Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz aram01 #75 üzenetére

alapvetően bármi. akkor is voltak más lehetőségek egészen biztos, ahogy amikor én voltam gyerek akkor már bejöttek a comodorok és társaik. viszont nálunk még olvastak a szülők estimesét és nem betettek a tv elé, azt mondták nekem hogy itt a nyár irány a kajakozás, tanulsz úszni, etc, rohadhattunk volna a gép előtt ha nagyon akartunk volna, de a környezetemben mindenkinek volt valami hobbija, valami sport amit csinált, zenélt, akármi. ezt bőven meg lehet oldani most is, az ismerősök között van jópár aki a gyerekét "belekényszerítette" valami mozgásba vagy zenélésbe pl, és a házi is meg van nézve minden este, az is használja az ilyen csatornákat, de nagyságrendekkel kevesebbet, mert egyébként is éri elég szociális inger a nap folyamán.

amennyire látom ezek mind tanult "betegségek" ha azt látja a gyerek hogy apa anya hazaér és onnantól tv van meg tunyulás akkor honnan venné hogy jó a haverokkal kimenni bicózni egyet? ha nincs lefoglalva a fölösleges energia és azt a saját belátása szerint használhatja fel, még jó hogy a könnyebbik utat választja. hovatovább akkor max a suliban szocializálódik, ami nem biztos hogy minden esetben jó, egy közösség ami egy téma köré szerveződik az hatékonyabb lehet a szabadidő kitöltése céljából is.

Új hozzászólás Aktív témák