Kipróbálni különlegességeket. Persze nem egy ghost-tal kezdenék, arra nem vagyok még felkészülveSzóval amire szükségem lenne. Tanácsok, tippek. Hogy kezdjek neki, és legfőképpen mivel. Mint mondottam valszeg ablakban lenne egy-két láda, vagy az erkélyen, de akár az udvaron is ültethetek egy naggyobacska területen, csak ahhoz fel kell ásni, ilyen merészségekre még egyelőre nem akarok vállalkozni
Honnan lehet/érdemes magot rendelni? Ha jól tudom vannak mindenféle ebayes megoldások is, de nemtom mennyire megbízható. Gondolom mint ahogyan a virágoknál, a paprikánál is vannak igényesebb, meg kevésbé igényesebb fajták. De mint írtam, igazából bármiféle ültetés megoldható, de a legjobb lenne, ha itt a szobámban, az ablakban tudnám őket nevelgetni. Nem tudom, hogy milyen fajtával kéne kezdenem, de még azt sem, hogy például hány magot kéne ültetni, milyen mélyre, milyen távolságra egymástól, stb stb. Teljesen paprikatermesztő-szűz vagyok. Bármi tippnek örülök. Köszi srácok! -
csucsu21
aktív tag
válasz kemotox #4472 üzenetére
Szia
M-gardenről rendeltem tavaly semmi probléma nem volt a magokkal.
Én is ablakban termesztettem szerintem erre nem igazán lehet felkészülni ültetni kell és lesz ami leszJó minőségű virágföld SOK SOK FÉNY és szerintem nem lehet baj.
Én magokat kb 1-2mm mélyre raktam előtte 24 óráig áztattam Tápozni tápozhatod de ahogy olvasgattam a zöld tea is nagyon jó ezt idén én is ki fogom próbálni.
Sajnos hogy kinti termesztéshez milyen paprika alkalmas nem tudom én mint írtam csak panelban ablakban ültettem de nagyon jól elvoltak.
Hogy milyen fajtákat azt pedig a te ízlésed szerinte ültess én tavaly ültettem nagyon erőseket de az idén ilyen elvetemülteket nem tervezek max 1 tő carolina reapert mert az tavaly valamiért tönkre ment.Az élet olyan, mint a motor be kell rúgni másként nem megy !!!
-
Ma egy érdekes dologra lettem figyelmes a tesco-ban.
Egy designos kis standra telis tele mindenféle chilli maggal.
999 Huf / zacsi áron árulták a jalapeno-tól kezdve, habanerok (csokis, orange...) a carolina reapering mindent.Venni nem vettem mert sokaltam az árat, meg nem volt ráírva a zacskóra, hogy hány szem van benne.
De ha vki nem akar rendelgetni annak jó alternatíva lehet.A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
SoulReaver
veterán
Sziasztok!
Erről tudtok valamit? Rendelnék tőlük.
-
válasz SoulReaver #4479 üzenetére
Ugyanezeket a Blumen-eket árulják a Tesco-ban is 999Huf-ért (legalábbis a zalaegerszegi-ben)
És itt sem látom, hogy hány szem van a zacsiban[ Szerkesztve ]
A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
kemotox
addikt
-
-
SoulReaver
veterán
Idén tojás hájakban fogok csíráztatni, próbálta már valaki?
Tojástartóban, olcsó megoldás...
Egyébként ti mikor szoktátok elkezdeni a nevelést?
Én majd fóliába fogom kiültetni, ezért kell úgy időzítenem, hogy mire ültethetőek lesznek, addigra jöjjön a jó idő.
-
sisu2
aktív tag
válasz SoulReaver #4485 üzenetére
Én már ültettem mert nem bírtam de február közepe jó nem kell annyit lámpázni tojástartóban láttam már ültetést de van a rengeteg cserepem kicsi is de joghurtos pohárban kezdtem általában .
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz SoulReaver #4485 üzenetére
Nem szeretek kis edénykébe vetni, mert akkor 2x kell átültetni. Egy nagy virágládába belefér egy csomó mag és ott elvannak májusig.
-
Exian
addikt
Vettem "Pfefferoni" paprikát, mert nagyon szépek voltak. Gyönyörű pirosak, nagyok, egészségesek.
Szerintetek mennyire alkalmas ez a fajta paprika őrleménynek? Jelenleg szárítom őket, aztán gondoltam majd ledarálom, a magokból meg majd ültetek. Csípősnek volt írva, még nem kóstoltam, de majd megkóstolom még így frissen, nyersen.
Próbálta már valaki?
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Már több mint 2 hete a radiátoron pihennek a skorpió termések. Amit megvágtam mert ettem belőle és úgy raktam oda az gyönyörűen kiszáradt, a másikak viszont puhák maradtak. Azokat is be kellene vágnom?
[ Szerkesztve ]
-
csucsu21
aktív tag
válasz CPT.Pirk #4490 üzenetére
Szia
Szerintem igen nekem Yellow morugga volt nálam is ez volt a probléma hiába meleg helyen voltak csak meg puhultak, ami meg volt vágva az szépen csörgősre száradt.
Vágd őket szerintem ketté mert nekem borzasztóan sok megpenészedett ( sajna nem csináltam képet róla ) de vastagon fekete volt belül a penésztől.
Az ereje attól meg marad hogy meg vágod őket.
A magyar paprika bezzeg ki száradt minden gond nélkül.[ Szerkesztve ]
Az élet olyan, mint a motor be kell rúgni másként nem megy !!!
-
Exian
addikt
válasz CPT.Pirk #4490 üzenetére
Az ilyen fajtákat fel kell szeletelni. Egyben hagyva nem fog normálisan száradni, vagy csak nagyon nagyon lassan, de sokkal valószínűbb, hogy berohad, bepenészesedik. Én is így szúrtam el pl. sok habanero termést. Legközelebb azokat is bevagdosom vagy felszeletelem, ahogyan a skorpiókkal csináltam.
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Hmm, tényleg milyen nedvesek voltak. Az egyiknél a magok környéke fekete volt, de a többi három még probléma mentes. Meglátjuk milyen hamar száradnak ki így.
-
NORBl
aktív tag
Január vége, február elején keszdhetem a csíráztatást ? Van keltető dobozom, lámpám, florimo palántaföld, eper, és zöldség tápoldat. Nem akarom a véletlenre bízni. paprikát,koktélparadicsomot,pak choyt,hagymát szeretnék majd termeszteni. Van külömbség a fejlődésük között ? Ha az éjszakai hőmérséklet nem megy 10 fok alá, akkor ültethetem ki őket majd ugye ?
[ Szerkesztve ]
-
grizlisandor
veterán
Üdv!
Lassan én is belevágok a chili termesztésbe, ismerősnél ettem Jalapeno-t és kitaláltam, hogy jó lenne itthon is és ugye láttam a cikket Logouton.
Pepperseedsről rendeltem magokat, bubis levélben jött 5 munkanap alatt, ajándék 10 maggal.
Az ültetés még várat magára. -
csucsu21
aktív tag
Tabascot ültetett már valaki?
Mekkorára nő meg ? pár oldalon azt írja akár másfél méterre is az szobába túl nagy.
Ezt a Chinese 5 color magot amit egy hszel feljebb föl rakott képen van sehol nem találok. Csak külföldi oldalon.Az élet olyan, mint a motor be kell rúgni másként nem megy !!!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz csucsu21 #4497 üzenetére
Az enyémek 40cm széles kicsi bokorra nőttek csak meg, de rogyásig voltak terméssel. Nem is volt gyenge a termésük, egy kis csili majdnem sok is volt egy ebédhez.
Ugyanakkor én is láttam a Tabasco ültetvényeket, ahol minimum köldökig értek a bokrok.
[ Szerkesztve ]
-
Exian
addikt
válasz csucsu21 #4496 üzenetére
"Lenne kertes házam... Nyavalya panelban 5-6 tőnél nem tudok többet."
Én is így vagyok, panelben lakunk, de bérlek az önkormányzattól kertet (5000 Ft / év), a lakásunktól gyalog távra, én ott ültetgetek.
Nem tudom, melyik városban laksz, nálatok nincs ilyen lehetőség? Ezt sokan nem is tudják, hogy van ilyen, mondjuk lehet, hogy csak a mi városunkban létezik ez?!
-
jansky1
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Logitech G PRO HERO Wireless (910-005272)
- Be Quiet Silent Loop 2 RGB Vízhűtés
- Újszerű Asus Vivobook S 15 S5507 -15,7 2.8K OLED X Elite X1E - 32GB DDR5 - 1TB - Win11 - 2,5 év gari
- Latitude 7430 2-in-1 14" FHD IPS kihajtható érintő i5-1235U 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- Csere-Beszámítás! AMD Gamer PC! R5 5600X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1 TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest