- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Hobby elektronika
- Milyen notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Bluetooth hangszórók
-
PROHARDVER!
Olcsó/akciós holmik Kínából, külföldről. Nem csak eBay-es forrásból. Belföldi kihagyhatatlan akciók, ajánlások a BestBuy topikokhoz tartoznak.
Cél az akciós/olcsó kínai beszerzésű "bármi" megosztása egymás közt, ezzel segítve a többieket tapasztalattal, ajánlásokkal.
Nem cél a bekötési, szerelési, érintésvédelmi, villanyászati szakkör mélyreható tanulmányozása, erre megvan a megfelelő specifikus topik.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban olvasnivaló.
Kérünk mindenkit, hogy a reflinkek (ÁSZF III/11/17) megosztását mellőzzük a topikban (rövid link is reflink ha kinyílik, pl.: http://gearb.es/XXXXX). Saját, hozzászólás írójához köthető reflinkes blog/teszt/fb oldal is törlődni fog. Bónusz visszatérítős oldalak szintén. Ha egy mód van rá, a termékre mutató linkek a .html után ne tartalmazzanak mást (?wid= maradhat, az a raktárat jelenti), főleg nem ezt: ?lkid=
Legyetek kedvesek pénznemet írni a hozzászólásokba, nem mindegy, hogy pl. EUR, HUF vagy USD.
Új hozzászólás Aktív témák
-
grizlisandor
veterán
válasz
Pancsermeste #189111 üzenetére
Köszi, ha lesz rá valami akció, akkor szerintem bevállalok egy ilyet, ha nem lesz a közeljövőben klímám.
-
nimfas
addikt
Sziasztok!
Alábbi linken van egy fülhallgató (Ugreen) amit kinéztem, de valamiért nem engedi a hosszabbik kódot használni.
Mi lehet a gond?"Szerezd be most az SDES05 és a D18QCLMPTYOQ kuponkódok egyidejű használatával mindössze 17 700 Ft-ért Aliexpressről!"
-
Pancsermeste
őstag
válasz
grizlisandor #189090 üzenetére
-
5leteseN
senior tag
Dioptriás szemüvegre "akasztható" napszemüveget keresnék(UV-szűrőset, ha lehet) az AliExpress-en, de gőzöm nincs, hogy milyen néven futhat.
Előre is
!
-
zeon.hu
nagyúr
Teraszra keresnék akkumulátoros világítást, van ajánlott?
(Nem napelemes kell)Kültéri bútorokra kéne valami takaró fólia, lehetőleg erős anyagból, mit érdemes nézni?
-
Ciccuka
veterán
válasz
Zola007 #189084 üzenetére
Szinte mindegyik elem kifolyik idővel.
Aldi, Lidl-sek bírják talán a legjobban.
AA, AAA Varta és a Panasonic és a Maxell,GP, Sony és társai ezek hamar kifolynak
Gombelemekre kell nagyon figyelni, mert azok nagy kárt tudnak okozni
Gombelemekből van jó és rossz Panasonic, Maxell is (itt változó a helyzet).
Több helyen és többféle minőségben is gyártanak márkás elemeket (akár ugyanazon a néven)
Előfordulnak olyanok, amik nem eredetiek. -
grizlisandor
veterán
FB-n láttam, egész érdekes koncepció, valakinek van tapasztalata ilyen termékkel?
Ceiling Fan for Living Room Bedroom Restaurant Modern Simple Smart Remote Control Restaurant Bedroom Living Room LED Fan Lamps -
vargalex
félisten
válasz
treklam #189086 üzenetére
Valójában csak 1 félét ismerek: LiitoKala LA-3450T. Konkrétan itt vettem novemberben, akkor még 5121 Ft volt 4 db-os kiszerelésben (most nem látok, csak db árat).
Nálunk a fiam használja egy Sony discman-ban (Sony CD Walkman D-NE320), ami a legdrágább tartós elemmel is max. 1 napot ment, ezekkel viszont több, mint 1 hetet.
Biztosan van más szintén megbízható típus is. A LiitoKala-t ismertem, mint márka, mert egy Lii-500-as töltőm van már tőlük, ezért esett anno erre a választásom. -
vargalex
félisten
válasz
5leteseN #189080 üzenetére
Nálunk az olyan eszközökbe, amik nem szeretik az 1,2V-os cellákat, az USB-C csatlakozóval ellátott 1,5V-os AA méretű Li-Ion akkuk váltak be. Ezek sokkal tovább bírják, mint bármelyik tartós elem (nyilván, mert belül 3,7V-os cella van), nem igényelnek semmilyen extra eszközt a töltéshez. Ezek is beszerezhetők itthonról is kicsivel 1000 Ft fölött (egy jobb tartós elem ára).
-
-
5leteseN
senior tag
válasz
Zola007 #189081 üzenetére
Így most, hogy említetted: Valóban, a saját tapasztalat is hasonló lett, hogy 0,9V-ról(és alóla) már nem igen lett használható feltöltés. Erre már nem is emlékeztem, mert már "reflexből" nem hagyom túl-merülni az elemeket: Amikor már látható jelei voltak-vannak a merülésnek, akkor megy a töltőre. Így jött a tapasztalat is, hogy amit elfelejtettem időben tölteni(és 1V alá merült) az szinte mindig (szelektív-)kuka lett.
Érdekes tapasztalat, hogy a kifolyt elemek többsége(lejárt) Duracell volt. Más (szintén lejárt)márkákban több tartalék volt(a Panasonic-ra emléxem Pl), bár a 10 éves Duracell is kiszolgálta már az idejét a távvezérlőkben, "de na..."
Csak érdekesség képpen. -
Zola007
veterán
válasz
5leteseN #189077 üzenetére
Alkáli technológia többféle ionösszetételben elérhető
impulzus töltés és alacsony áram a lényeg, hogy elkerülje az elektrolit folyást és robbanást/kirepedést
Létező technológia, de azért nem árt minőségi és nem túlmerített (min. 1.2V) elemeket használni hozzá.
ajánlom a cikket: [link] -
5leteseN
senior tag
válasz
treklam #189078 üzenetére
Van több modelljük, ami szinte azonos "dobozban" van! Ezért írtam oda a modell számot! Ez kimondottan alkáli8tartós-elmekhez gyártott töltő. Az EU-s tagság alatt is forgalmazta ez a cég már(angolok) az eBay-en, és akkor (nem-)kicsit megbaxták volna őket, ha nem EU-s szabályos, betartós, működős!
Ez előtt nekem is voltak hasonlót ígérő és szinte soha be-nem-tartó alkáli-töltő vásárlásaim. Ebből a kb 2 tucat próbálkozásomból az kb. a 3. sikeres 20 év alatt. Kockáztattam mérhetelen10€-t, és nyertem!: megúsztam a nekem elvből-nem-tetszős,+durván lehúzós alkáli elem és akkus vásárlásokat 3. éve!Kicsit "ismerkedtem" egyébként Vele: egyen-fesz, + vmi impulzussal tölt. Oszcilloszkóppal lehetne megnézni ennél jobban, de nem vettem elő a 10+ éves(lehet, hogy már nem jó) célszerszámot erre a feladatra.
Műik! "Pont".
Én kb 3. éve használom, azokhoz a megszokott kütyükhöz, amik nem szeretik az 1,2V-os aksikat és "elbizonytalanodnak" a további merülésüktől, gyorsan. Ezek 1,5V-os elemekre lettek gyártva. A kb sok-száz töltésből 5 körül lehet az amikor tönkrement az elem. Ezek is "csak" kifolytak, és utólag megnézve a dátumot, már évekkel azelőtt lejártak.Nálunk műxik. Egyszer sem púposodott, egyszer sem melegedett.
A saját tapasztalós "teszt-infó" ment: Mindenki úgy dönt, ahogy jónak látja! -
cidalain
veterán
válasz
treklam #189078 üzenetére
Jó, ha a a távirányítóban lemerül az alkáli elem, éjszakára beteszed a hűtőbe, utána még hetekig jó lesz. De hogy tölteni biztos nem lehet, az tuti. Nem is értem ezt az előző posztot, fizikailag képtelenség.
Nem tudom mit csinál az az eszköz, de hogy nem tölti az alkáli elemet, az biztos.
Pl Li elemekkel van olyan tapasztalatom, hogy sokáig raktárban álló cellák fel tudnak passziválódni, és azt életre lehet kelteni, rövidzárással vagy bikázással, de az más tészta, mint amiről itt szó volt. -
5leteseN
senior tag
válasz
s7evcsenko #189072 üzenetére
Az AliExpress-ről vettem tartós-elem töltő kütyüt tavaly karácsony előtt, a karácsonyi lámpa-füzérek 3-4 elemcseréjét elkerülendő!
Teljes siker volt,: 4-5 töltést írt a dobozon, de van amelyik még mindig szolgálja az Asszonyt a vezeték nélküli egér-billenytyűzetben, a karácsonyi 4-töltés után. Havonta egyszer beteszem tölteni, de akkor sem azért mert lemerült, hanem "a biztonság kedvéért".Sokszorosan behozta az árát(kb. 10€ volt), még úgy is, hogy vettem mellé egy aksi-/elem(fesz)-ellenörzőt is, mert néha gondot okozott a több darabos elem-tartóknál, hogyha valamelyik tartós-elem gyengébben sikerült a gyárban, és a nem egyforma kapacitás(merülés) miatt hamarabb lemerült a teljes csomag.
Ez a töltő: Lloytron, Smart Alkaline battery charger, Model: B1551
...és EZ a feszültség-ellenőrzőm(sok hasonló van):
Figyelem: csak alkali(tartós-)elem töltésre jó, máshoz(NiMh, egyebek...) NEM!
Ezekhez viszonyt nagyon!Ami alkáli elemek állítólag nem is tölthetők! ...vagyis DE!
-
Joker88
őstag
hozzátok fordulok..
keresnék :
A : lámpát,fürdőbe,tükör fölé. Akár ilyen öntapadós csempére rögzítéssel, akár esetleg olyant amit be lehet akasztani a tükörbe.. (mivel a tükör ilyen tükörtartón va,kis rés van a csempe és tükör közt..)
B : USB C kábelt. normális minőségűt,legalább 1- 1,5 méterest -
tonyrulez
őstag
válasz
s7evcsenko #189072 üzenetére
Igen, a sima elem is felvesz minimális töltést.
-
s7evcsenko
addikt
válasz
bbsofficial #189071 üzenetére
yézus!!
Ezt akkor jól benéztem...
Pedig eskü tölti a töltő és utána működik is egy ideig vele a kontroller.
Köszi, akkor nézek akkut -
bbsofficial
aktív tag
válasz
s7evcsenko #189069 üzenetére
Ez nem tölthető akku, amit linkeltél
-
spiky03
veterán
USB C kábelt telefonhoz tudtok ajánlani valami megbízhatót?
1 db 1 méteres és 1 db 50 cmes kellene.
Ha minden jól megy akkor egy iPhone 16 Plust kellene kiszolgálnia.Az Alza saját márkás kábeleit néztem. Azok jók lehetnek?
Köszönöm
-
s7evcsenko
addikt
Üdv.
Akku töltő problémában szeretnék kis tanácsot kérni.
Vettem pár csomag Alzás akkut, és hozzá temuról töltőt.
Olyan problémám van a kombóval, hogy egyrészt gyanúsan hamar feltölti az akkukat, másrészt hamar le is merülnek az akkuk.
VR kontrollerbe ráadásul full feltöltve 60%-ot mutat, de azt másik fórumon az akku számlájára írják.
A sok pozitív véleménnyel ellentétben és inkább a töltőre gyanakodnék, hogy esetleg rossz lehet, vagy legalább is nem annyira jó.
Tudnátok ajánlani valami jófajta, nem túl drága AA/AAA töltőt, amivel remélhetőleg nem lövök mellé? -
vzozo
senior tag
Sziasztok! A tegnapi ES/PT események után gondoltam ideje frissíteni a powerbank készletet, néhány régebbi Xiaomi és Blitzwolf bank van idehaza, mindegyik legalább 5+ éves, és habár működnek, gondolom ma már nagyobb kapacitású eszközöket is lehetne vásárolni. Meg aztán az aksik is fáradtnak a régiekben, legalábbis érzésre már régen nem bírnak annyit, mint újkorukban.
Mi jelenleg a best-buy, mire érdemes figyelni?
-
cidalain
veterán
válasz
cidalain #189006 üzenetére
Elég jó ez a kis wireless töltőkorong.
USB-C catija van, így a meglévő töltővel, madzaggal használható. Kicsit nagyobb az átmérője, mint egy átlag teló szélessége. 1 db led lámpa van rajta, de csak akkor villan fel, amikor rádugom a tápot, aztán elalszik, így ha üresen áll beüzemelve akkor nem virít. Teló töltéskor világít, de eltakarja a rajta lévő teló, így nem is látszik (így nem zavaró éjjeliszekrényen este pl)
A nagy átmérő miatt nagyon kiálló kameraszigetes telóval nehéz lehet eltalálni a töltési helyzetet.
Nem mágneses, a műanyag kicsit csúszkálós, de ez okosítható szerintem valami gumilapka ráapplikálással. Moto G75-höz vettem, jól szuperál.
Ennyi pénzt megért. -
vacs
veterán
válasz
cidalain #189061 üzenetére
#Aldi Kézi porszívó 8000 Ft (75W-os)!
"Black+Decker morzsaporszívóm a lábtérben lévő apró kavicsokra nem igazán van hatással."Kipróbáltam és felszedte a kavicsokat is, én se gondoltam, hogy ilyen erős!
Meglepően korrekt gép.csibe1:
Igen, töltöttem tegnap délután.
Lassan tölt, hogy kímélje az aksit, de ez nem baj.
Egyetértek pulutodurumo-val. -
cidalain
veterán
Nekem Black+Decker morzsaporszívóm van. Morzsára jó, meg apró szöszökre/porcicákra. Kocsiban viszont max a gyerekülés környékére jó a kiflimorzsákra. A lábtérben lévő apró kavicsokra nem igazán van hatással. (Mondjuk nálam ez nem is volt cél)
Előnye, hogy 18650 akku kell bele, ha kinyiffan, könnyű cserélni. Rádásul van a nyélben akkora hely, hogy be tudtam rakni egy második akkut is párhuzamosra kötve, így nagyobb lett az üzemidő. -
vacs
veterán
válasz
envagyok #189051 üzenetére
Marcello On Tour épp a napokban tesztelt 3 Decathlonos napelemet, nézd meg: youtube link
-
vacs
veterán
válasz
Busterftw #189042 üzenetére
Szia.
Aldi-ban most van Kézi porszívó 8000-ért (75W-os)!
Ma vettem egyet, én morzsa porszívónak használom gyerek után autóban/konyhapulton/kanapén.
Ki is próbáltam és tökéletesen felszívja a morzsát! -
treklam
tag
válasz
t72killer #189056 üzenetére
Egyébként egy 300w-os minőségibb napelemmel es egy buck konverterrel ami 12 vagy 24v-ra konvertál ,majd egy szivargyújtós kamping főző cuccal akku nélkül is megoldható a vízmelegítés sőt főzés is de az nem 10 perc, inkabb 20-40 perc. Egy tojás főzés aszem 45perc. Egy youtube videot láttam róla.
-
válasz
Zola007 #189055 üzenetére
Angol(!) fórumon egy géniusz olyan napelemet keresett a( honi, brit) lakókocsitúrájára, amire rákötheti a vízforralót
. Háát, időjárással is beszorozva az kb egy fél napelempark lesz...
A komplett csomag kempinges napelem+akksipakkok nem véletlen drágák, totál DIY is belekerül egy ilyen projekt a felébe, ha megbízhatóságot is akar az ember.
-
wanted5
őstag
válasz
envagyok #189052 üzenetére
Ezeket te elhiszed? Ez akkora panel mint egy A4-es papírlap, persze az majd tud 2-300 wattot.
A minőségi, házakra való panelek tartanak 4-450 W/panel értéknél, ha elfér, akkor olyanban gondolkodnék.De komolyan vacak 1000 forintért akarsz egy ilyen projektbe belevágni?
-
cidalain
veterán
válasz
Autóakkura semmit sem kötnék, mert ha mégis valami leszívja akkor az ciki tud lenni még elmenni sem tudsz. Akkor inkább külön munkaakkut használnék.
Hány napot kempingezel egy évben? 2x7?
Számolj beruházási költség, megtérülési idő, stb. Akku ha nincs nagyon nyektetve akkor is cserés 4-5 évente (minimum 30k huf).
Az a napi 1000 ft nekem nem tűnik soknak, ellenben rohadt kényelmes megoldás. -
envagyok
veterán
válasz
Rosszak a linkek.
HUF50,794.06 | Solar System 10000W Complete Kit 12V To 220V 100A Controller 200W Panel Solar Power Generator for home/Camping Backup Battery
https://a.aliexpress.com/_EIa0gvcHUF25,622.05 | 300W/600W Portable Solar Panel Kit 12V Polycrystalline USB Rechargeable Outdoor Solar Generator
https://a.aliexpress.com/_EvlBMeI -
envagyok
veterán
-
Ciccuka
veterán
válasz
tillatrilla #189047 üzenetére
Aldi és Lidl-ben is vannak ilyenek néhány havonta.
-
tillatrilla
senior tag
Sziasztok! Időjárás jelző állomást keresek színes kijelzővel,7-8-9-10" méretben,2 kültéri adóegységgel. Lenne valami megbízható? Köszi előre is!! Aliexpress,Banggood ok,de ha jó árban lenne itthon,akkor az is megfelelne.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Ciccuka #189045 üzenetére
Igazabol pont arra kell (gyerek miatt), amikor kocsiban eszik akkor nem kitakaritani, csak felszedni gyorsabban a morzsat, esetleg port osszeszedni, otthon ugyanez, takaritani ott a takaritono meg a robot.
Inkabb valami alis/amazonos stb markara gondoltam, hatha valakinek van tapasztalata veluk.
-
Ciccuka
veterán
válasz
Busterftw #189042 üzenetére
Autóhoz olyan kell, ami kimondottan arra a célra való. Valami komolyabb típus.
Aldi, Lidl, Penny-ben is lehet kapni ilyen beépített akkus porszívókat (10-15e körül), de azzal max a morzsát lehet összeszívni a konyhában. Még ezek is harmatgyengék szerintem.Az 1500W-os hagyományos porszívó is gyenge szokott lenni oda, ha teljes takarításnak állsz neki.
-
BB9000
senior tag
válasz
envagyok #189040 üzenetére
Egy valamirevaló kempingben van lehetőség áram vételezésre. Veszel egy hosszabbítót és egy akkutöltőt az autó akku lemerülésének megelőzésére, a telefon és tablet töltéséhez pedig egy jó szivargyújtós töltőfejet. Az összeset 20K körül megúszod.
A napelemes akkutöltés normális megvalósítására ennek 10-20 szorosát kellene költened! Autóakku töltésére napelem csak olyan nomád helyre lehet jó megoldás, ahol egyáltalán nincs vezetékes áram. Ha van pénz lóvéra, akkor egy Fossibot F1200 napelemekkel együtt. -
Busterftw
nagyúr
Sziasztok,
Tudtok valami jobb, ajanlott "kezi", akkus porszivot otthon/auto hasznalatra?
-
válasz
envagyok #189040 üzenetére
minimális elektromos szükségleteket <> 12/220v kis hűtő << ez ilyen Peltier elememes hűtődoboz? Az be fog szottyantani kb 40-50Wattot, ami jó időben egy jó minőségű 100W-os napelem csúcsidőszaki teljesítménye.
Kocsival szállítva ez reálisan egy pl 200W-os flexi napelem pl némi levegőzéssel a fenekén kifeszítve a tetőcsomagtartó-sínekre + egy kisebb, de jóféle (pl Victron) MPPT töltésvezérlő és egy alsóhangon 30Ah-s LiFePO4 tégla, a kocsi akksiját a hűtő totál lenullázná reggelre.
-
envagyok
veterán
Sziasztok.
Olyasmit keresek, hogy egy kempingben meg tudjak oldani a kocsi mint pufferakku segítségével minimális elektromos szükségleteket (telefon/tablet töltés, kisebb zene, 12/220v kis hűtő)
Igazából úgy terveztem, hogy egy napelem lenne jó, amivel tölthetném a kocsi akkuját, ami este tud áramot adni a fenti célokra.
Van erre ötletetek, hogy mit érdemes venni? -
eldoble
aktív tag
válasz
tibcsiworld #189038 üzenetére
Műszakilag, technikailag jól is van ez így szerintem, az viszont tényleg kérdéses, hogy akkor kell-e ilyen marketing hazugság mellé, ... persze gondolom kell, mert az eladáshoz meg ők értenek ...
-
tibcsiworld
aktív tag
válasz
eldoble #189007 üzenetére
Igazad van. Letöltöttem az accu battery progit, de 10-15%-ról indulva nem hoz semmi eredményt. Az enyém sem megy 2A fölé, pedig 2,5-el is láttam már. Egyelőre keresem az ideális állapotot. Igazából eddig a 39W-nál jobbat még nem láttam. Hmm. Ez is a marketing lehet csak.
-
eldoble
aktív tag
-
Zola007
veterán
válasz
eldoble #189027 üzenetére
Nyilván nem próbáltam az Aliexpress összes bugyrát.
Abból a kb. 50 db USB kábelből ami megfordult a kezemben mostanában, továbbra is az Essager, Ugreen és Xiaomi kábeleket tartom jónak, ezek tartósak, tudják a 65/100W (notebookhoz is használom) és jó áron vannak. A többiből nem fogok venni a későbbiekben eltérő okokból (ár, csatlakozó, max A, sávszél), de elfogadom hogy másnak más vált be, hiszen van millió gyártó. -
-
eldoble
aktív tag
válasz
t72killer #189029 üzenetére
A Turbó töltést a Xiaomi csak a saját gyári töltőjével írja ki, egy modern, "minden szabványt" ismerő egyéb töltővel csak gyors töltést ír ki, de nincs nagy jelentősége, mert pl. a 14T telefon a saját gyári töltőjével (67W-os és 120W-os töltők) tölt max 40-41W-al (lemért adat) a nem saját töltőjével meg max. 37-39W-al (lemért adat).
-
tlala
addikt
válasz
ptesza #189023 üzenetére
Sajnos erre nem tudok válaszolni, mert nem használok ilyen brutál gyorstöltőket az aksi kímélése érdekében, így nincs is velük tapasztalatom.
Olcsó 20 ill. 30w-os Essager GaN töltőket használok, ill. vezeték nélküli töltős állvány van az íróasztalomon a melóban, illetve a kocsiban a telefontartó is vezeték nélküli töltős.
Ha nagy ritkán mégis gyorsan tölteni kéne, arra ott az eredeti gyári töltő. -
-
eldoble
aktív tag
válasz
Zola007 #189026 üzenetére
Mostanában Toocki, Essager és Baseus kábeleket próbáltam, 1-2m szövetkábeleket.
Megmértem most a vastagságukat (külső átmérő tolómérővel):
Baseus 4.18mm,
Toocki 4.05mm,
Essager 4.00mm
a Toocki és az Essager gyakorlatilag egyforma vastagok.
Az talán tényleg igaz, hogy a Toocki kicsit merevebb (szövet kábeleket néztem), de a csatlakozójuk az inkább a Toockinak szorosabb, ezért én az autómban az AA-hoz Essager-t használok, mert könnyebb bedugni/kihúzni.
Töltési teljesítményben többet próbáltam mind három márkából, gyakorlatilag ugyan azt a teljesítményt tudják (adat kábelként nem teszteltem ). -
Zola007
veterán
válasz
tlala #189022 üzenetére
Gyári Motorola és Lenovo kábellel nekem se megy a gyorstöltés ugyanazona töltőn, de a kijelzős Essager viszi 20-30 Watt körül a tabletet.
Én szeretem a kis kijelzőt, jó tudni mennyivel folyik éppen a delej.
Toocki kábeleket én nem ajánlom, vékonyabb, de merevebb, csatlakozó sem kattan be olyan fixen mint az Essager.
Más dolgokban is azt vettem észre hogy a Tooczki ugyanaz gyártja mint a többi de egy kicsivel gyengébb minőségben (adapter, kötegelő, stb)TOPK ami még bevált nekem.
-
Köszönöm mindenkinek!
-
-
ptesza
senior tag
válasz
tlala #189022 üzenetére
Milyen töltőt érdemes választani ? A 14T pro 120W-ot ír. Mielőtt még öszevásárolnék valamit. Nekem a 40W-os gyorstöltés is nagyon tetszett előtte a Mate20 pro-n a gyári töltővel. Szóval nem biztos, hogy ki akarom telibe használni a 120W-ot, mert 40W esetén is jó meleg volt már.
-
tlala
addikt
válasz
MADcat #189021 üzenetére
Akkor a legjobb szívvel ajánlom az Essager kábeleket, gyakorlatilag én már csak azt rendelek. Nagyon jó minőség, jó áron, és még a "3 bizbasz 2-3 dollárért" felületen is megjelenik gyakran. A Xiaomi telefonom turbó töltése is megy velük - ellentétben a szintén nagyon jó minőségű, jóval drágább Baseus kábelemmel.
-
grizlisandor
veterán
-
-
Sziasztok!
Mi most a kábel ajánlás kintről? 2m USB-C to USB-C kellene több darab. (Apple termékekhez) Köszönöm! -
Zola007
veterán
válasz
wanted5 #189011 üzenetére
Teljes mértékben igazad van
Inkább arra utaltam hogy 2025-ben még képesek egyes gyártók 3000-3500 mAh akkuval kiadni telefont (pl. Iphone 14-15), illetve egyesek (köztük a Samu és Xiaomi is) annyi felesleges sz**al telepakolják gyárilag a készüléket hogy minimális használat (néhány hívás, navigáció, email szinkron, netezés) mellett sem bír ki 1 napot, nem hogy cég vagy serdülő gyerek kezében. -
Robeast
tag
válasz
chatran #189010 üzenetére
Nekem már van négy ilyenem, hogy az "építőkockáim" nem eredetiek. Megdöbbenve olvastam
We have identified a potential non-compliance issue with a recent product you have purchased.Product Name:"40K Primaris Redemptor Dreadnought MOC Intelligent Robot Car Weapon Brick High-tech Robot Building Blocks Toys for Children"Cause for the potential problem:Intellectual Property Infringements
We take your safety and satisfaction very seriously, and we want to bring this matter to your attention promptly to ensure your shopping experience with us is in compliance with applicable laws and your expectations.
-
wanted5
őstag
válasz
Zola007 #189009 üzenetére
Más kérdés hogy szememben egy olyan telefon ami átlaguser használat mellett nem bír ki egy napot az vezetékes készüléknek számít
Az a baj, hogy ezt túl sok dolog befolyásolja, de leginkább az applikációk írói, amihez egyik gyártónak sincs túl sok köze. Persze vannak, akik próbálkoznak agresszív altatással, de az meg általában a felhasználói élményt rontja.
Példa:
Egy Samsung S20FE-t használok - Android 13, szóval nem tudom, hogy az újabbaknál mi a helyzet - és időről időre (fél - egy évente) elkezd merülni erőteljesen, akkor is ha nem nyúlok hozzá. A probléma, hogy nem lehet normálisan monitorozni, hogy melyik applikáció áll a háttérben (ami elég nevetséges tekintve, hogy milyen régen velünk vannak már az okostelefonok). GSam se túl hasznos, viszont eddig mindig kiderült, hogy egy app volt a háttérben.
Számszerűsítve: Stand By módban, tehát úgy, hogy le van rakva az asztalra és nem piszkálom képes volt 1,5-2%-ot, vagy akár többet merülni óránként, miután le lett törölve az az app, ami ébren tartotta a rendszert ez visszaállt 0,5-0,6%/órára.Ezzel csak arra akartam kilyukadni, hogy sok esetben nem az adott készülékkel/gyártóval van a baj, hanem az appokkal, de ugye az átlag user kb esélytelen, hogy kiderítse, ő csak elkönyveli, hogy az az adott telefon sz@r és valószínűleg legközelebb másik gyártó termékét választja.
-
chatran
őstag
Mióta lett ilyen puhapöcs az Ali:
“Dear Customer,
Order No.:We hope this message finds you well.
Your satisfaction is of the utmost importance to us, and we strive to ensure that the products available on our platform meet corresponding standards.
We have identified a potential non-compliance issue with a recent product you have purchased.Product Name:"Bounce Curl Define Styling Brush Comb Shaping Men's Women's Reduce Pulling Curl Separation For Defined Curls"Cause for the potential problem:Intellectual Property Infringements
We take your safety and satisfaction very seriously, and we want to bring this matter to your attention promptly to ensure your shopping experience with us is in compliance with applicable laws and your expectations.
You may contact the seller in order to find more information and in case that the product is actually illegal, negotiate a solution such as requesting the return address of the seller and returning the product to the seller.
If however there is actually no issue with the product, please disregard this message. If you have any concerns about the product or have any further related questions, you shall contact the seller directly. We regret any inconvenience this may cause.”A kínaiaknál már nem dicsőség, ha lemásolják más szellemi termékét?
-
Zola007
veterán
válasz
eldoble #189007 üzenetére
Ott a pont!
Bőven gyors már egy 30W isátlag 5000 mAh akku 18.5 Wh, ez 20-80 között 12 Wh tud felvenni, amit egy 1A/5V 5W töltő 2.5-3 óra, egy 67W pedig 10-15p alatt abszolvál.
Ha kap egy mezei telefon akku kb 100 ilyen gyorstöltést akkor nem köszöni meg.
A 30 Watt feletti gyorstöltés alkalmi használatra való, ha szorít az idő.
Nem mindennaposnak, arra a 10-15W töltők valók vagy éjszaka egy 5 wattosEzek a 60+ wattos töltők olyanok mint az autópálya 130 helyett 200-al utazók (risk/benefit arány nem túl jó)
Más kérdés hogy szememben egy olyan telefon ami átlaguser használat mellett nem bír ki egy napot az vezetékes készüléknek számít, illetve akinek napi többször kell töltenie és nem munka miatt az meg telefonfüggő, de ez már orvosi kérdés nem műszaki 🙂
-
vargalex
félisten
Sziasztok!
Geekbuying-on valóban nincs ÁFA az árban? Mennyire jellemző, hogy itthon ÁFA-t (és esetleg egyebet) kellene fizetnem? Konkrétan ezt a forrasztóállomást néztem. Még néhány óráig akciós...
-
eldoble
aktív tag
válasz
tibcsiworld #189004 üzenetére
A 39W is kegyetlen gyors, ti mit mértek, hány wattal tölt ("20-80% 20-25 perc" mert ez így semmit nem jelent)?
-
cidalain
veterán
válasz
p@gabi #189002 üzenetére
Köszi. A termékértékelések alapján én is erre jutottam, hogy zavaró lenne a fény. Így rendeltem egy fény nélküli cuccot, ami nem mágneses, és nem fixen van benne a kábel, hanem USB-C csati van rajta.
Ezt rendeltem, majd kiderül. Ezt a 3.5 dolcsit megérte kipróbálni.
(Eddig megvoltam madzaggal, de az új telóm tud wireless töltést, így ki akarnám próbálni, hogy kell-e ez nekem)@Zola007:
2 db térkő -
tillatrilla
senior tag
Sziasztok! Időjárás jelző állomást keresek színes kijelzővel,7,vagy 10" méretben,2 kültéri adóegységgel. Lenne valami megbízható? Köszi előre is!! Aliexpress,Banggood ok,de ha jó árban lenne itthon,akkor az is megfelelne.
-
p@gabi
tag
válasz
cidalain #189001 üzenetére
Nekem márkanév nélküli,de megszólalásig ehhez hasonló volt
Nem volt kikapcsolható a fény és engem éjjel zavart,mert amíg töltött,pulzálva világított,feltöltés után lekapcsolt
Néha túlmelegedett,töltő is meg a telefon is és reggelig sem töltötte fel a telefont
Én elajándékoztam...
Új hozzászólás Aktív témák
lo Be szeretnék mutatni néhány olcsó kínai terméket, melyeket megrendeltem. De megéri-e megvenni őket?
Adni, venni, hirdetni tilos a topikban.
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest