Új hozzászólás Aktív témák
-
escape
aktív tag
válasz Bandus99 #4051 üzenetére
Szia. Az első Jalapenonak tűnik, akkor a legfinomabb, ha berepedezik a külseje de még zöld.
A második Csoki habanero, várd meg amíg teljesen bebarnul. A harmadikat nem tudom. A negyedik pedig már érettnek tűnik, jó étvágyat hozzá.Azért kell sportolnunk, hogy szép, izmos halottak legyünk. - Egyelőre hadjárat...
-
Digitalpimp
senior tag
válasz SoulReaver #4044 üzenetére
Próbáld ki a kávézaccot. Nálam elég jól bevált, teljesen eltűntek. Esetleg egérragasztó a növények szárára.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
Digitalpimp
senior tag
A "bioért" azért fizetsz aranyárat, mert a nagy részét elviszi a kár. Aztán a kevés darabon valahol be kell hozni a hasznot. Vagy teljesen izolált környezetet hoznak létre, de az se egyszerű.
[ Szerkesztve ]
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
Bandus99
őstag
Köszönöm mindkettőtöknek a hasznos infókat.
Van me'g ve'r a koffeinkeringe'semben
-
trance89
őstag
nálunk így fest a paprikarészleg, idén termesztek először jalapenot és az elején még majdnem keveseltem az 1 csomag magot (15-20 szem) de látván hogy mennyi nőtt rajtuk asszem elég lesz jövő nyárig
az első 2 kép lila jalapeno, 20 magból ez az egyetlen nőtt ki de hálistennek terem jó rendesen, kisebb/ gömbölyűbb termésee van mint a klasszikus jalapeno-nak de rendkívül guszták
az utolsó képen pedig a pár hozzászólással korábban említett püpök sapka (bishop's crown), muter tavaly hozott ismerőstől egy érett darabot abból egy 30-40 mag el lett ültetve na ez mind egytől egyig makkegészséges és fosásig lesznek paprikával
jövőhéten jöhet a befőzés -
Akmak
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni a paprikám beazonosítására. Egy ilyesmi fém dobozban érkezett, természetesen az paprika témájú volt.Nos az enyém dobozára csak annyi volt írva, hogy capsicum ami a legjobb tudomásom szerint csak annyit tesz, hogy paprika.
Aki tudja, hogy miféle lehet ő kérem jelezze.
Köszi!
Backup The World and Headphones on! AMD A8 6600k, Asrock FM2A85X Extreme4, Kingston HyperX DDR3 1600 2x2Gb
-
jansky1
senior tag
Sziasztok. Végre jönnek a bimbók a növényeken. Milyen tápot ajánlanátok virágzáskor? Mennyen tovább a volldünger? Vagy a vitaflora eper-zöldség?
-
e=mc²
őstag
Lett egy hazziallatom ma delutanra. Mit csinaljak vele? Hasznos/karos a paprikara/kornyezetre/nyitott ablakon beosono es baratno altal meglatott majd sikoltozasaval az oruletbe kergeto idegallapotra nezve?
Ambulimax Provider
-
Ittnemaz
aktív tag
érdekel valakit jalapeno 40 ft/db áron közös vásárlás? (plusz ptk,)de a 100 nekem most sok...
nem birom kivárni a saját termést...vagy árul valaki bp környékén?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
bzoley
veterán
válasz CPT.Pirk #4067 üzenetére
Szép!
Viszont akkor nem is vagyok annyira elmaradva a nyári pótültetéssel. Talán még lehet valami nálam is. -
Vesporigo
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék néhány tő chillit nevelni grow boxban led lámpával. A sátor, amiben gondolkozok, 80x80x160cm-es grow box, a led panel pedig egy Mars hydro 300 lenne. Nem akarok sok növényt egyszerre, meg túl sok helyem sajnos nincs, ezért gondolkozom ilyen kis sátrakban. Mit gondoltok? Ezekkel ekkora helyen megfelelő fényt lehetne biztosítani a növényeknek? (Olvastam pár tesztet ezekről a led panelekről, és nagyon sokan dícsérték.)
Segítségeteket előre is nagyon szépen köszönöm!
-
Exian
addikt
válasz CPT.Pirk #4067 üzenetére
Nagyon szép, de nyugtass meg, hogy csak a fotózás idejéig raktad az erkély párkányra?!?!
Nekem még az erkély legbelső, legeldugottabb sarkából is leborítja mindig a szél. Most már keretbe raktam őket, de 1db még mindig szabadon van cserépben, azt rendszeresen borogatja a szél.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Mikor süt a nap és meleg van, akkor felrakom oda és leengedem a redőnyt. Déli az erkély tájolása, muszáj leengedni a redőnyöket. Így a paprika kap fényt, az erkély meg árnyékot. Mondjuk kívülről érdekes látvány lehet a redőny fölé nyúló 54 centi magas valami.
