Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
paramedic
aktív tag
privát akart lenni...
[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
Akkor valoszinuleg meg nem hallottad azt a kifejezest, hogy "szamlavezeto bank", meg olyat, hogy "nem talaljuk az adatokat, de mar keresik a CD-ket" (aztan a jelek szerint nem talaltak meg mindet), meg hogy "ez a bankkartya nem is szerepel a rendszerunkben" (ketszer is), stb.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
dabadab
titán
Nekem csupa jo tapasztalatom van ilyen teren a Citivel, volt olyan, hogy elvileg teljesen jogos dijakat (veletlenul nem hitelkartyara, hanem hitelkartyarol utaltunk a netbankon, aztan beszoltunk az ugyfelszolgalatra, hogy ezt nem igy akartuk) siman jovairtak. Amugy meg persze minden banknal emberek dolgoznak, jo sokan, egeszen biztos, hogy mindenhol fordulnak elo nagyon kellemetlen sztorik, de az OTP-nel pl. hatarozottan ugy tunt, hogy ez bele van kodolva a rendszerbe, itt meg nem.
DRM is theft
-
Benőke
őstag
Direkte Mestro kártyát választottam hogy ne lehessen vele neten fizetni. Erre tessék. Webkártya való netes fizetésre meg paypal...
-
DeFranco
nagyúr
Az jó. Van valami feltétele? (bizonyos összeg feletti jóváírás vagy forgalom, x db beszedési, korhatár, számlakivonat-mentesség, akármi)
szerk: ja, és mi a csomag neve? milyen kártya jár hozzá, és van-e külön netszámla (vagy egyéb elkülönített betétszámla), vagy csak a főszámla van?
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
válasz #02683648 #44 üzenetére
Érdekes, én nem fizetek semmiért a kártyás vásárlások utáni SMS-eket kivéve. Az egyéb ingyenes tételek fizetőssége meg kb 4 éve van minden énvben kilátásba helyezve, és mégsem lett fizetős sosem.
Havi 1 belövő, 3 rendszeres kimenő utalással, 1 beszedésivel, 2 kp felvétellel, pár kártyás vásárlással és esetleg pár egyéb utalással külön folyó-, net- és devizaszámlával, mastercard netes vásárlásra is használható bankkártyával, külön webes kártyával, netbank, telebank, SMS, anyámtyúkja összesen mindennel együtt 500 és 1000 Ft között van a bankköltségem havonta, úgy hogy egyébként ha hunyorítok egyet, akkor bankautomatát látok minden irányban. Ez szerintem nem rossz.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ez az OTP? Hát jövedelem átutalás esetén bőven van jobb is nála, és az átutaláson kívül kb. a levegőért is fizetni kell, v. a kondíciós listában kilátásba van helyezve, h 2011. május 1, július 1, stb.-től fizetni fog kelleni (amin ledöbbentem: mobiltelefon feltöltés bankautomatában, és hasonlók...)
-
törölt tag
A bankvaltas.hu adatbázisa alapján Mo-n csak az OTP, MKB, CIB, Erste rendelkezik netes (virtuális) kártyával. Nem tudom h ez így igaz e, de ha igen, akkor ebből a négyesből max a CIB az ami normális díjakkal, feltételekkel és ügyfélhez való hozzáállással bír (28-nál fiatalabbaknak az MKB is kínál elég jó számlacsomagokat), tehát a választék nem vmi nagy.
-
luciferc
őstag
Az konkrétan az OTP-ről szólt. Egyébként meg (sajnos) nincs minden banknál netkártya.
Nem, az arról szólt, hogy a fizetési lánc egyik eleme eltárolta az adatokat, majd később ezzel visszaéltek. Ez újra megtehető.
Nincs netkártya minden banknál. Na bumm, ott kell hagyni ahol nincs. Legalább lesz valami ami hasonlít a tudatos fogyasztóra meg a piaci versenyre.
-
Kbali
nagyúr
Ne pörögjetek annyira rá a témára, hiszen a cikkben benne van, hogy el lehet utasítani a vásárlást abban az esetben, ha az elfogadó nem SecureCode-os. Na ilyet magyar bank nem csinál sem kibocsájtói, sem elfogadói oldalon - tehát hiába van ilyen kártyád, pont azt éred el vele, hogy a saját kibocsájtó bankod fogja letiltani az on-line használati lehetőséget a TE érdekedben (ahogyan a Visa Electronnál is).
-
Zanik
addikt
Persze, van ahol nem lehet kiváltani a PayPal-t. Én úgy értettem, hogy ahol lehet kártyával fizetni, ott ezt a virtuális bankkártyát azok is 'megnyugtatóan' használhatják, akik félnek használni a 'normális' bankkártyájukat, mert mondjuk nagyobb összeg található a betéti számlájukon.
Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
dabadab
titán
-
Zanik
addikt
Visa Electron-nal lehet interneten fizetni, hisz van rajta CVC2-es kód. Az más dolog, hogy egyes bankok (pl. Cib, Raiffesien) letiltják ezt a lehetőséget, de a kártya maga alkalmas rá!
A PayPal-lal az a gond, hogy ott nagyobb összegű vásárlásnál sokat lehet bukni a PayPal saját árfolyamos konverziójával. A banki konverzió általában kedvezőbb.
A legjobb megoldás viszont szerintem az un. virtuális bankkártya!
Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
dabadab
titán
válasz BobChemistry #32 üzenetére
"Én Olaszországban akartam azzal (Maestro) fizetni a neten. Természetesen nem sikerült."
"Termeszetesen"?...
DRM is theft
-
Tim82
félisten
Több helyen fogadják el, nagyobb presztízse van, Mastercard-kártyák nagyobb része dombornyomott, ami mellé általában jár utasbiztosítás alapból...
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
BobChemistry
őstag
Én Olaszországban akartam azzal (Maestro) fizetni a neten. Természetesen nem sikerült. Így inkább hazajöttem
Bármilyen közel vagy valakihez, végtelen a távolság köztetek.
-
dabadab
titán
"Ilyen hamar elfelejtette mindenki a PPO sztorit?"
Az konkrétan az OTP-ről szólt. Egyébként meg (sajnos) nincs minden banknál netkártya.
Youri (#24): Mastercard meg Visa általában hitelkártya szokott lenni (az osztrákok pl. képtelenek megbirkózni azzal az elképzeléssel, hogy van olyan Mastercard, ami sima debit kártya ), az meg nem lesz Maestroból.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
Zolesz007
őstag
Mondjuk Raiffeisen-nél 3 héttel a vásárlás után felhívtak, hogy a Gameloft nevű cégtől vásároltam-e, mert ez ilyen számlavédelem az ismeretlen cégek esetében...
Tényleg lehetne minden számlához egy elkülönített "internetes" rész, amire netbankon áttolja az ember a pénzt aztán kész... Mai világba, szerintem a banknak is érdeke lenne.Bár nekem még mindegy, mivel még diák vagyok inkább leveszem mindíg azt a kis pénzt a számlámról ami kerül rá fizetés néven
Fold 5
-
félisten
Welcome to the year 2011.
Congratulations!"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
luciferc
őstag
Mi a szőrös halálért kell a normál, naponta használt nem dombornyomott bankkártyával neten vásárolni? Ilyen hamar elfelejtette mindenki a PPO sztorit? Internet kártya miért nem jó? Normális banknál van ilyen és normális banknál nem kell telefonálgatni. Netbankon fél pillanat alatt pont annyi van rajta, mint ami kell.
-
fatal`
titán
Végre, már rég itt volt az ideje.
-
sbazsi
veterán
ha nem ilyen lenne a bankkultúra, amilyen, akkor nem lenne vele semmi gond. de mivel az ominózus ppo ügyben a terhelés napján még a panaszomat sem vették fel, azóta pedig a sötét első bank nem volt képes felfogni, hogy lopás történt, ezért marad a netkártya.
sajna itthon az ügyfél csak a nyűgöt jelenti, a bank nem képviseli az érdekeit... -
Youri
veterán
Na, ezek után mi értelme a Mastervardnak? Érdeklődöm, mert ha a jóval olcsóbb Maestro is használható lesz neten, akkor miben lesz jobb a Mastercard?
RTX ON
-
Morden24
nagyúr
Aham, minden másra meg ott a Mastercard
Sectumsempra - For Enemies
-
hemaka
nagyúr
Visa electron helyett idén már Mastercard-ot kaptam. Bár nekem 8, mert paypal-al fizetek általában külföldi internetes vásárlás esetén.
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
Misi 007
őstag
Én nem állítom hogy nem lehet vele csak azt hallottam.
Konkrétan a múlt hónapban kérdeztem itt ez ügyben mikor a tesóm Visa Electronjával szerettem volna vásárolni.
És kaptam rá két választ 1 2 a fórum társaktól.
Az utóbbi elbizonytalanított és inkább csináltattam egy Classicot mondván az a biztos...DeFranco: Nem vettem kötekedésnek!
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
És ezt jól is teszed. Nem egészséges kiadni annak a kártyának az adatait, amit nap mint nap használsz ATM-nél, üzletben...
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Beri
addikt
Árukapcsolást? Mért kerülne pénzbe ez a szolgáltatás? Adják ajándékba szépen. Ingyen. Vagy tudok jobbat. Kártyát se adjanak, csak kérésre köpjön ki a netbank egy virtuális kártyaszámot, meg egy "utolsó három vagy négy számot", aztán csók. A netbank úgyis baromira secure mindenki szerint.
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
Khm... akkor meg árukapcsolást kiabálna a fél ügyfélkör.
re:szerk: milyen számot? milyen limitet? Én OTP net számlacsomagban vagyok, van egy külön net számlám egy külön net kártyával, ami kifelé 100/100-as bankszámlának/kártyának látszik, és annyit tolok rá netbankon keresztül a főszámláról, amennyit éppen kell. Nincs telefonálgatás, meg limitezés....
re:#15: igazad van, adják
[ Szerkesztve ]
-
Beri
addikt
Akkor járjon defaultként netkártya. Nekem 8, csak legyen meg mindenkinek a lehetőség, hogy neten fizethessen, ne kelljen külön igényelni.
Bár ez a netkártya is csak ráfizetés. Ha használni akarom, fel kell hívnom egy adott telefonszámot az én pénzemen, majd percekig várni egy ügyintézőre, aki kattint kettőt, hogy x időre adjon egy limitet.[ Szerkesztve ]
-
Balinov
titán
offline hasznalat erdekes, tavaly nyaron voltunk egy istenhatamogot 2 utcaval helyen Donegal fele es ott is ilyen nyomatot keszitettek, igaz, Maestro-m van, de dombor. Netes bankot figyelve 3-4 nap utan raterheltek a vacsi arat.
Azt nem tudjatok, hogy ez az Aprilisi hatarido ez csak magyarorszagra, vagy esetleg egesz EU-ra vonatkozik? Nem birok zoldagra vergodni honapok ota az itteni bankommal, hogy adjanak egy Visat/Mastercardot (ami itt egyenlo a hitelkartyaval, semmi debitkartyas visa/mastercard nincs sajnos). Laser card-nak nevezett Maestrom van helyette, amit alig fogadnak el netes vasarlaskor.
Ha ez az upgrade EU szerte megtortenne, akkor hagynam a Visa/Mastercardot a fenebe es kivarnek aprilisig, azt nekifekudnek az AIB-ne, hogy adjon ilyen okos Maestro-t. A mostani ugyis meg van repedve kisse, elobb utobbi ugyis csereltetnem.
udv
B.6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Tim82
félisten
Itt volt már az ideje.
-
Az online kártyákat csak online lehet használni, értsd, mindenképpen le kell húzni terminálon. A hagyományos dombornyomott kártyákat viszont akkor is lehet, ha áramszünet van, ilyenkor egy speckó eszközzel nyomatott csinálnak a kártyáról (ezért dombornyomott), és ez alapján kérik el a pénzt a banktól utólag. Persze az offline használattal itt, Magyarországon még nem találkoztam, ha nem működik a terminál, mindig kp-t kérnek.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
DeFranco
nagyúr
Mit nem lehet? Én Elvirától Steamig mindenre azt használom. Minden másra ott a PayPal meg a webszámla.
szerk: pontosabban használtam, mert az OTP volt szives beszüntetni, és Mastercard-online kártyát adni helyette. Ismeri ezt valaki? Meg tudja mondani mi a különbség?
[ Szerkesztve ]
-
Beri
addikt
Nekem az nem megy a fejembe, hogy 2011-ben mért nem lehet alap, hogy mindenki a számlája mellé defaultként olyan bankkártyát kapjon, amivel lehet neten fizetni. Ha valaki szeretne olyat, amivel ez nem lehetséges, azt kelljen pluszban igényelni.
-
Misi 007
őstag
válasz Winner_hun #3 üzenetére
Jó meg hasznos a PayPal csak nem mindenhol fogadják el ez a baj.
-
ubbconfig
aktív tag
nekem pont augusztusban jár le a maestro kártyám és épp azon agyaltam, hogy egy mastercard csak jobb lenne (bár az éves díja magasabb), mert egyre többször jó lenne a netes vásárlásokhoz...erre tessék, mintha tudták volna
-
Misi 007
őstag
Gratulálok még jó hogy nemrég csináltattam dombornyomott Visa Classicot...
Új hozzászólás Aktív témák
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mikrotik routerek
- Futás, futópályák
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- GTA VI
- Házimozi belépő szinten
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- Androidos tablet topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest