Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • julius666

  őstag

  Másrészt meg nyugodtan vedd egy kalap alá a linuxos terminált a windowsos regedittel. mindkettő alsó szintű bitfaragásra való, egyik nélkül sem úszod meg.

  Persze, csak "csöppet" ritkábban kell hozzányúlni. Win alatt igenis elboldogul az átlaguser regedit faragás meg cmd.exe (vagy inkább powershell) nélkül. Linuxon sokkal-sokkal nehezebb megkerülni. Ami mondom nem feltétlenül baj - nekünk.

  mert az átlagfelhasználó hogy igazodik el, hogy melyik kodek pakkot meg médialejátszót meg vírus, malware, spyware kergetőt kell feltenni windowsra, és miért nem azt?

  A kodek pakkok rég a múltéi, az átlaguser felrak egy mpc-hc-t/vlc-t (ha egy mód van rá az előbbit ajánlom) és megy minden mint a karikacsapás.

  Beépített tűzfal egész jó, win8 alatt már MSE is integrálva van Defender néven, átlagusernek nem igazán kell foglalkoznia ilyesmivel. Klasszikus user error ellen megy nyilván nem véd semmi.

  Hidd el nekem, lejön egy víruskergető update, megakad tőle mondjuk a kitekintő gyorsvonat, az átlag felhasználó úgy megáll, mint a szög.

  Nyilván semelyik rendszer sem bugmentes. Azért az MSE / a beépített tűzfal elég ritkán szokta megakasztani az outlookot. Az inkább a 3rd party cuccok sajátja.
  Azt meg hogy linuxra nem kell víruskergető, köszönjétek annak hogy nem jött el a "desktop linux éve". Ha lenne kinek nyugodj meg írnának, a buta egybites felhasználó meg kattintana ott is mindent ész nélkül.

  Az átlagfelhasználó honnan fogja tudni, hogy ami szemetet (demo víruskergető, demo office, demo ez demo az, ilyen gyári tool olyan gyári tool, stb. stb.) az alapértelmezett telepítés felrak, azt hogy kell levakarni

  És ez hol az os hibája? Meg lehet gyönyörűen tömni bubit is szeméttel, még ha nagyságrendekkel kisebb is a kínálat. Ez a notebookgyártó sara, nem a Microsofté.

Hozzászólok Aktív témák