Egyéb esetben egy kis asztal van az erkély üvegnek támasztva, arra szoktam tenni a növénykéimet, ha szeles vagy viharos idő van de eső esetén leengedjük a redőnyöket. Még egyszer sem volt szél miatti eldőlés.
bzoley: szépek, azokon is lesz termés hamar! Két napja láttam az enyémeket, egyik hasonló méretű skorpió tőn már 2 termés is fejlődik.
sgtzoli: sátor talán nem a legjobb ötlet, mert alatta a gombák is elszaporodhatnak. Szerintem elég lenne csinálni egy tartó keretet a palánták fölé (vagy akár álló lámpa?), amire lehetne 7..11W-os ledeket felszerelni., tövenként egyet. Kezdetben hideg fehér, később mikor már megnőttek, akkor meleg fehér ledekkel nyomatni őket.
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Vesporigo
aktív tag
@kemcso: azért 160 a magasság, mert főleg alacsony növésű chilliket szeretnék termeszteni (Bolivian Rainbow, Apache). De 180cm magas sátort is szerezhetek.
@CPT.Pirk: azért a sátorban gondolkodom, mert belül fényvisszaverő anyaga van, ezáltal jobban hasznosulna a fény. A levegőt pedig mozgatnám ventillátorral, így a növények szára is erősödne, és így talán a kórokozók is kevésbé tudnának megtelepedni.
A polc túlságosan nyitott, az állandó fény okozta problémákat is szeretném itthon elkerülni. Teljesen zárt térben szeretném a chiliket termeszteni, és ha sikerül, akkor némi paradicsommal is bepróbálkoznék a téli hónapokban...Mégegy kérdés: kukorica ledekről (corn bulb) mi a véleményetek? Nem igazán találtam róla bejegyzést, hogy írtatok volna róla. Az áruk nem húzós (ebay), magas W és lumen értékekkel rendelkeznek és tartalmaznak kék, ill. vörös fényt is.
Apropó, ha már itt tartunk, milyen arányban és mennyiségben érdemes kék és vörös fényt adni a chilinek a különböző életszakaszai során? Azt tudom, hogy hideg fehér az elején és meleg fehér a virágzás/termés szakaszban. De ezeket érdemes együtt adni a teljes ciklus során, vagy egyszerre csak az egyiket? Ha egyszerre csak egyet, mikor érdemes átváltani meleg fehérre? Hány W és/vagy lumen az optimális egy négyzetméterre?Bocsánat a sok kérdésért, nagyon érdekel a folyamat és a tapasztalataitok.
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Vesporigo #4076 üzenetére
Ha csak zárt térben lesznek, akkor nem kell a törzsük erősítésével foglalkozni mert az majd alakul magától.
A corn ledek általában nem pont szerű fényforrásnak vannak megcsinálva, de ha belül tükröződő anyagú a sátor, akkor mindegy.Egyszerre az egyik fényt add nekik, amíg nincs virág, addig mehet a hideg fehér, aztán a meleg fehér. De akkor se nagyon fognak panaszkodni, ha csak meleg fehérrel nyomatod őket, idén is lusta voltam venni hideg fehér ledet...
Piros kékből először több kék, aztán több piros kellene. Ha más színt nem kapnak, akkor elég furcsán fognak kinézni, mert ugye a levelek szinte csak a zöld színt verik vissza.
Nézd meg a csilis cikkemet, abban leírtam mindent amit a fényről tudok ezen a téren: [link]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz SoulReaver #4078 üzenetére
Trükkös ez az orange habanero! - gondolom az.
-
Nyugis
senior tag
Sziasztok!
ajándékba kapott chili paprikám most durván 1 év után kezdett el virágozni temést hozni.
csak az a baj, hogy nem tudom, hogy milyen fajta chili is ez.
eléggé jellegzetes a megjelenésekérem ha valaki tudja a nevét irja már meg!
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
Thrawn
félisten
A Capsicum baccatum többféle paprika lehet, közülük az egyik fajta a Bishop's Crown.
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
escape
aktív tag
Boshop's Crown lesz, ne keresd a zacsit
Azért kell sportolnunk, hogy szép, izmos halottak legyünk. - Egyelőre hadjárat...
-
sto1911
veterán
Sziasztok, nyers jalapenot vagy esetleg magot hol lehet kapni itthon? Panelerkelyen lehet ezt nevelni vajon?
-
escape
aktív tag
válasz sto1911 #4095 üzenetére
Szia. Sárréti Chilifarm szokott árulni frisset a vásárokon, nézd meg a FB oldalukon, hogy mikor vannak a közeledben.
Magot érdemesebb megbízható webshopból vásárolni(feljebb), az itthoni áruházakban vásároltakból sem biztos, hogy jalapenot kapsz.
Sokan erkélyen/panelban nevelik a palántákat, abszolut életképesek úgy is egy 10-12 literes vödörben.Azért kell sportolnunk, hogy szép, izmos halottak legyünk. - Egyelőre hadjárat...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest