Hirdetés
- Mikrotik routerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Facebook és Messenger
- Banggood
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Proxmox VE
- 2 billió dollárt hozott a tavalyi év az NVIDIA-nak
- eBay
- Kína exportkorlátozást vethet ki az akkumulátortechnológiákra
Új hozzászólás Aktív témák
-
bimbiri
tag
válasz proci985 #113 üzenetére
Miért ne lenne hülyebiztos? Legalább 2x visszakérdez mielőtt végrehajtaná. A szándékos károkozás ellen nem véd. Az XP esetében már nem engedi a rendszermeghajtót maga alatt megformázni, korábbi rendszeren nem tudtam most lepróbálni.
"bimbiri: gyakran használt utasításokat az ember tudja, ha meg kell más is, az egy idő után átmegy gyakran használtba. a teljes ref manualt viszont senki nem fogja fejből felmondani."
A példa a memoriterek tanulásánál volt felhozva és jeleztem is, hogy elég hülye példa, nagyon sarkított. De mond már megy honnan tudja a gyakran használtakat? Gyakran használja, rákeres, elolvassa a hozzá tartozó bekezdéseket, begépeli. Azaz megtanulja, memorizálja. Pont mint egy verset. Ezért használtam példaként. Ha nem kondícionálnánk az agyunkat a tanulásra "felesleges" tananyagok megtanulásával, akkor a szakma (programozás) tanulásánál lenne gondban az agyunk, mert nem tudja hogyan kell megjegyezni, megtanulni az információt.És itt is megjegyezném, hogy (miután szembesítettek saját idiótaságommal és megvilágosították az elmém) Bambano és sorstársai ellen elkövetett túlzott és értelmetlen verstudási elvárás nem normális és alkalmazott pedagógiai módszer. Mégegyszer elnézést kérek tőle saját értelmetlenségemért!
-
net localgroup add helyicsoportnév /usernév/tartománynév
ipconfig -all
ipconfig -renew
shutdown -s -m //gépnév
ping 192.168.1.1Ezeket windóz alatt szokás használni, parancssorból. Igaz, nem DOS parancsok... De sokszor előkerülnek
És a pinet meg az ipconfigot nagyon sokszor kell bediktálnom home usereknek, amikor nem megy a net...Mutogatni való hater díszpinty
-
@bimbiri : Én pl. tök nem tudom, hol vannak az egyes wödör verziókban, meg a Libreoffice-ban az utasítások. Ha kell, megkeresem. Nem használom olyan gyakran, hogy fejből tudjam, de tudom, hogy egyes feladatokhoz mire lesz szükség, ill. végig tudom gondolni.
(Meg a cégnél van Word 2003-2007-2010, otthon meg LO, hát ezeket jegyezd meg...)"írásbeli vizsgákra általában 3-5 órát szoktak allokálni,"
He? Nekünk 1db 45 perces, vagy 1,5 órás ZH-k voltak (írásbeli vizsga is ugyanez volt)."erre kb 2-3 figyelő van 40-50 főre, speciálisan a célra kialakított vizsgatermekkel."
Ez jó De nem mindenhol általános. Itt Pécsett pl. vannak lepukkant épületekben lepukkant termek a legtöbb karon. Egy, max. 2 tanár szokott bent lenni az adott helyen írásbeli vizsgán, ott, amiről beszéltem - a többin meg rendes szóbeli vizsga a divat, ahol beül-tételkidolgoz-elmeséli a tanárnak. Szigorlat esetén több tanárnak.Mutogatni való hater díszpinty
-
misx
senior tag
Hát azért néha jól jön, hogy ha az ember emléxik 1-2 DOS parancsra. Pl. amikor leszedtem DOSBOX-ra néhány ősi játékot, azokat valahogy el is kellett indítani. Igaz aztán rányomtam az NC-t, hogy könnyebb legyen. De egyes cégeknél is lehetnek ősi DOS-os programok, pl. NYENYI bevallásból nálunk még mostanában is kellett lekérni adatokat. Bár XP-s gépen van, így elég egy parancsikon, de nyomtatni csak LPT porton tud...
-
-
-
Nem, de ismeretek nélkül az intelligencia sem
A kettő között kellene egyensúlyt találni, ez elég nehezen megy a tantervet kitalálóknak.
Rózsika majdnem kötelezővé tette a németet, mert ő németül tud. (Vagy nem.)
Ha ez nem dilettantizmus, akkor semmi[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
Új hozzászólás Aktív témák
- Trollok komolyan
- Mikrotik routerek
- One mobilszolgáltatások
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- Gamer Pc eladó! I5-9400F/Asus GTX 1660 Ti/16GB RAM 3000mhz/256GB SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest