- ZyXEL NAS520 – felhős, kétfiókos NAS
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Milyen routert?
- VoIP telefonálás
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Batch programozás
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- VPN topic
- AliExpress tapasztalatok
Aktív témák
-
Miracle
senior tag
sajnos az utóbbi fél évben csak az AMDnek voltak új CPUi, és most is ők jelentik majd be a 4K+os athlon 64et, meg az ennél is gyorsabb FXet, aminek nem tudom a számát, míg az intelnek lényegében nincs semmije, pedig már most is lassabb. azon kívül rohamléptekben bukja be a szerver és a WS piacot, amiből az intel él. sorry, télleg előz.
értelmező késziszótár :: rekurzió --> lásd : rekurzió
-
csizs
aktív tag
az AMD nem előz, hanem lassul, mint állat, ahogy szokott, mert AMD esetleg 2 másodpercig gyorsabb gratulálok nekik.
1x éve a prohardveren!
-
sziszegő
senior tag
:C :C :C Gratula csak igy tovább jövőre kész a SKYNET :C :C :C
AMD Forever!!!! -
Miracle
senior tag
na igen, a 90nm nem akar kiszaladni a fabből, pedig sokan várják.
amúgy az intel dual core megoldására nem mernék fogadni: míg az AMD készen van a tervekkel, és lassan már a próbagyártásnál tartanak, addig az intel bemutatott egy számítógépet, amiről az oldallapot sem szedte le, bebbotolt egy windowst, és egy dxdiag szintű dolgot sem futtatott le rajta. az intelnek nincsenek publikus infói arról, hogy hogy is fog kinézni egy ilyen megoldás, mert a dualcore elég tág fogalom. az interneten az a pletyka van most leginkább elterjedve, hogy ha kétutas volt-is az az intel gép, akkor is egy sima 2proceszoros megoldás.
amúgy a P4et nem ilyen környezetbe tervezték, egy másik pletyka, hogy az intel 2utas rendszere ki fog merülni egy 1 DIEre tett 915 chipsettel, meg 2 egymás mellé tett mag-al, de a chipset és a CPUk között marad a jól ismert QBRbusz, bár csak picike rézdrótokon, és nem egy foglalaton át. tehát az intel most itt sem áll túl jól. nem is említve, hogy egy 2magos processzor 200Wot is tud fogyasztani a jelelegi prescott magokkal, ami ugye nem megengedhető még egy szerverbe sem.értelmező késziszótár :: rekurzió --> lásd : rekurzió
-
@aMoRF
tag
De még sajna sokan vannak úgy vele hogy ha brutal gép kell akkor csak is intel...
Én is nem tul rég tértem meg.... :) és jól tettem... :DDA cél szentesíti az eszközt, de csak úgy, ha elérik.
-
Loha
veterán
Az intel teljesen megérdemli!
Eldobbni egy olyan jó procit mint a PIII egy vacak P4-ért...
Meg erőltetni a drága rambust...
Az intel azért szív, mert nem a vásárlói igényeket tartotta szem elött, hanem ő akarta megmondani, hogy mik legyenek a vásárlók igényei...
Az AMD sokkal inkább vásárlócentrikus.. -
Power
senior tag
Jelenleg is, eggyel fejletlenebb gyártástechnológiával is a toppon tud maradni az AMD. Az FX-55 és A64 4000+ jobb valásztás, mint a jelenlegi P4-ek.
Az Opteron-t pedig már rég nem érdemes összehasonlítani a Xeonnal.
Az intelnek egyetlen válassza lehet, a multicore(jelen esetben dualcore), ez 1 éven belül megjelenhet(nem tudni pontosan hol tartanak vele).
Egyébként nekem az a véleményem, hogy az AMD-nek vannak gondjai a 90nm-rel, ahogy az intelnek is voltak(vannak) és az IBM-nél sincs minden rendben.Power
-
Miracle
senior tag
Az AMD kiszállt a saját processzorai alaplapi csipkészleteinek piacáról a küső gyártók kedvéért. azaz hogy ne teremtsen konkurenciát a VIAnak,nVidiának, emg egyre inkább úgy tűnik, hogy az ATInak sem, ezzel is a platform mellett tartva őket.
amúgy a jelenlegi helyzet mellett az intel a válaszlépéssel már 1 éve is el lett volna késve, majd amikor előjött vele is leginkább magának teremtett vele konkurenciát, és az egyik lábával épp a másikat rúgja ki maga alól, a P4ek úgy látszik elakadtak, (a hammerek sem nagyon gyorsulnak, de várjuk az AMD féle 90 nanométeres gyártást, az adhat nekik egy löketet, amire az intelnek most nincs, és vagy 1-2 évig nem is lesz válasza) tehát egyetértünk azzal, hogy az AMDnek most jó a helyzete. a m$ meg nem nagyon engedhet meg magának részrehajló megoldást, mert a linux kezd veszélyessé válni, nincs abban a helyzetben, hogy mgára haragítsa valamely gyártó partnereit és vásárlóit.
amúgy a m$ meg az intel nem igazán szívlelik egymást.értelmező késziszótár :: rekurzió --> lásd : rekurzió
-
anulu
félisten
azért a 7000Cu-nál értem, hogy miért kell a 4 furatos megoldás. szvsz a 7000AlCu-nál meg lehetne oldani a régi ''3 kampós'' rögzítéssel. s ha ez így lenne, mennék is venni... :D
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
Allien
veterán
Bocsi, de ez nem csak amerikára igaz. Már itthon is ez megy, pl. a Zalman-al. Pedig, mint tudjuk a CPU hűtője kritikán aluli, megszégyenlíti a mérnökeit, vagy a magyar vásárlók ostobák. Itt arra utalok, hogy ezen hűtőik alig pár alaplappal kompatibilissek. Ha ezt direkte csinálta a Zalman (már hogy csak pár alaplapra készítették, vagy főleg intelre), akkor rendben van, de ha ez nem így van, akkor ez mérnöki baki.:)) Mégis, rengetegen el vannak ájulva tőlük.:(
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
szvara
csendes tag
Na igen. Csak sajnos AMD-nek mindíg annyira jön be a biznisz, hogy jó reményekkel nézzen a jövőbe, aztán Intelék mindíg sokmanit fektetnek valami új fejlesztésbe, egy-két kapcsolat útján kapnak microsoftéktól némi ''optimalizációt'' az éppen fejlesztett Micro$oft progikhoz, aztán AMD megint visszaszorítva. Nem akarok butaságot írni, de AMD fejleszt alaplapi lapkakészletet? Mert hogy az Intel igen, és valóban tudja, milyen csip kell a processzorai alá.
De azért mindenesetre örülök az AMD sikerének. :)Ami az életben igazán értékes, az megfizethetetlen, ezért - ingyen van.
-
nagyúr
Várható volt. :) Csak ez fel ne nyomja az AMD árait....
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
arty
veterán
érdekes, ami nem ment a nagyságrendekkel olcsobb athlonxpkkel(p4nél), az megy az azonos áru amd64el... furcsák ezek az amerikaiak... mindenük a marketing, az agyuk helyén is egy reklámszivacs van :D
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
Deathcourier
aktív tag
Hát Amd párti vagyok,de nem kell félteni az Intelt se.És mi lenne velünk júzerekkel ha nem lenne konkurencia hanem vagy az Intel vagy az Amd lenne a kizárólagos egyeduralkodó...
Asus A7V8X 1009 BIOS , AMD Athlon XP 2000+ ™ , h2Twin , 256MB PC2700 (333Mhz) , AsusV9280 Ti4200 128MB 8x AGP (275/600) ,Samsung 80GB + Seagate 8.6GB, 17'' Samsung SM 753S
-
Power
senior tag
Ez hír, nem az opteronokról szól(ez kiskereskedelem).
Ott nem számít annyira a márka, sokkal inkább az ár/érték arány és ebben az amd régóta jobb termékeket kínál ebben a szegmensben.
Persze fontos a tendencia, de a kiskereskedelmi piaci sikerek nem feltétlenül vezetnek sikerre a vállalati piacon(pl. azé nem vesz 100 nintendo pc-t(ha gyártana) az irodába vki, mert otthon van nintendos konzolja, sőt).
Az Amd szerintem elég jól észrevette, hogy egyedül az opteron sikere a fontos.
Sokkal fontosabb volna, ha sikerülne elérni egy ''kritikus tömeg'' részesedést az x86 szerver piacon. 10%-ot remélnek az év végére, jövőre el kellene érni a 15-20%.
Valóban izgalmas lesz a következő 4-5 év.Power
-
Warlock_42
senior tag
:D :C :D :C
What does the free fall feel like? Asks the boy with a spark in his eye Know why the nightingale sings Is the answer to everything
-
Miracle
senior tag
USA pedig hagyományosan intel párti... húha ez meglepett.
értelmező késziszótár :: rekurzió --> lásd : rekurzió
-
Alvin_ti4200
félisten
YESSSS:C
-
_Volkovy_
nagyúr
válasz Cyberslider #16 üzenetére
Pedig ők aztán igazán hülyék..:D
-
_Volkovy_
nagyúr
Kár hogy az USA desktop eladási statisztikája nem tükröz semmit..
A nagy piac nem a desktop sajnos,hanem a vállalati piac,ott meg az Intel az úr.Na meg az X86-on túl ott van a BIG life..:U -
twollah
nagyúr
válasz burgatshow #5 üzenetére
Szerintem ez nem fog bekovetkezni.
-
Dassler
őstag
:D
Szép lassan visz előre az út....Állítólag mindenki utál, de én annyira szeretem magam, hogy tudom ezt kompenzálni
-
Power
senior tag
válasz TudorVigyor #6 üzenetére
Csakhogy ez csupán az amerikai kiskereskedelmi csatornákban eladott számítógépek piaca. Az pedig jóval kisebb, mint vállalati. pl. a Dell gyakorlatilag nincs jelen a kiskereskedelmi piacon és még így is a teljes pc piac 1/6-a az övé.
Szóval dícséretes, de azért messze van még attól az amd, hogy egy kalapba kerüljön az intellel.Power
-
Keitaro
addikt
válasz burgatshow #5 üzenetére
Én azért nem félteném az Intelt :)
Grat AMD :) -
TudorVigyor
aktív tag
Az április 24-én végződő héten már vezetett az AMD (52-47 arányban).
És egy kijózanító adat: a PC-s processzoreladások 60%-a a desktop piac, notebook es szerver piacon az intel vezet, sokkal. A nem-PC-s eladásokról nincs adatom. -
burgatshow
veterán
Megérdemelték. Bár azt nem szeretném, hogy az Intel megszűnjön mert akkor monopólium lesz és nem lesz verseny! :( Lásd picipuha)
[Szerkesztve] -
ftc
nagyúr
Nem hiszek a szemeimnek.Ezt is megéltük.
-
anulu
félisten
ééééééésssss IGEN! :D gratula az AMD-nek!
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
Yaye
őstag
Hát ezt is megértük... Nem hittem volna.
Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Mobil flották
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Interactive Brokers társalgó
- Micro Four Thirds
- ZyXEL NAS520 – felhős, kétfiókos NAS
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Samsung TAB A7 LITE 32GB/3GB (SM-T225) 8,7" kártyafüggetlen tablet
- Xbox 360 Játékok
- Akció! Dell Latitude E5530 laptop (15,6/i5-G3/16GB/320HDD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E6430 laptop (14/i5-G3/8GB/256SSD) -1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E6430 laptop (14/i5-G3/8GB/256SSD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla