Új hozzászólás Aktív témák
-
rybank
senior tag
A bonyolult installálás problémáját nagyon régóta megoldották. Ez nem egy Arch. Persze az sem nehéz. Használtam fél évig én is Ubuntu-t, vagy több egy kicsit. De egy dolgot ő sem tud. Ez pedig a játékok.
-
ViZion
félisten
...azért jó lenne egy "Miért használok már másik disztrót Ubuntu helyett" kérdőív is
Amúgy tényleg jó az Ubuntu, csak azt a pár, sokakat bosszantó hibát hegesztenék már ki... várjuk a 12.04 LTS-t, az LTS biztosan jobb lesz.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Zefír
őstag
Én is szeretem az ubuntut, és próbálkoztam is sof kiadással, 1 bajom van velük, MÉG nem tudommire használni, csak átlag felhasználó ként. Arra meg OS X is tökéletes. Majd ha melózok, valószínüleg én is linuxozni fogok, persze csak ha olyan melóm lesz. NA meg annyi időt még nem is foglalkoztam vele.
-
banhammer
veterán
Mint biztonsági rendszer van a gépemen egy Ubuntu.
Próbálkozgattam vele, neteztem, zenét hallgattam, stb, stb, stb.
Szép, meg jó, de valahogy nem tudtam megszokni.\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
anulu
félisten
az utolsó bekezdés első mondatán felröhögtem köszi, hogy mosolygással indult a napom!
[ Szerkesztve ]
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
leslieke
Jómunkásember
Negyedik éve van Ubuntu a gépemen, a 10.04.4 LTS verziója. A 12.04 már nem kerül fel, másik disztró után kell nézzek.
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
VaniliásRönk
nagyúr
"Vagyis az Ubuntu rajongói nem értenek egyet a sztereotípiával, mely szerint egy linuxos operációs rendszert igen bonyolult installálni."
Itt hatalmas felreertes vagy ferdites van, a Linuxokat nem telepiteni nehez, azon mar a tobbseguk tuljotott, csak egyuttelni veluk kihivas es/vagy lemondasokkal teli, hacsak nincs masik OS ugyanazon a gepen vagy egy masikon.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
leslieke
Jómunkásember
válasz VaniliásRönk #8 üzenetére
Mi az ami nélkül nem lehet élni linuxon?
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
anulu
félisten
túl magas labda, nem csapom le, meg amúgyis flame-et indítana
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
Psych0
őstag
Régen egyértelmű volt, hogy Ubit használjak, mert felhasználóként nagyon jó volt, hogy nem az ezeréves stabil debian csomagjait használja. Most már nem tudom, mert az utóbbi években sokkal fontosabb lett az eyecandy, mint a penge működés, így sajnos bloatware lett az Ubi-ból.
Amúgy gondolom muszáj volt egy alapvetően linux hírbe beletenni az apple-t, mert anélkül a portálon már nem is hír a hír.
"As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1."
-
floatr
veterán
Ott vagy baromira eltévedve, hogy neked vannak bizonyos igényeid, amit nem teljesít, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy ezek magasabb/komolyabb igények, vagy hogy te -- má bocs -- igényesebb vagy.
(#12) Psych0 ez a két platform a meghatározó, és több helyen is hangsúlyozzák, hogy multiboot-os környezetben használják sokan a bubit. Én inkább azon csodálkozok, hogy ez a felmérésük milyen küszöböt lépett át, hogy írtak róla.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Sziasztok!
En speciel teljesen egyetertek a hirrel, szamomra tokeletes az Ubuntu, pedig nem csak internetezesre hasznalom a gepet. Amit meg nem tudok megcsinalni alatta (Windows-specifikus dolgok) arra pedig ott van egy VMWare image-ben egy 64-bites Windows7, es minden problema elharul. Az meg hogy gyorsabb a gep vele... Ez is igaz, hisz nem a renszer fogyasztasat nezik sokan, hanem azt, hogy tenyleg milyen porgos az UI. Nem azt mondom, hogy "nem szeretem a Windowst" de minden igenyemet kielegiti az Ubuntu is.
P.s.: Jatszani nagyon nem szoktam a gepen, de arra is megfelel az Ubuntu, hisz a Wine segitsegevel majdnem minden jatszhatova valik. Jo, nem azt mondom, hogy egy Crysis 2 DX10-zel elmenne alatta, mert nem de, boven jatszhato szinten van.
P.P.S. Teszem mindezt ugy, hogy kozben van legalis Windows 7 licencem. A fent leirt dologk miatt nem gondolnam onszivatasnak.
Psych0: Marha nagy az alairasod!
Udv. core2
-
petymeg2033
tag
Azért szeretem az ilyen felméréseket, mert annyi átfedés van egymást kizáró szempontoknál is, hogy valaki biztos nem jól méri fel, hogy mit miért csinál, és pont ezért haszontalan időpocsékolás még csak kiértékelni is egy ilyet...
De ha kiragadunk egy-egy statisztikai adatot, azon jól el lehet csámcsogni, hogy biztos miért van.
-
rt06
veterán
ubuntard.com-rol tud valaki valamit? be akartam linkelni, de nem jon be az oldal, s ugy tunik, meg is szunt...
Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
veterán
-
floatr
veterán
Aminek egy kicsit is köze van a "kommersz" fogalomkörhöz, azzal kapcsolatban mindig meglesz ez a jelenség. Viszont nem látom a kapcsolódási pontot a cikkel. Kérdéseket tettek fel, ami véleményeket vár, és az embereknek ez a véleménye. Nem kértek szakmai magyarázatot, 200 oldalas doktori értekezést bolgár nyelven, csak pipa-pipa-next-finish.
-
ViZion
félisten
válasz Neil Watts #14 üzenetére
A "gyors rendszer" nagyon relatív. Akinek gyors az Ubuntu, az még nem használt Fedorát, vagy vmi valóban gyors disztrót.
A hibái ellenére is nagyon jó az Ubuntu, talán ennek van a legtöbb dokumentációja, legszélesebb felhasználó tábora, de azért nem lehet véletlen, h már nem ez a vezető disztró pl. distrowatch adatok szerint...
Az Unity megosztotta nagyon a népet, ami nem baj, amíg van más disztró és sok Ubuntu variáció isHold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
anulu
félisten
valaki mondja már el, hogy _pontosan_ hogyan méri egy rendszer gyorsaságát. komolyan érdekel. vagy érzésre megy a dolog?
-
rt06
veterán
"Vagyis az Ubuntu rajongói nem értenek egyet a sztereotípiával, mely szerint egy linuxos operációs rendszert igen bonyolult installálni."
ezen azert elmosolyodtam
foleg azutan, hogy a hetvegen akartam debian-t tenni netinstall lemezrol egy broadcom netxtreme2 halokartyaval szerelt gepre (hint: a halokartya firmware-je non-free, nincs benne a telepitoben)[ Szerkesztve ]
Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
floatr
veterán
Marketing
Ez az ami nincsen másoknak, legalábbis pórnépnek szánt. Néha a Novell bedob egy-két migrációval kapcsolatos szenzációt, de semmi más. A distrowatch meg tod h mit mér, na az nem a "vezető disztró" minősítés.
(#22) anulu szubjektív. Más disztrók esetében kevesebb szolgáltatás megy, kisebb erőforrásokat mozgat a rendszer, kevesebb píthon-alapú komponens szaladgál stb...
(#23) rt06 egy ismerős járt úgy 1-2 évvel ezelőtt h netbookra telepítendő rendszer telepítés előtt használta a wifit, telepítés után meg nem -- egy pár perces műveletsorral rá lehetett bírni, hogy telepítse a drivert. Ez egyébként elég agysorvasztó jelenség volt, de szerencsére nem általános.
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
van egy oprendszered, amit egyszerűbb telepíteni, mint egy másikat, nem kell rá víruskergető, uac, malware kergető, anyámtudjamikergető, nem kell újratelepíteni, működni szokott az upgrade, konzekvensebb a grafikus felhasználói felülete, mint a másiknak, többet is tud a gui, mint a másiknak, és akkor melyikkel is nehéz együtt élni?
A linuxok ellen az egyetlen korrekt érv az, ha valaki játékos típus. esetleg grafikai hazudozó.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
veterán
"Ez is igaz, hisz nem a renszer fogyasztasat nezik sokan, hanem azt, hogy tenyleg milyen porgos az UI." - Azonos hardveren reszponzivabb mint egy Win7 (bar ez sem mindig igaz, de nagyreszt helytallo tapasztalataim szerint).
bambano: Az utolos bekezdesed sem teljesen helytallo, mert megy az, csak max nem olyan minosegben mint Windowson. Engem nem tesz padlora ez, nem fontos szamomra annyira.
Persze aki tenyleg sokat jatszik annak ajanlhato a win-only mukodes vagy a dual boot.
+ : "esetleg grafikai hazudozó" --> Kikerem magamnak, en teljesen jol elvagyok a GIMP-pel, bar az is igaz, hogy nem ez az erdeklodesi korom.
Udv. core2
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
válasz Neil Watts #27 üzenetére
persze, csak a lin-win vitákban Pompei pusztulása meg Atlantisz elsüllyedése közel se kavar akkora flamet, mint az, hogy linuxon nem fut a fotóbolt.
-
anulu
félisten
"van egy oprendszered, amit egyszerűbb telepíteni, mint egy másikat"
7 egérkattintás és 25 karakter (serial) beírása. ezt sem nevezném bonyolultnak"nem kell rá víruskergető, uac, malware kergető, anyámtudjamikergető"
r=1 felett W7-nél is csak ajánlott, bekapcsolt defender mellett"nem kell újratelepíteni"
mióta kijött a W7, azóta van fent az összes otthoni gépen. jött azóta mintegy 100-120 security patch és egy SP1. XP-t valóban sűrűn kellett. azóta viszont nem kevés idő telt el."működni szokott az upgrade"
Vista -> W7, sőt, segítek, W2003 -> 2008 és R2-nél is tökéletesen működik (max előtte a rajta futó programokat kell patchelni / update-elni, hogy működjenek az új rendszeren, de ez nem a Win hibája)."konzekvensebb a grafikus felhasználói felülete, mint a másiknak, többet is tud a gui, mint a másiknak, és akkor melyikkel is nehéz együtt élni"
ez alatt mit értesz? komolyan kérdezem."Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
rt06
veterán
marmint van egy oprendszered, amit - ha szerencsed van - nem bonyolultabb telepiteni mint a masikat, nem kell ra viruskergeto, uac, cserebe kapasbol ket felhasznalod van, amiko kozott ugralgathatsz, nem kell ra malware kergeto, anyamtudjamikereso (bar anyam tudja, lehet kell), nem kell ujratelepiteni (kiveve, ha az ember le akarja gyalulni a gnome-ot), konezekvensebb a grafikus felulete (mind a 20, s ezek egymassal is teljesen atjarhatoak), meg hasonlo egyeb fud-ok
"A linuxok ellen az egyetlen korrekt érv az, ha valaki játékos típus. esetleg grafikai hazudozó."
munkam soran en is hasznalok olyan szoftvert, amelynek nincs linux-os portja (vannak ugyan alternativ lehetosegek, de kozel sem egyenertekuek), pedig se nem jatszok, se nem grafikai hazudozokPolitikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
bambano
titán
ubuntuba pl. nem kell serialt írni... de nem hiszem, hogy ennyivel elintézed a w7-et, userneveket, jelszavakat, gépnevet, esetleg domain nevet ott is írni kell
lehet, hogy neked nem kellett még újratelepíteni, de a net tele van lassulásokról meg újratelepítésekről szóló hírekkel. nemrég volt erről vita a w7 titkai c. logoutos bejegyzésben.
a konzekvensebb gui-t már többször kiveséztük, biztosan te is olvastad és emlékszel rá.
-
bambano
titán
te és anulu, biztosak vagytok abban, hogy az a majd' 20 ezer ubuntu felhasználó, akit megkérdeztek, mind veletek pont egy szinten van informatikából? biztos vagy benne, hogy átlag béla ubuntu júzer szerver kategóriás ethernet kártyával szerelt gépet használ és arra csak netinstallal hajlandó telepíteni, mert az milyen trendi?
windowsból le tudod gyalulni a guit? egyébként én le tudom szedni a gnome-ot, de van, amikor a kérdező számára hasznosabb tanács egy kevésbé szakmai, de könnyen kivitelezhető válasz, mint az, hogy kezdjen neki csomagkezelővel varázsolni. attól, hogy újratelepítést javasoltam, még le lehet szedni kézzel is.
-
törölt tag
Mivel ez egy hitvita, írd inkább úgy, hogy neked kihívás. Nekem már egy windows elviselése a kihívás.
-
floatr
veterán
Na moderáld csak ki magad gyorsan
Felhasználói szokásokról érdeklődtek abban a kérdőívben, és magyarázat nélkül megkérdezték az okát annak, hogy miért használják. Mondom, én leginkább azon csodálkozom, hogy írtok róla.
Egyébként lazán kapcsolódik, hogy azon ritka cégek egyike a canonical, aki még gui-teszteket is végeztet utcáról berángatott emberekkel, szal mintha nekik fontos lenne a felhasználók véleménye.
-
ViZion
félisten
Természetesen nem stopperolok. De a rendszerindítás, programok betöltése, ablakváltások, animációk, de még a Chromium indulása is gyorsabb.
Rendszerindítás, a leállás és felfüggesztés nagyon gyors Fedorával.
Azért azt meg lehet ítélni, h ikonra kattintva, vagy fájlkezelőben bóklászva mi milyen gyors. A win ebben kifejezetten lassúbb, USB3-as külső HDD tartalma Fedora alatt csak megjelenik, nincs pár pillanatnyi "akadás". Félre ne értsd, ezektől még semmi baj velük, csak a cikkben megjelentekre reagáltam.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
veterán
"7 egérkattintás és 25 karakter (serial) beírása. ezt sem nevezném bonyolultnak "
Nem, megis nekem az a tapasztalatom, - ismerettségi köröm a minta ahol nem csak geekek vannak, sőt- hogy sokkal jobban eligazodnak Ubuntun mint Windowson. Nem tudom miért, ne kérdezd, még nem jöttem rá.
"r=1 felett W7-nél is csak ajánlott, bekapcsolt defender mellett"
Az atlagfelhasznalok szokasait figyelembeveve ez sem teljesen igaz szerintem, ugyanis ok minden linkre rakattintanak ami szembe jön veluk (tapasztalat: hany gepet kellett ilyen miatt helyreraknom, ah), s mar kesz is a gond.
A "profibb" felhasznaloknak meg azert nem ajanlatos, mert mindig tevedhet az ember, s ha nincs vírusirto akkor mi fogja meg? semmi. A legtobb cucc mar a Win7 fejlett vedelmi rendszerein s atjon sajnos.
"nem kell újratelepíteni"
Lasd fent.
"működni szokott az upgrade"
Ezt alairom, igen.
Viktor77: Tudom, alatlanosaggban ertetted, de pont azert: En szemelyszerint kikerem magamnak a fan jelzot. Megprobalom a tolem telheto legnagyobb objektivitassal, racionalis indokok mellett megvitatni a ket rendszer elonyeit / hatranyait, hisz mindennek van.
---------------------------
Egyebkent azt nem is ertem, hogy most minek hasonlitgatjuk a kortet az almaval? Mindketto masert jo. -
Viktor77
titán
válasz Neil Watts #39 üzenetére
Tudat alatt mindenki fan (én is, hogy megnyugodj ). Különbség csak abban van, hogy ki mennyire vallja be (akár magának), és mennyire tudja kezelni ezt.
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
rt06
veterán
nem
sot, biztos vagyok benne, hogy a tobbseg nincs, azon a szinten, amin te, vagy akar azon, amin en
epp ezert mokas olvasni, amit leirsz neha a linux pofonegyszeru hasznalatarolnetinstall-t nem azert hasznalok, mer' trendi, hanem mert ugyis frissitenek netrol, a firmware meg ugysem lenne benne a masikban sem
de hozhattam volna azt is peldanak, hogy miutan lvm kotetet csinaltattam a debian telepitovel (guided partitioning, lvm), nem volt hajlando tovabblepni, mert a particiot sikerult nagyobbra mereteznie, mint az lvm kotet (a pontos hibauzenetre nem emlekszem, mert en meg tudtam csinalni kezzel - a tobbseg valoszinuleg nem tudna)mellesleg nem az volt a kerdes, hogy le lehet-e gyalulni a gui-t (kerlek ne jatsz moving target-et), hanem az, hogy kell-e ujratelepiteni - en csak eloszedtem egy par napos hozzaszolasod, ahol pont te javaslod megoldaskent az ujratelepitest
ezzel arra kivantam csak celozni, hogy bar valoban nem kell ujratelepiteni (ahogyan a windoze-t sem kell), addig azon felhasznalok, akik a windoze szetcseszese utan ujratelepitenek, azok linux-on is ugyanezt fogjak tenni
ezek fenyeben azt allitani, hogy a linux azert jobb, mert nem kell ujratelepiteni, szimplan fud (mint a hozzaszolasod jobbik resze)Viktor77: nem feltetlen
en hasznalom mindket rendszert, s a titok annyi - mint azt Core2 is irta - hogy mindketto masert, masra jo, s ezt kell tudni helyen kezelni (igaz erre egy hangos kisebbseg nem kepes csak, de letszambeli hatranyukat hangerejukkel ellnzik...mint lathato, remekul)[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
szakemberek által szervereket netinstallal telepíteni szakmai szemszögből nézve rendben van. nem szakemberek által otthon desktopot netinstallal telepíteni marhaság. Ez volt a csúsztatás a hsz-edben, amikor azt sugalltad, hogy egy szerverteremben szakember által végzett telepítésnél előforduló probléma (egyébként az erről alkotott véleményemet szerintem ismered) ugyanolyan probléma, mint azoknál, akiket a felmérésben megkérdeztek.
naponta beszélek kollégákkal, akik az általam telepített linuxos desktopokat használják. tudom, hogy mi a véleményük róla.
ha elolvasod a windowst adminolók véleményét, vagy az az általános vélemény, hogy időnként újra kell telepíteni, vagy az, hogy registryt kell takarítani, illetve az esetek nagyon kicsi részében pedig az, hogy egyszer felrakott a windowsára pár programot és azóta azt használja, semmit nem tesztel, változtat rajta, és így jó.
-
veterán
Oszinten? En OS/2 alatt is siman ellennek ha tamogatnak normalisan, ugyhogy errol ennyit.
"Tudat alatt mindenki fan": Hogy a peldanal maradjunk: Peldakepem az ugyan volt, de nem a mostnaban trendi "halivúdi" ertelemben, tehat ez olyan tkp. a jelenleg a vilagban terjedo felfogas szerint mintha nem is lett volna, de ez mindegy, ez egy masik tortenet...
Kedvenc F1-es csapatom sincs, de mindegyik sikerenek egyforman orulok, hisz hihetelen eredmenyeket tesznek le az asztalra.
Zenebol van par eloado akit jobban preferalok a tobbinel, de ebben is mindenevo vagyok, bar az igaz, hogy az elektronikus zenet ki nem allhatom.Ha ebben fannak kene lennem: akkor ot es oket jelolnem meg.
Kifejezetten kedvenc filmem sincs igazabol.
Lazadozo tipus sem vagyok / voltam, megprobalom mas oldalarol, egyfajta egeszkent szemlelni a vilagot. Valakinek ez tetszik, masoknak nem annyira. Mar marhara nem tud meghatni az utobbi egyebkent.Ezek csak kiragadott peldak, de remelem azert ertheto a lenyeg.
Udv. core2
[ Szerkesztve ]
-
rt06
veterán
-
floatr
veterán
válasz Neil Watts #44 üzenetére
A "Tudat alatt mindenki..." kezdetű mondatok mögött önigazolási kényszer áll
De nem is értem ez a vonalat. Egyrést a cikk is kicsit félreértésre ad okot, a címe meg láthatóan még inkább.
Új hozzászólás Aktív témák
- PC játékok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2390 Ft-tól!
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest