Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Apple TV+
- Windows 11
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- SkyShowtime
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Mikrotik routerek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Linux kezdőknek
- Disney+
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
Annyi közünk van hozzá mit csinálnak a multik az erőforrásokkal, amennyi közük a döntéshozóknak van hozzá, hogy a kisember mennyire legyen zöld. Ne nekünk akarják előadni (meg eladni), hogy a karbon semleges házépítés nevében csak szarból építhetsz házat jó drágán - míg természetes alapanyagoknál nincs jobb és környezetkímélőbb, amivel a paraszt építkezett száz éve (jah csak azokból az alapanyagokból nincs profit). Meg milyen gazdaságtalan és szerelhetetlen autóval járhatunk, míg közben persze az öltönyösök meg a magánrepülő egy útjával több füstöt eregetnek fel a levegőbe amíg elutazik egy ilyen csúcstalálkozóra, amit egy dolgozó egy év alatt nem pöfögtetne el az elektronika nélküli 5 literes fogyasztású kocsijával, amit fillérekből üzemben lehet tartani és jól szerelhető.
Ha körülnézel kicsit az aktuális törvénykezésben és rendelkezésekben, akkor kb mindenhol észre lehet venni mennyire át van qrva az ember. Nem tárolhatsz otthon a telkeden újrahasznosítható hulladékot? Kötelező leadni a fémhulladékot, meg leadni az e-hulladékot benne a nemesfémekkel, kvázi ingyen visszaszolgáltatni? Mivaaan? Kismillió más dolog közepette, ami csak a figyelmesek szemét böki.
Egy az egyben középkori törvénykezés megy, ahol van a király földje, a király erdeje, a király szarvasa, a király tavai, a király kútjai, a király adói... A magántulajdon mint olyan csak porhintés.[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
Itt van a kutya elásva.
Én először az autógyártásban sokkolódtam, mikor megláttam a gyárak el nem adott jármű parkjait, ahol ezresével álldogáltak 0 km-es kocsik, amiket csak legyártottak de soha nem értékesítettek. Persze az első kérdésem nekem is az volt, h miért. Aztán jött a válasz, hogy ha licitre bocsátanák ezeket, akkor ki venne új autót? Én biztos nem, ha licitálhatok a tavalyi vagy azelőtti modellre lényegesen alacsonyabb áron. -
kmisi99
addikt
Elsőre felháborítónak tűnhet ez mekkora pazarlás, de az átlag szeméttelepi Jóska ettől talpraesettebb. Ezek a termékek nagy részét az ilyen telepeken nyomott árakon gyors tovább adják majd harmad negyed sokat kézből értékesítik őket.
Több közeli ismerősi körökből tapasztaltam már ezt, kb összes megsemmisítős telepen ez megy. És igen mi kelet EU, vagyunk, de Angliában/Németben bármi gazdagabb országban ugyan úgy a keleti Jóska féle ember fog ülni a portán, hogy "pakoljátok le ide fiúk".
-
tibcsiworld
aktív tag
Az európai visszáru központ szlovákiában, Szereden van! Ott dolgozom! A "destroy" az megsemmisítés! Azon a részlegen is voltam. Konkrétan férfi létemre potyogtak a könnyeim! Tudnék mesélni!
Van a likvidáció, amit a haverod árul, egy nagy cég szállítja el, és van, amit visszakérnek a viszonteladók. Meg természetesen sokat újra eladnak! Ezek mind bontatlan áruk, csak utaztak 3-4000km-t, átrakták 10-15x!
Sajnos a cikk igaz!
-
Vesa
veterán
"tuti lenne, aki megvenné annyiért, amennyiért elszállítják és "leadják" és így máris használva lenen, nem kidobva."
Ez nem így működik és sajnos pont a vásárlók miatt. Ha ajándékozgatnak vagy kiszállítási áron adják, akkor kb. senki nem venne semmit rendes áron, hanem csak ácsingózna az ingyen termékért. Nem azért nem adják ingyen vagy aprópénzért, mert aljasok, hanem azért, mert nagyban rontaná a saját üzletüket.
A tudomány a valóság költészete!
-
Hoplitész
junior tag
válasz ElektrikusDE #43 üzenetére
Magyarországon állatkerteknek, kutyamenhelyeknek adja némely áruházlánc.
-
ElektrikusDE
senior tag
Szia!
Csak erre reagálnék:
"Lejárt szavatosságú tartós élelmiszerek"
Ausztriában már megoldották!
Eladják őket egy szociális bolthálózatban. (ahol még lejárt nem tartós élelmiszereket is árulnak)Érdemes lenne máshol is bevezetni ezt a gyakorlatot!
[ Szerkesztve ]
“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs
-
Necroman_Mk2
őstag
Ahogy mások már leírták, ez nem csupán az Amazon hibája, hanem szinte minden kereskedőnél így megy. Amit ugyan pénzügyi és pszichológiai oldalról meg lehet érteni, hogy miért nincs másként (amihez akár a jog is hozzáadható), miért nem osztogatnak ingyen dolgokat (pl. egy része valószínűleg a másodpiacon jelenne meg potom áron), de a környezetvédelmi okok miatt ezen a szemléleten előbb-utóbb szükség lesz változtatni.
És igen, én is gyűlölöm a pazarlást!#39 pechman8 Nálam egy telefon minimum a dupláját bírja, de én vagyok a kisebbség.
#41 btprg Az élelmiszer azért egy kicsit más tészta (haha! ), mert ott egészségügyi kockázatok is fölmerülhetnek. Persze elvileg, mert - tapasztalat alapján - csak a frissárú (hús- és tejtermékek) esetében kell figyelni a szavidőt, más termékek (pl. csokoládé vagy konzerv) akár hónapokkal a rányomtatott dátum után is fogyasztható marad, mellékhatások nélkül.
"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
-
btprg
senior tag
Hát igen, sok helyen van ipari méretű pazarlás. Lejárt szavatosságú tartós élelmiszerek stb. A kapitalizmusban sose lesz valódi környezetvédelem, mivel csak a profit számít, semmi más. De azért a látszatot fenn kell tartani a "zöld" dolgokkal, amire a mesterségesen generált igény szintén csak pazarlás forrása lesz.
"Tepid! Tepid is no good for a star, but it'll do for stardust." (nmlorg/naim)
-
Medocsabi
addikt
És csodálkozik a világ hogy félvezető hiány van. Pedig egy produktívabb világszintű újrahasznosítási terv(törvény) lehet csak és kizárólag a megoldás. Ugyanis véges a felhasználható nyersanyag.
Amúgy meg: kizárólag a környezetvédelem nevében szeretném felajánlani az Amazonnak, hogy díjmentesen átveszem a bezúzandó termékeket, természetesen állom a szállítás teljes költségét! -
pechman8
tag
Amazon... ez nem az amazon. Az emberiség hozzáállása ilyen: A bolygó le van sz***a.
Egy példa: A diákok nálunk a gimiben kb 1,5 évenként cserélik a mobiljukat...
Ezzel Te is így vagy aki ezeket a sorokat olvasod.
A környezetvédelem lemondás. Ha nem tanulunk meg lemondani és megteszünk mindent csak mert megtehejük akkor ... "Nézz magadba a szíved tudja, hogy igaz!"
Nem kell itt az Amazonra mutogatni.[ Szerkesztve ]
Saját korlátaimból nem léphetek ki, mások adottságaiba nem léphetek be.
-
janeszgol
félisten
válasz E.Kaufmann #36 üzenetére
De! Csak ugy nem osztogathatja ingyen, mert rontja a marka hirnevet. Peldaul. Sok ilyen gyartoi megkotes van, plane ezen a szinten.
-
E.Kaufmann
veterán
Nem akarom kimosdatni az Amazon-t, de nem lehet, hogy ez gyártói nyomás (is)? Valami ki nem mondott paktum, hogy magasan tartsák az eladásokat és/vagy a termékek árát?
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
MageRG
addikt
Nem. Nem akarnak saját maguknak konkurenciát.
Ezeknek a termékeknek az árát jórészt a hozzáférhetőség és a márkanév adja.
Nekik úgy jó, ha mesterségesen korlátozzák az elérhetőséget. Ha nincs akciós az adott brandből az is azt sugallja, hogy nagy rá a kereslet. Holott a valóságban..."What is bravery, without a dash of recklessness!"
-
Szép zöld világ "nem egyenlő" folyamatos gazdasági növekedés, pénz harácsolás, vagyon, hatalom.
[link]
És amíg a sárember korát éljük ez nem is fog változni.Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának. "Chasing Spiders and overheat"
-
waverider
senior tag
lehet nekem nem, dehogy neked sem az biztos, de nem baj, latom sikerult a lenyeget megragadni
Informatikus csemete mondókája: ZIP ZIP csóka, vak vARJúcska. A Windows 2 dologtól akadhat ki: az egyik önmaga, a másik bármi más. Donald billentyűzetet használ, Mickey egeret. A WORD elszáll, az írás megmarad.
-
waverider
senior tag
erdemes lenne nem azzal vitatkozni aki ezzel foglalkozik es igen angliaban, ha elolvastad volna rendesen amit irtam hogy a maradekkal mit csinalnak ahhoz semmi kozom
[ Szerkesztve ]
Informatikus csemete mondókája: ZIP ZIP csóka, vak vARJúcska. A Windows 2 dologtól akadhat ki: az egyik önmaga, a másik bármi más. Donald billentyűzetet használ, Mickey egeret. A WORD elszáll, az írás megmarad.
-
waverider
senior tag
tudatlanok bolcsessegei ismet... angliaban pl. az folyik, hogy ezen termekekbol zsakbamacska csomagokat csinal egy 3rd party ceg es 20-300 font kozti osszegekert lehet ezekre licitalni.. aztan h ebbol mennyit kaszal az anyaceg azt ki tudja...
amazon tulzasokra jellemzo az is, hogy nekem pl. tobbszor kikuldtek 2x is valamit es aztan megkerdezesemre azt feleltek, h ja akkor biztos kiszamlaztak megegyszer...
de nem!
en hulye meg mindig visszakuldom a kovi forduloval, fene azt a becsuletes neveltetesemet.Informatikus csemete mondókája: ZIP ZIP csóka, vak vARJúcska. A Windows 2 dologtól akadhat ki: az egyik önmaga, a másik bármi más. Donald billentyűzetet használ, Mickey egeret. A WORD elszáll, az írás megmarad.
-
doooo
veterán
Mi az, hogy mit tenne a pénzével? Az neki pénzbe kerül, hogy elosztogassa a rámaradt dolgokat? Olcsóbb szemétre vágni, és még tovább szennyezni a bolygót? Olcsóbb pazarolni, mint - nagyon lesarkítva - kirakni az utcára, hogy vigye, aki akarja?
Nekik lehet, de a bolygónak rohadtul nem olcsó, és egyébként nem... még csak véletlenül sem csak az ő dolguk eldönteni, hogy millió tonnányi, teljesen használható terméket dobjanak-e ki... tekintve, hogy a jogaik addig terjednek, míg mások jogaiba nem ütköznek, a potenciálisan veszélyes hulladékkal való környezetszennyezés meg erősen beleütközik például a tiszta vízhez, levegőhöz, stb. való személyjogokba.
Azok az idők rég elmúltak, amikor ez "rendben volt". Ha nem hajlandók befejezni ezt a módszert, akkor meg szarrá kell adóztatni/bírságolni őket, minden országban, ahol megtalálhatóak. Aztán végül mégis olcsóbbá válik mást tenni a felesleggel.
Az államoknak, meg az azoknál még nagyobb szerveződéseknek pedig pontosan az a dolguk, hogy megszablyák az ilyesmiket. Mert látható, hogy az egyszerűbb emberek, például te, ha lehetne az atyaúristent is szemétre vágnák... mert hát az a legkönnyebb, és amúgy is kinek mi köze hozzá. Hát nagyon is sok köze van hozzá. Mindenkinek. -
Sinesol
veterán
Őszintén szólva nem értem mi itt a probléma. Mégis kinek mi köze van ahhoz, hogy mit csinál a saját termékeivel az Amazon?
Vajon mit szólnának a hőzöngők, ha valaki azt akarná megmondani, hogy ők mit tegyenek a tulajdonukkal, pénzükkel? Nyilván az már nem tetszene, mert hogy hogy jön ahhoz valaki hogy..stb stb[ Szerkesztve ]
-
doooo
veterán
Undorító. De legalább most már mindenki tud róla. Ugyanúgy kell kötelezni őket, mint pl. az élelmiszerboltokat Franciaországban. Nem dobunk ki semmit, amit még nem muszáj.
-
Z10N
veterán
"az Amazon egyes felesleges termékeket elajándékoz, a jótékony célra felajánlott termékek mennyisége a bezúzott termékek számának 25 százalékát sem éri el az ITV News szerint. Az Amazon hivatalosan ragaszkodik hozzá, hogy csak a legvégső esetben „hasznosítják újra” a termékeket."
Valami akkor nem stimmel...
"idővel pedig olcsóbb megsemmisíteni egy terméket, mint tovább tárolni."
Persze..Megy a kegyetlen merteku pazarlas. Az a termek mire valaki kezebe kerul addigra sok eroforrasba, energiaba es technlogiai fejlesztesbe kerul, ami akar kontinenseken at ivelve eri el a celjat.
# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
nagyúr
válasz FattyDove #22 üzenetére
Igen, csak a pékáru megromlik, muszáj eladni időben, mert másképp ki kell dobni (ahogy a legtöbb helyen ki is dobják...). Egy telefontöltő (például), meg tök mindegy, hogy éjfélkor vagy reggel 8-kor veszed meg. A gyártónak úgy éri meg, ha tőle veszed teljes áron, nem a megmaradtat féláron...
Aki él és nem boldog, az téved!
-
FattyDove
őstag
Ez mondjuk kijátszható azzal, amit az Interspar tol a GoTo konyhával. Teljesen random időpontokban adják féláron a cuccokat. Van, hogy zárást előtt fél órával, van, hogy 1.5 órával van, hogy 2 órával.
Ők is feldobhatnák véletlenszerű órákban az ilyen termékeket valóban jóárasítva
[ Szerkesztve ]
-
Ixion77
addikt
Nem járna jól. A gyártók szándékosan igyekeznek a másodkereskedelmet minimálisra csökkenteni, mivel az leamortizálná az új áruk nyereséghányadát.
Messze nem csak az Amazon "pazarol" így. Rálátásom az újságterjesztésre volt, ahol döbbenetes mennyiségű visszárut zúznak be minden nap. Még véletlen sem ajánlják fel öregotthonoknak, vagy pl. orvosi rendelőkbe, mert akkor az emberek kevésbé vennék meg a hírlapárusnál. De még ennél is durvább amit a ruhakereskedők csinálnak. Szezon végén a teljes árukészlet megy a szemétbe. A 80 ezres túracipő és a 300 ezres öltöny is. Nem akciózzák egy bizonyos szint alá, mert rászoknának a vevők és többé semmit sem vennének meg normál áron."Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
törölt tag
Közben kikerestem már, erre gondoltam: [link]
Lehet persze mondani, hogy de hát milliószámra adják el a dolgokat és csak százezrével kerül szeméttelepre, és az nem olyan rossz arány, de alapvetően azért nem is tűnik jónak. Mert százalékban kifejezve lehet, hogy kevés a teljes forgalomhoz képest, de nézzük meg akkor kilogrammban vagy köbméterben.
-
Foglalt név
addikt
Köszönöm szépen, hogy megfejtetted!
Vagy a munkádnak van értéke, vagy a tárgyaknak.
Mindkettőnek van előnye és hátránya.
Nyugaton eldobálják a dolgokat, mert kevesebbet érnek, mint egy munkás órabére, keleten meg, összeszigszalagozzák az 5 éves ájfont, mert sosem tudnának újat venni.
Kecske-káposztát max. úgy tudok elképzelni, hogy szabályt hozunk a szemetelés ellen és akkor sem engedjük, ha gazdaságilag az az előnyösebb.[ Szerkesztve ]
-
NGA
addikt
válasz ElektrikusDE #16 üzenetére
Semmit nem kell adni. A gyártó lemond a termékről, vagy visszaszállítják neki amit kiszámláznak. Ezt sokan nem vállalják, és lemondanak róla.
-
dabadab
titán
Volt arról is pár hónapja cikk, hogy a visszaküldött áruk is hasonlóan végzik
Maximum egy részük, miután sokáig nem kel el, mert a default az, hogy megy Amazon Warehouse-ra.
Egyébként azért érdemes lenne valamennyire kontextusba rakni ezeket a számokat, mert van egy olyan érzésem, hogy itt elég alacsony százalékokról van szó.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
ElektrikusDE
senior tag
Sziasztok!
Nem írtatok meg az eljárás alapvető okát!
Ha eladnák, akkor kellene adni a gyártónak pénzt! (legalábbis valamennyit)
Igy kevesebb maradna, igy inkább bezúzzák, amit (szerintem) a gyártó fizet!
Pénzügyileg igy jobban jár az Amazon mintha eladná! (amihez illene még garanciát is adnia)
Persze valamennyit eladnak belőlük, de a kevésbé kurens megy a zúzdába.
Mindenképpen pazarlás!
Ui:
Én is dolgoztam egy olyan cégnél, ami pont az ilyen tételeket vette kamionszámra, igaz nem az Amazontól.
[ Szerkesztve ]
“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs
-
NGA
addikt
Ne aggódjatok, általában ezeket beraklapozzák, és ha jó körökben mozogsz, licitálhatsz rá. Egyik ismerősöm is ebből él, folyamatosan hozza az amazon-os termékeket a piacra eladni, hatalmas mikrobusszal megy ki érte.
Gerr'y: Így tesznek. Meg lehet venni, de hatalmas tételben egyben.[ Szerkesztve ]
-
Yeffy
veterán
fasza
Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
Johnny
senior tag
válasz Foglalt név #10 üzenetére
Giuliettára lámpa polirozást lakkozással 2 db-ra 10e-t csinálta meg autó fényező. Új 95e/db.
-
Foglalt név
addikt
Nem vagyok az Amazon barátja, de ez azt hiszem bőven túlmutat rajtuk.
Engem is kiráz a hideg a pazarlástól, de mostanában egyre többször "kényszerülök" rá, bármennyire hülyén is hangzik.
Pl. az autón a szigorú vizsgáztató miatt ki kellett cserélnem a bemattult fényszórót.
Felcsiszoltatni drágább lett volna, mint a gyári új. Gondoltam a régit bagóért odaadom valakinek, hiszen ettő eltekintve hibátlan. Hónapok alatt 1 érdekelődő volt rá, aki elvárta volna, hogy jutassam el több száz km-re a fél raklapnyi dobozt. Végül helyszűke miatt leadtam egy bontóban és azzal áltatom magam, hogy majd gazdára talál.
Amíg a mostani értékrend működik és egy 2 tonnás, ritkaföldfémmel telepakolt autó számít környezetkímélőnek szemben egy fele akkora tényleg 5l alatt fogyasztó matchbox-al, sok jóra ne számítsunk. -
nagyúr
Igen, ez észszerű lenne és takarékos, csak az a baj, hogy üzletileg nem kifizetődő. Mint amikor a 7 óráig nyitva tartó pékség kiírta, hogy 6 óra után minden féláron. Onnan kezdve 5 óra után már nem tudott eladni semmit rendes áron, mert a vevők inkább kivárták a 6 órát.
Itt is ez lenne, hogy akkor nem vesz rendes áron, hanem megvárja, amíg a visszaküldöttet megkapná gombokért...Aki él és nem boldog, az téved!
-
glaci
őstag
Én ebben a köznyezet terhelésén túl a pazarlást érzem a leg zavaróbbnak. (Bocsi, de egyszerűen gyűlölöm a pazarlást ...)
Mert ha ezek működő (sőt új és bontatlan) készülékek, akkor ha nem is ajándékozzák el őket, tuti lenne, aki megvenné annyiért, amennyiért elszállítják és "leadják" és így máris használva lenen, nem kidobva.
Biztos vagyok benne, hogy ha lenne pl. egy re-amazon.hu (vagy akár .ro, .pl, stb.) oldal, ahol ezek lennének ezen a - megsemmisítésre költött - minimál áron kiárusítva, akkor akár még garancia nélkül is elkapkodnék az árérzékenyebb népek és így nem kidobva, hanem használva lennének, ráadásul a költség helyett még némi bevételt is hozhatnának.
No mindegy, nyilván van valami oka, hogy nem így teszmek, csak mi azt nem tudhatjuk. (Ettől függetlenül persze dühítő ...)Szerk.:
Látom, amíg össze fogalmaztam a gondolataimat, addig ezeket már mind leírták mások is ...[ Szerkesztve ]
Majd írok ide valami okosat. (Majd ...) ;)
-
törölt tag
Volt arról is pár hónapja cikk, hogy a visszaküldött áruk is hasonlóan végzik. Elképesztően pazarló iparág - a kényelemért cserébe
-
veterán
...Az Amazon ezért cserébe pénzt kér, idővel pedig olcsóbb megsemmisíteni egy terméket, mint tovább tárolni...
Leakciózni sem lenne célszerűbb?Okoskütyük ---> https://hardverapro.hu/apro/tuya_wifi_okoseszkozok_homerseklet_szenzorok_1ch_e/hsz_1-50.html
-
AssAssynn
őstag
Minket szívatnak itt mindenféle módon a környezettudatossággal, fenntarthatósággal, ők meg ezt csinálják. Ha igazán fontos lenne a döntéshozók számára ez a téma, akkor nem a kisemberrel foglalkoznának, hanem ezekkel a nagyvállalatokkal.
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
Eastman
addikt
A csatorna emezen a felén is ugyan ez zajlik.
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
3.Aragorn
addikt
És addig még nem is terjedt a vizsgálat hogy mi lesz vele miután a briteknél vagy máshol nyugaton szelektíven vagy kevésbé szelektíven begyűjtik/lerakják ezeket. Több mint valószínű, nem Angliában kerül feldolgozásra. Nagyobb eséllyel végzi ez egy ghánai e-hulladéklerakóban...
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Poco F3 5G 8/256 Ocean Blue
- Zalman ZM650-EBT (hibás) eladó
- Újszerű ASUS OLED Zenbook! Csak 1 kg! 13,3 coll/i5-1135g7/512SSD/16GB 4267Mhz RAM
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest