- Programozás topic
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
Nagyjából 5-7 másodperc elég egy jó tanárnak, hogy rájöjjön, érted-e vagy sem. Ennyi időt minimum szánni kell mindenkinek. Amikor én vizsgáztattam, elég volt 2-3 mondat. Sokszor az is elég, hogy jól kezded vagy sem.
A többi hsz-re: a szakdolgozat, rendes helyen, valamilyen önálló eredményt mutat fel. Az eredményhez vezető út esetén kell a forrás és a jó forráskezelés, ez egy kritérium. A saját eredmény bemutatásakor elvileg sem lehet forrást használni, hiszen ha lenne róla cikk, nem saját eredmény lenne.
-
Na ja. Ez így nem jó.
Volt eddig 2 diplomavédésem, mind a 2 futószalagon.
Egyik exem védésén én voltam a tech supportmert az enyém volt a laptop
szal ott volt 2 hallgató és 4 fő közönség + 2 fő tanár, de szép előadásokat tartott a 2 védő, és értelmes kérdések is voltak. Érdekes, senki nem úgy állt hozzá hogy ehh, vagyunk hatan lezavarjuk azt' csókolom.
Amúgy magamnak írtam 2 szakdogát, meg másik 3 emberében segítettem (volt hogy komplett részeket írtam bele). Nem szép dolog, de a gazdáját általában úgy szekálam közben ahogy lehetett
Ha olyan hülye hogy nem tud egy ilyesmit megfogalmazni, akkor legalább érezze.
Sajnos ma már ott tartunk hogy egy progi helpjét átmásolva is lehet valakinek szakdogája.(A legutóbbi dolozathoz a srác elhozott egy hasonló témájú szakdogát, ami kb. szóról szóra az adott progi helpje volt... Fetrengtem a röhögéstől... Meg a sírástól...)
És akkor az egyetemisták nagy részének gondot okoz (sok bölcsésznek és jogásznak is) egy rendes kérvényt megfogalmazzanak... Gratulálok... A szóbeli vizsgázásról sem hallanak egy-két intézményben egész államvizsgáig. :S Szóval a szókincsük is olyan.
Amúgy nem egy zsörtölődő középkorú volnék, a 2. szakomat tavaly fejeztem be
-
ngabor2
nagyúr
és ezt a többszöri szűrést lehet ellenőrizni?
csak a saját tapasztalatomat tudom elmondani: kísérletes tudományág karán diplomáztam, így nem volt nehéz dolgom: volt egy szekérderéknyi kísérletem, tapasztalatokkal. ezek nagy részét vagy én végeztem el először, vagy az adott úton én csináltam ebben a formában. ráadásul a szakirodalom angol volt, a diplomamunka magyar, tehát plágium elég nehezen merülhet fel.
az a baj, hogy a magyar egyetemeken nincs 1-2 félév "szakdolgozat-írás" kötelező tantárgy, a doga 70-80%-át a témavezető írta, pontosabban erőteljesen az ő vezetésével sikerült olyanra összehozni, amilyen. de honnan is tudná az r=1 végzős egyetemista, hogy hogyan kell egy szakdolgozatot megírni adott témakörből, ha sose látott olyat...
-
Hebry
senior tag
Diplomavédéskor se nagyon.
-
Konflikt
addikt
Ha a védésen résztvevő tanárok, doktorok alaposak, jól kérdeznek (és idő is van rá...) akkor kiderül, hogy a diplomadolgozat saját munka, vagy sem.
-
Rive
veterán
Hümm. Idézek, valahonnan: "A (szak)dolgozat készítésének célja, hogy tanúsítsa a hallgató tudását és szakértelmét valamely általa választott témában, a választott témához kapcsolódó tudományos adatgyűjtésben, rendszerezésben, elemzésben és feldolgozásban, a témául választott jelenség vagy probléma tárgyalásában, a hipotézisalkotásban, a problémamegoldásban, alternatív hipotézisek elemzésében, az érvelésben és az ellenérvek cáfolatában, gondolatainak, nézeteinek, álláspontjának, mondanivalójának koherens, konzisztens, nyelvhasználati szempontból gondozott írásbeli kifejtésében."
Nomost plagizálás esetén ebből a szép listából teljesül mondjuk 2-3 tétel, nem több. naná, hogy egy tisztességes tanár háklis rá.A plagizálás amúgy igen messze esik a források használatától és feldolgozásától. Az előbbire gyilkolnak a programok: az utóbbival alapesetben senkinek semmi baja.
-
shtml
őstag
Ne épp az átírás az, ami ezzel a módszerrel egyre nehezebben fog menni.
Amúgy meg az tényleg jó dolog, hogy az átírással megtanultad az anyagot, de a dolgozatban a saját gondolataidat kell leírnod.
Nem tudom, mennyi pl. a cikkben amlített Turnitin liceszdíja, de a weboldalukból úgy tűnik, hogy megválogatják, kivel szerződnek. Így a többszöri ellenőrzés tiltása tényleg hatékony lehet.
-
törölt tag
7-8 eve nalunk is meg kellett nevezni a forrasokat mindig , az egyetemen
de egyebkent mindig is onnan toltottuk le a szukseges anyagot, atirtuk, es ugy adtuk be...
en egyszer sem buktam le, az atirassal meg megtanultam az anyagot...mi a problema? -
Alchemist
addikt
Ez teljesen nevetséges. Szinte minden szakkönyv úgy készül, hogy a szerző egy csomó más forrást felhasznál.
Persze az értelem nélküli kopipésztelés nem erről szól, az tényleg üldözendő.Másrészt az oktatás sem arról szól, hogy valaki bead egy dolgozatot... ha nem kérdezik vissza, hogy érti is, amit leírt, akkor az a dolgozat oktatási szempontból céltalan.
Mert ilyen esetben nem csak az internetről való kopipészt lehet probléma, hanem (még inkább) az is, ha a hallgató PhD-s nagybácsija vagy "megfizetett négere" írta azt a bizonyos dolgozatot.
Új hozzászólás Aktív témák
it Brit egyetemeken megtiltják a hallgatóknak, hogy többször ellenőrizhessék a dolgozataikat.
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Apple iPhone 12 Mini 64GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest