- Programozás topic
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
Új hozzászólás Aktív témák
-
orion1025
őstag
A patkány magyar bankoknál lenne ingyenes végre "X" tranzakcióig. Ha nem utalgatnék a vásárlások miatt, égetném is el a kártyám... De annyira volt kedves múlt hónapban az OTP, hogy 3Ft-ot jóváírtak a számlámon kamat címszóval, a miértjét a mai napig nem tudom...
-
Degeczi
nagyúr
Ugye ezt az agyrémedet alá is tudod támasztani adatokkal?
Konkrétan mennyivel veszed meg olcsóbban pontosan ugyanazt a terméket egy csak KP-s árustól, mint egy bankkártyát is elfogadó helytől - méghozzá beazonosíthatóan a kártyaköltség miatt? Elárulom: semmivel... jó pár éve már elhanyagolhatóak a kártyaelfogadási költségek, gyakran 1%-ban maximálva, így aki erre hivatkozik, az alaposan átvág téged.
(azt az értelmetlen baromságot meg végképp hagyjuk is, h most mihez képest is negatív az egyenleg?!) -
Luke82
újonc
Nagyobb a problema mint gondoltam...
Ha kicsit gondolkodnal, akkor rajonnel, hogy kulon nem fognak extra kartyahasznalati dijat felszamolni, mivel alapbol be van epitve a termek araba ez a dij! Fuggetlenul, hogy kartyaval vagy kp-val fizetsz, de ki fogod fizetni.
Ideje elfogadni hogy nincs ingyen ebed, mindig az ugyfel fizet! Annyi elonyod van hitelkartya hasznalokent, hogy valamennyi ebbol visszajon, de a vegen akkor is negativ az egyenleged! -
DanaL
tag
Sajnos az ingyenesség ára, hogy 2 napig nem jön le a pénz.
-
edk-
őstag
-
Már ingyen, konverziós költség nélkül feltölthető a Revolut számla magyar forintos bankszámláról vagy kártyáról? Két héttel ezelőtt még nem volt az, ha fizetni kell, akkor ugye az a költség csak hozzáadódik a free küldési díjhoz és akkor már nem ingyenes. Pénz meg nem kerül rá a semmiből.
-
Degeczi
nagyúr
Így van. Saját háztartásban már a rezsi + bevásárlás, tankolás is bőven 100e fölötti havi összeg, amivel már jócskán megéri (már havi kb. 20e Ft-nyi tankolás is fedezi a hitelkártya költségét, ha az 4% visszatérítést ad erre a termékcsoportra, mint pl. az Erste Max-nál is beállítható így), így csak az időben visszafizetésre kell ügyelni, de ez minimális pénzügyi fegyelemmel senkinek nem lehet gond.
-
edk-
őstag
A legjobb a BB UPC kártya (kell UPC előfizetés hozzá). Valami 1300 Ft a kártya éves díja, az SMS-értesítéseké havi pár száz. 2% visszatérítés mindenre, max. havi 1 millió vásárlás után.
Az Erste MAXnál pedig 3 választható kategóriában 4% a visszatérítés (minden másra 1%). Nálam benzinkút, utazás (BKV, MÁV, repülőjegy...), szórakozás (mozi, színház, szálloda, étterem...). Max. havi 200 ezer vásárlás után.
----
További lehetőség egymás közötti ingyenes pénzküldésre: Revolut. Bővebben itt.
-
Ptech
addikt
A hitelkártya akkor éri meg, ha egyrészt viszonylag sokat vásárolsz vele, illetve ha mindig időben visszafizeted a hitelkártyás költést. Ebben az esetben simán pluszban jösz ki. A banknak ez azért üzlet, mert sokan nem ésszel használják, nem fizetik vissza időben, és jön a ~40% kamat.
-
Degeczi
nagyúr
Rosszul. Éves szinten 7-8e körüli egy hitelkártya teljes költsége, havonta tehát csak pár száz.
És nem "visszatérítős" helyeken vásárolsz, hanem bárhol, ahol egyébként is. Minden vásárlásod után jár visszatérítés. Ingyen pénz, ha háztartást tartasz fönn, mert akkor jóval több a visszatérítés mint a kártya utáni kiadás.
Ha mondjuk szülőknél élsz és csak pár ezerért vásárolgatsz havonta, arra valóban fölösleges hitelkártyát fönntartani. -
Ha találsz ilyet az illetékes járás Fogyasztóvédelmi Osztálynak kell jelezni, nem csak a kártyatársaság szerződési feltételeit sérti meg. Jó eséllyel ide fel fog kerülni.
-
nuke7
veterán
ezt értem - de neked van egy havi költséged a hitelkártyára (nem tudom mennyi) és el kell költened nagyon sok pénzt fixen minden hónapban hogy nullára kijöjjön a költség, nem? (ha afölött költesz akkor meg valóban nyersz valamennyit...)
pl. havi 5000 forintos hitelkártya költség esetén kell vásárolnod fixen visszatérítős helyeken kb. 150 ezer forintért, hogy nullán legyél a visszatérítésekkel...
(rosszul látom..?)
-
edk-
őstag
Az emberek a legtöbb vásárlásukat azért olyan helyen intézik, ahol mindegy, kp vagy kártya. Hipermarketek, diszkontok, benzinkutak, jegy- és bérletvásárlás, közüzemi szolgáltatók, éttermek... Itt mindenütt nekem 2 vagy 4% visszajön. Összesen kb. 24 Ft-tal olcsóbban tankolok például (10 Ft kedvezmény a Green kártyával plusz 4% visszatérítés a költésből).
-
Degeczi
nagyúr
Vagy nem itt élsz, vagy elnézted a naptárat, mert április elseje még messze van...
Minden kártyaelfogadóhely olyan szerződést ír alá a bankjával, ami kiköti, h nem adhatja drágábban a terméket a kártyás vásárlóinak (hülyeség is lenne, mert sokat nyer vele. Csak kisiskolások gondolják, h a KP elfogadásnak nincsen költsége)De a hitelkártyának semmi köze a folyószámlacsomag ingyenességéhez. Ha nem akarsz visszakapni az egyéként is megtörténő vásárlásaid összegéből, akkor nem, na bumm.
-
Luke82
újonc
Nem hit, hanem esz kerdese. Bele gondoltal mar valaha abba, hogy mibol kapd a visszateritest?
Mire visszakapd a 35k-t neked az kb 100k-ba kerult!
Amikor vasarolsz a kartyaddal akkor annak koltsege van, amit nem az elfogado hely (aruhaz, webshop, stb) hanem te fizeted, mivel be van epitve a termek/szolgaltatas araba amit megvasarolsz. Szoval a 7.5eFt-n felul eleg szepen tejelsz meg a banknak kozvetetten aminek egy bizonyos reszet visszakapad parasztvakitaskent!
Szoval ennyit er az ingyenes csomagod! -
Több éve használom, bankkártya a pénzforrásom mert az a gyorsabb és fizetek azért hogy elutalják, a bankom tranzakciós illetékét nem a Transferwise-nek fizetem az utalásért.
Csak néhány tétel a számlatörténetből:
Díj 423 HUF, Díj 511 HUF, Díj 446 HUF, Díj 425 HUF, Díj 200 HUF
És hogy egyértelmű legyen, a mellékelt képek: az első bankszámláról utalás a másik bankkártyáról, a díjak 187 Ft és 207 Ft
Akár merről nézem, nem ingyenes.
Március 1-től csökkenek a díjak, a fenti összeg utalása, küldése 138 és 162 Ft lesz.Itt látható hogy mi van ingyen (free) a pénz fogadás az igen, a küldés nem:
-
-
Degeczi
nagyúr
Azért nem, mert az általad hitelkártyával fizetett összegből csak 1-1.5% körüli jutalékot emel le magának a bank, a többi a kereskedőé - a visszatérítés azonban jó esetben ennél nagyobb, akár 4% is lehet, tehát a többletet bizony a bank fizeti.
Másrészt ugyanazt, ugyanúgy veszed meg amit KP-val (vagy visszatérítés nélküli betéti kártyával) megvennél, ám hitelkártyával olcsóbban, így ha az éves díjaknál magasabb visszatérítést tudsz elérni a vásárlásaiddal, akkor mindenképpen megéri, valós kedvezmény, nyereség.
-
Maradjunk annyiban ha a bankunk által a számlánkhoz adott bankkártyát használjuk vásárlásra a magyarországi bank arra fizetési tranzakcióra nem számol fel külön díjat.
Olyan meg nincs hogy ők fizetnek nekünk.
Azt nem vitatta senki sem hogy metafizikai alapon ingyen lenne bármi is, mindennek van ára.
Onnan indultunk hogy a pénzküldésért a PayPal nem kér pénzt a személyes tranzakció esetén. -
Transferwise is ingyenes.
-
Tényleg nem értem hogy ha valaki az általa használt dolgok költségeivel nincs tisztában.
Amikor kártya vásárlási használatról beszélünk akkor nem értjük alatta a készpénzfelvételt és azután annak a pénznek a z elköltését és az egyenleg lekérdezést mert annak van díja.
Egy kicsit átnézve a dolgokat az Erste SzuperNulla Bankszámla esetén minden nem bankfiókos utalás és a kártyás vásárlások díjtétele 0 Ft.
Persze rá lehet osztani egy tranzakcióra a számla havi fenntartási költségét (Számlavezetési díj, SMS szolgáltatások, a bankkártya éves díja) és az úgy már nem ingyenes, de nem így szokták számolni.
-
Ha a PayPal egyenlegről ment a pénz a rokon, barát kategóriának (a Personal Transfer, Sending to a friend vagy Send money to friends and family) az a kezdetektől úgy a 2000-es év folyamatosan ingyenes volt. Egy biztos, én 2009 óta használom és már akkor ez volt a rendszer.
Mint írtam már 2018 december elejétől a ha bankkártya a pénzforrás már akkor sincs jutalék fizetés, ez változott, így valóban mi magyarok már azóta használhatjuk mindkét fizetési eszköz egyenleg és kártya vonatkozásban ingyen.
Erről van szó: ingyenes személyközi fizetési szolgáltatást indít Magyarországon, amely megoldást kínál a barátok és családtagok közötti kisösszegű tartozások rendezésére.
Még az 1000 $-t is kisösszegűnek veszi.
Ez egy általános sajtó közlemény volt, mert az abban szereplő szöveg hogy bankszámla esetén is ingyenes ránk nem vonatkozik, hiszen az nekünk nem fizetőeszköz. Még. -
Prof
addikt
Nincs ingyenebéd. Egy újabb ingyen reklámcikk.
-
arelim
tag
röviden: TANSTAAFL.
-
-
TheFeni
csendes tag
A bank von le valamit?
-
A bankszámlára a kiküldés (Withdraw funds, Pénzátutalás) az ingyenes, de mivel a magyar regisztrációk forint alapúak, ezért ha az a pénz más devizában van automatikusan forintra konvertálva megy ki az egyébként forintos saját bankszámlára, mert az adható hozzá.
Ha van az egyenlegen pénz, de nem elegendő, akkor a kártyáról pótolja.
Lásd bővebben PayPal topik Összefoglaló -
tovgab
aktív tag
Ha valakinek utalok pénzt a PayPal-on belül a csatolt kártyámról, akkor neki a PayPal egyenlegén jelenik meg az összeg és nem a számláján. Ingyenes vajon a kiutalás PayPal-ról a számlára? Vagy ha nem és ezért nem utalom ki, hanem hagyom rajta a PayPal számlán, hogy legközelebb majd azzal fizetek, de mondjuk csak 1000Ft van rajta de én ennél nagyobb összeget akarok fizetni, akkor a különbözetet a csatolt bankkártyámról vonja majd le, vagy megakad fedezetlenség miatt a fizetés?! Remélem valamennyire érthetően fogalmaztam
-
Ez a fajta küldés már a kezdetektől ingyenes volt ha PayPal egyenlegről ment a pénz, 2018 december elejétől már nem számoltak fel díjat, ha bankkártya volt a pénzforrás. A változások nem 2 napja történtek, egy sajtó közlemény került elő akkor.
A képen látható hogy akár 1000 $-nál sincs díj és mivel a bank szempontjából ez kártyás vásárlásnak minősül, a legtöbb bank nem kér érte jutalékot. -
törölt tag
Hálás köszönet
Ha lehetne csak PayPal-t használnék!
-
Degeczi
nagyúr
Nem, hit, hanem tény kérdése... pláne a "mai világban" igazán nem lenne nehéz utánanézni a kondícióknak, de tessék:A bankszámla így szó szerint egyetlen fillérembe nem kerül. Sem fix havi-, sem tranzakciónkénti költsége nincsen.
Az SMS-eknek ugyan lenne díja a főkártyán, de arra nem kértem ezt a szolgáltatást, hiszen azt sosem használom (max KP fölvétre nagyon ritkán), az Erste Max hitelkártya használatáról pedig ingyen jönnek az üzenetek.
Ez a hitelkártya évente összesen (éves díj + havi zárlati díjak) 7.5e Ft-ba kerül - miközben éves szinten 35e fölött kapok a visszatérítést tőlük. Ki tudod számolni az egyenleget? Bizony, a bank fizet, nem is keveset.
-
samu74
addikt
-
Degeczi
nagyúr
Pedig valóban az!
A legtöbb banknak vannak szerződései különböző cégekkel, h az alkalmazottaik számára roppant kedvezményes számlacsomagokat biztosítsanak. Érthető módon főként a cég számlavezető bankja szokott ilyet lehetővé tenni, de pl. a mi cégünk sosem volt az Erste partnere, mégis adott ez a lehetőség, amivel tényleg szó szerint nulla a banki költségem (sőt, a hitelkártya visszatérítésekből éves szinten 30e körüli plusz jön be): nem csak havi díjat tekintve, de az utalásokra még tranzakciós díjat sem tesznek, és KP fölvétből sem csak az előírt 150e az ingyenes.Érdemes utánajárni, mert rengeteg pénz megy el fölöslegesen egy rossz számlacsomaggal.
-
emelhu
aktív tag
válasz
vampire17 #13 üzenetére
"A kulonbseg a paypalosnal inkabb az, hogy nem kell szamlaszam, eleg az email cime is."
Ahogy valamikor jövőre a magyar Giro is tudja majd, hogy azonnal utal és lehet majd email címre vagy telefonszámra (akármilyen egyedi azonosítóra, amit a bankhoz bejelentünk) utalni.
-
gekkoXT
senior tag
Mi a kis összeg? Mert se itt se a linkelt cikkben sem szerepelt (miért kellett linkelni amúgy? semmi plusz infó nem volt benne kb)
-
Gondolom nincs fegyver a fejednél, hogy otp-s legyél ... (amikor odamentél akkor se volt mondjuk
)
(#15) samu74 - nekem nem hogy ingyenes, de még a bank fizet
(hitelkártya - visszatérítés)
mire gondolsz konkrétan, amikor azt mondod, hogy nem ingyenes?(#12) Male - és hogy került az egyenlegedre a pénz? utaltál? az ingyen volt?
(amugy szerintem a kártyád/bankod felé ez sima "vásárlás" lesz, azaz ingyenes (tipp, a hitelkártyámnál így van)
-
-Skylake-
addikt
Az oktatasi rendszer csodjere vonatkozo megkerdojelezhetetlen bizonyitek ez a topik.
-
Eddig én csak fizettem vele.. e-bay es társai.
De akkor ez most hogyan is mukodik?
pay-pal oldalon rá tudom utalni a kártyámra és levehetö az összeg? -
Male
nagyúr
válasz
vampire17 #13 üzenetére
Igen, bár a sima banki utalás is erre halad ( pedig szerintem kockázatos, mert egy e-mail cím simán elírható, míg a bankszámlaszámnál legalább van ellenőrző szám is benne, így a sima elgépelés kockázata jóval alacsonyabb )
Lacc: Nekem sem von semmit, mert a bolt fizeti a költséget... itt viszont nem hinném, hogy a PayPal fogja fizetni.
-
Lacc
aktív tag
Banktól függ, az enyém nem vonja le ha bankkártyán neten fizetek. (Visa Electron kártya), de ha bankszámlát csatoltad a PayPal-hoz, olyat is lehet ha jól tudom, akkor levonja.
Más is írta, hogy a konverzión nagyon megszedi magát a Paypal elég csak egyszer nem óvatosnak lenni és a konverziós díj szépen megjelenik. (Ráadásul ahogy néztem elég jól eltudja dugni, hogy a banki deviza konverzió szerint váltson)
-
csab2
veterán
Nem rossz dolog ez, de pl. nekem teljesen felesleges, mert olyan számlám van az Ersténél, hogy netbankból és mobil alkalmazásból indított minden tranzakció ingyenes, havidíj pedig nincs.
-
Male
nagyúr
Eddig is ingyen lehetett vele pénzt küldeni, ha az egyenlegeden volt... mi változott?
-
-
vampire17
addikt
A bank ettol fuggetlenul vonja a koltseget nem? (ha paypalhoz rendelt kartyaval fizetek)
Új hozzászólás Aktív témák
it Két napja díjmentesen utalhatnak egymás között a magyar magánszemélyek a PayPal megoldásával, akár mobilon is.
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P15 - i7-10850H I 32GB I 512SSD I FHD I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) G.Skill Trident Z RGB 3600MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12500 16GB DDR4 512GB SSD RTX ROG 2080 8GB Rampage SHIVA Seasonic 550W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest