Új hozzászólás Aktív témák

  • Watt25

    veterán

    válasz rjg #4587 üzenetére

    Oké, őszinte leszek, nagyon foglalkoztat az eset.
    Egyszerűen azért, amit írtam, lehetetlen. Nem jut eszembe semmilyen olyan szituáció, eseménysorozat, amely lefedné ezt a lehetetlen helyzetet: a világon egyedül neked, valahogy befrissült a Waze a legfrissebb alfa változatra, önmagától, felhasználói beavatkozás nélkül. Mert te ezt mondod, hogy ez történt.
    Hogyan? Hogyan történhet ilyen? Tételezzük fel, hogy van a Waze-ben olyan programrész, amely letölti az új verziót. (Mondjuk nulla esélyt adok ennek, és ne gyertek programhibával, mert olyan programhiba nincsen, hogy egy nem létező, összetett funkció csak úgy kialakul egy hiba folytán.) De legyen benne ilyen, valamilyen teszt céllal. Szóval, letölti, és megpróbálja telepíteni. Két eset lehetséges:
    1. Meghívja normálisan az APK telepítőt, ami ugye feldobja neked az ablakot, hogy biztos, hogy telepíteni akarod az új verziót? Vagyis nem történik meg a frissítés felhasználói beavatkozás nélkül.
    2. Egyszerűen lecseréli az APK fájlt a /data/app könyvtárban (vagy az SD kártyán, ahol éppen van). Ehhez root jogosultság kellene, amiről a SuperSU szintén megkérdez téged, tehát megint nem történne meg anélkül, hogy észrevennéd.
    Szóval, önmagát így frissíthette volna.
    Azt ugye senki sem gondolja komolyan, hogy még ha bele is építenek egy ilyen letöltő funkciót a Waze-be, még valamilyen Android sérülékenységet kihasználva telepíti is önmagát felhasználói beavatkozás nélkül...
    Mi lehet még? Brainstorming...
    Az említett Flyme5 csinálta. (Esélye van? Úgy, hogy nem találni a neten ilyen esetről semmit...) Volt olyan kínai telefon a családomban, ami kérdés nélkül egyszer csak elkezdett letölteni játékot, amiből ráadásul egy szót sem értettünk. (De ez a folyamat is látható volt, nem "csak úgy ott volt" a játék.) De ez a Flyme5 is ilyen lenne??? Akkor nem annyira nyerő...
    Betörtek a telefonodra és igazából egy vírust tartalmazó verziót kaptál a Waze-ből... Ha így van, akkor idővel ennek is ki kell derülnie, mert kötve hiszem, hogy egyedül veled tették meg... (Ráadásul ebben az esetben elég gyorsak voltak a vírus belelapátolásával...) Esetleg valami szigorúan titkos dolgot tárolsz a telefonodon és célzott támadás áldozata vagy... Esélye? Neked kell tudnod... De azért van nekem is tippem rá...
    Fent van a telefonodon valamilyen program, amiről nem szóltál és pl. Apkmirror-ról frissítette... Való igaz, ott fent volt egy ideig ez az alfa verzió! (De gondolom ebben az esetben sem úgy frissített volna, hogy nem látsz a frissítésből semmit.) Ez még esélyes, de erre neked tudnod kell a tuti választ.
    Mi lehet még? Ötleteket várok...
    De továbbra is megmarad a kérdés: miért te vagy az egyetlen a világon, akinél ez megtörtént? (Azt is kötve hiszem, hogy ha tömeges lenne, az a megfelelő körökben nem lenne ismert...)

    [ Szerkesztve ]

    Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/

Új hozzászólás Aktív témák