Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Windows 10
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Jelszókezelők
- Mozilla Firefox
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Mikrotik routerek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taybore
aktív tag
DSUB-os monitorra ráköthető valahogy?
-
doc
nagyúr
válasz #95590400 #47 üzenetére
hogyhogy hol?
ott az abran
vagy te csak a nyakrol keszult fenykep alapjan vagy hajlando elhinni?adapter nagyon nem kell hozza, ma mar szerintem mindenkinek van microUSB-s adaptere (nekem is van otthon vagy harom, mar mindenhez azt adnak ), az SD kartya filleres cucc (mondjuk nekem az is van otthon )
eger/billentyuzet szinten, szoval nekem szemely szerint semmi pluszt nem kene rakoltenem -
törölt tag
HDMI van rajta
nade hol? mert továbbra sem látom. monnyuk lehet h kellene keresnem egy képet a kész nyákról.
hozzátehetjük árban a kábelekhez meg az adapterhez akkor a kártyát vagy pendrive-ot is. azért vannak ennek járulékos költségei is, és lassan 10 felett járunk. komplett megoldás medialejáccónak már lassan 20 alatt kapható (bár elég gyenge a forint). tényleg csak annak való, aki el akar jáccogatni vele hobbi szinten. tényleg le a kalappal az ötletük előtt.[ Szerkesztve ]
-
ArchElf
addikt
válasz zsakos.matyi #45 üzenetére
Az áránál nem is ér többet? Komolyan, mit kapsz ma 6 rugóért? 4 mozijegyet? egy 8-16 gigás SD kártyát? heti bevásárlás? fél tank (bár annyi sem) benzint?
AE
Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]
-
zsakos.matyi
csendes tag
Tényleg nem olyan rossz, de az áránál nem is ér többet szerintem. HTPC-nek lehet, hogy bejátszom, egy próbát mindenképp megér.
-
ArchElf
addikt
válasz #95590400 #42 üzenetére
HDMI van rajta - de ha nem szeretnél külön monitort, hanem mondjuk barkácsolni akarsz, akkor nem kell monitor venned hanem közvetlenül rábarkácsolod az LCD-t is. Erre jó ez a busz. Vagy ha nem szeretnél monitort, hanem csak egy egyszerű pontmártixos kijelzőt, arra is jó.
Amúgy a cucc arra is készült, hogy "hobbizzon" vele az ember... Bár tény, hogy egyszerűen lehet belőle mondjuk egy alap HTPC-t barkácsolni.
doc: Zasszony notebookjaban megdoglott a cooler - az enyémben is haldoklik, és a netről egy komplett cooler a laptopomba annyiba fáj mint ez a cucc fog...
AE
[ Szerkesztve ]
Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]
-
doc
nagyúr
megmondanad hogy egy szamitogep mire jo?
ez egy szamitogep, fillerekert
amint elerheto, mar veszek is egyet anyamnak az 1Ghz celeroncsa helyetta villanyszamlan meg 2-3 honap alatt visszajon az ara
most pl. tok jo lenne egy ilyen otthonra, Zasszony notebookjaban megdoglott a cooler, 10-15 percnel tovabb nem tudja egyhuzamban hasznalni
ezt meg radugja a TV-re vagy monitorra, aztan vidaman internetezhet, farmeramazhat
sima emergency megoldasnak is jo, ha az embernek megdoglik a fo gepe
mikor lehet mar kapni??
-
törölt tag
értem én, h gőzgép, node mi hajcsa?
mindenki forraszthat majd valamit hozzá mindkét oldalon, vagy van valami gyári megoldás, h vga ne adj isten hdmi megoldásra rá lehessen dugni? mert nekem nem úgy tűnik. házibarkácsnak tök jó, meg minden, de ez rohadtul nem mainstream cucc, sem hardveresen, sem szofferesen. monnyuk ez is lenne a lényege. ehhez képest itt semmi mást sem írnak hozzá, csak mainstream lehetőségeket. monnyuk ha ehhez mindhez hobbiprogramozónak kell lenni, meg jól bánni a cinnel, h összejöjjön, akkor nem szóltam, a projekt elérte a célját, szabadidős tevékenységet ad, otthoni barkácsolós játékszer . elég sikeres lesz a dolgo, ahogy így elnézem, mert páran már csak az összegtől kedvet kaptak, h ránézzenek, mit lehet kihozni belőle.
azért kíváncsi vagyok netezős pc-ként mit tudna kiizzadni magából, gondolom jutyúb hardveresen megy, de a ratyi flash oldalakra, vagy erőforrásigényesebb dolgoknál mit lépne.[ Szerkesztve ]
-
n00n
őstag
Én benevezek mindenképp egyre. Kap egy LXDE-s Linuxot és kész is a HTPC anyáméknak, nem kell egy ezer éves PC-nek zümmögnie a TV mellett, foglalva a helyet és zabálva az áramot.
-
Taybore
aktív tag
Ez vajon vékonykliensnek használható lehet? Egy Debiánnal meg egy jó RDP klienssel Terminal Servehez is csatlakoztatható lehet. Apropó: tud valaki ajánlani egy jó RDP progit Linux alá? A legtöbbel az a baj, hogy az Alt+Tab kombót nem viszi át a távoli asztalra. Köszi!
-
Fidel76
tag
A honlapon azt írja, hogy világszerte postáznak majd.
Anglia meg az EU-ba van, így nincs +vám, + áfa.Így attól nem kell félni, hogy ki és mit akar rárakni +ba itthon.
[ Szerkesztve ]
-
ArchElf
addikt
válasz Retekegér #34 üzenetére
256MB RAM-ra még egy Froyo is felhackelhető; szal, lehet, hogy még a mérges madarak is mennének
Amúgy ez csak egy kiherélt mobil board feltuningolva némi PC elemekkel (USB Host és LAN a B szériában) - nem szabad sokat várni tőle.
Lehet, hogy a következő - C - szeriában Power-Over-Ethernet is lesz - szóval ideális lehet automatizálási vagy egyéb "nem-annyira-otthoni" feladatokra is.AE
[ Szerkesztve ]
-
Retekegér
HARDVERAPRÓD
válasz WonderCSabo #25 üzenetére
Persze, de nem az API támogatás kérdéskört akartam boncolgatni.
Csak jeleztem a kollégának, hogy még némi játék is belefér, ami mondjuk nem engribördz.#35 Vazzeg, krájsziszt vársz egy 6 k-s "PC"-től?
[ Szerkesztve ]
<< Heimdal >>
-
ArchElf
addikt
válasz #95590400 #29 üzenetére
DSI inkább busz, mint konnektor. Egy illesztőn keresztül köthető a cucchoz "közvetlenül" LCD kijelző, kihagyva egy csomó vezeérlési és egyéb áramkört (pl bontott mobil kijelzője köthető a cucchoz, nem kell egy komplet monitort beszerezni).
zsigus: Már kezdenek extension-board-okat csinálni hozzá, úgyhogy előbb-utóbb lesz sata board is, elhiheted
AE
[ Szerkesztve ]
-
zsigus
őstag
válasz Retekegér #21 üzenetére
OpenGL-en, Linuxon.
A DirectX-en túl is van élet.
Egyébként még iOS verzió is van belőle.Szerk.: közben megelőztek.
Tehettek volna rá egy-két SATA portot is, és HTPC-nek is jó lenne.
Okés, hogy elsősorban programozásra van, de gondolom ők is szeretnének keresni rajta egy keveset, és ha nyitnának már területek felé, hasonló árcédulával és szemlélettel, elég komoly sikereket érhetnének el.[ Szerkesztve ]
-
Inv1sus
addikt
Kiváncsi lennék, milyen pc konfigurációval egyenértékű. Nincs kedvem perceket várni, míg egy program elindul vagy hasonló.
*** WEBDESIGN, GRAFIKUS DESIGN, FRONT-END PROGRAMOZÁS ***
-
tobal
tag
És szerinted nem léteznek OpenGL-es játékok?
Anulu: Attól még, hogy neked semmire se használható, még léteznek nyíltabb gondolkodású, kreatív emberek, akiknek igen .
-
törölt tag
ez a dsi connector mi a fenét takar? ennyit találtam róla: Display Serial Interface, meg az oldalon írják: MIPI DSI – a flat-panel display standard. de h milyen tyúkbél milyen csatival kell hozzá, meg egyáltalán mit képes kitolni magából, azt nekem már nincs kedvem bogarászni. csak mer így az az egész hd lejáccás egy marék viccé válhat, és érdekes kérdés lesz egy mai monitorra rátenni.
azért érdekes, h a sok hobbiprogramozó épp a hobbiprogramozás lehetőségét nem látja benne
szerez az ember hozzá valamit doboz,t meg beszerzi a kábelt, adaptert, oszt máris ott tartunk h duplája az összeg.[ Szerkesztve ]
-
floatr
veterán
Az meg éppen elég egy webgl-es alkalmazáshoz, de ahogy a mostani trendeket elnézem, az OGL/ES a célplatform.
Nem temetem a DX-et, de a mobil szegmens túlnőtt a hibahatáron egyensúlyozó minőségén, és egyre nagyobb szeletet hasít a 3D gyorsítást igényló alkalmazások piacából. Nyilván a w8 nem szerepelt a követelmény speckó listájában.
[ Szerkesztve ]
-
ArchElf
addikt
válasz djculture #24 üzenetére
Aha... úgy szokott az menni.
Ez tipikusan egy low-budget cucc, amire nem nagyon fog senki szervizállomást fenntartani. Mivel Angliában hozzák forgalomba és valahol a távolkeleten gyártják szerinted a magyarországi viszonteladó csak úgy ad majd neked egy másikat puszira, ha valami gond van (három napon túl)? Majd szépen ő is postára adja, és kiküldni a megfelelő helyre, ahol bevizsgálják és ha nem javítható majdküldenek egy másikat helyette...AE
-
syl5
őstag
Na erre kíváncsi leszek.
Nem lepődnék meg, ha jó magyar szokás szerint lenne itthon vagy 25 000 Ft... -
ArchElf
addikt
Már most simán berendelném
Soros port van rajta?AE
[ Szerkesztve ]
-
F34R
nagyúr
jó ez , ha lenne kapható én benevznék egy ilyenre
-
-
>-48-<
aktív tag
Usb wifi adaptert tud vajh kezelni?
#!
-
Erasmus
őstag
What SoC are you using?
The SoC is a Broadcom BCM2835. This contains an ARM1176JZFS, with floating point, running at 700Mhz, and a Videocore 4 GPU. The GPU is capable of BluRay quality playback, using H.264 at 40MBits/s. It has a fast 3D core accessed using the supplied OpenGL ES2.0 and OpenVG libraries. -
Youri
veterán
-
anulu
félisten
és hamár a költségcsökkentésnél tartunk. a domain controller min fut akkor? maximum a torrent kiköhögését látom reális felhasználhatóságnak, azt meg már a routerek is tudják
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
anulu
félisten
azt azért megnézném, hogy egy 1080p h264-ben kódolt adatfolyamot hogy teker ki magából, esetleg uncompressed BD50 m2ts-t.
[ Szerkesztve ]
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
D.Orion
veterán
Egy ilyen kell nekem! Még ha nálunk 12K lesz, akkor is. Energiaigénye szinte nulla és ha lehet hinni nekik, akkor a torrenttől elkezdve a HD lejátszóig mindent visz. A nagy gépet meg csak akkor kapcsolom be, ha játszani akarok.
(#5) anulu: Gondolj bele, hogy fillérekért van egy olyan "PC"-d ami mindenre elég, csak játszani nem tudsz rajta. Energiaigénye pedig szinte nulla.
Használhatod:
-torrent
-net
-film
-Office csomaggal simán elbír
-StbMindezt fillérekért, nem kell költeni atom-ra vagy fusion-ra. Melyek jóval drágábbak és mellesleg többet is esznek.
[ Szerkesztve ]
-
anulu
félisten
valaki megmondaná, hogy ez mire jó? többe kerül, mint amennyiért a MÉH-ben beveszik, úgyhogy nem látom felhasználási területét.
-
törölt tag
nagyon bejövős. micro usb-n kapja a tápot ami baráti, van otthon vagy két töltőm ami usb-s kimenetet kapott, gondolom ismán elég neki, és akkor én is boldog leszek. kíváncsi vagyok a tesztekre
-
Youri
veterán
miniszervernek is jó lehet
RTX ON
-
Angel1981
veterán
Kreatív ötlet, támogatom!
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest