Új hozzászólás Aktív témák
-
RaveForce
veterán
muhaha. végre vki a fejéhez kapott
„egy mobilarenás topik terebélyesedésével annak az esélye, hogy valaki a samsunggal vagy az apple-el von valamilyen párhuzamot, közelít az egyhez. Kiegészítés 2017: a xiaomi is jön fel, HMD Global topikban főleg. ” RaveForce's Law
-
VD
őstag
Ideje volt.
-
föccer
nagyúr
És ki fogja a pénzt zsebre tenni? Megy be az EU feneketlen kútba?
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás.
-
Kaworu
csendes tag
Na vééégre
-
joey04
titán
Brüsszel beleszól a Samsung-Apple háborúba
Az Európai Bizottságnak nem tetszik, hogy a dél-koreai vállalat szabványok alapját képező szabadalmakat használ stratégiai fegyverként.
-
Zirowe
nagyúr
Épp ideje volt.
Azt hiszem a design szabadalmak nem fognak vmi erős talajon állni.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
kiskaktusz
addikt
ideje volt már...
"Don't try to understand women... ...women understand women and they hate each other."
-
törölt tag
Ideje volt.
-
havenger
tag
Végre lép valamit az EU, bár lehet nem büntetni kéne, hanem a szabadalmazási rendszert és a hülye szabadalmakat felülvizsgálni. Szóval előbb a saját háza táján rakna rendet az EU.
-
Maxentius
addikt
Hmm az egy dolog, hogy az EU területén megszűnik a homokozó, na de az epöl otthonában, az USA-ban is vajon ez fog történni? Ez a nagy kérdés...
Samsung Galaxy S22 Ultra | JBL E65BTNC
-
maki12
senior tag
Csoda hogy reagálnak....Tényleg kezdet monopolhelyzett lenni..
11:az EU-nak nem kell semmi szabadalmat átnézni,mivel ezeket a szerencsétlen szabadalmakat csak a birka amcsik adják oda az almának...
[ Módosította: 7 ]
HTC U11 & Nikon D5300
-
Tigerclaw
nagyúr
Hajrá. Össze kell fogni a fejlett országok kormányainak és felülvizsgálni az összes szabadalmat, majd törölni azokat amik nem hordoznak valódi innovációt, tehát egy egyszerű forma, szín, mozdulat, vagy tevékenység ne lehessen védett.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
atike
nagyúr
Végre. Jó lenne már kicsit megcibálni a szabadalmi pereket fegyvernek használókat...
Nyilvánvaló, hogy van olyan eset amikor jogos a per, de ami itt ment az már tényleg durva volt...
-
Youri
veterán
Tehát várható, hogy az Apple újabb pártucat 4S és iPad2 leírása után a Samsungot elkaszálják. Cseles
RTX ON
-
csabibmx
tag
Az Eu felfigyelt rájuk...né má ezeknek mennyi felesleges pénzük van hülyeségeken pereskedni...ebből nekünk is csurran-cseppen valami ha ügyesek vagyunk.
Ericsson GA 628,Nokia 5110,3310,6220,N80,Samsung I8510,Nexus S,Note 2,Honor 7
-
veterán
Még egész gyorsan reagáltak. Ez sötét felhő lehet a két cégre, mert úgy tűnik, dönteni is akarnak pár hónapon belül.
-
ducsidu
senior tag
Végre
-
-
adrianv
tag
Nyúzzák meg mindkettöt jól! Van a tatyóban pénz pereskedésre van pénz erre is.
Sorry for party rocking!!!
-
sh4d0w
félisten
Végre. Hasonló büntetési tételeket már a magyar fogyvédben is rég be kellett volna vezetni, röhejesek a telekommunikációs cégek 4-5 milliós bírságai.
https://www.coreinfinity.tech
-
WolfheartGR
őstag
Monnyuk legyen rajta kulcsos kapcsoló nem? Ja nemjó azt meg autókba használják-ták indításra. A Kitt nyisd ki is jogvédett, tehát a hangosutasítást is buktuk.
Félreértés ne essék, tisztelem és becsülöm Jobs munkásságát, de ez márt pofátlanság.[ Módosította: 7 ]
"Mindegy, hányszor adsz enni a farkasnak, mindig visszavágyik az erdőbe..."
-
David75
őstag
válasz WolfheartGR #28 üzenetére
Lásd wp7. Ott se így kell feloldani a képernyőt de kb 1000 féle hasonlóan egyszerű megoldás létezik.
iPhone 14 pro | Cube Acid 2020
-
Agro
senior tag
Attól még szánalmasnak tartom én is magát a tényt, hogy egy ilyet levédetnek, de ami a legszánalmasabb, hogy el is fogadják a levédetést.
Ez kb olyan mintha anno a Ford levédette volna a slusszkulcsot. Onnantól kezdve semmilyen más autót nem lehetne slusszkulccsal indítani csak a Fordokat? Persze van ezer más megoldás de, miért kéne korlátozni bárkit is abban, hogy a legegyértelmű megoldást válassza egy egyszerü feladatra.
Konkrétan itt nem egy olyan levédetésről van szó ami mögött több millió dolláros fejlesztés áll vagy világrengető ötletről vagy valami hatalmas technikai újításról. Ez egyszerüen szerintem csak szimplán görény üzletpolitikára utal és a monopoliumra törésről szól nem pedig a verseny szellemiségéről
-
David75
őstag
"Attól még szánalmasnak tartom én is magát a tényt, hogy egy ilyet levédetnek, de ami a legszánalmasabb, hogy el is fogadják a levédetést."
Ezzel egyet értek.
"Ez kb olyan mintha anno a Ford levédette volna a slusszkulcsot. Onnantól kezdve semmilyen más autót nem lehetne slusszkulccsal indítani csak a Fordokat? Persze van ezer más megoldás de, miért kéne korlátozni bárkit is abban, hogy a legegyértelmű megoldást válassza egy egyszerü feladatra."
Nem a legegyértelműbb csak azért hisszük azt mert ennyire elterjedt az apple és másolói miatt.
"Konkrétan itt nem egy olyan levédetésről van szó ami mögött több millió dolláros fejlesztés áll vagy világrengető ötletről vagy valami hatalmas technikai újításról. Ez egyszerüen szerintem csak szimplán görény üzletpolitikára utal és a monopoliumra törésről szól nem pedig a verseny szellemiségéről"
Én a wp7 féle metro ui-ról olvasgattam. Nagyon sok munkába telt megalkotni minden apró részletével együtt. Pszichológusok segítségével folytak a fejlesztések és még sorolhatnám. Gondolom az ios dizájnját és a ui logikáját, beleértve a képernyő feloldást.
[ Szerkesztve ]
iPhone 14 pro | Cube Acid 2020
-
Gadgetfun
tag
Vicces ahogy a legtöbben reagálnak, mert azt gondolják itt az Appple levédett formatervi oltalom miatt indított perről van szó. Pedig az EU itt elsősorban a Samsung perétől akadt ki, amivel megzsarolta az Apple-t, azzal hogy nem engedte licencelni a Samsung tulajdonában lévő szabadalmakat, hanem kitiltás miatt perelt, ezzel gátolva a szabadpiaci versenyt...
Ja, és ez már egy kéthetes hír
[ Szerkesztve ]
"Minnél ostobábbnak gondolnak az emberek, annál jobban meglepődnek majd, amikor megölöd őket" - Jó, tudom hogy az "fan" de mikor bereggeltem elgépeltem, és lusta voltam kijavítani...
-
.:LoMAX:.
aktív tag
Kíváncsi leszek a fejleményekre, hogy mi alakul így ki
De jöhetne egy új szabadalmi rendszer igazánSamsung Galaxy Note 3 || OnePlus 2 ||
-
Gadgetfun
tag
Az ITcafe-n már lezajlott ez a vita hetekkel ezelőtt, ennek a hírnek a kapcsán, de röviden annyi:
Az Apple egy formaterv oltalma miatt tiltatta ki a samut, ami nem gátolja a szabadpiac versenyt mert lehet másmilyen formatervű telefonokat/tabokat gyártani mint azt a példa mutatja is más gyártóknál, vagy akár magánál a Samsungnál is.
A Samsung ellenben olyan szabadalmat (3G-vel kapcsolatos...) nem engedett licencelni az Apple-nak, ami nélkül nem lehet mobilt gyártani és ez viszont akadályozza a szabadpiaci versenyt. Ez utóbbi nem tetszett az EU-nak... Ennyi a különbség.(#35) Robertoq: És ez most hogy is jön ide?
[ Szerkesztve ]
"Minnél ostobábbnak gondolnak az emberek, annál jobban meglepődnek majd, amikor megölöd őket" - Jó, tudom hogy az "fan" de mikor bereggeltem elgépeltem, és lusta voltam kijavítani...
-
Tigerclaw
nagyúr
"Én a wp7 féle metro ui-ról olvasgattam. Nagyon sok munkába telt megalkotni minden apró részletével együtt. Pszichológusok segítségével folytak a fejlesztések és még sorolhatnám. Gondolom az ios dizájnját és a ui logikáját, beleértve a képernyő feloldást."
Egyrészt fogalmunk sincs, hogy tényleg így történt-e, hiszen messziről jött ember azt mond amit akar. Bármelyik nagy cég mondhatja, hogy neki sokcsillió dollárba került egy fejlesztés, 500 pszichológus, kibernetikus, ergonómus dolgozott rajta, persze közösen a NASA-val és több mint 10 ezren vettek részt a tesztelésben is, sőt felvitték az nemzetközi űrállomásra és tetszett az asztronautáknak.
Ebben egyébként csak azért kétkedek, mert a metro ui egy nagyon megosztó felület, amit legalább annyi embernek tetszik, ahány ember idegbajt kap tőle. Anno a story még úgy hangzott hogy az egyik microsoft fejlesztő munkába menet észrevette hogy milyen informatívak az információs táblák és ebből lett az ui, csak azt felejtették el, hogy azért informatív mert nincs 20 db összevissza színű tábla egy rakáson.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Cathulhu
addikt
válasz Gadgetfun #38 üzenetére
Jogos az erveles, de ha emiatt el akarjuk itelni a Samsungot, akkor figyelembe kell venni azt is, hogy ez mire tortent valaszlepeskent. Evekig nem baszogatta ezzel az almat, most hogy az o termekeit tiltatjak be, os iz azzal tamadt vissza ami van. En ezt nem kifogasolnam, csak akkor ha az egesz a Samsungtol eredt volna. Es oszinten remelem, ha van kis gerinc meg az EU-s tisztviselokben, akkor vagy mindekt ceget elmarasztaljak, vagy egyiket sem.
Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz Gadgetfun #38 üzenetére
Azért az erősen gátolja a szabad versenyt, ha egy megtiltják egy vagy több termék forgalmazását több országban. Egyrészt a gyártónak benne van egy nagy összegbe és sok időbe a fejlesztés, másrészt benne van a pénz a már legyártott készülékekben, amiket nem tud eladni, szóval mondjuk fél évig nincs mit a piacra dobni, másrészt óriási veszteséget kell elkönyvelnie, amivel a piacon óriási hátrányt szenved el. A vásárlók szintén akadályozva vannak a szabad választásban.
Aztán ha összenézzük a két dolgot, szerintem sokkal több munka, pénz, fejlesztési idő és innováció van egy 3G-vel kapcsolatos szabadalomban, mint abban hogy azt mondják hogy senki sem gyárthat az enyémre hasonlító külalakú készüléket, mert én már lefoglaltam. Gondolj bele abba, hogy ilyen alapon mi történt volna az autóiparban az elmúlt száz évben. Minden gyártónak teljesen más irányba kellett volna elindulnia, de közben a súly, a merevség, szilárdság, légellenállás, anyag és gyártástechnológia, stb. mind mind korlátozza őket.
Ráadásul nincs olyan idióta, aki véletlenül samsung tabletet vett a boltban, pedig ipad-ot akart, csak olyan egyformák voltak, hogy összekeverte azokat, arról nem is beszélve, hogy a többség apple shopban, vagy netes apple shopban vásárol ipadot, ahol nem sok samsung termék van a polcon.
Mielőtt megkapom a magamét szólok, hogy iPad-om van és nagyon szeretem használni.
-
fazr
senior tag
válasz Tigerclaw #42 üzenetére
A Samsung szabadalma kikerülhetetlen egy mai okostelefon számára, viszont iPad-től eltérő formatervet lehet csinálni (lásd: összes többi gyártó). Ráadásul az iPad 2 megjelenése után a Samsung bejelentette, hogy az új táblagépüket (amiből már elég sokat le is gyártottak) újratervezik az iPad 2 alapján. Mégis mit vártak ez után?
Az autóiparban is vannak ilyen másolós perek, csak azok nem kerülnek ennyire reflektorfénybe, mert kb alig érdekel valakit.
[ Szerkesztve ]
-
Tigerclaw
nagyúr
Direkt túloztam, utalva arra, hogy bármiről lehet készíteni videonaplókat, meg hasonlókat. Ők tudják, hogy mit csináltak valójában, mi meg azt tudjuk, amit a marketingosztályon összeállítottak. Egyként nekem a Metro UI-ban csak az nem tetszik, hogy olyan tiritarka színeket kevernek össze, amik pl. a színtévesztést vizsgáló ábrákban használnak. Erős kéket, zöldet, narancsot használnak. Legalább passztelesebb lenne, vagy lennének témák összeillő színekkel.
-
Gadgetfun
tag
válasz Tigerclaw #42 üzenetére
Egyrész, én úgytudom, a Samsung csak felvásárolta azokat a szabadalmakat amivel most sarokba szorította az Apple-t, de ez mindegy is mert a másik, hogy teljesen mindegy mennyibe került egy formaterv kitalálása, ha le van védve és azt lemásolja valaki számoljon a következményekkel. Én nem akarok állást foglalni az ügyben, nem kívánok sokakkal ellentétben valami bennfentesként tetszelegni, nem látok be a színfalak mögé, ki kezdte és miért is indult ez az egész, nem is érdekel. Dizájnérként, engem a guta megütne, ha egy sikeres termékemet lemásolná valaki és ezzel letarolná a piacot előlem. Nem kell ehhez valami nagy ötlet, elég ha csak népszerű lesz a forma, és valamiféle életérzést, hovatartozást sugall, és ezt meglovagolva akar valaki kiharapni a tortából. Pl. A Levi Starussnak a mai napig fizet minden farmergyártó, ha szegecseket akar a zsebek sarkára rakni, vagy ha narancssárga cérnával akarja felvarrni a szegélyt, mert ez az ő szabadalmuk. Ennyi.
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- Autós topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest