Már nálunk is elérhető az ingyenes PayPal-utalás

Két napja díjmentesen utalhatnak egymás között a magyar magánszemélyek a PayPal megoldásával, akár mobilon is.

A MEDIA1 számolt be róla tegnap, hogy új lehetőséggel élhetnek a magyarok: kedd óta ugyanis Magyarországról is elérhetővé vált az ingyenes személyközi (P2P) fizetési szolgáltatás, mely megoldást kínál a barátok és családtagok közötti kis összegű tartozások rendezésére. A rendszeren keresztül a magyarok is díjmentesen küldhetnek és fogadhatnak forintot Magyarországon belül, továbbá eurót és svéd koronát az Európai Gazdasági Térség országaiba, amennyiben ehhez nem szükséges pénznemek váltása.

Az új funkció lehetővé teszi, hogy bármilyen banki adat megadása nélkül, csupán a címzett e-mail címének megadásával intézhessük egymás közt pénzügyeinket – írja a MEDIA1.

A PayPal összesen 25 európai országban vezette be a díjmentes P2P szolgáltatást, melynek segítségével díjmentesen küldhetünk, fogadhatunk, és kérhetünk pénzösszegeket a már magyar nyelven is rendelkezésre álló PayPal weboldalon, és PayPal mobilapplikációval. A szolgáltatás díjmentes, függetlenül attól, hogy a PayPal-számlához rendelt bankszámla, bankkártya, vagy a PayPal egyenleg szolgál a tranzakció fedezetéül.

További részletek, köztük egy igen fontos felmérés ismertetése a MEDIA1 közleményében olvashatóak.

Azóta történt

Előzmények