Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Geller72
veterán
..amíg a kiadótulajdonosok a 2008-as yachtkatalógust lapozgatják, mert a tavalyi már olyan ciki, addig nincs, és nem is lesz lekiismeretfurdalásom...
-
erdoke
titán
Azt hiszem, eredetileg a CloneCD/CloneDVD szerzője, a svájci Elaborate Bytes követte el, de ismert okokból létrehoztak egy leányvállalatot Antigua magaságában, és az új szoftver már oda tartozik.
[ Szerkesztve ]
A legjobb aláírás a héten
-
Apollyon
Korrektor
Teljesen egyetértek a #30-al.
Egyébként meg ha lenne BD lejátszóm ill fullHD-s tévém se venném meg nyolcezerér a filmeket. Felesleges pénzt pocsékolni másolásvédelemre, nincs az a védelem amit ne lehetne feltörni.#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Wolverine
félisten
-
daninet
veterán
200 forint szerinted előállítani? Annó bulgáriában gyártott audio cd-ket vettünk 200ft-ért (nem dicsekedésképpen...igen csúnya dolog ilyen dolgokat venni) amik nem írottak voltak hanem nyomottak, borító, belső füzetecske és a lemez is nyomtatott volt ráadásul ne érje szó a házuk táját még ma is működnek...a vicc pedig az volt hogy a dire straits CD-khez még a CD-játszónk a HDCD ledet is felvillantotta (igen..paul simon mindig szeretett az ilyen dolgokban előljárni de hogy a kalózmásolatoknál is ) És azon keresett a gyártó, a szállító és a vámos is..csak hogy érezd a keletről behozott dolgok árát, egy jobbfajta (!) kínai kabát behozva 150ft...ez biztos forrásból ferdeszeműtől tudom
[ Szerkesztve ]
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
engusz
veterán
Egy bizonyos ismerettségi köröm annyira, de annyira vadul vásárolja a filmeket különböző piacokon, hogy azt ép ésszel fel sem lehet mérni. Hozzáteszem, hogy a legtöbb ilyen alkotás a legócskább mozi-rip, olyan brutál angol (esetleg magyar), szintén mozi-rip hanggal, hogy az már fáj. És mindez kiírva DVD-re, hogy az 5e Ft-os, madaras teszkóban vásárolt, DVD lejátszónak csúfolt förmedvénnyel meg lehessen nézni.
Később csak a "húdefasza film volt" és az "én már láttam" mondatok maradnak meg. Holott minden ép eszű embert tudja, vagy legalább el tudja képzelni, hogy egy olyan szutyok, utolsó förmedvény minőséget képtelenség valóban élvezni.
Nézzék meg közelebbről! Mert minél közelebb hiszik magukat, annál kevesebbet fognak látni.
-
Geller72
veterán
Ezer forintnál többet nem vagyok, nem voltam, és nem is leszek hajlandó adni egy filmért. Sorra veszem a 990, 499 forintba kerülő filmeket. D ennél többet nem. Kb egy ezres lenne a mozi is, ha beülök. Nekem jó 720 x 576-ban is. Láttam már HD felbontást is, tudom, hogy sokkal jobb, de nekem elég a hagyományos is. Valóban nevetségesnek tartom, hogy egy audio cd-ért hat darab ezrest el mernek kérni borítóval együtt max 200 forintos anyagár mellett. Ebből 25 ft a lemez és 25 ft a borító, a többi a nyomat, meg a csomagolás.
Amit többen is említettek, hogy erre rájön még egy lapáttal az, hogy 100 kiadott filmből 93 egy rakás szar. Teljesen degenerált agyhalottnak néznek minket? lsd: Alien vs. Predátor.
Kissé ideges lettem, mikor elkezdtem volna nézni. Ez film????!!!
A 21. században ki mernek ilyet adni???!!!!
...de sorolhatnám holnap estig....csinálunk egy filmet, le van xarva, hogy milyen, csak BEVÉTEL LEGYEN!!
Bekaphatják..... -
dchard
veterán
Azt nem tudom megmondani ki adott érte ennyi pénzt, azt viszont tudom, hogy ki fogja mindezt megfizetni:
Mi!
Nem akarok demagóg lenni, de mit gondoltok: az AACS kifejlesztése talán ingyen volt? Esetleg a Rom Mark-é? És ezeket is mi fizetjük ki, ahogyan a CSS ára is benne van minden a mai napig eladott mezei asztali DVD-ben, habár kb. 5 éve köztudottan nem ér szart sem.
Mintha nem lenne elég megfizetni magának a technológiának az árát, még ezeket a járulékos "veszteségeket" is a nyakunkba varrják.
Amúgy meg nehogy azt higgye bárki, hogy a háború végével továbbra is az eddig megszokott ütemben fognak az árak zuhani egy nagy túróst. A bejelentés után szinte kivétel nélkül mnden készülék ára emelkedett 50-100 dodót, ami nem kevés pénz.
Az egyetlen reményünk, hogy még ebben az évtizedben elfogadható árú (értsd: nem olcsó, 6ezer Forintos) írókhoz jussunk az az, hogyha a hálózati sávszélességek elkezdenek nőni és az online terjesztés egyre inkább reális konkurenciája lesz a Blu-ray-nek.
Dchard
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
nagyúr
válasz burgatshow #33 üzenetére
Ráadásul ugye valljuk be férfiasan, hogy annyira nagyon nem is biztos, hogy kell a FullHD a népnek, 720-as bőven megfelel, és az már csak negyedannyi adat...
Aki él és nem boldog, az téved!
-
burgatshow
veterán
válasz burgatshow #33 üzenetére
Ez már nem fért bele az előzőbe:
És azért valljuk be, azok az időt kifejező számok nem olyan nagyok és teljesíthetetlenek...
-
burgatshow
veterán
Jóllehet ezzel a lemezen kiadott HD-minőségű tartalmaknak immár mindkét védvonala veszni látszik, a kiadóknak rövid távon nem kell jelentős bevételkieséstől tartaniuk: a Blu-ray lemezek másolása manapság még meglehetősen költséges művelet, az internetes terjesztést pedig a DVD-lemezképeknél akár tízszer nagyobb méretűre dagadó állományok tehetik körülményessé.
Csak azt nem kalkulálta bele a cikkíró, hogy ugyanilyen tempóban nő az internetes sávszélesség. Ha csak nem nagyobb.
Mozgok olyan hálózati körben, ahol 10 MB-os sebességgel tudok letölteni, terhelt állapotban. Ekkora sebességnél mennyi is egy 4400 MB-os fájl letöltése?
4400/10 = 440 másodperc > 440/60 = 7,5 perc
Ugyanez egy ma átlagosnak mondható 4 Mb-es vonallal:
4400/0,4 = 11000 > 11000/60 = 183,33 perc > 3 óra 3 perc
Tehát durván 10 perccel kalkulálva (beleszámítva a hálózat ingadozását) egy 30-40 GB-nyi anyag letöltése? Számoljunk 35 GB-tal:
35000/10 = 3500 másodperc > 3500/60 = 58,33 perc
Ugyanez egy ma átlagosnak mondható 4 Mb-es vonallal:
35000/0,4 = 87500 másodperc > 87500/60 = 1458,33 perc > 24,3 óra
Tehát, ebből nekem az jön le, hogy ugyan ma még egy kicsit drága, az ilyen jellegű hozzáférés a szélessávhoz, de mint látjuk, nem olyan elérhetetlen. És most csak a "Nyugat-Balkánról" beszéltem.
Mod: hejesirásh
[ Szerkesztve ]
-
ngabor2
nagyúr
viszont ha a vevőknek nem többszörös árkülönbözettel kell szembenézni, hanem nagyjából elenyészővel, és ezért normális minőséget kapnak, akkor előbb-utóbb elgondolkodnak a vásárlás helyén.5-10k-t én se adnék ki egy filmért, 1-2, nagyon jó film esetén 3k-t én is szívesebben kiadok, ha emellé kapok valami extrát (eredeti, nyomott lemez, normális tok, normális borító, extrák a lemezen).
-
engusz
veterán
Szerintem nem az egyéni letöltővel van a baj. Hanem a terjesztőkkel. Nekik pedig nincs szívük, csak pénztárcájuk. Arra pedig a te általad írt módszer nem lesz hatással. Ők - valószínűleg - továbbra is azzal lesznek elfoglalva, hogy a letöltött, majd kiírt anyagot másnak adják el. Nagy tételben, folyamatosan.
Nézzék meg közelebbről! Mert minél közelebb hiszik magukat, annál kevesebbet fognak látni.
-
ngabor2
nagyúr
okosék még nem jöttek rá a megoldásra? nem törhetetlen, vagy megkerülhetetlen védelem kell... ki kell dobni a torrentoldalakra legálisan 700 megás aviban (igen, direkt agyontömörítve, 2.0-s hanggal), és kiadni br-en hipe-szuper minőségben, extrákkal. 5.1-ben, mindenféle extrákkal. aki leszedi aviban, megnézi. ha tetszik, megveszi eredetiben.
az avi elejére be lehet tenni, hogy ha tetszik, vedd meg, hogy az alkotók tudjanak még ilyet csinálni, amúgy ezt a kópiát (ha úgy vesszük, screener) szabadon terjesztheted. pont. hozzáállás kérdése. a sok letöltőből valszeg lesznek olyanok szép számmal, akik meg fogják venni. kivédhetetlen, hogy ezek után az 5.1-es hiper-szuper némileg tömörítve ki ne kerüljön... de ha értelmes(!) áron meg is lehet venni, akkor inkább az avis gesztusért inkább megveszi bótba'. ja, hogy a kiadóknak nem lesz beteges méretű extraprofitja? kérem tisztelettel, a monopóliumok kora ebben a szektorban lejárt, most már nem a nagy, vagy extranagy profit között kell választani, hanem a vegetálás és a tisztességes haszon között. ez biztos nem tetszik nekik. aki először meglépi ezt, annak nagyon be fog jönni, a többiek csak kullogni fognak utánuk, remélhetőleg.
-
engusz
veterán
Benne van a hírben:
"...a dollár tízmilliókba kerülő védelmi rendszert ugyanis már tavaly év végén sikerült kijátszania az archiválóprogramokban utazó SlySoftnak, mely most bejelentette, hogy a hamarosan kiadásra kerülő új AnyDVD másolóprogram..."
-
engusz
veterán
-
Erzsi78
tag
Kik fejlesztik az Any dvd-t?
-
engusz
veterán
Az egy-az-egyben lemásolt Blu-ray és/vagy HD-DVD filmek letöltése még csak-csak vállalható, de azok hosszútávú tárolása már nem annyira. Szerintem jobban mennek az eredeti anyagok tömörített (x264 és tsai) verziói.
Sosem lesz ennek vége. Talán akkor, ha majd minden mozzanathoz online kapcsolat, account, hitelesítés, stb. fog kelleni. De erre az útra szvsz. még nem nagyon mernek lépni. Főleg egy olyan széles réteget érintő iparágban, mint a DVD/HD-DVD/Blu-ray, tehát az otthoni mozizás.
-
pabadam
aktív tag
Na végre.
"...I'll never stop looking..."
-
Integra
titán
ki adott erre 45 millio dollárt?
rúgják ki azt a sok faszt azonnal...
mégis mit hittek?!
úgy kell nekik......egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Hebry
senior tag
Várható volt.
Már elég régóta kint van a Blue-Ray, hogy valaki rákkatanjon, és megoldja... -
troller
senior tag
Én spec az utóbbi 10 év terméséből egy filmet se töltöttem le, mert még arra se veszem a fáradtságot, nemhogy megvegyem lemezen, neadjisten elmenjek moziba miattuk. Inkább megnézem pl. 10× egymásután a Predator 1-2-t vagy az Alien 2-t mint mondjuk az Alien vs Predator bármelyik részét egyszer. Amúgy érdekes módon a jó filmek behozzák az árukat, hiába varezolják őket, csak könnyebb a varezra fogni a nagy stúdióknak a bevételek csökkenését, nem arra, hogy a filmek 90%-a még egy óvodásnak is gagyi lenne.
[ Szerkesztve ]
Asus P8H67M-LE; Xeon E3-1270v2; 2x8GB DDR3; PNY GTX 1660 super 6GB
-
rzoli
senior tag
Leginkább hozzáállás kérdése már ezeknél a tesco-gazdaságos filmeknél a dolog. Amit szeretek, a kedvenceimet megveszem én is, teljes Jóbarátok sor, Bud Spencer filmek. + 1-2 jó film. Amit elötte persze letöltöttem. És így tudom hogy JÓ
Bye
ZMotorola Defy+, Lg G2, Doogee X5 Pro, Vernee Thor, MAZE Alpha, MI A1, Mi Mix3
-
shtml
őstag
Gondolod, hogy a jó filmeket nem másolnák vagy töltenék le-fel az emberek? Dehogynem, azokat még inkább.
És ugye az árakra sem nagyon lehet már hivatkozni, amikor azt magyarázzuk, miért lopunk filmeket a legális megvásárlás helyett. Hiába írták-írják sokan, hogy ha levinnék a DVD-k árát, akkor letöltés helyett inkább megvennék őket az emberek, torrentoldalakon sorra tűnnek fel a 990 forintos vagy még olcsóbb filmek. A minap olyan Dr. Bubó DVD-ket láttam az egyik magyar torrentoldalon, amelyeket én nemrég 499 Ft-ért vásároltam meg.
Természetesen és is sorra töltöm le a filmeket, főleg a pofátlanul drágán árultakat, szóval nem akarok itt álszenteskedni. Ám az 1,000 Ft alatti árkategóriát inkább megvásárolom.
A szakember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki mindenre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)
-
rudi
nagyúr
-
Panther
HÁZIGAZDA
Égő égő égő. Megint.
[ RIOS Release 5 – multiportal engine by Panther ]
-
T-Nagyon
tag
A védelem csak drágítja a lemezeket(gondolok itt azok fejlesztési költségeire ), csak úgy tudnak valamit a dolog ellen tenni, ha olyan helyzetbe hozzák a másolókat, hogy a másolás már nem éri meg...
Milyen jó lenne, ha a zenei CD-k árai is elkezdenének észheztérni... Nem is olyan régen gondoltam, hogy bővítem cd készletem, de amikor megláttam az árakat... Egy jobb cd 4-6k! Nem hittem a szememnek! Pedig azon még képanyag sincs...[ Szerkesztve ]
Fotóim: http://flickr.com/skublics_gergely
-
daninet
veterán
te jóisten hányszor volt már hogy "ez feltörhetetlen"... ráadásul valamikor még a DVD film is ugy volt hogy tul nagy lesz méretre a kalózkodáshoz...a szolgáltatók meg csak duplázzák a sebességet és ottvagyunk h 2óra alatt lejön a film...erre a sorsra jut a blueray is...
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
Khaal
őstag
Antiguában gondolom teljesen legálisan árulhatja (mivel ott nincs erre vonatkozó jogszabály, gondolom).
-
PPeter
addikt
Legálissan semmiképp, legfeljebb legálisan. De ez ugye attól függ, hogy milyenek a vonatkozó törvényi szabályozások. A hírben írnak is erről...
PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!
-
troller
senior tag
Nem a másolásvédelmen kéne ennyit erőlködni, hanem jó filmeket gyártani és midjárt nagyobb lenne a bevétel. Meg persze el kellene gondolkodni azon, hogy manapság már nem muszáj az embernek moziba elmenni, ha meg akar nézni egy filmet, mint mondjuk 50 évvel ezelőtt, én egyszeűen megvárom amíg le nem adják valamelyik TV-n. Ehhez képest a filmkiadók még mindig olyan szintű hasznot szeretnének learatni, mint anno, amikor a mozin kívül alig volt szórakozása a tömegeknek.
[ Szerkesztve ]
Asus P8H67M-LE; Xeon E3-1270v2; 2x8GB DDR3; PNY GTX 1660 super 6GB
-
thaler2
senior tag
Ez így működik, hogy egy cég kitalálja a védelem kikerülését, belerakja a szoftverébe és árulja legálissan?
-
PPeter
addikt
Megint elcseszték a fejlesztők . Ugyanis a védelmet nem megtörték (arra valóban évtizedeket kellene várni), hanem szépen megkerülték. A - szerencsére - rém gyenge szoftveres megvalósítás miatt visszafejthető a rendszer működése.
PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!
-
Misi 007
őstag
Hát igen a jó öreg AnyDVD!
Ezt a 10 évet meg szerintem ők se gondolták komolyan -
Stavi
aktív tag
nem is kellett rá sokáig várni...
Mondjuk azon se lepődnék meg ha kijönnének egy új másolásvédelemmel, ami nem lenne kompatibilis a mostai piacon lévő játékosokkal...Privátba hamarabb elérsz... stavi(kukucs)tvn(ponyt)hu.
-
ebx
aktív tag
Lassan többe fog kerülni a film letöltése, mintha megvennéd a filmet... ez a kiadók egyetlen reménye
For every complex problem, there is a solution that is simple, neat and wrong.'' H.L. Mencken
-
(Kolombusz)
veterán
Amit ember alkotott, azt ember fel is tudja törni...
Új hozzászólás Aktív témák
- NOTHING Ear B171 TWS fehér Új!
- Eladó Asus Tuf FA507NV - RTX 4060 - AMD Ryzen 5 7535HS - 32GB
- Új Bontatlan Apple Studio Display 27 5K Retina Thunderbolt Azonnal Átvehető Deák Térnél.
- Openswim pro fejhallgatót keresek
- Modolt, prémium vezeték nélküli billentyűzet, választható switch - Keychron Q2 MAX ISO
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest