Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hi!King
őstag
válasz Gargouille #120 üzenetére
De egyébként ezek nagyrészt nem a nem bánt kategóriás kutyák, csak a gazdi láthatóan annyira leszarom típus, hogy észre sem veszi a kutya viselkedési problémáit. De teljesen mindegy, ha valaki kutyatartóként kimondja, hogy "nem bánt", az ezzel bizonyította, hogy nem alkalmas kutyatartásra, mivel ennek a kijelentésnek nincsen semmilyen kontextusban sem értelme, hiszen neki nem az esetleg tévesen a kutyától megijedő járókelőt kellene megnyugtatnia, hanem a kutyáját visszahívnia, megfognia. Másrészt a "nem bánt" nem nyugtat meg senkit, mivel ezt bárki mondhatja, és különösen nehezen hihető egy olyan szituációban, ahol eleve egy szabályt sért meg a kutyatartó.
Persze amit írsz, azzal is egyetértek, csak gondolj bele, mi lenne, ha emberként mennék oda nyalogatni egy random idegen embert. Sokan meg úgy gondolják, hogy ha a kutyájuk teszi ezt, anélkül hogy előtte megkérdezték volna az illetőt, szívesen játszik-e a kutyájukkal, akkor ez így teljesen rendben van.
Hangsúlyozom, máshol, az élet teljesen más területein is vannak szabályszegő, nemtörődöm emberek, a különbség az, hogy ezen a területen rendkívül erős öntudattal és hátszéllel teszik ezt bizonyos emberek, anélkül, hogy bármiféle értelmes párbeszédet lehetne folytatni velük.
-
k-adi
nagyúr
válasz Gargouille #104 üzenetére
"Már ha betartja ugye, mert azért megvan annak is az esélye, hogy kb annyira fogják tiszteletben tartani, mint a kreszt az utakon."
Igen az esély meg van rá, de arra is hogy "kitessékeljék" ha rendetlen a kutyája
Míg a kresz esetén nincs mindig rendőr a közelben aki intézkedhetne, T üzletben bármelyik dolgozó felszólíthatja az ügyfelet ebének rendszabályozására vagy ha nem megy akkor a bizti őr szépen majd kib..sza a kutyájával együtt ha zavarja a többi ügyfelet.. ugyanígy piás, drogos ügyfél esetén.. stb na érted.(mikor belépsz az üzletbe elfogadod a házirendet automatikusan)
[ Szerkesztve ]
-
Hi!King
őstag
válasz Gargouille #115 üzenetére
A tapasztalatom az, hogy azok a kutyatartók, akik azt állítják, mindig összeszedik a szart a kutyájuk után, sok esetben ők sem szedik össze, mivel nagyon sokan vannak köztük olyanok, akik póráz nélkül elengedik a parkban, vagy épp egy kerékpárúton(!), miközben a telefonjukat nyomkodják, és nem is látják épp mit csinál a kutyájuk.
De a legnagyobb bajom nem ez, hanem az, hogy ahol eleve tilos póráz nélkül elengedni a kutyát, és én mint kiránduló, futó, akár egyedül, akár pl. feleségemmel agresszív viselkedést észlelünk a kutya részéről (tapasztalt vagyok ezen a téren, fel tudom ismerni), ezért megkérjük a gazdit, hogy fogja meg, akkor a legtöbb esetben mindig az a válasz, hogy "nem bánt", "csak játszani akar". Ha sokadszorra határozottan, ellentmondást nem tűrően szólitom fel rá, akkor talán megfogja a kutyát, de van hogy ekkor sem, és én vagyok beállítva szemétnek, hogy mit foglalkozok az ő dolgával. És ez a viselkedés nem a hazai kutyatartók egy töredékére jellemző sajnos, hanem jelentős részére.
Egyszer szóvá tettem Facebookon egy túrázó csoportban, eleinte teljesen kulturált hangnemben, hogy külföldön egy védett területen, ahol szigorúan tilos a kutyát póráz nélkül elengedni, egy kuztyát elengedős fotósorozatot tett ki valaki. Na, ott minden voltam, csak fehér ember nem.
-
őstag
válasz Gargouille #103 üzenetére
Egyetértek, a kutyatartás kultúrája sok kívánnivalót hagy maga után. Majdnem annyit mint az emberek viselkedéskultúrája Nem értek egyet, mert egy helyen tapasztalható negatív példából általánosítasz. Én is általánosítsak a hajléktalan szálló környékén tapasztalt emberi viselkedésekből? Vagy a helyi kocsma környékén látható humán borzalmakból következtessek a rám váró kihívásokra, mi fog rám várni ha elmegyek a győri belvárosba sétálni, vagy beülök egy jobb étterembe?
[ Szerkesztve ]
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz Gargouille #103 üzenetére
Szerintem felesleges ezt a "kutyatartás kultúrájára" kihegyezni, ahogy "hülye bringás" vagy "hülye autós" sincs. Hülye, kulturálatlan, stb. emberek vannak, tökmindegy, hogy éppen milyen relációban.
"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
k-adi
nagyúr
válasz Gargouille #89 üzenetére
"Szerencse, hogy minden kutyás csak kedves nyugdíjas házaspár lehet, egy jól nevelt, ápolt kis kutyussal"
nyilván nem, de az olyan nem is megy be.. mert nem mehet be.. van házirend..
de szerintem nagyobb probléma az ordító nevelésmentes gyerek, akikből sokkal több van, mint az a pár kutyás ügyfél.. csak ugye míg a kutyát ki lehet kötni az ajtó el, a gyerek hülyén nézne ki..
-
őstag
válasz Gargouille #95 üzenetére
Óhegy park? ( Ott is van Telenor üzlet?)
Tehát egy park. Szóval nem pláza, nem belvárosi korzó, nem üzletsor, nem sétálóutca, nem Lidl, nem posta, nem Médiamárkt, nem orvosi rendelő. Hanem egy park, ahol még kutyafuttató is van (gugli térkép szerint). Lehet, hogy egy kutyás parkban tapasztalt anomáliákat nem kellene átvizionálni pl. egy Telenor üzletbe. -
Tuomas
addikt
válasz Gargouille #91 üzenetére
Így már más.
Szerintem egyébként nem lesz jellemző. Ki az aki úgy megy el otthonról, hogy na gyere Blöki, elmegyünk a telenyomorba veszünk gazdinak egy telefont?![ Szerkesztve ]
We were here
-
Tuomas
addikt
válasz Gargouille #89 üzenetére
Idézed a szöveget, amit írt, de az értelmezéséig már nem jutsz el, ejj-ejj.
We were here
-
nevemfel
senior tag
válasz Gargouille #55 üzenetére
Én is tartok az idegen kutyáktól. Azt sem szeretem, ha étterembe hoznak be kutyát.
Ezek szerint én is nem-eléggé-toleráns ember vagyok, mert nem saját gyermekeimként tekintek mások háziállataira.[ Szerkesztve ]
Rally against apathy draws small crowd
-
janeszgol
félisten
válasz Gargouille #55 üzenetére
Maximálisan egyetértek, nem magával a gyerekkel van a gond, hanem az emberek gyerekekhez való viszonyulásával. És ugyanilyen gáz az anya, nagyi stb. imádók. Ha otthon a négy fal közt csinálja, az nem izgat, de amikor a környezetének is "kötelező imádnia", meg nyilván instant szar ember vagy ha nem kezdesz fókahangon nyunnyogni ha meglátsz egy nyáladzó szájú kislánykát...
-
nubreed
veterán
válasz Gargouille #47 üzenetére
A túlzásba vitt álszent állatvédéstől hányok, pedig egyre több helyen látom ezt a viselkedést. Csak azért mert divatos téma ez is. Hozzátenném van kutyám, németjuhász, kertesházban de pl. szó nem lehetne arról, hogy bejöjjön a házba. Meg van neki kint a kertben a jó helye és boldog. Lehet szeretni az állatokat de ne vigyük már túlzásba, könyörgöm. Lakásban sosem tartanék állatot, még macskát sem.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
törölt tag
válasz Gargouille #17 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
- Razer Viper Ultimate, kábel nélkül
- Xbox One S 500GB, 2 kontroller+játékok!
- HP Pavilion 15,FHD 15.6",AMD Ryzen 5 3500U,16GB DDR4,512GB SSD,2GB VGA,WIN11
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Noblechairs Icon black (Karácsony előtt olcsóbban!) A gamer székek királya!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest