Új hozzászólás Aktív témák
-
Vegha
senior tag
válasz
pvojnisek #28166 üzenetére
Sikerult ratenni asszem valami 4.1-et, de azon sem szolalt meg a Goggle Play anelkul pedig meg internetkapcsolatot sem tudtam csinalni. Tovabb mentem volna magasabb alverziora, de azota boot utan sotet kepernyo fogad. TWRP van.
Az a baj, hogy a quarx2k-s linkek mar sehol sem mukodnek, innen-onnan ossze lehet lottozgatni a telepito fajlokat, de hogy melyik passzol melyikhez... ?! Abban en mar nem vagyok jaratos.
Most megprobaltam ez a leiras alapjan nekivagni: https://kaigaraonline.wordpress.com/2014/10/17/how-to-install-android-kitkat-4-4-4-via-cyanogenmod-11-on-motorola-defy/ egy 2016-os NIGHTLY-val (jelentsen ez barmit is), de mar az elso (11.) lepesnel, a bootstrap.zip telepitesenel hibat dob.
Lehet hogy nem jo a fajlom ? Hogyan ezt ellenorizni ? Most toltottem le, elvileg hibatlannak kene lennie. -
pvojnisek
csendes tag
Mire jutottál?
Ha még küzdesz, ezt a fórumot javaslom olvasgatni: https://forum.xda-developers.com/t/installing-the-best-rom-nowadays-for-defy.3634651/
Viszont nagyon sok hasznos infó és rom elérhetőség is le van írva a fórum első bejegyzésében: https://prohardver.hu/tema/re_motorola_defy_a_szukseges_plusz/hsz_1-1.html -
Vegha
senior tag
Sziasztok,
egy jelszovaltoztatas miatt resetelnem kellett a telefont (gyari ROM van rajta).
Szeretnem hasznalni webkamerakent, netradiot hallgatni ilyesmikre, de ezer eve nem romoztam. Tudna valaki segiteni, hogy mit es hogyan kell feltenni ra ? Wifi, kamera, SD kartyakezeles es valami medialejatszo kellene legfokeppen, a tobbi nem szamit. valami step-by-step guide jol jonne. -
Sziasztok! Nem tudna valaki segíteni egy magyarítással a gyári 2.3.6 romhoz? Előre is köszi.
-
válasz
lomposfarkas #28160 üzenetére
Megvan a bűnös. Google Play.
Egy arc moddolt Youtube appot Play igény nélkül, azzal megy.
Amint felteszed a Play-t (ehhez a ROM-hoz ajánlott Gapps pack-et), Youtube has stopped.
És 99% a régi rommal is ez lenne, mármint esetleg menne addig, amíg le nem frissül a Play.
Kapott egy 4.4.4 Slimkat-et, Play lemarad, ha nem tetszik neki, megy a gyári vissza@gyemipapa : Azért most már engem is érdekelt, mi a franc van
Amúgy elvileg gyerekeknek lesz szórakozni, arra én sem vennék drágábbat, ezt törhetikGondolom SIM és egyebek sem lesznek.
-
gyemipapa
senior tag
-
lomposfarkas
tag
Helló, kíváncsiságból elővettem. CM7-es rom van rajta, leszedtem a Playról az a klienst, amit felkínált, nem játsza le a videót. Utána a beépített böngészővel néztem, az se. Mondjuk a Defy amúgy se csipázza igazából a Gingerbread alapú romoknál magasabb verziós romokat, azokkal tud izzadni, elzabálják a kevés erőforrásokat. Ahogy mondják manapság, szerintem engedd el a témát
-
-
válasz
gyemipapa #28156 üzenetére
A gyári ROM-mal ment, aztán mondta, hogy esetleg valami 4.x alapút, jó lenne. Persze utána közölte, hogy igazából Youtube, és a 4.x-el nem megy... Max. visszakapja a gyárit, de igazából én inkább megoldanám 4.x alatt (most Slimkat van rajta) , mert kisebb macera + mégiscsak illene neki mennie.
Esetleg egy olyat lehet, hogy megnézd, milyen verziójú Youtube kliens van a gyári ROM-odon?
-
gyemipapa
senior tag
Félek, azon már annyira régi hardver, gyárilag talán 2.3 vagy 3.2 androiddal, , hogy szinte már semmi nem lesz kompatibilis vele. Öreg gépre sem tudsz win10-et feldobni, ha sikerül is, nem lesz stabil illetve nem működik minden rajta.
Nekem is van egy Defy+ a fiókomban, de minek, használni nem tudom, és csak filléreket adnának érte.
Akkora kijelzőn meg manapság amúgy sem lehet nagy élmény videókat nézni.
Egyszerűbb használni a feltehetően nagyobb kielzőjű, modernebb okostelefont, akkukímélésre meg egy powerbankot. -
Hello,
Sry, hülye kérdés.
Van nálam egy Defy+, amit Youtube nézésre akar használni a gazdája. Tettem neki egy CM10-et, de nem akar működni rajta a Youtube kliens. Elindul, de tetű, és nem játszik le semmit.
Van erre valami ötlete bárkinek...? -
Vegha
senior tag
válasz
RAZR_v3 #28109 üzenetére
Hali,
Mobilról irok, de gondolom nem mostanában íródott a kérdés : )
En ezzel használtam anno a Defy+t napi szinten a varosban: Delta Smartphone Caddy (https://deltacycle.com/bike-phone-tablet-holders/smartphone-bicycle-holder-black)
Asszem fizetős opcio volt, de nekem van hozza A-Head-es es pipas stucnihoz való rogzites is. Trekking, outi felhasznalasra nekem jól bevalt (agydinamos toltessel), bar egy ideje mar nem hasznalom. -
RAZR_v3
tag
Sajnos ezt a mobilt a sima Defy-hez hasonlóan már csak Google fiók nélkül érdemes használni, úgy, hogy csak Android Market van a készüléken és még nem frissült Google Play-re. Amint belépsz a Google fiókodba a telefonon, rögtön frissül az Android Market Play Store-ra, felkerül a Google Play Szolgáltatások is mellé és érezhetően lassú lesz a telefon. Az új alkalmazások sem tesznek jót neki, mindenből érdemes 2011-2013 közöttieket használni inkább.
MP3 lejátszónak, vagy simán telefonálásra, sms-ezésre, GPS-nek és némi fotózásra ha a szükség diktálja, még mindig tökéletes. Két dolog "nyírja ki" a Defy(+)-t: a Google Play Szolgáltatások és az, ha tönkremegy az akkuja, mert gyárit már nem kapni, utángyártottból pedig nagyon ingadozó a minőség. -
w.miki
veterán
-
-
clFiTi
tag
válasz
w.miki #28147 üzenetére
Szinte teljesen mindegy, ezekben már nem hinném, hogy komolyabb módosítás van.
Most reggel megnéztem, jelenleg SlimKAT van rajta, 4.4.2.
A YouTube verziója 11.33.58
Gyorsabbnak látom, mint a CM11-et, de a YouTube kliens itt sem tökéletes, sok videónál szellemképes a megjelenítés.
Amit lehetett kinyírtam a SlimKAT-ből, még a telefonfunkciókat is, de még így sem az igazi. Lehetne vele mit kezdeni egy alapos gyomlálással, de kellene egy megfelelő YouTube verzió is.
Vagy ki kell próbálni több ROM-ot és YouTube-ot, de nem nagyon jutok már dűlőre ezzel az egésszel. -
w.miki
veterán
-
hpeti2
aktív tag
válasz
clFiTi #28144 üzenetére
Majdnem minden szuperül ment.
Elakad egy résznél az RSD és kiírta, hogy manually power up your phone. A recovery-ben ezen túljutottam egy cache törlésen.
Utána ugyan úgy nem ment fel a wiui, mint múltkor, de nem a gyári rom jött be helyette, hanem elakadt a moto logónál.
Próbáltam a sima és a plus verziót is, de mind a 2 szar volt, pedig az xda oldaláról szedtem le. Végül próbaképpen leszedtem a plus verziót a te oldaladról és az szerencsére már működött.
Köszi még1x. -
clFiTi
tag
válasz
hpeti2 #28140 üzenetére
A megfelelő drivert installálni és az RSDLite-ot is. Először a gyári .sbf állományt feltolni, utána a gyári recovery-ben wipe, utána a rootolt .sbf fájl.
Itt megtalálsz mindent:Hangerő fel+power gomb, rákötöd a pc-re RSDLite, .sbf állomány kiválasztás, start, kivárni amíg PASS-t nem ír, lehúzni a gépről.
Gyári recovery: hangerő le+power, a háromszögnél mindkét hangerő gombot egyszerre megnyomni. -
hpeti2
aktív tag
Úgy látom kipróbálhatom mennyire törésálló, mert az xda linkek nem működnek. Azt se tudom mire jó az sbf fájl, de mindegy is, mert az ajánlott linkről már nem tölthetők le.
-
hpeti2
aktív tag
válasz
clFiTi #28135 üzenetére
Sziasztok!
Rommolásban van már tapasztalatom, de a defy+-ban kezdő vagyok. A gyári alap romra feltettem a egy 10.2 cm-et, de ki-be kapcsolgatott a repülő mód, ezért egy wiui-t szerettem volna feltenni. TWRP 2.6.3-ból próbálkozom, feljön a fancy menü hogy milyen programokat akarok feltenni, végigmegy a telepítő, de utána is a 10.2 cm tölt be, mintha semmi sem történt volna.
Letöltöttem egy csoda safewipe.zip-et, és azzal is próbálkoztam de csak a miui_defy_3.8.2_clim+cm_Zapatos_de.zip rom már fel ment, de abban meg nem volt magyar nyelv, meg döcögősen futott.
Hogyan tudok innen végre feltenni egy használható rom-ot? -
clFiTi
tag
válasz
DooM86 #28134 üzenetére
Szia!
Ha mindennapi használatról beszélünk, akkor CM7. Régebben fantasztikus volt. Viszont nekem mostanság a YouTube nem ment rendesen. Jelenleg szinte csak filmnézésre használom néha. Így jó a Quarx-féle legújabb ROM. Hát szokásos használatra nem ajánlom, sajnos a mai Google szolgáltatások megölik már ezt a telót. Pedig voltak ám jóféle ROM-ok vastagon.
Tehát csak multimedia-ra CM11, hétköznapi használatra CM7, vagy kigyomlált/blurtalanított gyári ROM. Saját szubjektív vélemény/tapasztalat.
Én vettem bele másik akksit BF5X (Defy), de megvan a HF5X is, 4 óra Youtube elmegy (KitKat).
Ami még nagyon bejött az a legutolsó Epsylon-féle ROM (ICS 4.0.4), nem gyári kernel-lel. De a WiFi nálam nem volt tökéletes. -
DooM86
csendes tag
Sziasztok
Valaki használ defy+ -on 4 - 4.1. 4.2.2 mik a tapasztalatok? pl szabad ram, gyorsan merül ? milyen romokat használtok WIUI 4.1.1 et használ valaki?
A válaszokat előre is köszönöm. -
clFiTi
tag
A 2ndInit nem root alkalmazás, ez lenne a recovery, amit csak root-olt telóra lehet tenni.
A törölhető telóra PC-ről az RSDLite programmal kell feltenni a gyári SBF-et (előtte én szoktam csinálni a gyári recovery-ben egy wipe-ot), utána ráhúzni ugyanígy a root-olt SBF állományt. Ezek után a telón engedélyezni az usb hibakeresést és az ismeretlen forrásokat. Aztán mehet a 2ndInit.
-
Zaja2
senior tag
válasz
clFiTi #28131 üzenetére
No,most akkor en sem ertem. Eddigi leirasokat olvasgatva arra a kovetkeztetesre jutottam,hogy a 2ndinit rootolja. Avagy megsem,es baj van van az ertelmezesemmel. Akkor valojaban nekem mar rootolt a telefonom?
Akkor miert nincs cwm recovery-m? Gyari recoverybol semmit nem telepit,minden failure-el vegzodik.Egyeb otleted volna,megkoszonnem.
-
Zaja2
senior tag
Reggelt!
befagy a 2nd-init rootolás közben. Mi lehet az oka? Az összes verziót próbáltam. a 2.0-s letöltésnél,a többi pedig a gombra kattintva kéri a force close-t.
Alternatíva? Superoneclick ugyan úgy pocsék. Elindul,telefon reboot,aztán kész - vége/befagy.
-
clFiTi
tag
Sziasztok!
Itt még van egy pár dolog, amire szükség lehet. Ha igény van még valamire, töltök fel. Évek alatt összegyűjtöttem szinte mindent.
-
dvogabi
tag
Sziasztok!
Nekem is gondom adódott a telóval.Bátyámtól visszakapott és muternak szánt telefont akartam kipofozni.Valami CM9-es volt rajta, mondom anyunak ez sok, factory reset (persze memória kártya már nem volt benne) kaptam egy üres telót.Sebaj van itthon gyári rom felraktam ezt DEFYPLUS_U3_4.5.1-134_DFP-231_CEE_ROOTED_No_Signed
Azóta én sem tudok custom recovery-t feltenni.lafut, azt írja ok telepítve de a belépésnél a gyári fogad mindig.
Van ötlet?
THX! -
Zaja2
senior tag
válasz
lomposfarkas #28121 üzenetére
hát jó. de egyelőre ott tartok hogy még rootolni sem tudom,mert a superoneclick nem fejezi be a műveletet. aztán ha újra rootolni szeretném,akkor kiírja,hogy már rootolva van.... unrootnál szintén nem fejezi be.
az sndinitdefy-vel is ugyan ez a gond. behal a letöltés közben. van super su-m meg kéri az engedélyeket bizonyos appok futtatása előtt,de nincs cwm recoverym,és a nélkül nehezen tudok főzött romot tenni rá. de azért köszi. -
Zaja2
senior tag
A készülék annyira lassú már friss factory reset után is,hogy még egy egyszerű hívásfogadás is problémát jelent. Amire fel tudnám venni,addigra már rég leteszik. Mit lehet vele kezdeni?
-
Zaja2
senior tag
Szevasztok!
Motorola Defy+ keszuleken a hangero le+power gomb kombinacioval ezt a kepet kapom:Mi lehet a gond?
Köszi!
-
pn4hvq
senior tag
válasz
Rollee #28113 üzenetére
Segíteni sajnos nem tudok, de én ezt tapasztaltam: időnként nekem is előjön ez a hiba, én is anyázok olyankor. Ha vonalban vagyok valakivel és közben másik bejövő hívást kapok, akkor minden esetben jelentkezik a hiba. Vagy várok, vagy aksi ki és be megoldást szoktam használni. Esetleg ha rájössz a megoldásra, megoszthatnád velem is
.
Nekem MIUI 3.1.27 van rajta, fólia nincs az enyémen.
Amivel szerintem összefügghet az a proximity szenzor. Feltételezem, valamiért nem érzékeli, hogy elvetted a füledtől.Szerk.: felcsigáztál és most utánakerestem, ezt találtam. A youtube-os linken pedig ott van elvileg a megoldás.
-
Rollee
aktív tag
Sziasztok!
Megint egy kérdéssel fordulok felétek.
Több rom-ot kipróbáltam már, de még mindíg produkálja a hibát a telóm. Hívás befejezése után, mikor elveszem a fülemtől a telefont, nem kapcsol rögtön vissza a kijelző. Ez miatt nem tudom bontani a hívást, vagy bármi egyebet sem csinálhatok. Valamikor egy perc múlva kapcsol vissza. Már a védőfoliát is leszedtem, állítgattam a fényerőt fix-re meg vissza, több rom-ot próbáltam....stb.Légyszives segítsetek, mert szeretem ezt a kis telót s nem akarnám lecserélni!
Üdv.: Rollee
-
karamblo
tag
Sziasztok. Nem találok GAPPS-ot a CM9-NIGHTLY-121118 romhoz. Tudna valaki segíteni ?
-
RAZR_v3
tag
Valaki használja/használta a Defy(+)-t a kerékpárja kormányán univerzális telefontartóban? Ha igen, akkor mennyire vált be, és melyiket vette meg?
Hiába nem a fő okostelefonom, egyszerűen nem bírom véglegesen nyugdíjba küldeni, nagyon megbízható, időtálló készülék. -
-
Zaja2
senior tag
Sziasztok!
Memóriakártya nélkül tudok fotózni valamilyen nem gyári fotós alkalmazással? A memóriakártyáimat nem ismeri fel a telefon,így ez az utolsó lehetőségem....
Köszi!
-
Sziasztok!
Korábban volt szó a WAJK MIUI [link] romról. Tudnátok segíteni, hogy hogyan lehetséges CM11 romról erre váltani?
Ott van a telepítési útmutatóban, hogy:
-1. Flash 2.2 CEE ROM or Nordic (Help for sbf-flash.)Meg lehet csinálni CM11-ről azt, hogy egy gyári 2.2 sbf-et visszateszek?
Új hozzászólás Aktív témák
ma A DEFY egy új kategória első képviselője volt, most pedig eljött az idő a ráncfelvarrásra, ami inkább a belsőt érintette.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB AIO Enigma XL Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest