Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cyberpunk
félisten
válasz dízelracer #3 üzenetére
"a kiemelkedő nem előadói pályafutásért kiosztott Trustees Awardra találták érdemesnek."
Szerintem egyértelmű.
Hope was the right choice, and it always will be.
-
azbest
félisten
nézzétek meg a BBC dokumentumfilmjét: Steve Jobs - Billion Dollar Hippy [link]
Nyilatkoznak benne a zeneipartól is. -
addikt
Amit a második felében írsz, az elég egyértelmű. Evvel együtt továbbra is a kategória lep meg a leginkább, tekintve, hogy Jobs-nak nem volt zenei karrierje tudomásom szerint.
A hazai szobor állításban szerintem ezen kívül más (kicsinyes, önzőbb) motivációk is voltak, de ezt már leírtam az adott topikban.
It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."
-
Gadgetfun
tag
"na akkor lehetett lenyomni a torkukon a zárt rendszert és az iTunes-t. Minden, amit Jobs az Apple-nél elért ennek az úgymond "elitista" marketingnek köszönhető, hogy az iCucc a legjobb, legvagányabb, ha neked nincs a többiek lenéznek, stb."
Nem igazán érted az amerikaiak gondolkodásmódját. Őket nem érdekli, hogy egy rendszer zárt-e vagy akármi. Ha eléjük teszel egy terméket ami jól működik, egyszerű kezelni és minden igényüket kiszolgálja, azt szeretni fogják, nem érzik korlátozva magukat, mert csak egy helyről szedhetik le a zenét, pláne, hogy ott gyakorlatilag mindent megkaphattak. Ne a magyar "buhera gondolkodásmódból" indulj ki. Ott is lehetett MP3 lejátszót venni amire a netről ingyen leszedett számokat pakolhatta volna fel bármikor, de nekik az iPod jobban megfelelt, mert baromi egyszerűen egy-két kattintással megszerezhette a kedvenc előadójától a kedvenc számait és ezért csak filléreket kellett kiadnia, még csak a lemezboltba sem kellet leugrania, a neten sem kellett órákig szöszölni vele, összeszedni a kívánt zenéket, meg konvertálni, miegymás...
Semmi "elitista" nem volt ebben, annál is inkább mert anno, mindenkinek, szinte szó szerint MINDENKINEK a fülében ott lógott az iPod. Akár merre nézett az ember, biztos látott valakit aki éppen zenét hallgatott az iPodján. Egyszerűen hozzátartozott az egyszerű mindennapi élethez, semmi "vagányság, elitség" érzés nem volt egy iPodban, filléres hétköznapi cucc volt."Minnél ostobábbnak gondolnak az emberek, annál jobban meglepődnek majd, amikor megölöd őket" - Jó, tudom hogy az "fan" de mikor bereggeltem elgépeltem, és lusta voltam kijavítani...
-
Gadgetfun
tag
Az olcsó CD-írók megjelenésével kezdődött a lejtmenet aztán a Napster és a MP3 tette be a kaput, óriásit esett a lemezeladások száma, sorra mentek tönkre CD-boltok és a kisebb lemezkiadók. Az iTunes/iPod nagyszámú elterjedésével kezdett újra felívelni a zeneipar, és a kiadók és az előadók is kezdtek rájönni, hogy az internet és a letöltés nem az ördögtől való, és az iTunes mintájára, kevés pénzért számonként kezdték árulni a honlapokon a zenéjüket... Szóval, nagyon is sokat köszönhet a zeneipar Steve Jobsnak, ezt már manapság mindenki elismeri a zenei világban, és nem véletlenül találták ki, hogy grammy-vel jutalmazzák az érdemeit. Lehet, hogy nem a legjobb kategóriát választották ehhez, de ez már egyéni megítélés kérdése, de elvitatni nem lehet tőle, akármilyen ellenszenvet és érez valaki iránta.
[ Szerkesztve ]
"Minnél ostobábbnak gondolnak az emberek, annál jobban meglepődnek majd, amikor megölöd őket" - Jó, tudom hogy az "fan" de mikor bereggeltem elgépeltem, és lusta voltam kijavítani...
-
Alg
veterán
válasz Gadgetfun #29 üzenetére
Ez érdekes, mert szerintem nem látta, hanem csinálta a jövőt
Először kellett egy olyan lejátszó, ami köré hatalmas hype-ot és marketinget lehet építeni, amire az amerikai fiatalság rögtön "must have" felkiáltásban tör ki.Amikor ez megvolt, na akkor lehetett lenyomni a torkukon a zárt rendszert és az iTunes-t. Minden, amit Jobs az Apple-nél elért ennek az úgymond "elitista" marketingnek köszönhető, hogy az iCucc a legjobb, legvagányabb, ha neked nincs a többiek lenéznek, stb. stb. Persze ennek előfeltétele, hogy nagyon rá kell érezni a piacra, mi az az újdonság ami kell neki, amire rá lehet építeni ezt. (mondjuk az első iPod sikerek után ez már nem volt nehéz)
És ha mindenkinek iPodja van, persze hogy pörög az iTunes, mert nincs más lehetőség.
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Gadgetfun
tag
Kezdetekben óriási volt az ellenálás a kiadók (és a zenészek részéről is akik nehezményezték, hogy miért az egységár...) részéről, mert nem hittek abban amit Jobs állított, hogy olyan mennyiségben fogják venni a számokat az iPod tulajdonosok, hogy meg fogja érni. Utólag már belátta mindenki, hogy igaza volt. Ebben állt Jobs zsenije, hogy látta a jövőt. Lehet, hogy időgépe volt?
Egyébként pont akkoriban, 99-05 többször is jártam az államokban, főleg a nyugati parton, testközelből figyelhettem ezeket a változásokat, a sorra bezáró lemezboltokat, meg hogy hirtelen mindenkinek fehér madzag lógott a füléből aki szembejött velem az utcán, vagy mellettem ült a kávézókban, parton...
"Minnél ostobábbnak gondolnak az emberek, annál jobban meglepődnek majd, amikor megölöd őket" - Jó, tudom hogy az "fan" de mikor bereggeltem elgépeltem, és lusta voltam kijavítani...
-
Gadgetfun
tag
Erős tévedésben vagy. Pont hogy az iPod, meg a iTunes mentette meg a zeneipart. Előtte sorban csődöltek be a lemezkiadók, mikor megjelentek az olcsó DC-írók, az internetes kalóz zeneletöltő oldalak, és kalóz CD-k. Jobs az iTunes megalapításával, az iPod elterjesztésével, és hogy sikerült rávennie a kiadókat és a művészeket, hogy belemenjenek az egységes 99cent/dal árba, konkrétan megmentette az egész amerikai zeneipart.
[ Szerkesztve ]
-
ROBOTER
addikt
Nekem sem volt szimpatikus a stílusa (a beteges rajongóit pedig rühellem), csak az a különbség köztünk és közötte, hogy amíg mi csomó jó dolgot és ötletet összeírunk itt a fórumon, ő meg is csinálta.
Rengeteg műszaki újítás van, amit egy gyártó megalkot, de mintha szándékosan arra törekedne, hogy ne legyen használható, hogy ne legyen ergonómikus, hogy ne legyen jövője stb. Na ez az, amit ő másképpen csinált.
-
Fecow
aktív tag
Értem, mondjuk ugye az egész Grammy a gramofon díj volt eredetileg, ezért is gramofont ábrázolnak a szobrok is, amit ez a bizonyos Edison talált fel véletlenül, tehát azért valahogy érthetőbb, hogy ő kapott egy olyan díjat amit közvetve, közvetlen az ő munkássága révén hoztak létre. Továbbra sem látom, hogy a Walkman vagy Morita díjazva lenne, vagy akár az MTV, sőt lassan idejöhet a Youtube vagy a Spotify is.
Személyes véleményem az, hogy (nem elvitatva érdemeit) ezek a hirtelen jött díj átadások, emlékművek, megemlékezések, inkább szólnak a Steve Jobs körül hirtelen kialakult média hullám meglovagolásáról. Miért most kapja meg a díjat, miért nem 5-10 év múlva? Edison is először 77-ben a díj alapítása után közel 20 évvel, a fonográf 100 éves évfordulóján kapta meg, pedig kezdhették volna azzal, hogy mindjárt az elején megemlékeznek róla. Bár ugye lehet mondani, hogy idén volt 10 éves az iTunes/iPod, azért valahogy nem érzem a 100 évvel azonos súlyúnak.
Nyergeld meg a nagyot
-
ROBOTER
addikt
Azért az egészhez tegyük hozzá, hogy a CD-nek (az LP-hez hasonlóan) van egy tulajdonsága, amivel a zenekarok visszaélnek: együtt van egy albumnyi szám. Gondolom ismerős: 2 hallgatható szám + 8 töltelék. És ezt még a korábban igényes zenekarok is eljátszották.
Az elektronikus terjesztés sikeréhez (ha nem is döntő mértékben) de a számok egyenkénti letölthetésének lehetősége is hozzájárul.
-
Youri
veterán
Ébresztő!!! A világ továbbra SEM Magyarországról szól... ahogy ezek a dolgok sem... És igen, te is leírod, hogy külföldön olcsóbb volt. Ahogy ma is olcsóbb.
Persze, hogy van, és attól még, hogy több van, még ők sem szórják két kézzel, mint bolond pék a nullás lisztet, de egyszerűen, ők megtehették azt, hogy kijött az új album, és besétáltak a boltba és megvették, akár havonta 2-3-at is, anélkül, hogy ez számukra valami hatalmas lemondással járt volna, mint itthon. Ez a forgalom, mondjuk egy 80 milliós német lakosságra vetítve bőven megfelelő volt a lemezkiadóknak, akik persze gazdagodtak, mert nem non-profit működésűek. Az, ami itthon megy, az más kérdés, sajnos a nagy nyugati kiadók sose fogták fel, hogy a keleti piacon nem ugyanazt az árazást kell alkalmazni, mint otthon, mert más az életszínvonal. Néhányan eljutottak idáig, de mi addigra unijósok lettünk, így az unijós árakat kapjuk. Lásd szoftver ár itthon vs ruszkiföld
[ Szerkesztve ]
RTX ON
-
ROBOTER
addikt
Csak tudod én emlékszem még rá, hogy a CD lemezeket 12..15 évvel ezelőtt is 3000...5000 forintért adták. Ami mostani áron a duplája-triplája lenne. Azt várták el az emberektől, hogy a minimálbér 20%-át nyomják ki egy lemezért. És a VTCD lemeze akkor is 100Ft alatt volt Fehérváron, akkor is többe került a tok.
És az egész CD üzlet egy lufi volt ami kipukkant, és bár mondhatjuk, hogy a magyarok mindig ügyeskednek, azért az durva volt, hogy a németországi útjaimon kb. 65%-os áron beszereztem márkáért a sokszor márkásabb nyomású (cseh helyett holland, német) lemezeket, igaz, több boltból válogatva.
A 2000%-os haszonkulcs bosszulta meg magát, mert sok lépcsőn ment át a lemez és mindenki ezen akart meggazdagodni.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Kis kiegészítés: Létezik technikai Grammy is, ezt korábban már megkapta az Apple is és a Sony is. [link] Ezt kapta meg Edison a fonográfért 2010-ben. Ehhez képest a Trustees Award - ot a wikipedia szerint azok kapják akik a zenei karrierjük alatt jelentősen hozzájárultak a felvételek készítés területéhez (kezdetben ebből maga az előadás ki volt zárva, de ezt azóta megszegték). Ebből a szempontból az az igazán érdekes, hogy ezt a fajta Grammy-t kapja Steve Jobs. (Hiszen neki tudtommal nem volt zenei karrierje, szemben pl. Bartókkal).
It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."
-
addikt
Edison kapott, elvileg többet is. 1977-ben az első hangfelvételért, 2010-ben a fonográfért. [Forrás] Akár Steve Jobs kaphat külön az iPod/iPhone-ért még egyet (már ha úgy tekintenek rá, mint ezek feltalálójára).
Mondjuk értelmes (az adott szakmán kívüli) embert úgy is hidegen hagyják az ilyen Grammy, Emmy, Tony, Oscar stb. díjak. Mára egyik sem olyan objektív mint kezdetben voltak.
-
Brutális eb
addikt
Mert megérdemli......
Panni net lemondva már távol tőlem. Voda vicc! Nordtelekom korlátozza a p2p forgalmat,!Ice dsl trükközik a sávszélességgel.T-kábelnet?Próba hónap után jön a szekventálás vigyázz velük.Digi most még rendben.
-
negyedes
addikt
Most mar kovetelem,hoyg a filmipar is allitson neki szobrot mert nehany filmben az animaciokat ájmeken csinaltak,ja es ha oszkart kapot akkor jobs is kapjon!
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
HARDVERAPRÓD
Ezt nem értem...Talán titokban zenélt is?
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=domperke
-
attila9988
őstag
Mit szaroznak ezek? Avassuk már szentté, és akkor vége lesz a steve jobs hírfolyamnak is...
"És az úr megteremté a "phone", melyre az "I" betűt a szent jobs ragasztá hogy általa elhozá nékünk a megváltást, és a békét. Tudatlan az ki nem ismeré -e mesét, és máglyán kell néki megtisztulni hogy aztán az Iparadise részévé válhasson, ahol a szentek termékbemutatóit tekintheti meg, a nagy alma közepiben."[ Szerkesztve ]
„Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)
-
bigz
tag
Valoban erdekes kerdes, hasonlo erdemek, hasonlo nagysagrend - nem hiszem, hogy Morita kapott Grammy-t. Ez nem feltetlenul kovetkezetlenseg, bar lehet, hogy megerte volna visszamenoleg odaitelni neki is, mely esetben egyertelmuen a munkassagrol szol a dolog - nekik nem kerul semmibe es a trollok vitorlajabol is kifogjak a szelet.
Nekem inkabb az szur szemet, hogy amig a zeneipar ezuton elismeri a digitalis zeneterjesztes jelentosseget, mas esetben keptelenek elrugaszkodni a regi normaktol. Par eve meg ment a sardobalas, hogy az MP3 miatt visszaszorultak az album eladasok - mikozben sokkal tobb penz folyt be az egyesz szamok eladasaibol. Vagy ezzel a DRM-et unneplik?
I <3 Razer Mantis Control.
-
maláj
addikt
ez már kritikán aluli - szerintem kapjon "oszkár" díjat is, sőt kapjon meg minden elismerést :hányós szmájli
-
Fecow
aktív tag
Nem emlékszem, hogy a Sony vezérigazgatója kapott volna Grammyt a walkmanért vagy a CD-ért, pedig elég nagy hatással voltak ezek a zeneiparra. Ha lemaradtam valamiről és ez mégis így lenne akkor üsse kavics, egyetértek az ilyen díjadással, de ha az van ahogy sejtem, akkor sajnos Yourival kell egyetértsek.
Nyergeld meg a nagyot
-
geezer
aktív tag
Hmmm.
Akkor kim jong il-nek is kijár mondjuk egy béke-Nobel.
De komolyan: elismerve az érdemeit, szerintem ez túlzás. Magánvélemény.
iTunes: nem rossz, de nem is forradalmi. Ügyes üzleti fogás, de nem váltotta meg a művészvilág válságát (értsd: digitális, másolásvédett, de legálisan, olcsón hozzáférhető művek).
Olvasási szokások gyökeres megváltoztatása?! Talán csak nem az iPad miatt? Jah, gondolom ám, mekkora könyveladási bumm-ot indított be az iPad. Mert az ENGRIBÖRDSZ-özést, meg hasonlók nem írnám a 'könyvolvasás' rovatba.Mondom, elismerem hogy nagy sikereket ért el, formálta a piacot, de ez szerintem kicsit vicces így.
-
dízelracer
őstag
Trollolollolooo...
Zenész volt? Nem. Énekes? Nem. Zeneszerző? Nem. Akkor mire fel a díj? Ja, mert csak. Oké. Már tényleg marhára szánalmas ez az eröltetett Steve Jobs hype. Nem akarják mindjárt szentté avatni? Elég undorító, hogy az apple-nél egy ember halálából is foggal körömmel tőkét próbálnak kovácsolni.
-
Youri
veterán
Atyaúristen.... Ez már szánalmas és undorító egyben
RTX ON
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest