Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanyix
őstag
Ja nem a benchmarkok alapján választ a többség... de nem is a funkciók alapján, hanem a hype és a reklám alapján. Nem véletlenül az ff a 2. legelterjedtebb böngésző, miközben mindenben le van maradva, és van is már pár éve.
A külön processes marháskodás csak egy gagyi favágómódszeres tákolmány... simán több szálra kéne a programokat megírni, nem külön processzekkel pofozgatni a kakit.
szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...
-
cousin333
addikt
Nem azt mondtam, hogy az alapján választunk elsősorban (bár kérdés, hogy te+én, vagy az egyszeri felhasználó). Bár az ítéletet szerintem befolyásolják az előítéletek. Ha azt olvasod, hogy a Chrome a leggyorsabb, akkor hajlamos is vagy elhinni, még ha egyformán gyorsak is.
De a Firefox 3 pillére a "gyorsabb", a "biztonságosabb" és a "bővíthetőbb" (meg persze a "fúúúj, MS" és az "óóópenszóórsz"). Namost ebből már az első kettő úgy néz ki, bukta... Hozzáteszem, nem végleg, egy jó kiadás, és minden a régi lesz. Az Opera 10.5 története pl. hasonló.
[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
Penge_4
veterán
"(tabok külön processben fussanak) vagy a bővítmények leválasztása és itt a kiegészítőkkel is lesz valami, hogy ne kelljen egy-egy nagyobb frissítés után várni a kompatibilitásra"
A multi-process tetszett az elején, aztán beláttam, hogy egyrészt több az erőforrástöbblet, mint a haszna (és itt most ne jöjjön nekem senki a "fillérekért lehet kapni ramot" szöveggel ), másrészt nem jelent sokkal nagyobb biztonságot, mert kifagyhat a főprocessz is, ami viszi magával az egészet. Másrészt hogy ne legyen minden egyes link megnyitása 2-3 másodperccel (ami már elég sok) több, így az egy oldalról megnyitott oldalakat egyben kezeli. Tehát ha én megnyitok egy oldalról 30 másikat akkor ha az egyik kifagy viszi magával a másikat is az "Oh, Slap" üzenettel, amiket egyenként töltögethetek újra, ha a rajta kívül eső, nem érintett füleket nem akarom újratölteni. Plusz a gépelt komment is elveszett ilyenkor.
Másrészt az avatatlan szemnek csalóka a Windows task managerében, így úgy látja, mintha kevesebbet enne és sokaknak a fejszámolás sem az erősségük, pedig ha összeadná és észrevenné még a maradékot is...
"illetve, hogy ne lehessen rosszindulatú kóddal ellátott kiegészítőkkel veszélyeztetni a felhasználót(erre most is kicsi az esély, de sose lehet tudni...)."
Erre tényleg az, mert vagy beleszól a program működésébe, vagy nem. Ha előbbi, akkor biztonsági kockázat, ha utóbbi akkor pedig olyan gagyik, mint a Chrome addonok, hogy a Mouse Gestures (és egyik sem, de ennél kifejezetten zavar) nem működik sem belső lapokon, sem HTTPS oldalakon.
"Kényelmi és biztonsági szempontok sokkal fontosabbak mint az, hogy minden új verziónál 0,000001s-el gyorsabban indul vagy tölti be a lapot."
Ezzel ugyanígy vagyok én is, ezért használtam Operát akkor is, amikor csak az IE volt lassabb nála. Mert lehet, hogy oldalanként 0.002 millisec-et vesztek, viszont perceket és hosszútávon órákat (és rengeteg felesleges kattintást) spórolok meg a kényelmi funkcióival.
"Sokat hallani, hogy "rohanó" világban élünk, ez igaz, a technológia rengeteg időt takarít meg, mégis mindenki rohan, türelmetlen, nagyon gyorsan akarja azt a valamit. Hova tűnt a megtakarított idő?"
Egyszer majd mindenkinek leesik végre, hogy úgy élünk, mint a hangyák, csak itt nem egyetlen "királynőt" szolgálunk. De ez már nem ide tartozik.
A lényeg, hogy a CSS3, JS, Canvas, HTML5 nekem sokkal szimpatikusabb, mint az Flash vagy a Silverlight. És előbbiekhez kell a sebesség, mert nagy mennyiségben már sokszor 0.002 millisec.
"Az IE név pedig miért is lenne "lejáratva"?"
Mert ha 100 embert megkérdezel, aki nem IT szegmensben tevékenykedik akkor 40 azt mondja majd: Fúj, csúnya IE, csúnya Microsoft, rossz, lassú.
30 azt: Az IE nem biztonságos, neki az nem kell, vírusos lesz tőle a gépe.
30 pedig azt, hogy igazából nem érdekli, hogy mit használ, mert neki csak címsor és egy ablak kell. -
WonderCSabo
félisten
Pontosan, illetve lehagytál 2 nagyon fontos fejlesztést: hardveres gyorsítású D2D renderer motort, és a totál megújított, jobban az op.rendszerbe integrálódó GUIt.
Ha ez az összes fejlesztés (tehát az általad említettek) beérnek, akkor az FF 4.0 nagyon ütős lesz. De a Mozillával egy ideje nagyon nagy baj van: sokat késnek, nem tartják a határidőt, és ez meg is látszik a böngészőn...
Egyébként a D2Ds-nek és az Electrolysisnek is van prototípusa.
[ Szerkesztve ]
-
Penge_4
veterán
Milyen legyen a hozzáállás, mikor csak a vak nem látja, hogy mire megy ki már megint a játék?
Az MS programozócsapatával röhögve lehetne az első szabványkövetésben, de nem, megint csak a lehető legkisebbet lépik meg ami ahhoz kell, hogy a sebességen és a szabványkövetésen kívül (amit Gizike magasról leszar) ne lehessen mással támadni és az EU se bántsa őket nagyon. A Mozilla "az IE nem biztonságos" kampánya kifújt a többi pedig az 1.0-s usert nem érdekli. Az érdekli, hogy kap az arcába egy ablakot egy címsorral, rákattint a kék e betűre és bejön az Internet. Ha "jószándékú haver" vagy és felteszed neki a Firefoxot/Operát/Chrome-ot akkor használja addig, amíg
1: Meg nem fekteti a rendszert és a szervizben újra vissza nem kapja a Windows-t az alapértelmezett IE-vel.
2: El nem állít rajta valamit ami miatt szól valakinek, aki ért hozzá és nem tartozik semmilyen fantáborhoz és úgy van vele, hogy "jó lesz neki az IE, azt legalább ismeri" és ha mégis elb****a akkor az MS-t zaklatja.Továbbra is tartom, hogy az MS lassúsági versenyt játszik, mert tudja, hogy ha az IE teljesen szabványkövető lenne akkor nekik is be kéne szállni a piaci részesedésért folytatott versenybe, mivel már a csúnya EU az árukapcsolásukat is tönkretette.
Az meg már nem biznisz.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Bebetto Luca 2in1 babakocsi - mózeskosár és sport résszel
- ASUS GeForce RTX 5080 16GB ROG Astral OC (ROG-ASTRAL-RTX5080-O16G-GAMING) garanciális bontatlan
- MSI MPG Z390 Gaming Plus + i5 8400 + Cooler Master + 16 Gb HyperX 2.400 Mhz Beszámitok!
- Black Shark 4 PRO 5G 12GB/256GB garanciával dobozában eladó
- ThinkPad T14 Gen1 27% 14" FHD IPS i5-10310U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest